• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam evimi vermiyor

Bence vakit kaybetmeden bir avukata gidin. Zaten can sıkıcı bir konu bir an once rahatlatsiniz belki. Odemelerden belki hakkiniz oldugu kararina varilir, belk kanunen bu mumkundur. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Babam üvey değil ama hiç baba kafasında olamadı. 15 yaşındayken evlenmiş 16 yaşındayken abim 17 yaşındayken ben olmuşum. Abim doğduğunda gözü hep arkadaşlarının oyunundaymış. Gezme tozma cağındaymış. Bir ara keşke ölseler de ben de yine uyuyabilsem gezebilsem diye bile aklından geçirmiş. Babadan çok büyük abimmis gibi hissettim daha fazla dayanamadı evden kaçtı çalışma bahanesiyle . Eşim avukatla konuşmuş sanırım geri alacağız ama eşim de az hak yiyici değil.
Ve siz bu adama mı güvendiniz? İnşallah kurtarırsınız hakkınızı ne diyim

Yanlış anlamayın ama o varyemez eşiniz de olmasa kimseniz yok, bipolarsınız, atak zamanları dünyadan vazgeçiyorsunuz, ve bu halde çocuk yetiştireceksiniz. Allah o çocuğun yardımcısı olsun.
Adam çocuk istemiyor ki. Zorla yapacak çocuğu da eğer tüp bebek tutarsa. En ufak bir krizde bebe ortalıkta tek başına hayatta kalma savaşına girecek.

Tüp bebek tedavisinde sorun tam olarak ne ? Eşinizin sperm sayısı yeterli mi ?

bababn ölürse ev kadına kalıyor sanki ben öyle anlıyorum. sonraki işde mahkeme falan çok uğraşılır ve ev öylece kalakalır. kadına bak az uyanık değil

Avukata danisin sizi guzel yonlendireceklerdir . Zaten bankada kim ne zaman nereye ne odemis senin hesaplarina babanizin hesapaltina vs bakilir gun yuzune cikar gercekler . Gec olmadan cozun bence olayi . Bu arada verecegi iz paraylada ev alabilirler bence ustunede karisi calisip katsin madem cok istiyor ev alsinlar otursunlar . Babanizla sakince esi duymadan bulusup gorussenizde iyi olur en azindan ,Avukatla konustum eger mahkemeye gidersek hepsini alabiliiyorum ama ben sizi kirmamak icin verdigin parayi sana geri vermek istiyorum diyin .

Avukata danisin sizi guzel yonlendireceklerdir . Zaten bankada kim ne zaman nereye ne odemis senin hesaplarina babanizin hesapaltina vs bakilir gun yuzune cikar gercekler . Gec olmadan cozun bence olayi . Bu arada verecegi iz paraylada ev alabilirler bence ustunede karisi calisip katsin madem cok istiyor ev alsinlar otursunlar . Babanizla sakince esi duymadan bulusup gorussenizde iyi olur en azindan ,Avukatla konustum eger mahkemeye gidersek hepsini alabiliiyorum ama ben sizi kirmamak icin verdigin parayi sana geri vermek istiyorum diyin .
O kozu biraz kullanmaya çalışacağım. Mahkemeye gidersem senin koyduğun para da hiç olur onu da alırım diye biraz tedirgin edeyim diyorum Ama bizde de kötü bile olsa ata büyük değerlidir. Yanlarinda ayak uzatılmaz ses yukseltilmez karşılık verilmez. Odaya girerken ayağa filan kalkarız el öperiz. Cirkeflesirdim yoksa yapamıyorum. Aslında yarısını bile teklif ettim normalde hakkı dörtte bir. Ben biraz küslük olmadan versinler istiyorum. Tedavim olmasa alsınlar onların olsun. Yarısını bile verseler yetecek bana.

Belki biraz iyi hissetsem bebek takintisindan kurtulurum. Sanki çocuk olursa herşey çok güzel olacak pembe bir dünyam olacakmış gibi geliyor
Oyle bir dünya yok. Çocuk sahibi olmayı influencerlarin süslü pembis/mavis bebek odalarinda, gulucukler saçarak verdiği pozlara benzetmeyin. Gamsız, rahat bir hayattan bambaska bir hayata geciyorsunuz.
Allah hepsine sağlık versin şu hayatta en zorlandığım hatta en çaresiz kaldığım konu çocuklarımdır.

