- 13 Mart 2017
- 796
- 1.089
- 113
Bu babanın koruma iç güdüsü.Babamın yüzünden istediğimi giyemiyorum. Bugün sadece askılı giydiğim için kavga ettik. Dışarı cikicaktik, öyle gidemezsin dedi bende giderim dedim şakaya vurarak. Hayır falan dedi bende 23 yaşıma geldim artık ben karar veririm dedim. ( Bugüne kadar her seferinde kavga çıkardı ) sonra gittik dışarı. Yolda hiç konuşmadı, noldu dedim başladı. Ne demek ben karar veririm, giymiyceksin vs. Konuyu dine getirdi . Yahu sinir oluyorum artık. Giydiğim alt tarafı askılı, ki kaldırabilecek yerde oturuyoruz. Nasıl alistiricam, her seferinde inat mi edeyim kavga mı edeyim, iki saattir aglıyorum sinirden. O yokken giyiyorum bu sefer içim rahat etmiyor , gerçekten bıktım artık bu durumdan ne yapabilirim ...
Birde o kadar sinirli ki kavga edince bağırıp çağırıp üste cikiyor
Her acik giyinen kadina "kötü " muamelesiSizin deyiminizle kapalı giyinince erkekler bakmıyor mu sanıyorsunuz? Sanırsınız ki bu ülkede kapalı olanlar hiç tacize, tecavüze uğramıyor. Zihniyeti değiştirmedikçe zor ama her açık giyinen kadına ''kötü'' muamelesi yapmayın.
Sadece kollarım görünüyordu diyor yaa ne cinsel objesi, ne hayalleri süslemesi. Zaten bulundukları muhit de giydiği kıyafeti kaldırabilecek bir muhitmiş. Koskaca insan, nerede ne giyeceğini biliyordur herhalde. Zaten de giymiş, babası da göz yummuş. Demek ki sizin hayalinizdeki gibi bir yer değil.
“Bu arada evlenince istedigini giyemiyosun canim. Bu buyuk bi yanilgidir. Cunku en modern erkek bile evlendikten sonra kiskanir ve o tipik turk erkegi halini alir” demişsiniz.
Bu nasıl bir genellemedir? Bu 1. kuğu beyaz, 2. kuğu beyaz, ... 15. kuğu beyaz, demek ki bütün kuğular beyazdır demeye benziyor. Bari “benim çevremdeki erkekler böyle” veya “çoğunluğu böyle” deseydiniz.
Konu sahibi, ileride kıyafetlerinize karışmayacak, kıyafet özgürlüğünüze saygı duyan biriyle evlenebilirsiniz. Türkler içinde bile çok sayıda erkek var. Bulunduğunuz muhitin kültürüne göre giyindiğinizde, yanınızda güvendiğiniz insanlar da varken gayet rahat edersiniz.
Kusura bakma canim ama sen yaniliyosun :)Kusura bakmayın ama yanılıyorsunuz. Kimse kimseden sorumlu değil. Ne babası ne kocası sahibi olamaz kimsenin.
Sadece babasına saygı duyuyusa kırılmasın diye giyimine özen gösterir. O dedi bu dedi diye değil.
Altı üstü askılı bir bluz ne cinsel objesi ablacım iyice uçmuşsun. Görünen yerler altı üstü kol sanırsın bu kız jartiyer giyip sokağa çıkıcam yazmış
Sizin görüşünüz tabi.Kusura bakma canim ama sen yaniliyosun :)
Dinen sorumlu :)
Dünyalık bakarsan tabiki degil :)
Yuh bu nasıl bir yorum?Cidden derdiniz askılı giyinememek mi? Ve taviz verme ayrı eve çık diyenler gerçekten öyle mi yapıyor? Giymeyiverin ne olacak babanızı üzmeye değer mi? Hem giyince noluyor kollarınız omuzlarınız açıkta? Yanlış anlaşılmasın bu benim düşüncem kendim de açık bir bayanım ama sırf bu yüzden babamın kalbini kıramam. Tşört makbuldür fazlası açıktır. Bayanların açık giyinmesi de bana göre erkeklerin dikkatini çekmekten öte bir şey değildir.
