Ben eşinizin hatalı olduğunu düşünüyorum. Anneniz ya da Kardeşiniz öyle dediğinde eşiniz "annem çocukları görmek istiyor biraz hasret gidersinler sonra size de göndeririz" diyr bilirdi ya da hiç sesini çıkarmaz o gün geldiğinde konuşur anlaşırdınız
Emek veren anneniz eşiniz de de bunun kompleksi oluşmuş sanırım. Anneniz hiç konuşmasaymış keşke eşinizin yaptığı hdsizliğe karşı...
Olan olmuş gerçi bundan sonra annenize eşinizin pişman olduğunu söyleyin bence sürekli eşinize de gelsin babaanneleri baksın 3 ay annem de dinlensin deseniz
Gelir mi babanne?
hani eşiniz iş saatlerini düzeletecekti haftaiçi yanınızda kalacak
eşiniz kadar bencil biri görmedim
annenizle keşke ikili diyaloga hiç girmeseydi
nankör eşiniz
nasıl ki bayanlar için k.valideyle yaşamak zordur
siz de annenizi yanınıza almışsınız ve tabii ki eşiniz içinde bu zor olacaktır.
sonuçta çocuklarınıza bakıyorda olsa anne kız bi araya gelip babaannesine gitmesine bu kadar karşı çıkmamalısınız.
aynısını kayınvalideniz ve eşiniz yapsa burda herkes yine aynı tepkiyi verirdi.
karakteri kişililği ne olursa olsun o kadın çocuklarınızın babaannesi ve elbette eşiniz ne zaman isterse görüşecekler.
O zaman eşinizle dışarıda bir yemekte başbaşa konuşun bu konuyu isterseniz ailenizin yanında konuşmanız uygun olmaz çünkü yine bir tatsızlık çıkabilir. Açıkça ona annenizin çocuklara bakmasını isteyip istemediğini bundan rahatsız olup olmadığını sorun eğer rahatsızlık duyuyorsa tamam annem bakmasın zaten onlarda bizde rahat değillerdir tüm düzenleri altüst oldu hem bu şekilde birbirinizle atışmanızda hoşuma gitmiyor peki bu konuda başka çözümün nedir diye sorarsanız o da belki bu konu hakkında rahatsız olup olmadığını sizinle başbaşa olduğunda daha rahat dile getirir.
tatlım başta bunu yazmamışsın ki..Annesi de ben hayattayken çocuklarıma üvey anne ararken haddini aşmıştı ve ben yinede çocuklarımın babaannesi eşimin annesi diye saygı çerçevesinde görüşüyorum
Ama var olmayan çocuklarıma değer vermeyen bi kadının da sürekli gözüne sokulması beni irrite ediyor
Konunda sen hastayken oğluna yeni eş aradığı yazmıyor. Ben yazana göre yorum yaparım :)Sizin durumunuzda bizimki çok farklı hasta olsa gelsin ona da bakalım ama terbiyeli olsun ben hastayken oğluna yeni eş aramasın
Annem çocuğu gösterme yada kime gideceğinize ben karar veririm demedi ama benim annemin bu kadar emeği varken benim aileme gitmeden seninkilere gidemez diye bi Şart koyamaz kimse bana
Annem sıcak yatağından Kalkıp çocuğuma bakarken de çocuğu sayılı Görmüş babaanne demeye zorlayamax
Anneler de bir zahmet maddi manevi nasıl bakacağını çocuğu yaparken düşünmeli.anne 2 yıl ücretsiz izin alamıyorsa bi zahmet anneanneler de babaanneler de elini taşın altına koysun, ufacık bebeyi ne idüğü
belirsiz bakıcının eline bırakmasın, değil mi? ha anne 2 yil izin alabiliyorsa zaten kimse bakmasın ya alamıyorsa ne olacak???
Anneler de bir zahmet maddi manevi nasıl bakacağını çocuğu yaparken düşünmeli.
