Erkek İnfertilitesi Azosperm olup doğal yolla gebe kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
L La Luna azospermde tikaniklik acilmasinin yolu yokmudur ne bu böyle hep tesemi oluncak.
Benim esim tıkanıklığa baģli azosperm 5.tüp bebek denemizi yaptij sonuc bekliyoruz suan esime acma ameliyatinin cok saglikli olmasdigini soylediler cokta bilinen bir ameliyat degil zaten tekrar tikaniyormus zaten hemen acilmiyormusta hormon sonuclarina gore felan karar veriyorlar ne yaoacakalrina ilk denememizde bizde mesa ameliyati yaptirdk esim perisan olsu 2.islemi lesa oldu ameliyatsiz enjektırle cektiler son islemimizde tesa oldu oda aynı kesisiz dikissiz oldu cok sükür yani tese tek care deil bu islemler daha kolay ama degerli duzgunse vs sartlari var doktoe söz vermiyorum bulmazsam tese ye gecerim demisti

H
Haklısınız mikroteseye gerek yok tıkanıklıkta, iğne ile aspirasyonda yetiyor genelde..

Cnm biz ilk tüp bebegi istanbulda acibademde yaptirdik. Yani azosperm oldugunu orda ogrenmistik. Dr cem demirel di galiba, bize tikaniklik icin bir ameliyat yok demisti o yüzden biraz sasirdim. Sanirim micro tese yapilmisti. Minik bir kesik vardi . Birkezde almanyada yaptirdik ameliyati. Suan korkuyorum 2011 den beri degisiklik olmusmudur acaba, ya bulunmazsa diye. Dr hicbir sorun olmaz demisti herdefasinda bulunur demisti . Yas ilerledikce insan korkuyor.

Bizde son denememizi maslak acıbademde yaptık tansu beye cok memnun kaldk bütün testlerimiz vardi genetik vs tesa denerim dedi bulamazsam teseye gecerim dedi buldu sükür korkmayın tahlilleri nornalse genelde bulunuyor

Konyada yasiyoruz pek uzak degil gidip orda test vermek cok istiyoruz ayrintili sperm testi yapiliuormus sanirim belki daha cok cikacak bilmiyorum esim calistigi icin çok zor olucak gidip gelmek surekli oncelikle cevremizde arastirmak istedik 4 bucukay once ogrendik 3 tane doktor gezdik burda hepsi tese ci .
Firsat bulup gidecegiz bi sekilde insallah

B BeyzaNur- düşünsene sperm kanalının kalınlığı çubuk makarna kadar, açtı diyelim açsa bile en ufacık bir enfeksiyonda tekrar tıkanır açtığı yer yapışır, ki kistikfibrozisten bahsettin bu da tıkanıklığa büyük etken. sizi ameliyat eden doktor başarı şansı oldukça düşük olduğu için ve fayda göremeyeceğiniz için yok demiş olabilir..
İnşallah bu seferki işleminde de bulunur sen içini rahat tut

L La Luna azospermde tikaniklik acilmasinin yolu yokmudur ne bu böyle hep tesemi oluncak.
Bunu biz de doktorumuza sorduk hem zor bir ameliyatmış hem de başarı oranı düşük. Sperm çıkışı ne kadar olcak olsa da hamilelik sağlanabilcek mi yani amaç çocuk sahibi olmaksa micro tesa ile tüp bebek daha kolay demişti doktor

Dogru diyon cnm gerek duysalar yapardilar zaten .insallah cnm insallahhh

Çok yakınsınız, mutlaka gidin derimm.. herhangi bir özel hastane laboratuarında bile tek tük çıktıysa semra hanımın ayrınrılı analizinde 10 lu haneleri görürsünüz gibi geliyor bana.. geçen sene konyada bir süre çalışmış semra hanım ama tabi o zaman siz azospermiyi bilmiyordunuz muhtemelen.. konyaya türkiyenin her yerinden git gel yapan bir sürü insan tanıyorum

İnsallah
Malesef ögreneli 4 bucuk ay oldu

Konuya o kadar vakıf konuşmuşsunuz ki inanın gittiğim doktorlardan öğrenmediğim şeyleri duydum kesinlikle hiçbir test istenmedi bize direkt tese tüp bebek denildi hatta muhtemelen tıkanıklıktır testislerde sorun yok yüzde 90 sperm bulunur tese de denildi genetik test yapmayacak mısınız diye sorduğumda doktor gerek yok dedi düşünün ahvalimizi bu kadar bilgisiz bir güruha denk geleceğimizi asla tahmin etmezdik Allah muhtacına muhtaç etmesin başka bir şey diyemiyorum ben de tese taraftarı değilim Celallettin Peru hakkında fikriniz nedir Emre beyle bugün telefonda görüştük tabi tetkik yapmadan bir şey diyemedi bizde Elazığ da yaşıyoruz İstanbul şu an bizim için zor gibi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim...

Bu arada Meni volümümüz 2,5 çıktı bugün

Volumden de tıkanıklılığı anlayabiliyor doktorlar ama kesinlikle test verin sebbeini bilmeden ne ilaç tedavisi alın ne micro tesa olun. Genetik teste gerek yok diyen doktordan da uzaklaşın bence.

Genelde 1.5 ml altında tıkanıklıktan şüpheleniyorlar ama tabi 2-2.5 olup tıkanıklık çıkanda var. Ama o kişinin geçirilmiş fıtık ameliyatındandı tıkanıklık durumu. Fıtık ameliyatı esnasında sperm kanalları zarar görmüş denilmişti ona.
Zaten gerçekten tıkanıklık varsa hem volümden hemde elle muayenede epididimin şişkinliğinden anlıyorlar. Spermler çıkamadığı için epididimde depolanıp o bölgede şişkinlik yapıyor..

