Bizim burda da biri fastan kız getirdi evlenmek için. Ülkelerinde sanırım zorunlu şeyler varmış sıkı bir ülkeymiş gelen faslı kız öyle demişti. O sıkıntıdan kurtulabilmek ve ülkeden kaçabilmek için evlenmeleri gerekiyormuş başka ülkeden biriyle. Bizim ülkemiz de çok erkek fastan kızla evleniyor sonra kız Türkiye ye gelebiliyor. Ama benim tanıdığım faslı kız 25 yaşında evleneceği abi 28 yaşında filandı. Onun da türkçesi yoktu halk eğitim kursuna gönderdiler az az öğrendi konuşmayı.Annemle babam boşandı, annem ikinci evliliğini yapmıştı. Şimdi babam evlenmek istiyorum ama Fas lı bir bayanla
Biraz tereddüt ediyorum, Türkçeyi hiç bilmiyor, babam memur emeklisi, öyle paraları olan biri değil, kirada oturuyor. Bayan hiç evlenmemiş ve babamdan 15 yaş küçük. Düşünüyorum Bayam buraya gelince nasıl olucak, hem maddi olarak hem Türkçe bilmeme bakımından. Evlenince eşya alınıcak vs bir çok masraf. Söylediğimde ikinci bir işte çalışıcam dedi. Bayanın burda hiç tanıdığı yok, bir hastaneye gitse markete girse nasıl yapıcak. Babamada bu kadar neye güvenip geliyor diye sormadım ki
Anneme yaptığı hataları yapıp o bayana da yaparsa yazık geldiği ile kalıcak
Babamın evlenmesini istiyorum. Yanında birinin olması güzel ancak bayan hem evlenmemiş hem babamın maddi durumu ona göre. Bilmiyorum tereddüt ediyorum
Bayan annesi ile babamı tanıştırmış
Sizden fikir almak istiyorum, herkese anlatılıcak birşey değil bu
Çeviriden konuşuyorlarmış, bende anlamadım. Dolandırıcı olma ihtimali aklıma geldi ama bayan hem kardeşimle hem eşimle tanışmış. Şimdide benimle tanışmak istiyormuş. Bende evlenmesine karşı değilimde buralardan olur diye düşündüm. Belki özünde iyi biridir ama ya değilse, neden bekar biri torun sahibi bir adamla evlensin ki dedimDolandirma olayi olabilir ben pek inanmazdim bu kadina. Ayrica Turkce bilmiyorsa babanizla ikisi nasil anlasmislar yahu? Ingilizce konusmadiklari kesin. Muge Anli'da degil miydi Fas'tan cete milleti kandiriyordu boyle. Hayatta guvenmezdim. Ama babanizda kocaman adam. Siz ne deseniz o isi kafaya koymus yapacak. Keske vazgecirseniz. Sanki Turk kadinlarinin suyu cikti.
Yok canım kızı yaşında değil benden baya büyük bayan ama yinede hiç evlenmemiş olmadı beni düşündürüyorEvlenme sitesindense dolandırıcı olma ihtimali çok yüksek. 15 yaş küçük biri niye babanızla evlensin ki. Kendi hiç evlenmemiş. Daha çocuk isteyecek. Bana hiç sağlıklı gelmedi. Erkeklerin kendini hiç yaşlanmaya olimpos tanrısı sanmasına hastayım.
Kızı yaşında kadın yani sonuçta. Babanızı dolandırsa da benim nazarımda babanız haketmiş
15 yaş az bir fark değil. Hele hele bir de evlilik sitesinden . bilmiyorum ben çok sağlıklı bulmadım. En basiti onların yemekleri bile o kadar farklı ki. Aynı dili konuşmadığı konusuna bile girmiyorum. Nerden tutsan elde kalıyorYok canım kızı yaşında değil benden baya büyük bayan ama yinede hiç evlenmemiş olmadı beni düşündürüyor
Hayır bilmiyor, çeviriden anlaşıyorlarmışbabanız ingilizce biliyor mu?
Hayır bilmiyor, çeviriden anlaşıyorlarmış
Fazla ilgili hiç bir bilgim yok, evlilik sitesinde bulmuş. Dolandırıcı olmasından korkuyorum. Dolandırıcı olmasa bile buraya geldiği zaman nasıl anlaşır nasıl yapar hiç bilmiyorum, her açıdan değişik geliyor. Türkçe bilmemesi, yemek kültürü, babamın bir emekli maaşının olması vsFas eski bir İspanya sömürgesiydi. Bir haber okumuştum seks işçiliği yapan kadınların oranı yüksekmiş orda diye. O kadar fakirler ki yazık o yola bile girmişler. Türkiye cennet olabilir o kadın için.
Babanız o kadını nasıl buldu?Allah muhafaza dolandırıcı da olabilir, çok oluyor öyle.
Sormadım,ama kardeşim uyarmış, bende uyarmayı düşünüyorumAltın falan talep etti mi acaba karşı taraf??
Müslümansa yemek kültürü sıkıntı olmaz, dolandırıcı değilse iyi niyetliyse kalan herşey hallolur gider. Siz kendisi buraya gelmeden evvel para mara yollamayın kendi imkanlarıyla gelebiliyorsa gelsin. Zaten daha gelmeden para isterse dolandırıcı olduğundan emin olabilirsiniz.Fazla ilgili hiç bir bilgim yok, evlilik sitesinde bulmuş. Dolandırıcı olmasından korkuyorum. Dolandırıcı olmasa bile buraya geldiği zaman nasıl anlaşır nasıl yapar hiç bilmiyorum, her açıdan değişik geliyor. Türkçe bilmemesi, yemek kültürü, babamın bir emekli maaşının olması vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?