Anneanne yada babaanne gönüllüdür bakar o ayrı. Ama çoğu genç kadına çocuk bakmak zor geliyor. Maddi durumu yeterli olsa bile illaki çalışacağım deyip 3 yaşına bile getirmiyor çocuğu. Zorla baktırıyorlar büyüklere. Sağlığı yerindemi, bu sorumluluğu alıp hayatını ona adamak istiyor mu diye düşünen yok. Benim işim görülsünde büyüklerde mecbur ilgilenecek torunuyla deniyor. Bende böyle emrivaki yapılamaz diyorum.
Ki bende yakında doğum yapacak genç bir kadınım. Annem hasta, benim yardımıma ihtiyacı var. kv 65 yaşında, eski enerjisi yok, kocasının sorumluluğu falan filan. Ne zaman maddi olarak yeterli olduk öyle yaptık çocuğu. Çalışmayıp kendim bakacağım bir süre.
siz çalışmayıp kendiniz bakacakmışsınız , ne alaAnneler de bir zahmet maddi manevi nasıl bakacağını çocuğu yaparken düşünmeli.
Anneanne yada babaanne gönüllüdür bakar o ayrı. Ama çoğu genç kadına çocuk bakmak zor geliyor. Maddi durumu yeterli olsa bile illaki çalışacağım deyip 3 yaşına bile getirmiyor çocuğu. Zorla baktırıyorlar büyüklere. Sağlığı yerindemi, bu sorumluluğu alıp hayatını ona adamak istiyor mu diye düşünen yok. Benim işim görülsünde büyüklerde mecbur ilgilenecek torunuyla deniyor. Bende böyle emrivaki yapılamaz diyorum.
Ki bende yakında doğum yapacak genç bir kadınım. Annem hasta, benim yardımıma ihtiyacı var. kv 65 yaşında, eski enerjisi yok, kocasının sorumluluğu falan filan. Ne zaman maddi olarak yeterli olduk öyle yaptık çocuğu. Çalışmayıp kendim bakacağım bir süre.
inşallah biran önce iyileşirsin canım da
annen de evine döner hayırlısıyla eşinle iyice yüzgöz olmuşlar
ne rahatsızlığı geçirdin bu arada geçmiş olsun
Yuh ya ölmeden mezara koymaya çalışmış resmen kv seni. Ne demek eşine kadın aramak, çocuklarına annelik yapacakmış bilmem ne. Sen iyi dayanıyorsun ben olsam evimde adının geçmesine bile izin vermem, eşimin annesidir gitsin dışarıda görsün istediği kadar. Eşim de ama o benim annem derse kapı önüne koyarım açık ve net.
6 aylıkken kreşe ya da bakıcıya vermek ne demek demek siz de iyi biliyorsunuzBen ailelerden kimsenin bakmak gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum
O nedenle daha çocuklarım doğmadan biz bakarız masallarına aldanmayıp kreş aradım maddi imkanım yetersiz olduğu için bide hastalık eklenince 6 aylıkken kreşe verdim kuzularımı
Ama benim zor zamanlarımda aile olamayacaklarsa bana ben de onların zor Gününde olmam
Çok sinirlendim anlatamam şu an. Sabırlısın, bunun mükafatını görürsün sağlığın tamamen düzelir, eşinin aklı başına gelir inşallah. Yakar yıkardım ben ortalığı, ne kv kalırdı ne onu savunan eşimEşime düşündüğü kişi en yakın arkadaşımdı
Sürekli dokunduruyordu x çocuklarını çok seviyor onlara sahip çıkar diye
Allah korusun canım benimDoğumdan sonra kan değerlerim düştü
Ani ölüm riskim vardı iç kanamayla 2 ay o şartlarda ameliyat beklemek zorundaydım sıkıntı bi ameliyat olduğu ve Öncesinde hazırlık yapılması gerektiği için
Ama ameliyata kadar yaşanmayabilir geceleri uyandır yaşıyor mu diye bak demişti doktor
Çok şükür iyiyim şimdi artık sadece Bağışıklık sistemi sorunları yaşıyorum
Bundan sonraki hayatımda ölümcül hastalıklar Geçirme riskim yüksek
Menenjit gibi
Çok sinirlendim anlatamam şu an. Sabırlısın, bunun mükafatını görürsün sağlığın tamamen düzelir, eşinin aklı başına gelir inşallah. Yakar yıkardım ben ortalığı, ne kv kalırdı ne onu savunan eşim
İzin mevzusunu çocuğu yapmadan önce düşünürdüm. Farkında olmadan hazırlıksız hamile kaldıysam ve maddi durumum iyi değilse de rica ederdim bakabilirmisin diye büyüklerden. Bakamam derse kızmazdım ama. Onların da o güne kadar çektiği çileler, içinde kalıp yaşayamadıkları var. Yeteri kadar enerjileri de yok. Bari yaşlanınca toruna bağımlı olmasınlar diyorum ben. Çoook isteyerek sen yeterki doğur ben bakarım diyen varsa o ayrı.siz çalışmayıp kendiniz bakacakmışsınız , ne ala
durumunuz olmasaydı, ücretsiz izin alamayacak olsaydınız( ya da istifa) büyükler bakmasa hatta yok ben bakıcının basında da duramam ne haliniz varsa gorun derse?