İleri gidememek mi? Medeniyet anlayışınız bu mu? Bez parçası dediğiniz şey bedeni örter ve üsturup diye bir şey de var. Ramazan ayındayız bir de babası korumacı yaklaşmış.Yuh bu nasıl bir yorum?
Siz açık giyerken birinin dikkatini çekmek amaçlı mı giyiyorsunuz?
Bir de şaka gibi t-shirt makbüldür yazmışsınız.
Lütfen bu kafa yapınızı değiştirin. İnsanları giydikleri kumaş parçalarını göre “hmm bu dikkat çekmek istiyor, hmm bu istemiyor” diye ayrıştırmayın.
Giyim ya bu, bez parçası. İnsanlar nasıl rahat ve mutlu hissediyorsa öyle giysin.
Bu, birini üzmek veya sözünü dinlemek olarak nitelendirilmemeli ayrıca.
Yav insanlar nelerle uğraşıyor biz nelerle. Bir “gömlek” ileri gidemedik.
Hanımefendi t-shirt makbüldür, bundan daha açığını giyen erkeklerin dikkatini çekmek için giyiyordur yazmışsınız. Askılı giydiğim zamanlar oluyor ama giyerken asla “şunu giyeyim de dikkat çekerim belki” diye düşünmedim. Beğenip aldım bana yakışacağını düşündüm. İçinde mutlu hissederim dedim. Sizin gibi bir düşüncem asla olmadı.İleri gidememek mi? Medeniyet anlayışınız bu mu? Bez parçası dediğiniz şey bedeni örter ve üsturup diye bir şey de var. Ramazan ayındayız bir de babası korumacı yaklaşmış.
Oldu Ramazan ayı, açın halinden anlamak diyeİleri gidememek mi? Medeniyet anlayışınız bu mu? Bez parçası dediğiniz şey bedeni örter ve üsturup diye bir şey de var. Ramazan ayındayız bir de babası korumacı yaklaşmış.
BoşverseneHanımefendi t-shirt makbüldür, bundan daha açığını giyen erkeklerin dikkatini çekmek için giyiyordur yazmışsınız. Askılı giydiğim zamanlar oluyor ama giyerken asla “şunu giyeyim de dikkat çekerim belki” diye düşünmedim. Beğenip aldım bana yakışacağını düşündüm. İçinde mutlu hissederim dedim. Sizin gibi bir düşüncem asla olmadı.
Ayrıca sokaktan geçen bir insanın dikkatini üzerime çeksem, bu bana ne kazandırır? Şapkanızı önünüze koyup bir düşünün lütfen. 7 kat yabancı belki daha önce hiç görmediğim daha sonra da görmeyeceğim insanın tüm dikkati ben de olsa ne yazar?
Ya genelleme yapmayın, ya da genel geçer genellemeler yapın lütfen.
T-shirtten daha açık şeyler giydim ancak sizin ben ve benim gibilere yakıştırdığınız şeyi haklı çıkarak bir şey yapmadım, diğerlerinin bayağı büyük bir çoğunluğunun yaptığını da sanmıyorum.
Ayrıca konu sahibinin direttiği olayın, o bluzu giyememesi olduğunu sanmıyorum. Asıl olay, müdahale. İstediği bir şeyi yapmasına engel olunması.
Saygılar.
Vay anasınıBu konu yine karışır.
Her konuda aynı tartışma.
Valla canım fikrimi yazarken sana danışmadım kusura bakma. Sormam lazımdı. Sizin müthiş öngörüleriniz(!) ve yorumlarınızın baya baya altında kaldım desenize.Vay anasını
Müthiş öngörü
Fikrini soran olmadı
Ama
Burada da
Konu karışır mesaj eksikliğini sen giderdin.
Selamet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?