Babamın evliliği

Evlenme sitesindense dolandırıcı olma ihtimali çok yüksek. 15 yaş küçük biri niye babanızla evlensin ki. Kendi hiç evlenmemiş. Daha çocuk isteyecek. Bana hiç sağlıklı gelmedi. Erkeklerin kendini hiç yaşlanmaya olimpos tanrısı sanmasına hastayım.

Kızı yaşında kadın yani sonuçta. Babanızı dolandırsa da benim nazarımda babanız haketmiş

fas ın yemek kültürü hiç mi hiç uymaz babana.. fakirleri bayağı bir fakir. afrika asıllı olabilir. bence babanızı uzak tutun. fas bana göre tam bir kaostu.

Bizim burda da biri fastan kız getirdi evlenmek için. Ülkelerinde sanırım zorunlu şeyler varmış sıkı bir ülkeymiş gelen faslı kız öyle demişti. O sıkıntıdan kurtulabilmek ve ülkeden kaçabilmek için evlenmeleri gerekiyormuş başka ülkeden biriyle. Bizim ülkemiz de çok erkek fastan kızla evleniyor sonra kız Türkiye ye gelebiliyor. Ama benim tanıdığım faslı kız 25 yaşında evleneceği abi 28 yaşında filandı. Onun da türkçesi yoktu halk eğitim kursuna gönderdiler az az öğrendi konuşmayı.

Çeviriden konuşuyorlarmış, bende anlamadım. Dolandırıcı olma ihtimali aklıma geldi ama bayan hem kardeşimle hem eşimle tanışmış. Şimdide benimle tanışmak istiyormuş. Bende evlenmesine karşı değilimde buralardan olur diye düşündüm. Belki özünde iyi biridir ama ya değilse, neden bekar biri torun sahibi bir adamla evlensin ki dedim

Yok canım kızı yaşında değil benden baya büyük bayan ama yinede hiç evlenmemiş olmadı beni düşündürüyor

Yok canım kızı yaşında değil benden baya büyük bayan ama yinede hiç evlenmemiş olmadı beni düşündürüyor
15 yaş az bir fark değil. Hele hele bir de evlilik sitesinden . bilmiyorum ben çok sağlıklı bulmadım. En basiti onların yemekleri bile o kadar farklı ki. Aynı dili konuşmadığı konusuna bile girmiyorum. Nerden tutsan elde kalıyor

Faslıyı nereden bulmuş ? Başka kadın mı kalmamış. Bence babanıza dikkat edin sonucu pek iyi olmaya bilir. Babanızla konuşmayı denediniz mi?

Fazla ilgili hiç bir bilgim yok, evlilik sitesinde bulmuş. Dolandırıcı olmasından korkuyorum. Dolandırıcı olmasa bile buraya geldiği zaman nasıl anlaşır nasıl yapar hiç bilmiyorum, her açıdan değişik geliyor. Türkçe bilmemesi, yemek kültürü, babamın bir emekli maaşının olması vs

Müslümansa yemek kültürü sıkıntı olmaz, dolandırıcı değilse iyi niyetliyse kalan herşey hallolur gider. Siz kendisi buraya gelmeden evvel para mara yollamayın kendi imkanlarıyla gelebiliyorsa gelsin. Zaten daha gelmeden para isterse dolandırıcı olduğundan emin olabilirsiniz.

Müge Anliya cikmıştı Faslilarla evlenip dolandirilanlar. Babanıza izlein internetten o bölümleri isterseniz. O kadınlarında ailem diye tanistirdiklari sevgilileri kocaları çıkmıştı. Dikkat etmek lazim. Müge anlı da sormuştu hatta Fasta adam mi kalmadı veya türkiye de kadın da başka yerlere gidiyorsunuz diye.

ben esimle ilk tanistigimda adli sicil kaydi istemistim Komik gibi geliyor ama insanlara guvenilmiyor ha kaydi olmamasi iyi biri oldugunu gosterir mi gostermez ama en azindan bi nebze ic rahatlatir. Demek istedigim sizde bayanin gecmisini iyice arastirin resmi belgeler isteyin. Akrabam diye tanistirdigi kisilerin kimligini gormek isteyin karsilastirin. 15 yas bence olabilir ama ikisininde birbirinin dilini ve kulturunu bilmemesi beni dusundurdu. Babaniz bi su istese anlamayacak kadin

Dolandırmak niyeti olmasın. Böyle uzaktan nasıl güveniyorlar ki birbirlerine? Babanız resmi nikah kıymadan altın, pahalı hediye falan almasın.

Dolandirici cikma ihtimali var. Hic evlenmemis, babanızdan küçük, babaniz dul çocuklu. Memleketinde erkek mi kalmamis hanimin? Bayiliyor bizim adamlar da yabanci kadınlara.

Okulumuzdaki hizmetli bayanın oğlu da internetten tanışıp Faslı bir bayanla evlendi. Çocuk İstanbulda çalışıyor ama öyle kazançlı bir iş yaptığını sanmıyorum. Teyze de öyle yani çok durumları yok. Gelinin altın falan istemediğini, eşyada pahalıya hiç kaçmadığını, yaşantı ve kültür bakımından bizden hürmetli olduğunu anlatıp durdu.hadi iki taraf da genç olunca sevmiştir deniyor.sizin Kadının oradaki yaşantısını bir anlamak lazım. Babanın memur olması mı cazip geldi acaba...

Fasta kısa bir süre kaldım.

Özellikle Fransa ile yakın bağları vardır, Fransızcayı iyi bilirler. Mesela doktorları gidip Fransa da çalışır. Gençler arasında son yıllarda İngilizce de popüler.

Dini açıdan tutucu değillerdir, tshirt ile cami gibi kutsal mekanlar hariç her yerde dolaştık.

Faslıların aile bağları kuvvetlidir, nişan gibi gelenekleri Türklere benzer. Nasıl biz Avrupa-Asya arasında geçiş ülkesiysek onlar da Avrupa-Afrika arasında kalmıştır.

Genel olarak sempatik olduklarını söyleyebilirim.

Yalnız sizin durumunuz epeyce şüpheli.

Bir kere bu hanımın gerçekten Faslı olduğunu biliyor muyuz? Türk geleneklerinde internetten mesaj atarak evlenmek nasıl kültürümüze aykırıysa onlarda da öyle.

Fas Afrikanın diğer ülkelerinden göç alır. Bir şekilde vatandaşlık alsa bile aile kökeni Fas olmayabilir.

Nijerya gibi ülkelerde dolandırıcılık resmi geçim kaynağıdır. İlk izlenimim profesyonel dolandırıcının resim atarak para koparmaya çalıştığı yönünde.

Babanızdan “eş adayının” fotoğraflarını ve bilgilerini göndermesini isteyin. Stok fotoğraf siteleri ve internette detaylı tarama yaptırın, olmazsa bir bilişimciden destek isteyin.
Gönderdiği diğer bilgileri kontrol ettirin.

Alternatif olarak Fransızca bir makale sunup (fotoğrafını gönderin ki kolay tercüme edemesin) görüş isteyin, yakalarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…