Babam kıyafetime karışıyor

Bu babanın koruma iç güdüsü.
Babanı bu konuda haksız bulma çünkü çevre gerçekten kötü. Kız çocuğu büyütmek hiç kolay değil bu devirde.
Onu hepten haksız bulursan sorunlar gereksiz büyür.
Biraz daha yaşın ilerleyince babanı daha iyi anlayacaksın.
Baban lafının dinlenmesini istiyor ve dikkat çekmeni istemiyor. Sadece din açısından mı düşünüyor bilemem ama dışarıya çıkarken giymişsin sonuçta ve morali bozulmuş haklı olarak. Tabi ki bağırınca sen de üzülmüşsün....

Ben turistik bir yerde yaşıyorum ve babam 12-13 yaşlarımda başladı kıyafetlerime karışmaya,
"böyle giyme kızım çok açık, git değiştir " demelerini çooook hatırlarım. Bütün kıfayetlerim de askılı, sırtı açık, kısa sıkı şortlar falandı...
E deniz bölgesi normal gelirdi bana bir de çocuğum yani o yıllarda ne var herkes giyiyor işte diye düşünürdüm ama izin vermeyince de değiştirirdim istemeye istemeye korkumdan da bir şey diyemezdim.
Yıllar geçti babam hâlâ aynı...
Ama arkamdaki en büyük dağ da o. Rabbim eksikliğini göstermesin inşallah.
Ailen kötülüğünü asla istemez ama çevredeki insanlara her daim dikkat etmen gerekir.
Ben kabullendim ve şimdi diyorum ki gerçekten çok haklıymış babam. Giymeyeyim ne olacak. Bir sürü kıyafetler çıktı artık eskisi gibi çeşit az değil, tekstil bayağı gelişti.
Açık olmayacak şekilde çok güzel yazlık kıyafetler var cıvıl cıvıl.
İmkanın da varsa söyle babana birkaç tane yazlık kıyafet göster mesela internetten bak modellere babana da göster sor.
Ben öyle yaparım ki 27 yaşındayım abiyelerde falan izin alırım hâlâ :) onlar genelde açık oluyor malum, sırf giydireceği bir şeyleri alayım ki sonradan problem çıkmasın diye onay verince sipariş ederim düğünlerde biraz daha anlayışlı olurdu zaten çünkü akrabalar var yani biz bizeyiz salonun içinde.

Demem o ki sakin olmaya çalış.
Gençsin giymek istersin başkaları giyiyor ben niye giymeyeyim dersin ama inan bana babanı üzmeye değmez.
En azından yanında giyme ki içi rahat etsin adamın hoşuna gitmiyor, lafını dinletemeyince de üzülüyor doğal olarak sinirleniyor da...

Her acik giyinen kadina "kötü " muamelesi

Peki.

Konu sahibi hanim kardes.

Sen kkoskoca kadinsin. Kendi kararlarini vermelisin aartik. hattaa BENCEDE maddi gucunu eline al ve hhemen evini ayir. Boylelikle kimse karisamaz sana

Kusura bakmayın ama yanılıyorsunuz. Kimse kimseden sorumlu değil. Ne babası ne kocası sahibi olamaz kimsenin.
Sadece babasına saygı duyuyusa kırılmasın diye giyimine özen gösterir. O dedi bu dedi diye değil.
Kusura bakma canim ama sen yaniliyosun :)
Dinen sorumlu :)
Dünyalık bakarsan tabiki degil :)

Cidden derdiniz askılı giyinememek mi? Ve taviz verme ayrı eve çık diyenler gerçekten öyle mi yapıyor? Giymeyiverin ne olacak babanızı üzmeye değer mi? Hem giyince noluyor kollarınız omuzlarınız açıkta? Yanlış anlaşılmasın bu benim düşüncem kendim de açık bir bayanım ama sırf bu yüzden babamın kalbini kıramam. Tşört makbuldür fazlası açıktır. Bayanların açık giyinmesi de bana göre erkeklerin dikkatini çekmekten öte bir şey değildir.

