Ablacıysanız ablanızın aile durumuna karışırmısınız, eniştenize ablama değil benimle iyi geçiniceksin dermisiniz, ablam ablam deyip sürekli ortalığı karıştır mısınız, ablanız çocukları için üzülürken üzülme abla evlat da olsa bu kadar üzülme der misiniz?valla ben de ablacıyım ben de ablamı severim. ama boşansa, kendine bakabilecek durumda ise neden ben bakımını üstleneyim? kaldı ki evladı varken kardeşine bakmak düşmez.
Kayinpederim de tek yasiyo arada kardesi annesi davet ediyo arada yemek gonderiyorlar.. onun disinda kendi yapiyo.. supurge de yapiyo yeemk de... yemek yedikten sonra zaten tek kisi fazla bulasik cikmiyo hemen yikiyo onlari da bekletmiyo... bazen disarda yiyiyo... hic annem yalniz napcak demiyon... yapar niye yapmasin... arada da siz gidersiniz... su erkeklere yenek temizlik ogretilsin artikMerhaba,
Annem ve babamla ilgili bayadır konu açmıyordum. Sürekli birşeyler oluyor ve ben buraya konu açıp fikir almak istiyorum
Babam babasının evinde kalıyordu halamla beraber, araları baya bozulmuş babama kızıyormuş vs
Kardeşimle konuşmuşlar ve ayrı eve çıkıcakmış. Eşyaları zaten vardı koltuk yatak gibi ama gerisi nasıl olur. Kardeşim temizlikçi gelir yemeği dışarda yer sende yaparsan haftada bir bir tencere sulu yemek yaparsın dedi, ben de diğer elimden geleni yaparım dedi. Zaten maaşı var babamın. Annem her hafta nasıl yemek yapıcak ablan çalışıyor çocuğu var dedi
Ben elimden geleni yapmaya çalışırım ama bir tek yemekle olmuyor ki bunun daha ileriki yaşları var nasıl olur hiç bilmiyorum?
Çok enerjili bir insan da değilim zaten çalışıyorum hafta içi erkenden yatıyorum 9 buçuk 10 gibi. Hafta sonuda kendi evimin temizliğini zor yapıyorum çoğu kez yapmıyorum. Ne anneme ne kayınvalideme gidebiliyorum zaten çalıştığım için kimsenin beklentisi yok. Yada yarın öbürgün başka bir şehire gidersek..
Ama babama da faydam dokunmazsa üzülürüm insanı da insan yapan merhameti
Yani kısaca annesi ve babası ayrılanlar bu düzeni nasıl oturttu nasıl yardım ediyor merak ediyorum
yozmen cidden çok ama çok büyütüyorsunSiz şaşkınlıkla okuyor olabilirsiniz ama ben gerçekten çok sıkıntı içerisindeyim sabah akşam aklımda
Annem mutsuz babam mutsuz
Annem maddiyatı düşünüyor babam manevi olarak ne yapabilirim diye düşünüyor ben ne yapabilirim içim şişti kaç aydır ikisi de değer verdiğim insanlar en yakınlarım ben ne yapayım
Anneme elimden geldiği kadar maddi destek veriyorum babama da yapmak istiyorum
Belki size yalan gelir ama ben kendi evimin işini dahi yapamıyorum akşam saat 9 da uyuyorum hafta sonu da çocuk derken günlerimden birşey anlamıyorum
Şimdi yaparım yemek zaten temizlikçi gelir ama ya ilerleyen zamanlarda başka bir şehire gitmemiz gerekirse öyle bir durumda var çünkü
Korktuklarım başıma gelir diye endişe ediyorum
Ama bizden başka da kimsesi yok, babam şu an zor durumda
Evet takıntı var bende, yarına çıkacağımızın garantisi yokken şimdiden bunları düşünmek beni yıpratıyorCanım bak eski konularına da baktım. Yukarıda bir arkadaş daha yazmış bu boşanmadan bir çocuğun etkilenmesi kadar çok etkilenmişsin. Sen bir psikiyatriste git. Ailen mi sürekli sana yükleniyor anlayamadım ama bu durumu bu denli kafana takman normal değil. Baban daha 55 yaşında. İstese evlenir, istese aşçılık öğrenir herkesten güzel yemek yapar. Daha çok genç. 30 sene sonrasını da düşünme şimdiden. Yarınımızın garantisi bile yokken bunu şimdiden dert etme.
