Türkiye’de “arkadaş çevresi kötü” halk arasında hangi tabirle kullanılıyor? Arkadaşları uyuşturucu bağımlısı olabilir, hırsız kalpazan dolandırıcı olabilir, ya da toplum tarafından bilinecek bir şekilde tek gecelik ilişkiler yaşayan etiketlenmiş biri ya da seks işçiliği yapan biri olabilir inanır mısınız sırf fazla açık giyiniyor diye bile bu tabire dahil olabilir insanlar ki şahsım bir keresinde giyimim yüzünden böyle etiketlenmiştim. Bu insanlar Bebek’in sosyetesinde yaşamıyor arkadaşlar, Anadolu kültürünün hakim olduğu yerlerde yaşıyorlar. Kadının kolayca etiketlenip hakkında peşin kararlar verilen yerlerde yaşıyorlar. Merhabaaaa toplumsal gerçeklik! Ayrıca yeni tanıştığı birine ya ben şunla yattım bunla yattım onla da yattım biliyor musun işten bunla da yattım diye yatak muhabbeti açan insanlar (ki bunun erkek versiyonu ile sıkça karşılaşmıssınızdır nedense onlardan hoşlanmıyor yatak muhabbetine kadınları meze yaptığı için kızıyorsunuz ama bakın bu arkadaş da insanların kendisine güvenerek yaşadıklarını başkalarına anlatıyor) genelde yakınlık hissettikleri çoğu insana bu konuyu açabiliyorlar, kendi kararları ama bunun hiç alakası olmayan bir ‘ablaya’ dahi aktarılması da sonuç itibariyle gerçekleşebiliyor. Sizin yaşadığınız çevrede kadınların tek gecelik ilişki yasaması normal karşılanıyor, anneleriniz/ablalarınız/ babalarınız böyle arkadaşlarınız olduğunda hoş karşılıyor da olabilir ama Türkiye’nin genelinde böyle değil arkadaşlar. Ben bile kızımın sürekli tek gecelik ilişkiler yaşayan bir arkadaşı olursa endişe ederim ,ulan acaba çocuğumu da etiketleyip zorluk yaşatırlar mı önyargılı olurlar mı, Türkiye hadsiz sapıklarla dolu bunu duyup rahatsız ederler mi diye, siz etmeyip çocuğunuzu destekleyebilirsiniz bu nasıl sizin özgürlüğünüz ise benim özgürlüğüm de çocuğumun arkadaş çevresi için endişelenmek olabilir değil mi? Kadın Türkiye gerçekliği ortasında kardeşimin çevre tarafından etiketlenmemesi adına endişeleniyorum ne yapabilirim demiş. Kardeşinle konuş kendi kararını verir demek bu kadar mı zor yahu? Vay sen kimsin, sen hadsizsin, sanane ne yaşıyorsa neler neler. Sanki çok saygılı bir toplumda yaşıyorsunuz da endişesi anormalmiş gibi kadına saldırıyorsunuz. Bazıları kocasının iş yerinde, iş yerindekiler ile one night stand ilişkiler yaşayan bir kız olsa ve bu kızın kocası ile arkadaşlık yaptığını duysa kıyameti koparacak kadınlar kardeşim için endişeleniyorum, toplum etiketçi, ne yapabilirim diyen kadına saldırıyor. İnsan gerçekten hayret ediyor. Yorum yaparken medeni bir toplumda olması gerekeni değil toplumsal gerçekliğimizi de göz önünde bulundurun olur mu?