Bakıcı derdi

succulentaski

Nirvana
Pro Üye
5 Ekim 2020
14.123
38.212
548
36
Kızlar selam,
Daha önce de bakıcı ile ilgili konu açmış herkesler bakıcıya çok para verdiğimden bahsetmişti. Ama günler geçti bizim rakam asgari ücretin altında kaldı bile.
Ocak 2022’de 5000 tl ye başladık. Aynı devam ediyor. Ama asgari altında kaldığı için kendimi kötü hissediyorum.
Eşime zam yapalım dedim. Kabul etmiyor. Çünkü dışarıda çalışsa 3000 vermezler bizim iyi niyetimizden bu parayı alıyor kafasında o.
Bu arada bu kadın haftada bir fix hasta olur kocası hasta olur. Gelmez. Çocuk hastalansa bakmak istemez sorumluluk almaya korkar. Sürekli ben izin almak durumunda kalıyorum.
Daha yeni taşınma geçirdik. O dönem ona güvendim çocuğu tutar ben evi toplarım diye. Ama kocam hasta dedi kaçtı işten. Annem bakmak zorunda kaldı.
Şimdi bayram öncesi eşine stent takıldı gelmedi. Sonra hastanede kovid kaptılar bir hafta karantina. Sonra Bayramı birleştirdik izin kullandık biz. Yine gelmedi. Bu kadın Temmuz ayında ilk kez bugün işbaşı yapmış oldu.
Eşim de diyor ki bu ay yarım maaş verelim. Ben de kıyamıyorum.
Sizce yarım maaş vermek etik midir bu durumda?

GÜNCELLEME : ben arada kalmışken eşimle tartışıyorken hakka girmeyelim vs diye kadın bir daha izin istedi çok zor bir zamanımda yine. yarım maaş verdi biz de artık. Bu ay yollarımızı ayırdık yeni bir bakıcı ile devam edeceğiz

Son düzenleme:
Neredeyse bir ay gelmemiş ama ne maaşı?

Bakıcı, sürekli gelen yardımcı vb söz konusu olduğunda izin günlerinde ya da hastalık durumlarında ücretin kesilmesine karşıyım. Ancak sizin durumunuz farklı. Kadın çalışmadan para kazanıyor resmen. Bakıcıyı değiştirme seçeneğini neden düşünmüyorsunuz?

Çalışan kadın olarak bakıcıdan beklentim esnekliğe uyum sağlayabilmesi. Yani toplantım var çıkışta ya da bu hafta markete gitmem lazım, doktordan randevu aldım salı için dediğimde reddetmezse ben de kesintiye gitmem. Ama her hafta bana sıkıntı çıkaracaksa bir de kadınla ığraşacaksam bırak kesintiyi çalıştırmam bile. Disiplin şart. Beni dinlendirecek kafamı yormayacak olandan kesinti yapmam. İstanbul falan mı orası, bakıcı bulmak zor mu?

Bu durumda isten cikartmak etik olan

Sürekli yeni bakıcı arayışındayız. Bu en uzun dayanan oldu bana. Çocuk çok seviyor şu an 14 aylık oldu ve çok iyi birini bulmadan düzen bozmak istemiyorum. Bir yandan da eylülde kreşe başlatma fikrim var. O zamana kadar dayansa diyoruz.

Müge anlı gibi “sizin bakıcınız yok ki, yok sizin bakıcınız” diyesim geldi

Asla esnek değiliz. Bana yaptığı en büyük iyilik eşim şehir dışındayken sabah 1 saat erken gelmek oluyor. Evet İstanbul.

Bence baska bakici bulmalisiniz. Siz her hastalandiginizda esiniz cocugunuz hastalandiginda izin alabiliyo musunuz? Hem cok veriyosunuz hem suistimal ediliyosunuz.

Ama devamli ortada yok. Haftada bir kere hasta olmak nedir? Kronik hastaligi mi var? Aramaktan biktiniz belki ama bence maasi artirmayin kesinlikle. Ben iyi calismayanlari artik is yerinde tutmuyorum cünkü sen ne kadar göz yümsan o kadar artiyor. Sen ne kadar düsünsen onlar bir gün icinde birakip gidebiliyor.

Bence baska bakici bulmalisiniz. Siz her hastalandiginizda esiniz cocugunuz hastalandiginda izin alabiliyo musunuz? Hem cok veriyosunuz hem suistimal ediliyosunuz.

Yıllık izinlerimi yiyorum sürekli. Ama işe karşı konsantrasyonumu kaybediyorum bu şekilde. Az vermiyorum değil mi. Hakka da girmek istemiyorum sonuçta bir mesai harcıyor. Çocuğum elinde. Evime mutsuz gelmesini istemem.

Kayseride bakici kendi evinde bakiyosa 2000 e bakiyo haftada 5 tam gun. Senin evinde bakiyosa 3 belki 3 bucuk. 5 veren hiiiic duymadim

Hicbir is yerinde bu kadar izin kullanilmiyor. Maasini gunlere bolun, gelmedigi gunlerin parasını kesin. Tabi ki ciddi bir hastalik olur, ölüm kalim meselesidir o ayri. Ama devlet kurumunda bile birinci dereceden yakinin olse sadece 1 hafta izin veriyorlar. Boyle kafasına gore gelmemezlik olmaz.

ee sürekli izin alıyorsanız, zırt pırt kafasına göre gelmemezlik ediyorsa ne anladım ben bu işten. kadın bakmıyor ki. eşiniz haklı bence. iyi niyetiniz suistimal ediliyor. kadından memnun olsanız, esnek olsa, sizin eliniz ayağınız gibi olsa derdim ki şu anda asgarinin altında bırakmayın. 500 daha verin. ama bu durumda havadan para alıyor.

Baştan ne şekilde anlaştığıza bağlı.Resmi tatil bayram tatili vb için kesinti konuştunuz mu? Sonuçta sigortalı çalışanınız değil.Şu an verdiğiniz rakamın genel olarak bakıcı ücretleri altında kaldığını düşünüyorsanız tam verebilir siniz.Sizde sanki ipin ucu bir yerde kaçmış,verim alamıyorsunuz.Ben olsam eksikleri konusunda açık konusurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…