Haklısın fakat elimde değil
Süreklş ya birşey olursa diye endişe ediyorum, önceden yanında annem vardı şimdi tek başına bizden başka kimsesi olmadığını düşününce içim kötü oluyor. Halamın ona bakıcağını düşünmüştüm ki önceden kardeşimde kardeşim kafayı yerdi ama şimdi öyle değil o yüzden bana ve kardeşime daha fazla sorumluluk yüklendi. Kıyamıyorum babama ama daha sonra başka şehre gidersek nasıl olur
Hem anneme hem babama yetebilir miyim, çocuğum da var
Enerjim çok düşük ama ikisini de yüz üstü bırakamam, dengeyi kurmak istiyorum işte
Ben hafta sonu yaparım sıkıntı yok ama diğer yapılması gerekenlerden bahsediyorumYemek yapmak için ayrı bir vakit ayırmaya gerek yok eve yaparken yemeği çoğaltıp kavanoza tutturun. Alın size yemek kavanozu gevsetmedikce iki hafta gider o. Ben aynı şehirde yaşadığım bekar kardeşime yapıyorum. Hem o ev yemeği yiyor hem ben ekstra onada yemek yapmaya vakit harcamiyorum
Babanız tek başına mı yaşıyorbabam tam 70 yaşında. yemeğini temizliğini bulaşığını çamaşırını kendisi yapıyor.
ömrü boyunca hizmet bekleyen biri olmadı.
babanız gencecik kendi karnını doyurmaktan aciz mi ki çocuk gibi muamele ediyorsunuz?
Bulaşık yıkamışlığı yok yemek yapmışlığım yok herşeyi annem yapardı, sadece yemek değil ki tek başına yaşamak zor değil mi yani hastalığı var ileride nasıl olur keşke ben de alılabilsembabam tam 70 yaşında. yemeğini temizliğini bulaşığını çamaşırını kendisi yapıyor.
ömrü boyunca hizmet bekleyen biri olmadı.
babanız gencecik kendi karnını doyurmaktan aciz mi ki çocuk gibi muamele ediyorsunuz?
Babanız tek başına mı yaşıyor
Siz yardım ediyor musunuz
Böyle en temel ihtiyaçları bile çok büyük dert görüyorsunuz ya şaşırıyorum. Yani yemek temizlik giyinmek vs bunlar temel ihtiyaçlar. Fırsat verin babanız yapar. Yapamazsa parası varmış bu hizmetleri dışarıdan alır. Yaşlanınca huzur evi bakim evi vs neyse. Çok anlamsız seyeri dert ediyorsunuz 2 yaşında çocuk değil kendi yapar. Yapamıyorsa da annesi öğretmemis sonrasında ise sizin anneniz fırsat vermemis diyelim. Bırakın bu yaştan sonra öğrensin kendine bakmayı. Dünyadaki her hayvan kendi bakımını gerçekleştirebilir. Boceginden kusuna maymunundan baligina kadar. Türk erkeklerinden başkaMerhaba,
Annem ve babamla ilgili bayadır konu açmıyordum. Sürekli birşeyler oluyor ve ben buraya konu açıp fikir almak istiyorum
Babam babasının evinde kalıyordu halamla beraber, araları baya bozulmuş babama kızıyormuş vs
Kardeşimle konuşmuşlar ve ayrı eve çıkıcakmış. Eşyaları zaten vardı koltuk yatak gibi ama gerisi nasıl olur. Kardeşim temizlikçi gelir yemeği dışarda yer sende yaparsan haftada bir bir tencere sulu yemek yaparsın dedi, ben de diğer elimden geleni yaparım dedi. Zaten maaşı var babamın. Annem her hafta nasıl yemek yapıcak ablan çalışıyor çocuğu var dedi
Ben elimden geleni yapmaya çalışırım ama bir tek yemekle olmuyor ki bunun daha ileriki yaşları var nasıl olur hiç bilmiyorum?
Çok enerjili bir insan da değilim zaten çalışıyorum hafta içi erkenden yatıyorum 9 buçuk 10 gibi. Hafta sonuda kendi evimin temizliğini zor yapıyorum çoğu kez yapmıyorum. Ne anneme ne kayınvalideme gidebiliyorum zaten çalıştığım için kimsenin beklentisi yok. Yada yarın öbürgün başka bir şehire gidersek..
