Babamın ayrı ev tutması

siz bu süreçte hiç psikolojik destek aldınız mı? bence almalısınız.
takıntı haline getirdiniz resmen.
anne-babanız sonuçta birlikte de olsalar yaşlanacaklar, biri erken göçecek, bir tık daha fazla sorumluluk korkusu ile resmen aklınızı kaçıracaksınız. kaç çocuğunuz var bilmiyorum ama bence hamilelik de planlıyorsanız önce tedavi olun. iyice üst üste binmeden.

10 yaşındaki çocuk daha az etkilenirdi boşanmadan. gerçekten sizin konularınızı her seferinde şaşkınlıkla okuyorum.

Ben hafta sonu yaparım sıkıntı yok ama diğer yapılması gerekenlerden bahsediyorum
Sadece yemek değil ki, insan bir grip olsa hap getirecek su getirecek insan arıyor ama tek başına olucak bu yüzden merak ediyorum annesi ve babasıyla aynı şehirde olmayan kişiler nasıl yapıyor

Babanız tek başına mı yaşıyor
Siz yardım ediyor musunuz

Bulaşık yıkamışlığı yok yemek yapmışlığım yok herşeyi annem yapardı, sadece yemek değil ki tek başına yaşamak zor değil mi yani hastalığı var ileride nasıl olur keşke ben de alılabilsem
Babanız tek başına mı yaşıyor

korktuğunuz başınıza gelmiş @yozmen85
babama kim bakacak korkusu yaşıyordunuz
evlat olarak elinizden geleni yapın ama herşeyi yüklenmeyin derim
babanız da az buz bişeyler yapmayı öğrenir

daha genç uzun süre bekar kalmayabilir.. bilemedim

Böyle en temel ihtiyaçları bile çok büyük dert görüyorsunuz ya şaşırıyorum. Yani yemek temizlik giyinmek vs bunlar temel ihtiyaçlar. Fırsat verin babanız yapar. Yapamazsa parası varmış bu hizmetleri dışarıdan alır. Yaşlanınca huzur evi bakim evi vs neyse. Çok anlamsız seyeri dert ediyorsunuz 2 yaşında çocuk değil kendi yapar. Yapamıyorsa da annesi öğretmemis sonrasında ise sizin anneniz fırsat vermemis diyelim. Bırakın bu yaştan sonra öğrensin kendine bakmayı. Dünyadaki her hayvan kendi bakımını gerçekleştirebilir. Boceginden kusuna maymunundan baligina kadar. Türk erkeklerinden başka

tek başına yaşıyor yoksa niye örnek göstereyim. hayır uzak oturuyoruz yardım etmiyorum. gerekte yok zaten.
Sen baya çekmişsin babandan herhalde yazdıklarından öyle anlıyorum
Baban kendi kendine idare ediyorsa iyi ama yarın öbür gün elden ayaktan düşünce için rahat etmez bence

Babam daha 55 yaşında
Ama iş yapmayı bilmez, hadi yemek işini halletti temizlik işini de halletti ama tek başına nasıl olur
Bunun hastalığı var tek başına nasıl olur bilmiyorum
Sen endişelenme kendi bu durumları düşünmeden hareket etcek bir yaşta değil.

Baban kendi kendine idare ediyorsa iyi ama yarın öbür gün elden ayaktan düşünce için rahat etmez bence

ilahi yazdıklarımdan bunu mu anladınız.
babam kendi işini yapabilecek kapasite ve kabiliyette bir adam demek istemiştim.
canımdır o benim hayır çekmedim harika bir adamdır.

Canım bak eski konularına da baktım. Yukarıda bir arkadaş daha yazmış bu boşanmadan bir çocuğun etkilenmesi kadar çok etkilenmişsin. Sen bir psikiyatriste git. Ailen mi sürekli sana yükleniyor anlayamadım ama bu durumu bu denli kafana takman normal değil. Baban daha 55 yaşında. İstese evlenir, istese aşçılık öğrenir herkesten güzel yemek yapar. Daha çok genç. 30 sene sonrasını da düşünme şimdiden. Yarınımızın garantisi bile yokken bunu şimdiden dert etme.

Siz şaşkınlıkla okuyor olabilirsiniz ama ben gerçekten çok sıkıntı içerisindeyim sabah akşam aklımda
Annem mutsuz babam mutsuz
Annem maddiyatı düşünüyor babam manevi olarak ne yapabilirim diye düşünüyor ben ne yapabilirim içim şişti kaç aydır ikisi de değer verdiğim insanlar en yakınlarım ben ne yapayım
Anneme elimden geldiği kadar maddi destek veriyorum babama da yapmak istiyorum
Belki size yalan gelir ama ben kendi evimin işini dahi yapamıyorum akşam saat 9 da uyuyorum hafta sonu da çocuk derken günlerimden birşey anlamıyorum
Şimdi yaparım yemek zaten temizlikçi gelir ama ya ilerleyen zamanlarda başka bir şehire gitmemiz gerekirse öyle bir durumda var çünkü
Korktuklarım başıma gelir diye endişe ediyorum
Ama bizden başka da kimsesi yok, babam şu an zor durumda

Babanıza üc yasındaki cocuk muamelesi yapmaktan vazgecin
Rahmetli dedem 80 küsür yasında bi poşet ilacı bi dünya hastalıgıyla tek basına gayet yemeginide yapıyordu ilacınıda iciyordu temizliğinide yapıyordu
55 diyorsunuz gencecik adam illaki düşünmüştür nasıl yasayacagını sizden bir kap yemek bekleyerek evi terk etmemiştir herhalde
Tepkileriniz aşırı gercekten ilkokuldaki ailesi bosanan cocuklar bile daha cabuk kabulleniyordur ailesinin ayrılmasını

ilahi yazdıklarımdan bunu mu anladınız.
babam kendi işini yapabilecek kapasite ve kabiliyette bir adam demek istemiştim.
canımdır o benim hayır çekmedim harika bir adamdır.
Ben yazdıklarından babanın çektirdiğin ve bu yüzden gitmediğini düşündüm
Baban kendi işini yapabildiği için gitmiyorsun ama elden ayaktan düşerse ne yapıcaksın
Ben bilmiyorum ya sürekli yardım etmem gerekiyormuş gibi geliyor bana

boşanırlarken ne bekliyordunuz ki ölene kadar halanızın bakmasını mı?
Valla kardeşini o kadar seviyordu ki ben bakar diyordum canından çok seviyordu
Ama insan zor duruma düşünce sevgi mevgi kalmıyor

siz evinize alıp bakın. madem sevgi yetiyor.
Ben de bilirim almayı mecbura kalınca ne yapıcam sokakta kalıcak hali yok ya
Konu o değil konu kardeşimde kardeşim diye bir taraflarını yırtarken yaşı geçince ilgilenmemesi babam da zamanında ablacıydı bizden daha çok değer verirdi ama işte yaş geçince öyle olmuyor maalesef

valla ben de ablacıyım ben de ablamı severim. ama boşansa, kendine bakabilecek durumda ise neden ben bakımını üstleneyim? kaldı ki evladı varken kardeşine bakmak düşmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…