babama nasıl söylemeliyim lütfen yardim edin

Caniiimmm nerdesin çok üzgünüm ben. Babam sıkıştırıyor artik. Soruyor düşündün mü diye. Vermem boşa onu sil diyor. Diğer isteyenler arıyor bi yandan. Napiyim şaşırdım iyice ya.

Öncelikle bana ben sevdiğim kişiden vazgeçsem bile bir şeyler hissetmediğim biriyle sadece tanıdık ve siz istiyorsunuz diye evlenmem düşüncesini kabul ettirmelisin. İşin özünde bu sorun yatıyor. Ben biriyle evleneceksem, ömür boyu hayatı onunla paylaşacaksam tanıdık olsun ya da olmasın ben o kişiyi sevmeliyim falan demelisin. Ama çok dikkatli ol çünkü illa tanımadığın biriyle evlenirim gibi konuşursan ters tepki verebilir.
Ardından onun düşüncelerini önemsediğini belli etmek için neden illa tanıdık biri istiyorsun, sadece nasıl biri olduğuna güvenmediğin için mi, sence tanımadığın biriyle evlensem ne olur, ya gerçekten iyi biriyse gibi sorular sor. Aslında amacın sadece onu düşünmeye yönetmek olsun. Sana cevap verirken sorduğun her soruyu kafasında değerlendiriyor olacak. Karşılığında da kurduğun cümleler genelde peki tanıdık biriyle evlenirsem bu olmaz mı gibi olsun.
Mesela tanımadığın biriyle evlenirsen seni üzer derse tanıdık biriyle evlenirsem hiç üzmeyecek mi yani; tanımadığın biriyle evlenip sorun yaşarsan müdahale edemeyiz ailesini de tanımıyoruz derse tanıdık biriyle evlensem her sorunumda müdahale mi edeceksiniz, gelip her sorunumu size anlatmam ki, ailelerin evliliğe müdahale etmesi bence doğru değil gibi cevaplar verirsin. Babamın kurduğu cümleler bunlar olduğu için aklıma gelenleri yazdım ama muhtemelen buna benzer cümleler kuracaktır.
Bir de mesela babanın yapısını bilirsin, nasıl insanlardan hoşlandığını bilirsin; onları kullan. Örneğin senin nasıl biri istediğini biliyorum; saygılı, Allah korkusu olan vs vs.. neyse artık onları sırala ve düşündüğüm kişi tüm bu özellikleri taşıyor senin kabullenmeyeceğin birini zaten ben istemem de. Yani onun kabullenemeyeceği biri için ısrar etmediğini anlasın. Mesela ailesinden bahset; babasının işi, kaç kardeşler, nasıl bir yapıları var falan. Ailesinin de size uygun olduğunu, babanla anlaşabilecek yapıda olduklarını düşündüğünü bilsin.
Asla sinirlenme, sesini yükseltme. Bir de eğer imkan varsa babana seninle telefonda görüşmek istiyor, askerde olduğu için yanına gelemiyor ama sana söyleyecekleri varmış en azından benim için dinler misin diye sor. Kabul ederse telefonda konuşsunlar. Erkek arkadaşına da babandan iyice bahset. Önemsediği, değer verdiği, hassas olduğu her şeyi söyle ki telefonda ona göre konuşsun. En kötü ihtimal izin kullansın boşver. Babanı ikna et gerekirse ailesiyle gelsin tanışsınlar. Eğer tanışıp bir süre zaman verirsen ve hala ikna olmazsan kabullenirim ama böyle bilmeden, tanımadan hemen hayır deme dersin.

Benimde böyle bir hikayem var canım annemin akrabasının oğluyla babamın arkadaşının oğluna istiyorlardı beni aynı anda benimde sevdiceğim vardı ( yani eşim) o yıllar anneme söyledim babam geldi yok olmaz dedi tanımayız etmeyiz yurtdışında biri iin mi cin mi kızım hayatta olmaz dedi kesti attım bir gün ağlayarak dedimki baba ne olur vaz geç inadından insanın kalbi birini severken nasıl gitsin karılık yapsın başkasına hergün yanacağım ateşe atma beni sonum kötüyse bile bırak sevdiğimle yanayım dedim yan bakim bu kapıya geri dönme yalnız dedi ve anneme dediki çağır şu kızımın gönlünü çalan hırsızıda tanıyalım bakalım gönlü olmaya olmaya verdi beni yinede kapıdan gelinliğimle çıkarken kızım sana kapım sonsuz açık neye sıkılırsan kırılırsan çek gel ben burdayım dedi kıyamadı kızına genede inşaallah sende kavuşursun sevdiceğine

Uğraşıp yazdigin için tesekkur ederim. Ama su sıralar öyle olaylar oluyor ki annemi babamı çok etkiliyor. Zaten çok karşılar. Artik kınamaya başladılar. Onlar boyle yapınca da bütün hevesim gidiyor. Ölmek istiyorum artik ya.

Babam hic o karakterde değil. Nasıl olacak ya . Herşey den soğudum . Hevesim kalmadı. Herşey olumsuz.

ailesi o zaman gorusmek icin araya girecek koskoca insanlarida rededecek hali yok ya en kotu gelirler ailecek bir herkes birbirinin yuzunu gormus olur.
İnanın hic bilinen bi aile türü değiliz. Babam biliyor. Başkası için uğraşıyor. Annem daha demeden başkasının başına gelince kınar gibi seviyorlar iki gün sonra ayrılıyorlar daha neler neler diyor. Boyle bi aileye sahibim. Git gide soğuyorum.

