Babamın ayrı ev tutması

Annem babam birlikte, genelde babam hazirlar yemegi .Temizligide beraber yaparlar .Ama babam calisirken hersey annemdeydi .
Ne güzel ama babanızın iş yapması
Benim babam hiç iş yapmayı bilmez, ne temizlik ne yemek bu yaştan sonra nasıl öğrenir ki

Adam bunları düşünmüştür demi hazır olmasa çıkmaz herhalde
Valla hiçte düşünmemiştir annemin boşanmasını bile gerçek olarak düşünmemiş
Hala inanamıyor ve üzerinden atamıyor
Halamla kalmaktansa ayrı evde yaşamayı tercih ediyor, sonucunu düşünmeden

Tepkim aşırı gelebilir ama bunlar benim yaşadığım duygular yani o kadar çok üzülüyorum ki geceleri rüyamda sabah kalkıyorum aklımda akşam yatarken aklımda gece rüyama girdi annemle babamı gördüm
Annem kardeşimle kalıyor da babamın tek kalması beni düşündürüyor
Ya yarın öbürgün başka bir ile gitmemiz gerekirse o zaman babam ne yapıcak

55 yasında yahu 55
5 değil
Adamı ölmeden topraga gömüyorsunuz
Gitseniz gidin zaten aynı ilde her gün görüşüyormusunuz ki yada görüşecekmisiniz ki
Ayrılırken kızım bana bakar diye mi düşündü herhangi bir akli problemi yoksa kendi ayakları üstünde durmayı öğrenir merak etmeyin

Aha bu yoruma bayıldım. Ama üyeninde derdi o gibi ihale başına kalacak diye

İşte o yüzden erkek çocukları kendi başlarının çaresine bakacak şekilde yetiştirin deniyor..
Sonra işte böyle illa ki bir kadın eli değsin diye beklenti içine girip çevresindekileri zor duruma sokuyorlar.

Hem çalışıp hem çocuk hem kendi evinize zor yetersiniz tabi..

Bence kardeşinizle bir kadın ayarlayın babanızın evine, yemeğine baksın. Haftada 2 yarım gün yeter bence..
Kardeşiniz babanız bile olsa kimsenin emrivakisine sessiz kalmayın. Anneniz haklı..

Babam daha 55 yaşında
Ama iş yapmayı bilmez, hadi yemek işini halletti temizlik işini de halletti ama tek başına nasıl olur
Bunun hastalığı var tek başına nasıl olur bilmiyorum

Eşimin dedisi 80 yaşında köyde tek yaşıyor. Hastalığında yakındaki kızıyla kalıyor. İyileşince gidiyor. Yaklaşık 10 yıldan fazladır yalnız.

Ne zaman ziyarete gitsek ocağında yemeği olur. Taze fasulyeden tut patlıcan musakkaya kadar. Çorbalar desen gayet lezzetli.
Bu alışkanlıklar hep karısı öldükten sonra geliştirildi.
Yazın bahçesindeki ağaçtan topladığı erik marmelatı, reçel, salamura yaprak verir bize.. Dahası da vardır eminim.

Benim daha hiç yapmaya gerek görmediğim hala annemin verdikleriyle idare ettiğim salamura yaprak yani..

Neden vicdan azabi duyayimki hersey yasaniyor ve bu surecte en cok paraya ihtiyac duyuluyor ben ise gitmesem dongu nasil saglanacak.Annem yetebildigi kadar yetmeye calisiyor cunku bunu yapmasi gerektigini biliyor biriniz bu gencecik saglikli babaniza bunu anlatirsa eger bence sizin acinizdanda bir sikinti yok.

Aha bu yoruma bayıldım. Ama üyeninde derdi o gibi ihale başına kalacak diye
Bana da öyle geliyor. Bu kadar babasını düşünen, üzülen insan alır babasını yanına evinde bakar. Bir de 55 yaşında insan yahu, ne bakması. Çalışmıyorsa çalışır, ev işi yapmayı bilmiyorsa öğrenir.

