• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı derdi

Bu konu neden tartışmaya açılıyor anlamıyorum sizin tercihiniz istemezseniz işe almazsınız basit yani
Sigara içmek de diğer insanın tercihi sizin kriterleriniz arasında sigara içmemek olabilir

Ama herkes aynı kriterleri taşımıyor sigara içenin çocuk bakmaması gerektiği bir kısım insanın fikri
Temizliğe git deme lüksünüz yok işe almazsınız olur biter

Bakıcı arayışım var bazı adaylarıyla görüştüm biri diyor ki ben sigara içerim ama bebek uyurken içerim kızlar bu laf normal mi ben mi abarttım ?

Yani bebek bakacak kişi bir zahmet sigara içmesin ya da sigaradan vazgeçemiyorsan temizliğe git
Sigara bağımlısı olmayan yorum yapsın demişsiniz ben sigara içmiyorum aracimda falan da içirmem ama siz o kadar kabasiniz ki zaten size gelecek bakıcıya sabır diliyorum...insanın emeğinin karşılığını veriyorsunuz diye onu satın almiyorsunuz sigara içer ya da içmez hangi işte çalışacağını da kendi bilir bu ne saygısızlık!Kendiniz bakın öyle ise çocuğunuza

Bakıcı konusu olduğu için linç yiyebilirim😄. Bu forumda herkesin annesi bakıcı sanırım 😆

Olay şu hanımlar bazı meslekler vardır meslek gereği sigara içiyorum dahi demezsin, bebek bakımı

Çocuk doktoru mesai saati içinde sigara içmemeli

Eğitimciler öğrencinin gördüğü yerde sigara içmemeli gibi ?

Hem sağlık hem örnek olması için

Neyse bağımlılar yazmasın
Bu arada boşlarsa dışarı çıkıp sigara içiyor ya doktorlar
Bunlar insan değil mi
Eğitimciler de içiyor insanlar çünkü

İnsanlara misyon yüklemeye ne kadar hazırız
Örnek almasınlar efendim sigara konusunu da
Üslup konusu mesela ailen gelir aileyi örnek alır çocuk
Önce aile sonra okul meselaa

Gitsin ailesini örnek alsın

Sigara içmeyeni tercih ederseniz sıkıntı kalmaz. Niye bu kadar dert ettiniz anlamadım

Bakıcı arayışım var bazı adaylarıyla görüştüm biri diyor ki ben sigara içerim ama bebek uyurken içerim kızlar bu laf normal mi ben mi abarttım ?

Yani bebek bakacak kişi bir zahmet sigara içmesin ya da sigaradan vazgeçemiyorsan temizliğe git
Eee sigara iceni ise alma o zamam niye bu kadar gerildin ki. Sigara iceni tercih eden biri de onu tercih eder temizlik ne alaka.

Konu hassas ama siz de kabasiniz. Insanlarin hayati hakkinda bu denli ahkam kesmeye kimsenin hakki yok. "Sigara iciyorsan temizlige git" gibi bir cumle kurmak kimsenin haddine degil. Uygun degilse ise almayin olsun bitsin.

Ben de bebegime bakmasi icin kesinlikle sigara icmeyen bir aday ariyorum. Sigara kullanan adaylari eledim. Siz de olumsuz aday diyin gecin. Zamaninda ehliyeti olmayan adam sofor ilanimiza basvurmustu.

Valla siz yanlı yorum yapıyorsunuz

Bazı mesleklerin bazı şartları olmak zorundadır

Ben bebek bakımı yapan birinin ya sigara içiyorum ben deme lüksü bile olmadığını düşünüyorum

Temizliğe git dememin amacı aşağılamak değil neden herkes bu kadar alıngan burda ?
Genelde bakıcı - temizlik yapan insanlar oluyor çünkü , temizliği bırakıp bebek bakayım diyorlar

Sigara içiyorsan temizliğe git diyorum çünkü bebek bakmıyorsun o sırada iç balkonda
bir insan bir işi yapıyor o işten para kazanıyor diye içtiği sigaraya karışamazsınız
çocuk dr unun mesleği o diye neden içmiyor belki dr olmadan öncede içiyodu durupta ben dr oldum hemen sigarayı bırakmalıyım falan mı demeli
istemezseniz işe almazsınız kimin ne iş yapacağına yaptığı işte ne yapmak zorunda olduğuna karışamazsınız belki sigara içse de çocuk baktıracak aile bulacak kadın yok temizliğe gitsin falan
insanların alışkanlıklarına göre yapacğı işleri siz mi belirleyeceksiniz