Bunların hepsi bir sınav, unutma. Eğer böyle kötü düşünürsen zaten olmaz. Bunun bir sınav olduğunu kabullenip hayrın da şerin de Allah'tan geldiğini bilip sonucu ne olursa olsun Allah'tan gelene razı olmalısın. Gerçekten senin alnına yazılan oysa zaten sen istemesen bile olacaktır. Her insanın doğum ve ölüm günü - saati, evleneceği kişi ve günü - saati kâlû belâdan beri bellidir derler. Ne yaparsan yap zaten bunu değiştiremeyeceksin. Sen sadece dua et, çabala ve gerisini Allah'a bırak.

Anneye babaya soylemek kişi saglamsa daha kolay.yani işi gücü karakteri cok önemli.münasip biriyse neden çekinesin

Anneye babaya soylemek kişi saglamsa daha kolay.yani işi gücü karakteri cok önemli.münasip biriyse neden çekinesin
yani atıyorum,temiz karakterli temiz işi ola biri beni istese göğsumu gere gere soylerdim.bana biraz karsindakinden emin degilsin gibi geldi.

Çok doğru ama çok duygusal insanım. O kadar çok şey yaşadım ki. Çok yoruldum artik ya. Evliliği hevesli bisey zannederdim. İnşallah bizde mutlu oluruz sevdiğim le.

yani atıyorum,temiz karakterli temiz işi ola biri beni istese göğsumu gere gere soylerdim.bana biraz karsindakinden emin degilsin gibi geldi.
Emin olmamak değil de sevmeye karşılar. Cevremde severek mutlu olamayanlar var. Artik kınamaya başladı ailem. Hic yüzüm kalmadı. Hevesim de kalmadı. Kursagimda bıraktılar herşeyi.

Bakin aileniz ne kadar tuhaf olursa olsun hayirli bir is icin kapinizi calmis olsalar babaniz geri cevirmez hem zaten oyle damat adayinin gelip babayla gorusmesi falan pek bizim kulturumuze gore degil babaniz redetmekte hakli muhatap almaz yani sevgilinizi. Ama isin icine buyukler girerse sevdiginiz kisi ailesini yanina alip babanizin karsisina ciddiyet ve saygiyla cikarsa babanizda tas degilya en azindan bunu kabul edecektir. Sonucta sizi istemeye gelen herhangi baska bir adaydan ne farki var en azindan bu kadarini yapabilirler. Tamam biliyorum hala bazi ailelerde aaa bak bak bilmem kimin kizi severek evlenmis diye bunun ayip birsey oldugunu dusunerek asagilayici konusurlar bundan 10-15 sene once bizde de durum boyleydi ama zaman degisince bizimkilerinde kafasi degisti. Sizinkilerinde degismesi lazim. Elbette ailenizin guvenini kazanmak kolay olmaz ama sevdiginiz kiside sizi gercekten seviyorsa kendisi ve ailesi elinden geleni yapmalilar.

Ailem ilk olarak severek evlenince hevesi hemen geçer 2 ay sonra boşanırlar diye düşünüyor yani herkez için. Su an da asker olmasa belki gelebilir. Gerçi ailesini de gönderebilir ama babam onları tanımak dahi istemiyor. Annem hic bilmiyor bilse zaten Sıkıntı dan intihar ederim. O derece hayattan soğutur beni. Çaresiz bekliyorum. Babam ailecek gelmelerini dahi kabul etmez.

Caniiimmm nerdesin çok üzgünüm ben. Babam sıkıştırıyor artik. Soruyor düşündün mü diye. Vermem boşa onu sil diyor. Diğer isteyenler arıyor bi yandan. Napiyim şaşırdım iyice ya.

Ahh kuzum kıyamam. O zaman babana de ki ben evlenmeyeceğim kimseyle madem sevdiğine de vermiyor. Direnemez ömür boyu sakın görücüleri kabul etme. Ve biraz alttan al lütfen. Üzgün olduğunu görünce bir yere kadar inat yapar

İnşallah ya. Ama sabrım da kalmadı ki. Su an ev durumu iyi gibi. Diğer görücüler ayni ısrara devam. Babam ara sıra dürtüyor. Ama kızarak değil. Laf sokuyor. Bilmiyorum nereye gidecek. Bi adım attım. Geri çekilemem. Zaten insan boyle zor a kalınca daha çok bağlanıyor sevdiğine. Buz dağının arkası çok fena olacak bence. Çünkü daha duyulmadı, sadece babam biliyor. Duyulsa çok kötü şeyler olacak. Daha ısrar etmiyor babam sadece dürtüyor. Benim kızmıyorum derken daha hic bisey olması yani. Bugünleri aramam inşallah.

Canım en önemlisi baban değil mi? Kimin duyması lazım başka? Daha kötü olacak demişsin aileden başkalarınıda mı önemsiyor baban? Sen sabırlı dur lütfen ve kesinlikle evlenmeyeceğini söyle. Evde tutacak hali yok en sonunda ikna olacak.

Evleneceğim kişiye ben karar vermeliyim müsaadenizle baba de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…