Babam kıyafetime karışıyor

Teşekkürler guzel bir bakış açınız var :) umarım bende öyle hatirlarım.

Üzgünüm ama babaniz haklı:)
Babaniz suan dinen sizden sorumlu oldugu icin giymenizi istemiyo :)
Ve siz nikahlanip evlenene kadarda sizden sorumlu :)
Evlenince esiniz izin verirse rahat rahat giyersinz

Bir kere daha yazmak istedim bu konuya. Zira karışamaz, taviz verme, özgürsün diyenler olmuş. O iş o kadar kolay değil. Eğitim aldığımız kurumlarda belli başlı kurallar vardır. Çiğnenemez. Paşa paşa o kurallara uyarız zira kuralları belirleyen insanlara bir şekilde muhtacız. Keza iş hayatı da öyle. Muhafazakar düşünceleri olan bir kurumda çalışmaya karar verdiğinizde "istediğim gibi giyinirim, karışamazlar" diyemezsiniz. Ya kendinize göre bir işyeri seçersiniz ya da o kurallara uyarsınız. Evlilik de öyle. Bu tür şeylere takılmayan özgürlükçü bir adamla evlenirseniz sorun yok. Lakin baştan fikri belli olan adama "bana karışamazsın" diyemezsin.

Anne babalara gelecek olursak. Üzerimizdeki hakları tartışılmaz. Fikirleri, hayata bakışları, kuralları farklı olabilir. Bunu değiştirmeye çalışmak da evlatların haddi değil. Babaannem yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor derdi bu durumlarda. He özgür olma şansınız var mı? Elbette var. Kendi kazancınızı elde eder, kendinize ait bir düzen kurarsanız "bu benim hayatım kimse karışamaz" diyebilirsiniz. Ancak ailenizin evinde, ailenizin parasıyla yaşarken, her zor durumda onların yardımını alırken "sen bana karışamazsın" diyemezsiniz. Bal gibi karışır. Kendi evi, kendi kuralları. Başkaldırı ve özgürlük savaşı, ancak kendi kendinize yetebilen bir birey olduğunuzda mümkün olabilir.

Yakın bir arkadaşım tesettürlüydü. Açılmak istedi. Babası karşı çıktı ama o açıldı. Babası ne dedi biliyor musunuz? "benim evimde yaşayıp benim paramı yiyorken bunu yapamazsın. Git kendi paranı kazan ayrı eve çık dilediğini yap" acımasızca gelebilir ama gerçekler böyle.

Sırf adam askılı giyme diye karıştı diye evden git diyenler olmuş. Şaka gibi..
Baban sana uyarıda bulunmuş ama yine de yapmışsın demek ki o kadar da baskın değil baban.
Ailen onlar senin. Onlara göre aşırıya kaçan bi davranışın var ise dikkatli ol yapmak istiyorsan da onları ezerek gerçekleştirme.

Önce mini etek üzerine de o bluzu giyin ve kıpkırmızı ruj sürün. Sonra o kızınca içeri gidip eteği değiştirip, ruju silin. O da sizi çok daha usturuplu giyinmeye sevk etti diye sevinsin.

Yok ezerek yapmam, saygısızlık da yapmam. Alıştırmaya çalışıyorum ama olmadı. Neyse artık onun yanında giymiyicem. Haklisiniz sırf bu yüzden evi terk edecek degilim., Sonuçta babam

Önce mini etek üzerine de o bluzu giyin ve kıpkırmızı ruj sürün. Sonra o kızınca içeri gidip eteği değiştirip, ruju silin. O da sizi çok daha usturuplu giyinmeye sevk etti diye sevinsin.
Ya bu çok zekice

Babanızın kötü niyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Tamamen çocuğunu koruma amaçlı bence. Ama derseniz ki yok ben yine de istediğimi giyerim ya kendi düzeninizi kurun ya da babanızın haberi yokken giyin bi şekilde bulursunuz zaten yolunu. Dini boyutta da ebeveynler çocuklarına öğretmekle yükümlü uygulama kısmı sizde. Dini olarak da karışma hakkı yok yani. Aklınız var iradeniz var.