Kusura bakma canim ama sen yaniliyosun :)
Dinen sorumlu :)
Dünyalık bakarsan tabiki degil :)
Sizin görüşünüz tabi.
Bana göre 26 yaşında bir yetişkin olarak ben Kendimden sorumluyum.
Yarın gidip evlenirsem yine kendimden sorumlu olmaya devam edicem.
Her neyse öyle işte...

yahu adam neden giymesini istemiyor??

demekki dikkat çekiyor başka bir erkeğin kızına şevkle bakmasından rahatsız oluyor

yarın bir gün eşi de diyebilir giyme diye

bu insanın kendisinden taviz vermesi demek değildir

ben diz üstü etek giymiyorum kocam sevmiyor

ne oldu yani özgürlüğümmü kısıtlandı

bir karıştan ödün verdim diye benliğimimi kaybettim

hayır

adam nasıl kötü bir niyetle giyme demiş olabilir ki
of puf yapasın

ayrı eve çık diyenler olmuş şakamısınız?

özgürlük nedir?

babam müdahale etmicek öylemi?

bak diyorum bunda da haklı çıkıcam yarın birgün evlenicek giydirmeyen bir adama denk gelicek
zevkle giymicek

Karışırlar çünkü sevip koruma iç güdüsü var çünkü bi istismar taciz gibi olaylarda yapandan once mağdur olana suç bulan bi toplumumuz var
Böyle oralarını buralarını açarlarsa adamda tahrik olur yapar diyen pis zihniyetli insanlar var
Yada açık giyene minik bi deloltesi olana namussuz derler ama para için o işi yapan lara ise ah vah ederler ne yaşadılar da o haldeler diye neler neler
Aileler de bundan daha çok korumacı olup sıkıyolar kızlarını kişi kebdine yakışanı giymeli zaten sen de dikkat edersin kendine

Yuh bu nasıl bir yorum?

Siz açık giyerken birinin dikkatini çekmek amaçlı mı giyiyorsunuz?
Bir de şaka gibi t-shirt makbüldür yazmışsınız.
Lütfen bu kafa yapınızı değiştirin. İnsanları giydikleri kumaş parçalarını göre “hmm bu dikkat çekmek istiyor, hmm bu istemiyor” diye ayrıştırmayın.
Giyim ya bu, bez parçası. İnsanlar nasıl rahat ve mutlu hissediyorsa öyle giysin.

Bu, birini üzmek veya sözünü dinlemek olarak nitelendirilmemeli ayrıca.

Yav insanlar nelerle uğraşıyor biz nelerle. Bir “gömlek” ileri gidemedik.

İleri gidememek mi? Medeniyet anlayışınız bu mu? Bez parçası dediğiniz şey bedeni örter ve üsturup diye bir şey de var. Ramazan ayındayız bir de babası korumacı yaklaşmış.

İleri gidememek mi? Medeniyet anlayışınız bu mu? Bez parçası dediğiniz şey bedeni örter ve üsturup diye bir şey de var. Ramazan ayındayız bir de babası korumacı yaklaşmış.
Hanımefendi t-shirt makbüldür, bundan daha açığını giyen erkeklerin dikkatini çekmek için giyiyordur yazmışsınız. Askılı giydiğim zamanlar oluyor ama giyerken asla “şunu giyeyim de dikkat çekerim belki” diye düşünmedim. Beğenip aldım bana yakışacağını düşündüm. İçinde mutlu hissederim dedim. Sizin gibi bir düşüncem asla olmadı.

Ayrıca sokaktan geçen bir insanın dikkatini üzerime çeksem, bu bana ne kazandırır? Şapkanızı önünüze koyup bir düşünün lütfen. 7 kat yabancı belki daha önce hiç görmediğim daha sonra da görmeyeceğim insanın tüm dikkati ben de olsa ne yazar?

Ya genelleme yapmayın, ya da genel geçer genellemeler yapın lütfen.

T-shirtten daha açık şeyler giydim ancak sizin ben ve benim gibilere yakıştırdığınız şeyi haklı çıkarak bir şey yapmadım, diğerlerinin bayağı büyük bir çoğunluğunun yaptığını da sanmıyorum.

Ayrıca konu sahibinin direttiği olayın, o bluzu giyememesi olduğunu sanmıyorum. Asıl olay, müdahale. İstediği bir şeyi yapmasına engel olunması.

Saygılar.

Maddi olarak kendi ayaklarınızın üstünde durmadan önce karışma deme lüksünüz olmayabilir. Doğru ya da yanlış ama geçiminizi hala onlar sağlıyorsa biraz zor kimse karışmasın demek. Bu aile kültürünüz, babanızın hayata bakışıyla alakalı.
Gerçi kendi ayaklarınızın üstünde olsanız da karışır anne bana. Ama bu kadar çatışma yaşamazsınız o durumda.

