Babamın ayrı ev tutması

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Merhaba,
Annem ve babamla ilgili bayadır konu açmıyordum. Sürekli birşeyler oluyor ve ben buraya konu açıp fikir almak istiyorum
Babam babasının evinde kalıyordu halamla beraber, araları baya bozulmuş babama kızıyormuş vs
Kardeşimle konuşmuşlar ve ayrı eve çıkıcakmış. Eşyaları zaten vardı koltuk yatak gibi ama gerisi nasıl olur. Kardeşim temizlikçi gelir yemeği dışarda yer sende yaparsan haftada bir bir tencere sulu yemek yaparsın dedi, ben de diğer elimden geleni yaparım dedi. Zaten maaşı var babamın. Annem her hafta nasıl yemek yapıcak ablan çalışıyor çocuğu var dedi
Ben elimden geleni yapmaya çalışırım ama bir tek yemekle olmuyor ki bunun daha ileriki yaşları var nasıl olur hiç bilmiyorum?
Çok enerjili bir insan da değilim zaten çalışıyorum hafta içi erkenden yatıyorum 9 buçuk 10 gibi. Hafta sonuda kendi evimin temizliğini zor yapıyorum çoğu kez yapmıyorum. Ne anneme ne kayınvalideme gidebiliyorum zaten çalıştığım için kimsenin beklentisi yok. Yada yarın öbürgün başka bir şehire gidersek..
Ama babama da faydam dokunmazsa üzülürüm insanı da insan yapan merhameti
Yani kısaca annesi ve babası ayrılanlar bu düzeni nasıl oturttu nasıl yardım ediyor merak ediyorum

Babam daha 55 yaşında
Ama iş yapmayı bilmez, hadi yemek işini halletti temizlik işini de halletti ama tek başına nasıl olur
Bunun hastalığı var tek başına nasıl olur bilmiyorum

Babam daha 55 yaşında
Ama iş yapmayı bilmez, hadi yemek işini halletti temizlik işini de halletti ama tek başına nasıl olur
İyi de güzelim baban daha çok genç..Sanki 80 yaşında adamdan bahsediyorsun

Tüm sorumluluk sizde gibi dert yanmissiniz da kardesiniz sadece haftada bir yemek yapabilirsen demiş. Ben mi yanlış anladım. Gerçekten haftada bir yemek yapmamak için mi bu kadar dertlendiniz? Ayrıca hastalık durumunda ayrı olmasalar bile insan elinden geleni yapar. Çok değişik. Yazdiklariniz içimi sisirdi

Babanız daha 55 yaşındaymış, yemeğini de yapar temizliğini de sizde arada yardımcı olmaya çalışırsınız. Ayrıca yaşlılığını düşünmeye gerek var mı şimdiden? Kimin ne kadar yaşayacağını bilmiyoruz bu konuda gelecek endişesi taşımanın da bir anlamı yok.

Babam daha 55 yaşında
Ee çok gençmiş. Hastalanırsa o zaman düşünürsünüz. Ayrıca yalnız kalmak istemeyen adam da biraz geçimli olur. Annenizle anlaşamamış, kardeşiyle anlaşamamış. Boşverin kendi hayatı. Siz evlat olarak periyodik olarak ziyaret edin, halini hatrını sorun tamam.

İş başa düşünce herkes yapar siz merak etmeyin. Ziyarete gittiğinizde elinizden ne geliyorsa yaparsınız ama bu duruma da canınızı çok sıkmayın

Yemek yapmak için ayrı bir vakit ayırmaya gerek yok eve yaparken yemeği çoğaltıp kavanoza tutturun. Alın size yemek kavanozu gevsetmedikce iki hafta gider o. Ben aynı şehirde yaşadığım bekar kardeşime yapıyorum. Hem o ev yemeği yiyor hem ben ekstra onada yemek yapmaya vakit harcamiyorum

Yemek yapmamak için değil, ilerisi için düşüncelerim nasıl olur diye
Hep böyle kalmayacak ki ayrı şehire gitmemiz gerekirse ya da ikinciye hamile kalırsam VS her türlü şey olabilir. Bunları düşünüyorum, yemeği bile evde yapmıyorum kayınvalidem de yiyoruz ama tabi ki babama yardım ederim ama ya daha kötüsü olursa
Sadece yemekle olmuyor ki tek başına evde olması beni endişelendiriyor
Ama annesi ölen evlatlar var babası tek yaşayan onlar nasıl yapıyor diye merak ediyorum

Babam daha 55 yaşında

babam tam 70 yaşında. yemeğini temizliğini bulaşığını çamaşırını kendisi yapıyor.
ömrü boyunca hizmet bekleyen biri olmadı.
babanız gencecik kendi karnını doyurmaktan aciz mi ki çocuk gibi muamele ediyorsunuz?

Yani bu olasılıkların hepsi olabilecek şeyler yani ayrilmasalardi vefat durumu olsaydı ya da hastalık yine bu durum olacaktı. Yani sonuçta babanız. El değil ki.kaygılarınızı az çok anlıyorum benzer şeyleri yaşıyoruz.kendi kendine yetmeyi er ya da geç öğrenir mecburen.herkes kendi seçiminden sorumlu.elinizden geleni yapın duruma göre bakarsınız.

Baban cok genc, evlenir yeniden sizde tum bu dertlerden kurtulur yeni dertlere sahip olursunuz:) saka bi yana, gayet genc. Ufak tefek ogrenir biseyler, sizde haftanin bir gunu fiks gidersiniz elinizden geleni yaparsiniz.

Haklısın fakat elimde değil
Süreklş ya birşey olursa diye endişe ediyorum, önceden yanında annem vardı şimdi tek başına bizden başka kimsesi olmadığını düşününce içim kötü oluyor. Halamın ona bakıcağını düşünmüştüm ki önceden kardeşimde kardeşim kafayı yerdi ama şimdi öyle değil o yüzden bana ve kardeşime daha fazla sorumluluk yüklendi. Kıyamıyorum babama ama daha sonra başka şehre gidersek nasıl olur
Hem anneme hem babama yetebilir miyim, çocuğum da var
Enerjim çok düşük ama ikisini de yüz üstü bırakamam, dengeyi kurmak istiyorum işte

Bu noktaya gelen erkekler genelde tekrar evleniyor, işin içinden çıkamayınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…