O zaman kriterlerinize ‘sigara içmeyen’ birini de eklemeniz gerekli. Şahsen ben de istemem sigara içmesini. Bir arkadaşın bakıcısı sözde ‘molada’ içmesi gereken sigarayı evin içinde üstelik çocuğun yanında içince, birinin de (o kadın kendi evinde bakıyordu) arkadaş bebeği alınca bebeği sigara kokuyormuş eşine söylemiş, eşi de yarın kapıdan alma ayakkabılarını çıkarıp kapıyı çal bir anda merhaba diye içeri dal bak izmarit vs var mı demiş, arkadaş da aynısını yapıp girince salonda küllüğün izmarit dolu olduğunu, leş gibi sigara koktuğunu görmüş, haliyle bunları duyunca hiç içmeyen birini bulmanın kendim adına en doğrusu olacağını düşünmüştüm. Bu tabi ki sigara içen herkes böyle yapacak demek değil ama içlerinden tek tük de olsa yapanlar çıkabiliyor. Bu konuda hassassanız ilk kriteriniz sigara içmeyen biri olsun. Ayrıca kim olursa olsun evinize kamera yerleştirin ve yatak odanızın kapısını kilitleyin (çocuk düştü diyelim morluk oluştu kamerada kayıtlar olur kadın zan altında kalmaz sizin de aklınız rahat olur, bir şey kayboldu diyelim boşuna acaba kadın mı aldı diye düşünüp hakkına girmemiş olursunuz) yoksa çok problem çıkıyor. Evimdeki yemekleri evine götürüyor, bitiriyor diye bile konular açıldı burada. Bunun önüne geçmek iki tarafın da iyiliği için odalara kamera koyup yatak odanızı kilitlemek (çünkü bazen çocuk giriyor yatak odasına, ben küçükken girerdim bakıcım da gelirdi ben annemin eşyalarını, takılarını karıştırırdım o da yanımda olur bakardı :KK70:) en iyisi önlemleri baştan almak.

Bebeğin yanında içmiyorsa, gidip başka yerde içiyorsa çokta sorun değil bence

Merhaba,
Sigara bağımlısı değilim hatta sigaraya karşı bir insanım.
Ama çocuk uyurken içecek çocuk ta görmeyecek sonuçta.
Seninki tercih meselesi, sigara içip-içmemesi.
Yani kimseye sigara içiyorsa gitsin temizlik yapsın demen çok itici.
Bende kalkıp işten vazgeçemeyen anneler çocuk doğurmasın desem ne kadar doğru ??

Ya arkadaşım uzun uzun yazamıcam tekrar

Özetle bakıcı olan insan sigara içemez net

Sigara içecek olan çocuk bakmasın tekrar aynısını yazayım sana uzun anlatamam
Kesinlikle katılıyorum. Ben de nefret ederim sigaradan, kokusundan. Sigara içen kadınlar da doğurmamalı mesela. Anne olmaya hakları yok onların. Eşim maalesef sigara kullanıyor, bırakamıyor. Ona bir çocuk bile fazla. Aynı evde çocukla yaşamasına izin vermişim, ona dua etsin.

Son cümleniz hiç hoş değil. Bebeğe bakacak kişi sigara içmemeli ama evet. Yorumlar pek minnoş maşallah, balkonda içermiş falan 😄 o leş koku eline koluna üstüne her yere siniyor bir de bebeğe bulaşıyor. Zararlı maddeleri de cildine yapışıyor. O şekilde bebeğe dokunmak bile zararlı ve soluyor öyle de. Nefret ediyorum sigaradan. Bence de sigara içen birini tercih etmeyin.

Sigara içmeyen bir bebek bakıcısı istemeniz normal ama uslubunuz kaba. Kimsenin tercihine karisma hakkımiz yok.

Sigara konusunda ben de cok hassasım. Şukur yakınımda içen birileri yok. ne esim ne kendi ailem ne esimin ailesi kimse sigara icmez.

Ben guvenemezdim bebegin yaninda icmeyecegi konusunda o yuzden tercih etmezdim ama gitsin temizlik yapsin diye yorumda bulunmazdim konu acacak kadar da sinirlenmezdim.

Back
X