Bağımlılık...

hayır kızmıyorum yanlış anlamayın. sadece nette bulduğumuz her bilgiyi gerçekmiş gibi kabullenmemize inanamıyorum.. elbette ki içeersiniz-içmezsiniz.. ama (sizi tenzih ederim) "ben içmiyorum, içinde böcek var" diyen biri "siz böcek olduğunu bile bile içiyorsunuz" demeye getiriyordur..

benim itirazım buna.. yerimseniben

vay be yalnız değilmişim :))

böcek olayını bilemiyorum ama fare olayı mantıklı gibi aslında.. kolanın ham maddesi meyan kökü.. ve farelerin çok sevdiği ve ayrılamadığı bir bitki... o yüzden fareyle bir ilişkisi olabilir ama işte insan ne duyarsa duysun hem gözüyle görmediği için hem de tadını sevdiği için vazgeçemiyor..

light kola da içemiyorum.. tadı değişik geliyor bana.. zaten o da çok masum değil tatlandırıcı var içinde... onun zararları da malum...

en iyisi bol bol su içmek aslında...

aslında didiklemeye kalksak yediğimiz içtiğimiz herşey kansorejen herşey zararlı gdolu ayran içelim dicem ondada var katkı maddesi suda bile var yok damacana içmeyin yok çeşme suları pis ne içeceiğimiz ne yapacağımızı şaşırdık onun için sallayın kızlar amaannn:teytey::teytey:

ay ay 15 yıldır ful içiyorum dişlere kemiklere etkisini yapılışıyla ilgili tüm yazılanları biliyorum ama bırakamıyorum problemlerim varken kola ve cips gibisi varmıydı sanki beni rahatlatıyorlardı ve hemen hemen bütün doktorlar 2sini de sakıncalı bulurlar ama vücudum sakıncayı anlamaz beynimde bende bırakmak için sodayı denedim kafein olduğu için kahveler denedim meyve suyu sevmem ayran içtim yok hele yaz geldimi ve ağır bi yemek yiyosan kola gibisi varmı ama bırakmak istiyorum ramazandan sonra kola almak yok diyorum cipsi bıraktım gibi ama kola kısmet ve kilo yapıyor kısmına katılıyorum hele cips başlı başına dert

aynen her gün mutlaka cola ıcmelıyım bogazım kuruyor sankı

bırde annem cola şişesını gördümü tamam kıyamet kopuyor.:içelim::lepi:

bende bırakmak ıstıyorum ama olmuyor yabilmiyorumkismile

o zaman zero iç arkadaşım
zero daha şekerli, hem de neredeyse 0 kalori
ama zararları konusunda sana hak veriyorum
veriyorum da bırakmak kolay diil işte
günde 1 litre tiryakiyim

nefret ederim koladan ve asla içmem iyiki...ben zaten kola bir yana meşrubat sevmem,gazozmuş meyve sularıymış evde asla bulunmaz..dolapta sadece soda ve ayran bulunur içecek olarak..bitki çayları süper işte...

bende bir öneride bulunayım o zaman kolanın ana maddesi meyan kökü:)
burda bir arkadaşım dedi bana da bir litre soğuk suya bir avuç meyan kökü atıorsun sonra buzdolabında 3 4 saat bekliyor süzüp içiyorsun şekere gerek yok şekerli zaten meyan kökü:)
ben çok beğendim tat olarak ta kolaya yakın...
birde özelliklerini netten araştırrsan sakinleştirici etkisi var...kola yerine tercih edebilirsin die yazım:)

direnmene bağlı.ben 5 yıldır kola içmiyorum,4 kilo fazlam vardı ne yaparsam yapayım atamadığım,yerleşmişti vücuduma,kola ve cipsi bıraktım abur cuburu azalttım o 4 kilo yattığım halde gitti..

sağlığını düşün bence

Meyan kökü...

Bizim aile sever de yok benim midem kaldırmıyor onun tadını delikafadulden

Coca cola hayatın tadı :lepi:

kola yerine baska iceceklere dadansaniz?

mesela ben vitamin water'a bayiliyorum, her seferinde baska bir cesidini deniyorum o yuzden vitamin water icmek eglenceli geliyor her defasinda baska aromalisini deneyince...

ayrica kola yerine maden suyu ya da meyveli sodalardan da icebilirsin...
yani kola da asitli bunlar da asitli belki kolayi aratmaz :icecream:
tabii en cok maden suyunu tavsiye ederim cunku saglikli...
unutmayin gunde bir sise maden suyu gunluk su ihtiyacinizin yarisini karsiliyormus

arkadaslar yorumlari okurken sodanin saglikli oldugunu yazanlar gordum.
kesinlikle yanlis bilgi...
soda ve maden suyu arasinda buyuk fark var...

ikisinin arasindaki farki duymamis olanlar icin netten alinti yaptim okuyun kizlar aklinialirimsmile

''Maden suyu ve soda farklı kavramlardır.
Herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapmış oluruz.
Musluk suyuna ekle musluk suyu soda olur.
Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar ve çıktığı yerin jeolojik özelliklerini taşır ve magmadan aldıkları karbondioksit gazının basıncıyla yeryüzüne çıkarlar.
Yeryüzüne çıkarken geçtikleri yolda mineraller de alırlar yani mineralce yüksektir ama sodada mineral yoktur.
İkisi de mideyi rahatlatma özelliği taşır ama sodanın bundan başka işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur.
Maden suyuna ruhsat sağlık bakanlığından alınır , sodanın ruhsatını ise tarım bakanlığı verir.''

Şimdi aynı yorumu ben yazacaktım Uyuyan Güzel Benimde yorumlara bakarken dikkatimi çekti o nokta.Soda ve maden suyu çok farklı ve soda da sağlıklı değil.Bende bir zamanlar kola bağımlısıydım.Eşimle her gün mutlaka alırdık ve 2,5lt ya o gün biter ya da diğer güne çok az kalırdı.Bi ara bardak promosyonu vardı komşuma veriyodum sürekli bardakları.Şimdi de eksik olmuyor dolaptan ama ben içmiyorum artık hamile olduğum için maden suyu ve suya yükleniyorum bazen canım aşırı derecede isterse bi çay bardağı içiyorum.Bi ara kahvaltıda bile kola içiyodum o kdr abarmıştım yemeklerde mutlaka konulurdu masaya eşimde eskisi gibi değil ben tetikliyormuşum sanırım onu da:/

ben de kola iciyordum biraktim sprite iciyorum simdi sanki ne degistiyse :)) yemek yerken illa asitli birsey icmem lazim,cocuklugumdan beri surekli kola icerim,tenefuste kola simit krizine girerdim zil calsada kola icsem diye ders dinlemezdim o derece yani.

evet canim insanlar karistirabiliyor maden suyuyla sodayi.
cok dikkatliyiz seninle yerimseniben sempatiksalakcinni

cola gelirlerinin nerelere harcandığını biraz araştırın.
belki bir faydası olur bırakmanızda.
ben tek bir bardak dahi içmiyorum yıllardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…