Fazla diklenmişsiniz babanıza.
Saygısızsınız.
Daha üsluplu bi şekilde dile getirebilirdiniz söylemek istediklerinizi.
"Sen kimsin?" der gibi bi tavır takınmışsınız adamcağıza karşı.
Bence gidip özür dileyin.
Bundan sonra da tatlı dille ifade edin kendinizi, o zaman hiçbişey bu kadar büyümez.

Siz inatlaşır gibi davranmışsınız.İlla ki özgürüz diye istediğimizi giyicez diye bizleri büyütüp yetiştiren insanlara umursamaz tavır takınmak dogru degil.

Çoğumuz geçtik o yollardan ben de dedemin yanında büyüdüm yetiştim.Senelerce halama giydirmemiş,halam da aynı senin gibi gizli gizli giyer hala daha ve şuan 50 yaşında mesela ama ben ortaokul lise dönemlerinde önce evde giyerek,sonra kapıönlerinde giyip dedemi görünce koştur koştur gidip sarılarak duruma onu alıştırdım.Hiçbir zaman giyicem işte reşitim ben diyerek tepki vermedim.

Tatlı dil her zaman kazanır.Ha bu arada ortam götürsün götürmesin Ramazan aylarında biraz daha özenli olmaya da açık olmama rağmen dikkat ederdim,ederim...Belki bunun da etkisi olmuştur bu zıtlaşmanızda...

bırakın kıyafetı annem babam 40 yasındayım hala herseye birsey soyler....ah şimdiki neslı gorseler.....ama tabıkı saygısız olamam asla..

Ben valla bazem sasirip kaliyorum.

Ozelliklede son 5sene icinde gençlere bi haller oldu. Disarda 13-14yaslarinda ergem kizlar bi giyiniyor bi makyaj yapıyor sanirsin benden buyuk.

Hayir arkadas ne gerek var insanlara ben burdayim ,bakin bende buyudum makyaj yapip cesur giyinebiliyorum.

Ne gerek var ya !!!!!!

Konu sahibi ben biraz geri kafaliyim Kusuruma bakma. Ozgursun resitsin cart curt demicem sana.

Ailen seni koruyup kollamak yetirstirmek le sorumlu. Cunku kimsenin aklina gelmesede ölüm var. Ahiret var. Hesaplasma var. Allah’ın huzuruna cikarken bunlar icin tek tek hesap verecegiz. Anne babalarda evlatlari icin hesap verecek önce Cunku burasi yalan dunya. Sınav dünyasi. Her bireyin bu dunyada olmasinin bi sebebi var.

Sen o ruju surer mini etek giyer askiliyi cekersin. baban etegi cikar ruju sil der . sen askiliyi giyersin. Evet cok zekice ama babani degil kendini kandirmis olursun.

Bu dunyada bize karisma hakki olan yegane insanlar anne babalarimiz ailelerimizdir.

Konuyu arkadasim kuzenin veya sevgilim karisiyor diye acmis olsan onlara bk yemek duser derdim. Ama lutfen boylesi bi konu icin kirma babani.

Baban disardaki pislikleri biliyor. Sende biliyoraun elbette ama o senin baban. Seni bir cicek gibi yetistirip bi pislik yuzunden solmani izleyemez. Buna mahal vermemek icin seni korumak icin kendince bi set kurmus. Ki hakli. Çünkü gercekten serefsiz kayniyor .

Bu arada senin basina bi olay gelse vburda kimsenin cani yanmaz. Emin ol.

Olan annene babana olur. Kirma babani.

Bazzen ata sözü dinlemek en hayirlisidir .

Tamam babacim de. Giyme o askiliyi..

Hava cok sicak aman yandim terliyorum diyosan daha rahat terletmicek kumaslar dan alabilirsin kiyafetlerini.

Illede giyicem diyosan atandir ezemez kiramazsin. Tatli tatli konusmak da iyidir.

Veya o askiliyi biraz degistirmek.
Ustune bi şal ççeksen . hirka gorevi gorecek sekilde. Bence baban bunu kabul ederdi.

Sahsen baban seni disarda erkeklerin oyle gormesini ve hayallerini suslemesini istemiyordur. Sen ne dersen de. Seni oyle goren biri illaki cinsel bi obje gibi yaklasacaktir sana. Ve bunu dusunmek bile iğrenç .

Bu arada evlenince istedigini giyemiyosun canim. Bu buyuk bi yanilgidir.

