Ne güzel ama babanızın iş yapmasıAnnem babam birlikte, genelde babam hazirlar yemegi .Temizligide beraber yaparlar .Ama babam calisirken hersey annemdeydi .
Valla hiçte düşünmemiştir annemin boşanmasını bile gerçek olarak düşünmemişAdam bunları düşünmüştür demi hazır olmasa çıkmaz herhalde
Tepkim aşırı gelebilir ama bunlar benim yaşadığım duygular yani o kadar çok üzülüyorum ki geceleri rüyamda sabah kalkıyorum aklımda akşam yatarken aklımda gece rüyama girdi annemle babamı gördümBabanıza üc yasındaki cocuk muamelesi yapmaktan vazgecin
Rahmetli dedem 80 küsür yasında bi poşet ilacı bi dünya hastalıgıyla tek basına gayet yemeginide yapıyordu ilacınıda iciyordu temizliğinide yapıyordu
55 diyorsunuz gencecik adam illaki düşünmüştür nasıl yasayacagını sizden bir kap yemek bekleyerek evi terk etmemiştir herhalde
Tepkileriniz aşırı gercekten ilkokuldaki ailesi bosanan cocuklar bile daha cabuk kabulleniyordur ailesinin ayrılmasını
55 yasında yahu 55Tepkim aşırı gelebilir ama bunlar benim yaşadığım duygular yani o kadar çok üzülüyorum ki geceleri rüyamda sabah kalkıyorum aklımda akşam yatarken aklımda gece rüyama girdi annemle babamı gördüm
Annem kardeşimle kalıyor da babamın tek kalması beni düşündürüyor
Ya yarın öbürgün başka bir ile gitmemiz gerekirse o zaman babam ne yapıcak
Aha bu yoruma bayıldım. Ama üyeninde derdi o gibi ihale başına kalacak diyeBabanızın eli sıcak sudan soğuk suyu girmesin istiyorsunuz ama bunu da anneniz ya da halanız gibi başka bir kadın yapsın istiyorsunuz. Bu kadar strese giriyorsanız aklınız kalıyorsa neden yanınıza almıyorsunuz? Anneniz de yaşlanacak, hastalanabilir. Onun için endişe etmiyorsunuz.
Babam daha 55 yaşında
Ama iş yapmayı bilmez, hadi yemek işini halletti temizlik işini de halletti ama tek başına nasıl olur
Bunun hastalığı var tek başına nasıl olur bilmiyorum
Neden vicdan azabi duyayimki hersey yasaniyor ve bu surecte en cok paraya ihtiyac duyuluyor ben ise gitmesem dongu nasil saglanacak.Annem yetebildigi kadar yetmeye calisiyor cunku bunu yapmasi gerektigini biliyor biriniz bu gencecik saglikli babaniza bunu anlatirsa eger bence sizin acinizdanda bir sikinti yok.Öyle bir durumdayım ki sanki evime alıp bakmam gerekiyormuş gibi bir izlenim oluşturuluyor, ama benim kendime halim kalmıyor işte
Ben de ancak yemek yapabilirim en kötü ihtimal temizlikçi tutulur maaşı var ama yarın öbür gün başka bir şehire gitmemiz gerekirse nasıl olur çok merak ediyorum, tek başına zor değil mi hasta olduğunda insan yanında bir bardak su bile getirecek insan arıyor anneniz nasıl yapıyor maşallah takdir ettim
Vicdan azabı duyduğunuz oldu mu
Bana da öyle geliyor. Bu kadar babasını düşünen, üzülen insan alır babasını yanına evinde bakar. Bir de 55 yaşında insan yahu, ne bakması. Çalışmıyorsa çalışır, ev işi yapmayı bilmiyorsa öğrenir.Aha bu yoruma bayıldım. Ama üyeninde derdi o gibi ihale başına kalacak diye
Valla babam ayrılırken kızım bana bakar diye düşünmüş olabilir biraz bencil bir insan55 yasında yahu 55
5 değil
Adamı ölmeden topraga gömüyorsunuz
Gitseniz gidin zaten aynı ilde her gün görüşüyormusunuz ki yada görüşecekmisiniz ki
Ayrılırken kızım bana bakar diye mi düşündü herhangi bir akli problemi yoksa kendi ayakları üstünde durmayı öğrenir merak etmeyin
Orasıda onu bağlarValla babam ayrılırken kızım bana bakar diye düşünmüş olabilir biraz bencil bir insan
55 evet genç bir yaş ama sorsanız 70 gibi hiç hareket edesi gelmez yemek yapmayı bilmez yürüyüşe çıkmaz hastalık hastası bir adam
Nasıl bu saatten sonra hareketlenmeyi öğrensin
Yemek değil sadece, yazdıklarımı tam okusaydınız ne demek istediğimi anlardınızBir de söylemeyi unuttum. Haftada bir yemek yapsanız ne olur? Sonuçta o sizin babanız. Çalışıyor olabilirsiniz ama kendi evinizde yemek yapmıyor musunuz? En kötü yaptığınız yemekten bir tabak ayırıp babanıza götürmek çok mu zor?
İki tane cevap yazdım, ikisini de okursanız benim sadece haftada bir yemek yapmayı normal karşıladığımı anlardınız.Yemek değil sadece, yazdıklarımı tam okusaydınız ne demek istediğimi anlardınız
Yemek yaparım da sadece yemek yapmakla mı oluyor
Aynı şeyden bahsediyoruz ama siz farklıymış gibi yazıyorsunuzİki tane cevap yazdım, ikisini de okursanız benim sadece haftada bir yemek yapmayı normal karşıladığımı anlardınız.
Annem haklı evet ama babama da üzülüyorum bazenİşte o yüzden erkek çocukları kendi başlarının çaresine bakacak şekilde yetiştirin deniyor..
Sonra işte böyle illa ki bir kadın eli değsin diye beklenti içine girip çevresindekileri zor duruma sokuyorlar.
Hem çalışıp hem çocuk hem kendi evinize zor yetersiniz tabi..
Bence kardeşinizle bir kadın ayarlayın babanızın evine, yemeğine baksın. Haftada 2 yarım gün yeter bence..
Kardeşiniz babanız bile olsa kimsenin emrivakisine sessiz kalmayın. Anneniz haklı..
İşte diğer cevabımda babanızın da elinin iş tutabileceğini, kendi başına yapması gerektiğinden söz ettim. Zaten tüm sorumluluğu asla almayın. Sadece haftada bir yemek olabilir. O kadar.Aynı şeyden bahsediyoruz ama siz farklıymış gibi yazıyorsunuz
Ben yemek yapmaktan dolayı değil bütün sorumluluğu çalışırken nasıl alırım diye endişe ediyorum nasıl yaparım diye
İnşallah dediğiniz gibi yapar babam, yemek yapmasına yaparımda bir yemek değil işteBelki gözünüzden kaçmıştır diye bir daha kopyalayıp yapıştırıyorum buraya sizin için:
Bence fazla dert ediyorsunuz. Bir kadın yalnız kaldığında kimse düşünmüyor, yemeği nasıl yapacak, temizliği nasıl yapacak. Yazık, erkekler cinsiyetlerinden ötürü temizlik ve yemek yapma gibi yetilerden yoksunlar. Yok öyle bir şey. Hiç zor değil ki. En kötü yumurta kırar, yer. Ya da ekmek arasına domatesini peynirini koyar yer. Aç kalmaz. Temizliği de mecbur, iş başa düşünce yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?