Yolluk olarak almış herhalde bisküvileri de.Dedem de kendinden 15 yas küçük neredeyse annemle yaşıt gürcü bir kadınla evlenmisti dedem 65 kadin 50ydi ama kadın dedemi dolandirdi evden giderken dolaptaki bisküvileri dahi alıp gitmişti. Dedemin de öyle maddi durumu iyi değildi evi falan kötü baya eskiydi ona rağmen geldi.Yani resmi nikah ysptilar mi vs.. bilmiyorum neredeyse 10 senelik olay. Yabancılar bunu çok yapıyor. Çeteler.Yaklaşık 3 ay kaldi kalmadi memleketine döndü ara sıra dedemi arıyormuş hatta.
Ay hic güleceğim yoktu hatta dedeme evi benim üzerime yap falan diyormuş zamanında. Telefonuna kontör yükletmek istiyormuş. Benim icin cok komik olaylar tabi ama annem icin travmatiktir mubtemelen ayrintilarini hiç soramadım o yüzden. Dedem anneannemi (veremmiş) zamanında hastaneye götürmediği bakmadığı icin ölmüş. Aslında o kadinin dedemi dolandırması müstehak bence.Yolluk olarak almış herhalde bisküvileri de.
Bizim yaşam şartlarımızdan daha zor durumdalar, özellikle oradan kaçmak için de yapılıyor olabilir. Çünkü babanız memur belli bir maaşı var, üstelik türkiyede eşe maaş bağlanıyor ölümden sonra. Hayatlarını garanti altına almak içinde olabilir. Günah almak istemiyorum ama sadece internetten görüp gelmek nekadar mantıklı hadi Türkiye içi olsa tanışacaklar kahve içecekler diyelim. Biraz daha korkmazsın da Fas tan hangi cesaretle geliyor Türkiye ye, hiç tanımadığı bir adama?Ben uyarım yaptım kardeşimde öyle, ama yok vermem dedi o iyi olucağını düşünüyor İnşallah ta öyle olur isterim mutlu olmasını. Fastaki yaşayan insanlar çok mu zorluk çekiyor ki türkiyeye gelmek istiyor
Bende anlayamıyorum, hem hiç evlenmemiş hemde babam öyle zengin filan değil bir maaşı var, hiç bilmediği bir ülke, hiç bilmediği bir dil. Günahını almak asla istemem ama niyeti ne, yada çok zor durumda olmalı ki herşeyi bırakıp geliyorBizim yaşam şartlarımızdan daha zor durumdalar, özellikle oradan kaçmak için de yapılıyor olabilir. Çünkü babanız memur belli bir maaşı var, üstelik türkiyede eşe maaş bağlanıyor ölümden sonra. Hayatlarını garanti altına almak içinde olabilir. Günah almak istemiyorum ama sadece internetten görüp gelmek nekadar mantıklı hadi Türkiye içi olsa tanışacaklar kahve içecekler diyelim. Biraz daha korkmazsın da Fas tan hangi cesaretle geliyor Türkiye ye, hiç tanımadığı bir adama?
Hadi babamın dolandırılıcak birşeyi yok, ne evi ne arabası var. Bir maaşı varcok ilginc.. annesiyle kamerada mi tanistyirmis? o nasil guvenip yollayacak kizini? adam hirli mi hirsiz mi kizinin basina bir sey gelse cikip gelip nerede arayabilir? (babanizi tenzih ederim genel anlamda ne cesaret demek istedim) ayni dili konusmadan evlenecek noktaya nasil gelmisler?