Oldu Ramazan ayı, açın halinden anlamak diye
Kasaplar et satmasın, manavlar kapatılsın.

Bu mu korumacı yaklaşım?

Koldan tahrik olanlara, önlem alınmasın
Ramazan diye ateisti, deisti, hristiyanı, yahudisi, budisti çarşaf giysin.

Tabi ya, penisi sallaya sallaya gezene laf yok,
Kadına laf, kıyafete laf

Offfff

Boşversene

Bir de siniri kim ciziyor.Biri cikip t-shirt makbuldur demis, digeri de cikip kolunu bile acamazsin derse nolcak?
Erkeklerin mudahelesi yetmiyordu sanki bir de hemcinslerimiz cikti basimiza.

Sunu deseniz ben insanlarin bana bakmasindan rahatsizim ondan kapali giyiniyorum. Ama yok baban rahatsiz olir kapan,kocam rahatsiz oluyo mini etek giymiyorum.

Bu yorumlari okudukca surda sinir oluyorum

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar yanlış anlamışlar sanırım. Ben saygısızlık etmedim babama karşı, sırf saygısızlık etmeyeyim diye de uzatmadim. Tek söylediğim ben karar vereyim 23 yaşındayım dedim, bunu da gülerek soyledim ters bir şekilde değil. Ki hadi bu yanlışsa da, ben babama başka hic bir şekilde saygısızlık etmem. Çok da severim.

Bazı arkadaşlar yarın elin oğlu giyme dese giymez, her erkek karışır demiş. Öyle bir şey de yok. Bir sevgilimden sırf bu yüzden ayrildim. Hiç bir erkeğin de karışmasına izin vermedim. Şu an kısa bir ilişkim var ve karismiyor, en başında söyledim . Zaten karışmayacagini söyledi. Ki bir arkadaş da evlendikten sonra her erkeğin karisacagini söylemiş. Ama ben çok gördüm karismayan. Gercekten varlar. Babami sırf bu yüzden değiştirecek degilim, ama elin oğlunu degistirebilirim merak etmeyin. Babam giydirmiyo deyip kızan, sevgilisi kızınca " yaa ama kiskaniyo diyen biri değilim,"
Dine gelecekse de olay, elbette öğretirsiniz dininizi. Ama 23 yaşına gelmiş kişi artık bireydir. Belki inanmiyordur, inanmaz. Olamaz mı?

Ve birde merak etmeyin, kimsenin lafiyla böyle bir şey için evden çıkmam. Okul masraflarimi ben karşılıyorum, yurt paramı da kendim veriyorum, yaz kış çalışıyorum. Yapcak olsam yapabilirim. Ama böyle birşey için babamı terk edecek degilim. Sonuna kadar saygı duyuyorum, ben sadece onu nasıl ikna edebilirim, ne yapmalıyım, siz neler yapıyorsunuz böyle bir durumda diye konu açtım.

Vücudumu kimseye sergilemek gibi niyetim de yok. Birileri tahrik oluyorsa onların iradesizligi. Ben kendim için giyiyorum, güzel vücudum var, seviyorum giyiyorum. Bu bu kadar basit

Vay anasını
Müthiş öngörü
Fikrini soran olmadı
Ama
Burada da
Konu karışır mesaj eksikliğini sen giderdin.
Selamet
Valla canım fikrimi yazarken sana danışmadım kusura bakma. Sormam lazımdı. Sizin müthiş öngörüleriniz(!) ve yorumlarınızın baya baya altında kaldım desenize.

Karışacağını bile bile yazmak çok saçma geliyor canım istedi yazdım. İnsanın polemiğe giresi varsa konu da farketmiyor demek ki.

Niye bu konularda kimse kendi yorumunu yapmak yerine başkasının fikrini çürütmeye çalışıyor bu bana çok gereksiz geliyor. Bu forumda (bu ülkede) iki uçta düşünenlerin olduğunu bilmiyor muyuz. Yeni mi öğrendik? Kırk kere aynı filmi izliyoruz boşu boşuna konu sahibinin konusu kapanıyor.
Bu da beni rahatsız etti ki yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…