Halamla kalmaktansa yalnız yaşamayı tercih ediyor ama ona kalsa annemle barışmak istiyor ama işte maalesefiyide yalnız yasamak isteyen kendısı
bunları düşünmüştür herhalde
Annemle babamı düşünmekten ne çocuğumla ilgilenebiliyorum ne de eşimle, kafayı yeme noktasındayım ne yapar nasıl yapar diyeyozmen cidden çok ama çok büyütüyorsun
şunu kabul et koca adam bakar başının çaresine Allah aşkına
babanla anneni düşünmekten kendi aileni ihmal etme
gerekiyorsa yardım al çok takıyorum vs diye
bu arada yanlış anlama merakımdan soruyorum 9 da neden yatıyorsun işin masa başı değil mi
kullandığın bir ilaç vs mi var
çok imreniyorum erkenden yatabilene sabah 6 da kalkmama rağmen 12 12 30 dan önce yatamıyorum
boşver.. kendini telkin et yapar herşeyi babanAnnemle babamı düşünmekten ne çocuğumla ilgilenebiliyorum ne de eşimle, kafayı yeme noktasındayım ne yapar nasıl yapar diye
Annem kendi işini kendi yapan biri ama babam öyle değil bir iş bilmez bu yüzden endişe ediyorum bazen vicdan azabı duyuyorum babamla ilgilenemiyorum diye bazen de kendi böyle olmasını istedi diyorum
Masa başı çalışıyorum ama beyin yorgunluğu olduğu için 9 da uyuyorum b12 vitamini eksikliği olduğu için çok çabuk yoruluyorum ve uykum geliyor hiç birşeye vaktim kalmıyor
Evimin çamaşırını eşim asıyor, akşamları çayımı bile eşim dolduruyor, bulaşıkları eşim topluyor gerçekten halim kalmıyor bu yüzden diyorum babamın bütün işlerini nasıl yaparım diye
Ben de geç saatlere kadar oturabilen kişilere özeniyorum
Bana doktor hap verdi ama yinede sürekli yorgunum işlerim de çok yoğun bu halimden hiç memnun değilim, eşim çok yardımcı saolsun ne kadar yorulduğumu görüyorboşver.. kendini telkin et yapar herşeyi baban
b12 benim de çok eksikti doktor iğne verdi 3 ay ayda 1 defa vurul dedi gerçekten çok iyi geldi
eşin bayağı yardımcıymış maşallah ama zamanla oda sıkılıp bunalır senin bu şeyleri büyütmenden
o yüzden kendin için ailen için biran önce toparlanmaya bak
Öyle bir durumdayım ki sanki evime alıp bakmam gerekiyormuş gibi bir izlenim oluşturuluyor, ama benim kendime halim kalmıyor işteAnnem 65 yasinda gecen ay kalcasini kirdi halen daha basmasi oturmasi yasak walker denilen aletle acil ihtiyaclarini karsilamak zorunda evde anneannemde var 80 yasinda ve 1 ay oncesine kadar anneme bagimli haldeydi ben sabah 6 da evden cikiyorum aksam 8de eve giriyorum aksam 2 kap yemek yapip dolaba koymaktan baska yararim yok onlara fakat azmediyorlar yilmiyorlar yattiklari odayi onlara gore duzenledim ilaclarini iciyorlar kendileri annem yarim saatte seke sekede olsa mutfaga gidiyor miktodalgada yemeklerini isitip yiyorlar bu durumdaki 2 kadin bile kimseden beklenti icinde degil rahat edemem diyede eve daimi gunduzlu kadin almak istemiyorlar haftada 2 gun gelip camasir temizlik utu islerini duzenleyen bi ablamiz var.Babaniz 55 yasinda saglikli ve bakmakla yukumlu oldugu bir baskasi yok bi zahmet oturup yemegini temizligini yapiversin bu ne dert tasa ay
Babanızın eli sıcak sudan soğuk suyu girmesin istiyorsunuz ama bunu da anneniz ya da halanız gibi başka bir kadın yapsın istiyorsunuz. Bu kadar strese giriyorsanız aklınız kalıyorsa neden yanınıza almıyorsunuz? Anneniz de yaşlanacak, hastalanabilir. Onun için endişe etmiyorsunuz.Öyle bir durumdayım ki sanki evime alıp bakmam gerekiyormuş gibi bir izlenim oluşturuluyor, ama benim kendime halim kalmıyor işte
Ben de ancak yemek yapabilirim en kötü ihtimal temizlikçi tutulur maaşı var ama yarın öbür gün başka bir şehire gitmemiz gerekirse nasıl olur çok merak ediyorum, tek başına zor değil mi hasta olduğunda insan yanında bir bardak su bile getirecek insan arıyor anneniz nasıl yapıyor maşallah takdir ettim
Vicdan azabı duyduğunuz oldu mu
Annemi düşünmüyorum çünkü annem kendi işini kendi yapıyor elden ayaktan düşerse farklı olur tabi ki,Kayinpederim de tek yasiyo arada kardesi annesi davet ediyo arada yemek gonderiyorlar.. onun disinda kendi yapiyo.. supurge de yapiyo yeemk de... yemek yedikten sonra zaten tek kisi fazla bulasik cikmiyo hemen yikiyo onlari da bekletmiyo... bazen disarda yiyiyo... hic annem yalniz napcak demiyon... yapar niye yapmasin... arada da siz gidersiniz... su erkeklere yenek temizlik ogretilsin artik
60 65 arasi.. baban da kendi isini kendi yapabilir demek ki annen yapabiliyorsa..Annemi düşünmüyorum çünkü annem kendi işini kendi yapıyor elden ayaktan düşerse farklı olur tabi ki,
Ben arada giderim ama devamlı nasıl yapabilirim ki? Kayınpederiniz kaç yaşında
Sorumluluk bana kalıcak diye değil sadece başka bir şehire gitmemiz gerekirse diye korkuyorumBence senin tek derdin sorumluluk sana kalcak diye korkuyorsun..
Adam bunları düşünmüştür demi hazır olmasa çıkmaz herhaldeBabam daha 55 yaşında
Ama iş yapmayı bilmez, hadi yemek işini halletti temizlik işini de halletti ama tek başına nasıl olur
Bunun hastalığı var tek başına nasıl olur bilmiyorum
Zannetmiyorum babamı kimse çekmez zor bir adamBabanız münasip birini bulup evlenmez mi,yeni bı düzeni olur hazır yeni eve çıkıyorken
Her kör satıcının bir kör alıcısı vardır demişler :)Zannetmiyorum babamı kimse çekmez zor bir adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?