mesajımı ıyı okumamışsınız, yok onda da haklı, ne halin varsa gor diyebilir diyorsanız, diyecek başka lafım yok
Kendi başının çaresine bakamayan insan çocuk doğurmayacak o zaman.siz çalışmayıp kendiniz bakacakmışsınız , ne ala
durumunuz olmasaydı, ücretsiz izin alamayacak olsaydınız( ya da istifa) büyükler bakmasa hatta yok ben bakıcının basında da duramam ne haliniz varsa gorun derse?
mesajımı ıyı okumamışsınız, yok onda da haklı, ne halin varsa gor diyebilir diyorsanız, diyecek başka lafım yok
devlet izin veriyor ama ücretsiz izin veriyor, kredi ödediğim için 2500-3000 tlyi almayım diyemiyorum , bakıcı tutabilirim ama o canından canı bakıcıya teslim ederken basında durmuyorsa kızarım üstelik aynı sehirde üstelik çalışmıyor. farzedin ki günlerinden vazgeçmiyor ve sen 'bakıcıya güvenene kadar bile' diyemiyor. maddiyata gelince biz de bir sey beklemiyoruz zaten. bazi aileler çocuklarına evlenirken ev veriyor, insanlar bu sırada para biriktirip kendi evlerini alıyorlar, e öyle de bir sansımız yok , yıllarca kirada oturduk en sonunda mecbur kredi çektik, napalım yani. biz de onlar yaslanırsa, biz çalışamıyor olsak, kendi bakıcınızı kendiniz bulun , biz de gelmeyiz , ne haliniz varsa gorun mu diyelim...İzin mevzusunu çocuğu yapmadan önce düşünürdüm. Farkında olmadan hazırlıksız hamile kaldıysam ve maddi durumum iyi değilse de rica ederdim bakabilirmisin diye büyüklerden. Bakamam derse kızmazdım ama. Onların da o güne kadar çektiği çileler, içinde kalıp yaşayamadıkları var. Yeteri kadar enerjileri de yok. Bari yaşlanınca toruna bağımlı olmasınlar diyorum ben. Çoook isteyerek sen yeterki doğur ben bakarım diyen varsa o ayrı.
Hep neden büyüklerden fedakarlık bekleniyor onu anlamadım ben. Gerekirse gençlerde bir süre maddi manevi fedakarlık yapacak. Devlette zaten iki yıl izin alınıyor. Özelde çalışan da bırakamıyorsa işi doğurduğu çocuğu için gerekirse maddi sıkıntı çekecek, az gezecek, az kıyafet alacak, bakıcı tutacak, ya da işi bırakıp yine "Kendi evladı için" kariyerini erteleyip, maddi tasarruf yapıp iki üç sene oturup kendisi bakacak. Annesi kv si ölen, hasta olan, yada başka şehirde yaşayan ne yapsın??
Herkes gençleri korumak zorunda mı? Bende büyükleri koruyorum durumuna göre. Annem , kayınvalidem şanslıymış valla. Hep kendi işimi kendim hallediyorum onlardan destek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?