CCunku en modern erkek bile evlendikten sonra kiskanir ve o tipik turk erkegi halini alir. Ki aslinda olmasi gereken budur. Ozel gunler ve tatil haric ben bu kadar rahat giyinmeye karisiyim.

Gencken insan boyle seylere cok onem veriyo malesef. Halbuki iki kumas parcasi insanin hayatida bu kadar cok yer kaplamamali.

#bugün ne giysem

Sizde babanızla dışarı çıktığınızda askılı giymeyiverin ne olacak yani. Yada ben babamı çok küçük yaşta kaybettiğim için böyle düşünüyorum bilemiyorum.

Sadece kollarım görünüyordu diyor yaa ne cinsel objesi, ne hayalleri süslemesi. Zaten bulundukları muhit de giydiği kıyafeti kaldırabilecek bir muhitmiş. Koskaca insan, nerede ne giyeceğini biliyordur herhalde. Zaten de giymiş, babası da göz yummuş. Demek ki sizin hayalinizdeki gibi bir yer değil.

“Bu arada evlenince istedigini giyemiyosun canim. Bu buyuk bi yanilgidir. Cunku en modern erkek bile evlendikten sonra kiskanir ve o tipik turk erkegi halini alir” demişsiniz.

Bu nasıl bir genellemedir? Bu 1. kuğu beyaz, 2. kuğu beyaz, ... 15. kuğu beyaz, demek ki bütün kuğular beyazdır demeye benziyor. Bari “benim çevremdeki erkekler böyle” veya “çoğunluğu böyle” deseydiniz.

Konu sahibi, ileride kıyafetlerinize karışmayacak, kıyafet özgürlüğünüze saygı duyan biriyle evlenebilirsiniz. Türkler içinde bile çok sayıda erkek var. Bulunduğunuz muhitin kültürüne göre giyindiğinizde, yanınızda güvendiğiniz insanlar da varken gayet rahat edersiniz.

Üzgünüm ama babaniz haklı:)
Babaniz suan dinen sizden sorumlu oldugu icin giymenizi istemiyo :)
Ve siz nikahlanip evlenene kadarda sizden sorumlu :)
Evlenince esiniz izin verirse rahat rahat giyersinz

Kusura bakmayın ama yanılıyorsunuz. Kimse kimseden sorumlu değil. Ne babası ne kocası sahibi olamaz kimsenin.
Sadece babasına saygı duyuyusa kırılmasın diye giyimine özen gösterir. O dedi bu dedi diye değil.

Altı üstü askılı bir bluz ne cinsel objesi ablacım iyice uçmuşsun. Görünen yerler altı üstü kol sanırsın bu kız jartiyer giyip sokağa çıkıcam yazmış

Sizin deyiminizle kapalı giyinince erkekler bakmıyor mu sanıyorsunuz? Sanırsınız ki bu ülkede kapalı olanlar hiç tacize, tecavüze uğramıyor. Zihniyeti değiştirmedikçe zor ama her açık giyinen kadına ''kötü'' muamelesi yapmayın.

Anlayamıyorum, bazı üyelerin gerçek olduğuna inanamiyorum, gerçekten anlam veremiyorum. Yahu baba kimmiş, evden ayrıl, hayatını kur.. nedir bunlar allah aşkına. Baba diyoruz ya. Evet" kızım bu çok açık, dışarı çıkacağız. Baska birşey giyin" diyebilir bir baba. Kızı da 23 degil 45 bile olsa bi nazlanır. Ama durumun ciddiyetine göre elbette babadır kırılmaz. Askılı olmaz da bir parça daha kapali veya onu rahatsız etmeyecek bir kıyafet olur, giyilir, huzurla neseyle gidip gelinir. Kız çok istediği kıyafetleri yine başka zamanlar giyer, e baba da bunu tahmin eder zaten de, o yanındayken giyinince bakan eden çakal tipler oluyorsa, kızı da alımlı güzelse, bir baba olarak rahatsızlık duyuyor olabilir. Kuzum dışarı çıkabileceğin bir baban var ne güzel. Taş çatlasa 3-5 sene daha sen o evin güzeller güzeli minik kızısin. Sonra zaten kendi düzenini kuracaksın. Kırma babanı sen de huzursuz olma. Korkma kıyafet falan kalmaz insanın içinde, yine giyersin. Babanla arani bozmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…