Bence fazla dert ediyorsunuz. Bir kadın yalnız kaldığında kimse düşünmüyor, yemeği nasıl yapacak, temizliği nasıl yapacak. Yazık, erkekler cinsiyetlerinden ötürü temizlik ve yemek yapma gibi yetilerden yoksunlar. Yok öyle bir şey. Hiç zor değil ki. En kötü yumurta kırar, yer. Ya da ekmek arasına domatesini peynirini koyar yer. Aç kalmaz. Temizliği de mecbur, iş başa düşünce yapar.

Valla babam ayrılırken kızım bana bakar diye düşünmüş olabilir biraz bencil bir insan
55 evet genç bir yaş ama sorsanız 70 gibi hiç hareket edesi gelmez yemek yapmayı bilmez yürüyüşe çıkmaz hastalık hastası bir adam
Nasıl bu saatten sonra hareketlenmeyi öğrensin

Bir de söylemeyi unuttum. Haftada bir yemek yapsanız ne olur? Sonuçta o sizin babanız. Çalışıyor olabilirsiniz ama kendi evinizde yemek yapmıyor musunuz? En kötü yaptığınız yemekten bir tabak ayırıp babanıza götürmek çok mu zor?

Orasıda onu bağlar
Dediğim gibi akli dengesinde bi sıkıntı yoksa öğrenecek kendi kendine bakmayı
İllaki yardımcı olursunuz ama yatalak değil yaşlı değil siz ona o yapamaz onu bilemez dedikce zaten adamın yapacagı varsa bile yapmaz

Yemek değil sadece, yazdıklarımı tam okusaydınız ne demek istediğimi anlardınız
Yemek yaparım da sadece yemek yapmakla mı oluyor

Yemek değil sadece, yazdıklarımı tam okusaydınız ne demek istediğimi anlardınız
Yemek yaparım da sadece yemek yapmakla mı oluyor
İki tane cevap yazdım, ikisini de okursanız benim sadece haftada bir yemek yapmayı normal karşıladığımı anlardınız.

İki tane cevap yazdım, ikisini de okursanız benim sadece haftada bir yemek yapmayı normal karşıladığımı anlardınız.
Aynı şeyden bahsediyoruz ama siz farklıymış gibi yazıyorsunuz
Ben yemek yapmaktan dolayı değil bütün sorumluluğu çalışırken nasıl alırım diye endişe ediyorum nasıl yaparım diye

Annem haklı evet ama babama da üzülüyorum bazen
Ev hanımı olsam çalışmasam hiç sorun değil her gün giderim babama ama çalışırken çok ama çok zorlanıyorum
Eve temizlik için bayan gelir yemeği de dışarıdan yer ama ya ileride nasıl olucak
Ailecek başka bir yere taşınırsak

Aynı şeyden bahsediyoruz ama siz farklıymış gibi yazıyorsunuz
Ben yemek yapmaktan dolayı değil bütün sorumluluğu çalışırken nasıl alırım diye endişe ediyorum nasıl yaparım diye
İşte diğer cevabımda babanızın da elinin iş tutabileceğini, kendi başına yapması gerektiğinden söz ettim. Zaten tüm sorumluluğu asla almayın. Sadece haftada bir yemek olabilir. O kadar.

Belki gözünüzden kaçmıştır diye bir daha kopyalayıp yapıştırıyorum buraya sizin için:

Bence fazla dert ediyorsunuz. Bir kadın yalnız kaldığında kimse düşünmüyor, yemeği nasıl yapacak, temizliği nasıl yapacak. Yazık, erkekler cinsiyetlerinden ötürü temizlik ve yemek yapma gibi yetilerden yoksunlar. Yok öyle bir şey. Hiç zor değil ki. En kötü yumurta kırar, yer. Ya da ekmek arasına domatesini peynirini koyar yer. Aç kalmaz. Temizliği de mecbur, iş başa düşünce yapar.

İnşallah dediğiniz gibi yapar babam, yemek yapmasına yaparımda bir yemek değil işte
Çamaşırı ütüsü VS ev işi bitiyor mu yalnızlığı da üstüne zor, e ben çalışıyorum hafta sonu çocuğum anne ıyun oynayalım diyor temizlik yapmıyorum yeri geliyor çocuğumla oy uynuyorum hiç bir şeye vakit ayıramıyorum ister inanın ister inanmayın
E anneme de gitmem gerekir bu kez temizliğe ben kaça bölüneyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…