- 8 Nisan 2017
- 57.180
- 303.450
- 698
- Konu Sahibi Minik Duduklu Tencere
-
En kotu ihtimal eşimden habersizbır telefonla bu işi konusmak olur ..benim olumsuz düşündüğümü kayınpeder bilse lafını açmaz yada eşime laf sokmak için kullanır o da çok umrumda olmaz açıkçası ..en fazla eşimle birckac gün tartışırızVallaha bal gibi de denir. Siz söyleyin bence uygun bir dille
Hakkınız da hayırlısı olsunEn kotu ihtimal eşimden habersizbır telefonla bu işi konusmak olur ..benim olumsuz düşündüğümü kayınpeder bilse lafını açmaz yada eşime laf sokmak için kullanır o da çok umrumda olmaz açıkçası ..en fazla eşimle birckac gün tartışırız
ama böyle konularda eşim benden laf ckmasini istemiyor
Neyse düşüneceğiz biseyler kayınvalidenin de haberi yokmuş bu mevzudan
Ya bak ben hiç tatlı dil falan bilmem ne yalan söyleyeyim ne bağıra çağıra ne de uysal bı sekolde konuşamıyorum onlara karşı ..hani duygusuz konuşabilir ya bazı insan ben onlara karşı öyleyim artık .Sen soyle minikciğim tatlı bir dille
Sağolun teşekkür ederimHakkınız da hayırlısı olsun
He bu arada eşim kira almazmis zaten onu yazmamisim sil baştan okurken farkettim zaten eşim kira almayı dusunmiyorBen anlamadım . Kirayı size vereceği konteynır yapacaksa adamın bundan ne kari var ki?
Edit: Aaa simdi anladım. Kendi oturacakmis.
Ben böyle çakal insanların kirayı duzenli ödeyeceğini hiç sanmıyorum. İki ay öderler göz boyamak için sonra 'oz oğlumuza kira ödüyoruz' diye kulis yaparlar, kocanız kira almaktan vazgeçer 'zaten boşta duracaktı arsa, ne kirasi' der:)
Ne münasebet ya, miras evi gibi onların ölmesini mi bekleyeceksiniz kendi arsanizi kullanmak için?? Ömrümde duymadim böyle bir sey..benim bildiğim üst soy arsa,ev alır onlardan çocuklara kalır . Ben olsam asla kabul etmezdim. Oldu olcak tapuyu da onların üstüne yapın ki miras zamanı geldiğinde diğer kardeşlerine de bölüşsünHe bu arada eşim kira almazmis zaten onu yazmamisim sil baştan okurken farkettim zaten eşim kira almayı dusunmiyor
Verse bile kaynanamin huyudur haksızlık olmasın diye diğerine de veriri kira parasi kadar
Eşim beni ikna etmeye çalışırken aynısını kendi soyledi benim bildiğim çocuk babasının arsasına ev yapmaya çalışır bizimki boyle yapıyor dediNe münasebet ya, miras evi gibi onların ölmesini mi bekleyeceksiniz kendi arsanizi kullanmak için?? Ömrümde duymadim böyle bir sey..benim bildiğim üst soy arsa,ev alır onlardan çocuklara kalır . Ben olsam asla kabul etmezdim. Oldu olcak tapuyu da onların üstüne yapın ki miras zamanı geldiğinde diğer kardeşlerine de bölüşsün
Eşim yapacağı herşey de çocuklara da sorar he her olayda ortak karar alır miyiz hayır ama sorar yani onların tepkileri de önemli demek ki onun içinArsanın üstüne konteyner koyarsa o arsanın üstüne su içmişsiniz demektir. Kibar sekilde sen aldın bu benim olsun demiş kayınpederiniz. Kira ödeyecek iş bak bak. Madem kira odğyormuş zaten halihazırda ödediği bir yer var orada devam etsin.
Esine razı değilim de insallah olaysız cözülür.
Böyle önemli kararlara da çocukları dahil etnwniz garibime gitti.
Başkasının arsasına ev koyunca nasıl gitsin? O iş başka türlü oluyor bence.Eklemeden gecemeyeceğim
Kp oraya ev koyarsa yarın öbürgün hak sahibi oluyor bilginiz olsun.