Hadi babamın dolandırılıcak birşeyi yok, ne evi ne arabası var. Bir maaşı var
Kadın ne cesaret geliyor nasıl güveniyor, bende anlayamıyorum. Babam hemen nasıl inanıyor, kadın neye güveniyor. İyi biri olsa bile buraya nasıl adapte olur. Kimi kimsesi yok
Bir hastaneye gitse bir markete gitse derdini anlatamıcak
Bir gram ingilizce bilmeden Amerika'ya evlenmeye giden Mürsel geldi aklıma
kadına babanız uçak bileti alsa yeter, derdi Fas'tan kurtulmak olabilir herkesin dediği gibi çok ciddi bir çete var. Maaşa bakmazBende anlayamıyorum, hem hiç evlenmemiş hemde babam öyle zengin filan değil bir maaşı var, hiç bilmediği bir ülke, hiç bilmediği bir dil. Günahını almak asla istemem ama niyeti ne, yada çok zor durumda olmalı ki herşeyi bırakıp geliyor
Ülke olarak zorluk çektiklerini, özellikle kadınların öyle olduğunu duymuştum, hatta internetten biraz baktım
Babamın birşeyi normal değili önceden beri sanki o bizim evladımız gibi davranıyor
fas'tan türkiyeye kaçış için kullanıyor olabilir burda vatandaş olacak çalışma izni olacak vs.başka bir üye daha yazmış babanıza kredi çektirebilir en basiti.Hadi babamın dolandırılıcak birşeyi yok, ne evi ne arabası var. Bir maaşı var
Kadın ne cesaret geliyor nasıl güveniyor, bende anlayamıyorum. Babam hemen nasıl inanıyor, kadın neye güveniyor. İyi biri olsa bile buraya nasıl adapte olur. Kimi kimsesi yok
Bu kadar bilgisiyi toplamam çok zor, ben dikkat et baba diyorum, o çok iyi bir insan vs diyor, dikkat et sen yine de dedim tamam dedi ama geldiğinde nasıl olur, İyi biri olduğunu düşünerek yazıyorum geldiğinde nasıl adapte olur ne yapar ne eder, babam sıkıya gelemeyen bir adam, hem ikinci işte çalışırım diyor, türkçe bilmiyor nasıl anlaşır bu yaştan sonra, şu babamın bir şeyi normal değilKadını iyice araştırın.
Gelmesine gerek yok ki Fas-Türkiye uçuş bedeli ni babanızdan alsa yeter.
Hangi siteden tanıştıysa o kadının profili mutlaka vardır, hayalet hesap açıp araştırın.
Şu noktada çok genel bir bilginiz var, kimdir hangi şehirde oturuyor mesleği var mı? Okumuşsa o üniversitede kaydı var mı?
Sosyal hesapları nedir adı nedir arkadaşları kimdir?
Babanıza nötr sorular sorup toplayabildiğiniz kadar bilgi toplayın ve doğrulatmaya çalışın.
Babanıza yapma deseniz arkanızdan yine para gönderir, kadının açığını bulmanız lazım.
Evet öyle ama uyardım, öyle biri değil dedi, ben karışsamda dinlemez kafasının dikine giden bir adam.fas'tan türkiyeye kaçış için kullanıyor olabilir burda vatandaş olacak çalışma izni olacak vs.başka bir üye daha yazmış babanıza kredi çektirebilir en basiti.
Derdi vatandaşlık almak olabilir. Öldüğü zaman maaşı da kalır onunla yaşarım diyo olabilir.Hadi babamın dolandırılıcak birşeyi yok, ne evi ne arabası var. Bir maaşı var
Evet öyle ama uyardım, öyle biri değil dedi, ben karışsamda dinlemez kafasının dikine giden bir adam.
Ilk aklıma gelen buydu benımde, aklın yolu bir.yüksek ihtimal dolandırılacak babanız.
Dinlemiyor, söyledim ama iyi biri diyor, koskoca adam kolundan çekipte görüşme diyemem kiİstanbul’da bi gün taksıdeyim mesafe de uzun.Taksiye bindim şoför bi kadınla görüntülü muhabbette...Ne muhabbet ama.soför amca 65 falan kadın da Rus.Kafamı çaktırmadan uzattım
Şok oldum gencecik bi İçim su kız.Ev almaya gideceklermiş.
Aynı hikaye gibi geldi bana...Babanıza akıl verin.sonucta akıl yaşta değil,baştadır!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?