BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

Konu sahibi düşünsene tam rahata ermişsin , tam büyütmüşsün çocuklarını hoppp bir daha başa dön düşüncesi bile tüylerimi tiken tiken yaptı.

Kk'da bir saçmalık silsilesi daha.
Yahu hanımefendi madem kocanızın durumu iyi, oturun bebeginize kendiniz bakın.
Baban dogumdan sonra illa gel benimle çalış demiyor ki sana.
Annenin de çocuk bakmasını istemediğine göre eeee ?
Eşimin durumu çok iyi diyorsunuz ama aldıgınız maaştan da olmak istemiyorsunuz.
Derdiniz nedir yani tam olarak aJKFKGFGJF

essma34 konunuzla ilgili eleştirildiniz. Bunun sebebi başkaları hakkında önyargılı ve benmerkezci düşünceleriniz. Eleştiriler karşısında kızmak yerine yanlış olan o tavrımıza odaklanmak gerekir aslında. Önceki konunuzda da eltinize önyargılı yaklaşmış ve eleştirilmişsiniz. Bence eltinize ve başka kişilere olan bakış açınızı değiştirmelisiniz. Bunu size samimi bir niyetle yazıyorum, varsayımlarla yaşamak en çok sizi yıpratır emin olun. Güzel giden aile ilişkilerinize zarar verirsiniz ki, bununda zararı sizin evliliğinize olur.

Konunuza gelince 20 küsür yıllık evlilik tecrübesi olan bir kadın olarak sana tavsiyem, hayatınla ilgili kararları eşinin iki dudağının arasına yada egosuna bırakmaman. Bunun negatif getirisini sadece bu olayda değil tüm hayatın boyunca önemli kararlarında yaşarsın çünkü. Senin fikirlerine kararlarına saygı yoksa bunu tavırlarınla öğretmelisin.
Aile şirketinde çalışıyorsun özel sektörde çalışan çoğu kadına göre büyük artıların var.
Çocuğun hasta yada okulda özel günü olsa, kendini o gün kötü hissetmen vs gibi konularda nazını çekecek bir baban var.
Ben yarın işe gelemeyeceğimi ezilip bükülmeden rahatlıkla söyleyebilmek inan çok büyük bir lütuf.

Eğer gerçekten istemiyorsan işini bırakma, çocuğunun bakımı içinde kimsenin minneti altına girme. Çünkü şartların gerçekten her açıdan müsait. Senin şu anda çıkmazdaymış gibi hissetmenin tek sebebi eşin. Sen direkt buraya odaklan.
Bu problemi şu anda çözmen evliliğin sonraki zamanlarında da işine yarayacak.

Senin yerinde olsam eşime çalışmaya devam etme konusundan net olurum. Kaygıları varsa onları giderecek çözümlerimi anlatırım.
Doğuma az kala eve tam zamanlı bir yardımcı alırım. Doğumdan sonra o bebeğe, bebek ona alışmış olacak. Gün içinde kısa süreli olarak işime gidip gelirim. Belki bu kadınla senelerce çalışmaya devam edersiniz. Bebeğin büyüdüğünde de evinin düzenini sağlayan akşam yemeğini hazır eden biri olur evinde. Ki inan bu çalışan bir anne için çok büyük bir nimet.

Bakış açını babandan, kv ve annenden kaldırıp eşine doğru çevir. Senin halletmen gereken yer gerçekten orası.

torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
babanız kendisini düşünse zaten annenizin bakmasına bir şey demezdi. bence bu durumda siz de onları düşünmüş olmuyorsunuz, daha çok kendinizi kanıtlamak için istiyorsunuz. bu gayet olağan, ama keşke öyleyse çocuk işini erteleseydiniz

E siz babanizi dusunuyorsunuz ama babanizin oyle bir derdi yok anlasildigi kadariyla. Niye kendi kendinize boyle bir ikileme girdinizki. Tabi ki cocugunuz onemli. Babanız illa sizinle calismak isteseydi anneniz icin bu sekilde konusmazdi.

eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.

Bu bilgiden sonra da durumunuz aynı.
Babasının yanında çalışmayan insanların çalışması gereksiz sizin mantığınıza göre.

Bebeğe kim bakacak konularında asla suçlanmayan tek bir kişi oluyor hep. O da bebeğin babası.
Kayınvalideniz suçlu, anneniz suçlu, akrabalarınız suçlu, eşinin çocuk bakmasını istemeyen babanız suçlu, bunların hepsi sizi mağdur ediyor güya ama eşe laf yok.
Siz bebeği birlikte yaptığınız eşinizle ortak karar alamıyorsunuz, kararları eşiniz alıyor ve siz de uymak zorunda kalıyorsunuz diye bütün bu insanlar niye suçlu acaba?
Madem eşinizin de sizin de geliriniz iyi, en iyi bakıcıları tutarsınız zaten. Eşiniz "Yok ben kesinlikle bakıcı istemem" diyorsa da otursun kendi baksın. Siz bunu söyleyemiyorsunuz diye aileleriniz böyle bir yükün altına girmek zorunda değiller.

torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
Kaç yaşına gelmiş insanlar cocuk bakmak zorunda değil kendinize güvenmiyorsanız yapmayacaksınız cocuk. Eşiniz bakıcı istemiyorsa otursun kendi baksin. Çalışma mottonuz da çok saçma ayrıca kendi ayaklarımın üzerinde durayım da elimde mesleğim olsun çocuklarıma örnek olayım koca eline muhtaç olmayayım deseydiniz anlardim

Bu da yeni çıktı, işine gelinmeyen yorum yapılınca hemen üyelik iptali.

“Ayyy evet annennnn bakmak zorunda , sen o kadar şirkette çalışıyorsun ama..” diye yazsaydık şahlandırırdı konu sahibi bizi

babanız illa isteseydi sizi annenize baktırırdı ..siz şirketten uzak kalmak istemiyorsunuz yapacak bişi yok bi sene kendinşz bakacaksınız sonra bakıcıya ikna edeceksiniz eşinizi

Ama bi tercih yapmak durumundasınız ben olsam durumum iyiyse cocugumu bakmayı kendim büyütmeyi tercih ederdim

dayanabildiğin kadar çalışmaya devam et doğumdan sonra da iş yerine de götürcek zamana gelene kadar evde kal yapacak bir şey yok

Tam akrabaların ağzını büzecekken kocadan izin alamama şoku
Koca izin vermeden güçlü kadın bile olunmuyor.
Çalışmak zorunda, ben onu anladım. '' Kocabank'' a rağmen, babasının mirası ona çalışmasa da kalacak olmasına rağmen, elalemin ağzı büzülsün diye..

Üzerimde psikolojik baskı hissediyorum. Kızım daha 2 bucuk yaşında, kendi kafamda cümleler tasarlıyorum onu kırmadan torun bakmak istemediğimi nasıl söylerim diye. Eğer Allah izin verirse, sağlık verirse o yaşlarımda rahat etmek istiyorum. İşten öğlen arasına geldim, kızımla boğuşurken yemek mi yedim dayak mı yedim anlayamadım. Bir gün değil her gün böyle. Oturup dinlendiğimi bilmiyorum. Çocuk daha 3 yaşına gelmedi ben kaç sene yaşlandım bilmiyorum. Kaç yaşına gelmiş insanlar çocuk bakmamalı demişsiniz ya cidden öyle. Doldum taştım kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…