Ama babama da faydam dokunmazsa üzülürüm insanı da insan yapan merhameti
Yani kısaca annesi ve babası ayrılanlar bu düzeni nasıl oturttu nasıl yardım ediyor merak ediyorum
Sen baya çekmişsin babandan herhalde yazdıklarından öyle anlıyorumtek başına yaşıyor yoksa niye örnek göstereyim. hayır uzak oturuyoruz yardım etmiyorum. gerekte yok zaten.
Sen endişelenme kendi bu durumları düşünmeden hareket etcek bir yaşta değil.Babam daha 55 yaşında
Ama iş yapmayı bilmez, hadi yemek işini halletti temizlik işini de halletti ama tek başına nasıl olur
Bunun hastalığı var tek başına nasıl olur bilmiyorum
Sen baya çekmişsin babandan herhalde yazdıklarından öyle anlıyorum
Baban kendi kendine idare ediyorsa iyi ama yarın öbür gün elden ayaktan düşünce için rahat etmez bence
Canım bak eski konularına da baktım. Yukarıda bir arkadaş daha yazmış bu boşanmadan bir çocuğun etkilenmesi kadar çok etkilenmişsin. Sen bir psikiyatriste git. Ailen mi sürekli sana yükleniyor anlayamadım ama bu durumu bu denli kafana takman normal değil. Baban daha 55 yaşında. İstese evlenir, istese aşçılık öğrenir herkesten güzel yemek yapar. Daha çok genç. 30 sene sonrasını da düşünme şimdiden. Yarınımızın garantisi bile yokken bunu şimdiden dert etme.Sen baya çekmişsin babandan herhalde yazdıklarından öyle anlıyorum
Baban kendi kendine idare ediyorsa iyi ama yarın öbür gün elden ayaktan düşünce için rahat etmez bence
Siz şaşkınlıkla okuyor olabilirsiniz ama ben gerçekten çok sıkıntı içerisindeyim sabah akşam aklımdasiz bu süreçte hiç psikolojik destek aldınız mı? bence almalısınız.
takıntı haline getirdiniz resmen.
anne-babanız sonuçta birlikte de olsalar yaşlanacaklar, biri erken göçecek, bir tık daha fazla sorumluluk korkusu ile resmen aklınızı kaçıracaksınız. kaç çocuğunuz var bilmiyorum ama bence hamilelik de planlıyorsanız önce tedavi olun. iyice üst üste binmeden.
10 yaşındaki çocuk daha az etkilenirdi boşanmadan. gerçekten sizin konularınızı her seferinde şaşkınlıkla okuyorum.
Babam daha 55 yaşında
Ama iş yapmayı bilmez, hadi yemek işini halletti temizlik işini de halletti ama tek başına nasıl olur
Bunun hastalığı var tek başına nasıl olur bilmiyorum
Ben yazdıklarından babanın çektirdiğin ve bu yüzden gitmediğini düşündümilahi yazdıklarımdan bunu mu anladınız.
babam kendi işini yapabilecek kapasite ve kabiliyette bir adam demek istemiştim.
canımdır o benim hayır çekmedim harika bir adamdır.
Valla kardeşini o kadar seviyordu ki ben bakar diyordum canından çok seviyorduboşanırlarken ne bekliyordunuz ki ölene kadar halanızın bakmasını mı?
siz evinize alıp bakın. madem sevgi yetiyor.Valla kardeşini o kadar seviyordu ki ben bakar diyordum canından çok seviyordu
Ama insan zor duruma düşünce sevgi mevgi kalmıyor
Ben de bilirim almayı mecbura kalınca ne yapıcam sokakta kalıcak hali yok yasiz evinize alıp bakın. madem sevgi yetiyor.
valla ben de ablacıyım ben de ablamı severim. ama boşansa, kendine bakabilecek durumda ise neden ben bakımını üstleneyim? kaldı ki evladı varken kardeşine bakmak düşmez.Ben de bilirim almayı mecbura kalınca ne yapıcam sokakta kalıcak hali yok ya
Konu o değil konu kardeşimde kardeşim diye bir taraflarını yırtarken yaşı geçince ilgilenmemesi babam da zamanında ablacıydı bizden daha çok değer verirdi ama işte yaş geçince öyle olmuyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?