Evi üzerinize almaya bakın.
Üvey anneniz evde en ufak bir katkısı yokken sattırmiyor size kendi evinizi(babanıza payıni vereceginiz icin böyle söyledim) sonuçta babanıza birşey olsa mirascısı o da ve baska kardeşiniz varsa o da mirasçı.
Babanızı ikna etmeye bakin satmıyorsa üzerinize almanızı yada ortak tapu olabilir babanıza 4de 1 kalanı sizin olacak şekilde. Hatta en makulu bu olur güzellikle teklif edin,baba tamam satmayalim sende kirani al ama tapuyu en azından hisseli olacak şekilde yaptıralım diye.

O kozu biraz kullanmaya çalışacağım. Mahkemeye gidersem senin koyduğun para da hiç olur onu da alırım diye biraz tedirgin edeyim diyorum Ama bizde de kötü bile olsa ata büyük değerlidir. Yanlarinda ayak uzatılmaz ses yukseltilmez karşılık verilmez. Odaya girerken ayağa filan kalkarız el öperiz. Cirkeflesirdim yoksa yapamıyorum. Aslında yarısını bile teklif ettim normalde hakkı dörtte bir. Ben biraz küslük olmadan versinler istiyorum. Tedavim olmasa alsınlar onların olsun. Yarısını bile verseler yetecek bana.
Her seyin yeri ayri .

Acilen bi avukata danışın derim.yasadigim ülkedeki gibiyse kanunlar hakkınız olabilir.

Bi arkadaşıma birlikte yaşadığı sevgilisi araba hediye etmisti.Bi süre sonra ayrıldılar.adam arabaya taktı geri vereceksin diye.o da cocugu olduğu için vermek istemedi arabayı.araba bu arada arkadasin üstüne vergisini sigortasini arkadaşım oduyordu.Ama arabanin taksitlerini adam ödedigi için mahkemeye verdi tak diye aldı arabayı.Burda kanunlar malın kimin üstüne olduğu değil kredileri ödeyenden yanaymis öğrenmiş olduk.

Belki kanunlar Turkiyede de ayni şekilde isliyordur.zaman kaybetmeden arastirin
Arkadaşınız da ayıp etmiş ama. O kadar büyük çaplı hediyeler geri verilir.

Bundan 8 yıl önce henüz bekarken 1+1 ev aldım.iş yerim dağ başı gibi bir yerdeydi oraya yakın yeni yapılan bir siteden aldım. Babamla pek görüşmem evlendiginden beri. Ama o dönem yolda harap olma peşinatı da ben vereyim dedi. Neyse o dönem 45 bin verdi. Dörtte biri bu para. Evi satarsam herkes koyduğu para oranında payını alır dedik. Eve geçtim bir yıl sonra evlenince kiraya verdim.esimin cimriliklerine kızgın olduğum için o evin gelirini babama bıraktım. Kirayı birkaç ay alıp babamin hesabına yollayın dedim. Ev babamın üstüne bu arada krediyi o çekti ben ödedim.
Şu an ev 3 milyon. Babama satalım benim ihtiyacım var dedim. Ona da 750 bin vereceğim hesapta koyduğu paranın oranını aynen koruyorum.
Ama üvey annem evi satmayalım kirasıyla geçinelim biz ölünce ev yine kızına kalır demiş şimdi evi satmıyor.işin komik tarafı babamla aramda 17, üvey annemle 7 yaş fark var. Onlardan önce öleceğim zaten çektiğim kahırla. Israr edince ev zaten bizim üzerimize git mahkemeye anlat derdini dediler. Ben ödemeleri ispatlayıp geri alabilir miyim?
Bu arada hakaretvari üslup istemiyorum. Ne olursa olsun onlar ailem sadece kanuni olarak bir şey çıkar mı?
17 mi 😮😮😮😮😮😮

Şimdiden derdinize düşün.
İleride Allah korusun babanıza bir şey olsa en az 3 kişiye (kaç kardeşsiniz bilmiyorum) paylarını ödersiniz.
Mahkemeler bu tür davalarla dolu
Aslında en baştan babanızın adına alarak yanlış yapmışsınız.

Yalnız şunu diyeceğim baban güvenilmezse eşin hiç güvenilmez.
Boşanma falan niyetin varsa evi kendi üzerime geçireyim diye uğraşma yanlış hatırlamıyorsam senden para saklayan var yemez kocan var.
Üvey anneden kurtarayım derken evin yarısını kocana kaptırma

Arkadaşınız da ayıp etmiş ama. O kadar büyük çaplı hediyeler geri verilir.
Cocuk ortak çocuklarıydi.nerdeyse o arabanın parasından daha fazlasını zaten yedirmisti arkadasim adama.ustune borç falan da kaldı.o nedenle inatlasip çocukta olduğu için vermek istemedi.ama malesef üstüne birde avukata ödedi bi ton para ama bisey elde edemedi gitti araba

Back
X