Yazdığım kelimelerden anlamını bilmediklerinizi google da aratıp bilgi sahibi olmaya çalışın lütfen çok okuyun çok araştırın. Bende bildiğim kısımlarda bilgilendiririm sizi elimden geldiğince ama siz kendinizde okuyup görün olabilecekleri..
Celalettin Peru’ya giden çok fazla kişi var.. uygulamaları uzun soluklu, kendisi ürolog değil dahiliye uzmanı. İzlediği yol fitoterapi ve hormon tedavisinin kombine şekli..
Ben gidin ya da gitmeyin diyemem sadece kendim neden tercih etmedim onu söyleyebilirim size.
Bizim tüm değerlerimiz normaldi azospermiyi öğrendğimizde, meni volümü normal, tıkanıklık değil, kromozom analizi normal yani 46xy, Y mikrodelesyon yok ( yani sperm üretiminden sorumlu Y geninde silinme yok) ergenlikte geçilen kabakulak yok, inanın herşey araştırıldı ve hiç bişey yok. Sebebi açıklanamayan gruptayız ve bence zor bir grup.. muhtemelen henüz bilinmeyen üzerne belkide çalışma bile yapılmamış bir gende mutasyon var. Çünkü sebebi açıklanamayan hastalıklarda genelde gen mutasyonlarından şüpheleniyor.
Bu gruptaki hastalar uzun soluklu ( celalettin peru gibi ) tedavilerden bile sonuç alamayabiliyor. Bir kere denedik ve elimizden geleni yaptık. Cerrahi anlamda gerçekten ameliyat olabileceğimiz en iyi cerrahta ameliyatımızı da olduk ama sonuç maturasyon arresti.. yani spermatid dediğimiz spermin kuyruğu oluşmamış halinden bolca var ama gelişimini tamamlayıp kuyruk kazanamadan duraksamaya geçiyor. Bu hücrelerde tüp bebekte çok başarılı değiller maalesef.. kimle hangi ürologla görüştüysem, duraksamanın sperm ana hücresinin mitokondrisinin yeterli enerji sağlayamamasında kaynaklandığını düşündüklerini ve yeterli çalışmanın henüz olmadığını söyledi.. evet bir çok çalışma var japonya da bu hücreleri geliştirme üzerne ama forumda çok eskilere giderseniz göreceksiniz, bundan 10 yıl öncede kök hücre 5 yıla gelecek diyolarmış şimdi de öyle diyorlar.. biz bu süreleri beklerken maalesef bizim yumurtalarımızda yerinde saymıyor yaş geçtikçe azalıyor

Canım ne kadar bilgi sahibisin gerçekten takdir ettim her seyi detayına kadar araştırmışsın ve paylastigin icin de sagol. Senden bi tavsiye almak istedim az cok anlatyim durumumu ozelden umarim cevaplarsin

Bizim durumda tıkanıklık gibi durmuyor ama niçin olduğunu bilmemekte aşırı can sıkıyor eşim maalesef durumun bilincinde değil sanırım şoku atlatamıyor üni hastanesine randevu aldık 18 Mayıs için o zaman sperm çıkacak bak gör diyor öyle diyince daha çok üzülüyorum ve maalesef eşim benden daha çok çocuk istiyordu 10 aylık evliyiz ben erteleme taraftarıydım hep beni ikna etmeye çalışıyordu uzun soluklu bir uygulamayı eşimin kaldırabileceğini pek sanmıyorum sabır ve sebat yok hiç İstanbul olması da ekstra bizi zorlayacak bir de Gaziantep’te Murat bey varmış onu da araştırıyorum inanın bir haftadır öğrendik durumu ve sabah akşam gündemimiz bu oldu sizce bitkisel kürlerin bir etkisi olabilir mi eşim şu an kullanıyor

Ben olsam sebebi tam öğrenmeden bişey kullandırmazdım eşime.. çünkü kullanacağınız en ufacık bişey ciddi gerilemelere bile yol açabilir.. mesela azospermi hastalarında fsh genelde yüksek olur, en basitinden keçiboynuzu pekmezi fsh’ı daha da yükselten bişey..

Onun yerine eşiniz maxigo, ımpryl, omega3, koenzim Q10 gibi takviyeler başlayabilir tüm sonuçlarınız çıkana kadar, nohut yemeği, havuç suyu bol tüketebilir..
Bu saydıklarım değerlerinizde değişikliğe neden olmaz olumsuz anlamda..
Maalesef üniversite hastaneleri de bu konuda yetersiz benim fikrim.. bi tek anlarada ufuk üniversitesinde ahmet hakan haliloğlu var, bazı günler fakültede oluyormuş onu düşünebilrisiniz, murat mermerkaya bölge olarak size yakınlığından dolayı tercih edilebilir onunda çok hastası var görenler dönüş yapar belki size..
Gideceğiniz üniversite hastanesindeki ürolog genetik testlerinizi isteyebilir bakın bu genetik testler çok maliyetli mutlaka orada yaptırın.. sonuçları 1-1.5 ayda çıkıyor.. inhibin B testinizi de yaptırın gideceğiniz doktorlardan soran çıkacaktır.. o testte her yerde yapılmıyor ve ücret biraz yüksek. O yüzden üniversiteye gitmeniz bir bakıma isabet olmuş ama tese yapalım derlerse nolur sonuçlarınız belli olmadan olmayın..

Testisin içinde sperm varsa bile en az 3 ay güzel takviyeler kullanırsanız kaliteleri de artar hem.. dna hasarı azalır. Bir sperm hücresinin üretimi kendini yenilemesi 3 ay çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…