Bu arsa vs işleri çok karısı. Kesinlikle bilginiz olsun ev koyulursa arsa elinizden gider hem maddi hem manevi anlamda
Ben olsam bu konuda çocuklara sorup içlerine bir şey salmazdım. Şimdi demek istemiyorum onu. Yoksa bizler de çocukları ilgilendiren konularda tabii ki fikir alıyoruz.Eşim yapacağı herşey de çocuklara da sorar he her olayda ortak karar alır miyiz hayır ama sorar yani onların tepkileri de önemli demek ki onun için
Zaten çocuklar da hayır deyince hangi birinizi ikna edeceğim dedi
Arsa yi aldığı zamanda hep cocuklara şunu dedi ..benim babamdan bişey kalmadı ben didindim yaptim. Ama bana biseu olursa bu arsa ya ister ev yapacaksınız ister satacaksiniz diye konustu yani ...biz mi garip bir aileyiz bir kaç kişi aynı şeyi söylemişbizim evde olan her mevzuyu aşağı yukarı çocuklar bilir yani
Bir nevi prefabrik ev oluyor konteynirKonteynır nasıl bir şey bilmiyorum? Karavan gibi taşınabilen bir şey mi?
Kayınpeder kiradan çıkıp sizin arsaya konteyner yapıp size kira vermeyi mi teklif ediyor? Yoksa arada gidip kalmak için mi?
Tamamen taşınacaksa eşyaları nasıl sığacak? Bir de onları yıllar sonra çıkarmak çok zor olur satarken, babasını çıkartan hain evlat olur eşiniz. Hani bir söz vardır borç vermek ile ilgili, param seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi? Siz değerlenince satmayı düşünüyorsunuz, o zamana kadar gidip orada haftasonları piknik için kullanabilirsiniz. Bizim de böyle bir planımız vardı diyebilir eşiniz.
Oluyormuş. Korkunç biraey ama işgalcilik ama zaman içinde bu hale geliyormuş.Başkasının arsasına ev koyunca nasıl gitsin? O iş başka türlü oluyor bence.
Çok çok zor şunu soyleyeyim iki sene kirada oturdum bu aşamadaKonudan bağımsız ama bi ev bi Araba bi arsa 13 yılda nasıl alabiliyorsunuz tr şartlarında ne iş yapıyorsunuz ben mal mülk edinen insanlara ağzım açık bakıyorum da bu işin sırrı nedir paradan kısmak mı sadece temel ihtiyaçlar mı ki onunla bile zor
Bunu bilmiyordum ama şunu dusundum hep hak sahibi olmasa dahi yarın bir gün kaynım babam ev yaptırmıştı oraya bana o zaman şu kadar vereceksiniz diyerek çıkar meydana bu ihtimal i de eşime bahsetmistim ...Eklemeden gecemeyeceğim
Kp oraya ev koyarsa yarın öbürgün hak sahibi oluyor bilginiz olsun.
Bu arsa vs işleri çok karısı. Kesinlikle bilginiz olsun ev koyulursa arsa elinizden gider hem maddi hem manevi anlamda
Benim bildiğim özel olarak sahibi olmayan bir insanın arsasi değilse oluyor. Ki çok yakınımızda Ankara'nin göbeğinde bu şekilde gecekondu şeklinde yer var ama onların da olmamış. Belki 20 yıldır oturuyorlarmış. Yani benim bildiğim böyle bir şey. Ama avukatlar daha iyi bilir tabii.Oluyormuş. Korkunç biraey ama işgalcilik ama zaman içinde bu hale geliyormuş.
Mesela benim tarlam var siz gelip oraya ev koydunuz ya da agac diktiniz. Zamanla dava acılsa bile işgalci olur mu koyarken razı oldu anlastık ben niye evi hiç yok yere yıkayım o kadar masraf ettim diyebilir. Anlasmadıgınızı ispat edemezseniz işgalci kalıyormuş ilk duyunca ben de yok artık demiştim ama avukat arkadaslar acıklarsa daha anlaşılır olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?