- 5 Ekim 2020
- 14.123
- 38.212
- 548
- 36
- Konu Sahibi succulentaski
-
Neredeyse bir ay gelmemiş ama ne maaşı?Kızlar selam,
Daha önce de bakıcı ile ilgili konu açmış herkesler bakıcıya çok para verdiğimden bahsetmişti. Ama günler geçti bizim rakam asgari ücretin altında kaldı bile.
Ocak 2022’de 5000 tl ye başladık. Aynı devam ediyor. Ama asgari altında kaldığı için kendimi kötü hissediyorum.
Eşime zam yapalım dedim. Kabul etmiyor. Çünkü dışarıda çalışsa 3000 vermezler bizim iyi niyetimizden bu parayı alıyor kafasında o.
Bu arada bu kadın haftada bir fix hasta olur kocası hasta olur. Gelmez. Çocuk hastalansa bakmak istemez sorumluluk almaya korkar. Sürekli ben izin almak durumunda kalıyorum.
Daha yeni taşınma geçirdik. O dönem ona güvendim çocuğu tutar ben evi toplarım diye. Ama kocam hasta dedi kaçtı işten. Annem bakmak zorunda kaldı.
Şimdi bayram öncesi eşine stent takıldı gelmedi. Sonra hastanede kovid kaptılar bir hafta karantina. Sonra Bayramı birleştirdik izin kullandık biz. Yine gelmedi. Bu kadın Temmuz ayında ilk kez bugün işbaşı yapmış oldu.
Eşim de diyor ki bu ay yarım maaş verelim. Ben de kıyamıyorum.
Sizce yarım maaş vermek etik midir bu durumda?
Neredeyse bir ay gelmemiş ama ne maaşı?
Bakıcı, sürekli gelen yardımcı vb söz konusu olduğunda izin günlerinde ya da hastalık durumlarında ücretin kesilmesine karşıyım. Ancak sizin durumunuz farklı. Kadın çalışmadan para kazanıyor resmen. Bakıcıyı değiştirme seçeneğini neden düşünmüyorsunuz?
Bu durumda isten cikartmak etik olan
Müge anlı gibi “sizin bakıcınız yok ki, yok sizin bakıcınız” diyesim geldiSürekli yeni bakıcı arayışındayız. Bu en uzun dayanan oldu bana. Çocuk çok seviyor şu an 14 aylık oldu ve çok iyi birini bulmadan düzen bozmak istemiyorum. Bir yandan da eylülde kreşe başlatma fikrim var. O zamana kadar dayansa diyoruz.
Çalışan kadın olarak bakıcıdan beklentim esnekliğe uyum sağlayabilmesi. Yani toplantım var çıkışta ya da bu hafta markete gitmem lazım, doktordan randevu aldım salı için dediğimde reddetmezse ben de kesintiye gitmem. Ama her hafta bana sıkıntı çıkaracaksa bir de kadınla ığraşacaksam bırak kesintiyi çalıştırmam bile. Disiplin şart. Beni dinlendirecek kafamı yormayacak olandan kesinti yapmam. İstanbul falan mı orası, bakıcı bulmak zor mu?
Bence baska bakici bulmalisiniz. Siz her hastalandiginizda esiniz cocugunuz hastalandiginda izin alabiliyo musunuz? Hem cok veriyosunuz hem suistimal ediliyosunuz.Kızlar selam,
Daha önce de bakıcı ile ilgili konu açmış herkesler bakıcıya çok para verdiğimden bahsetmişti. Ama günler geçti bizim rakam asgari ücretin altında kaldı bile.
Ocak 2022’de 5000 tl ye başladık. Aynı devam ediyor. Ama asgari altında kaldığı için kendimi kötü hissediyorum.
Eşime zam yapalım dedim. Kabul etmiyor. Çünkü dışarıda çalışsa 3000 vermezler bizim iyi niyetimizden bu parayı alıyor kafasında o.
Bu arada bu kadın haftada bir fix hasta olur kocası hasta olur. Gelmez. Çocuk hastalansa bakmak istemez sorumluluk almaya korkar. Sürekli ben izin almak durumunda kalıyorum.
Daha yeni taşınma geçirdik. O dönem ona güvendim çocuğu tutar ben evi toplarım diye. Ama kocam hasta dedi kaçtı işten. Annem bakmak zorunda kaldı.
Şimdi bayram öncesi eşine stent takıldı gelmedi. Sonra hastanede kovid kaptılar bir hafta karantina. Sonra Bayramı birleştirdik izin kullandık biz. Yine gelmedi. Bu kadın Temmuz ayında ilk kez bugün işbaşı yapmış oldu.
Asla esnek değiliz. Bana yaptığı en büyük iyilik eşim şehir dışındayken sabah 1 saat erken gelmek oluyor.
Sürekli yeni bakıcı arayışındayız. Bu en uzun dayanan oldu bana. Çocuk çok seviyor şu an 14 aylık oldu ve çok iyi birini bulmadan düzen bozmak istemiyorum. Bir yandan da eylülde kreşe başlatma fikrim var. O zamana kadar dayansa diyoruz.
Bence baska bakici bulmalisiniz. Siz her hastalandiginizda esiniz cocugunuz hastalandiginda izin alabiliyo musunuz? Hem cok veriyosunuz hem suistimal ediliyosunuz.
Kayseride bakici kendi evinde bakiyosa 2000 e bakiyo haftada 5 tam gun. Senin evinde bakiyosa 3 belki 3 bucuk. 5 veren hiiiic duymadimYıllık izinlerimi yiyorum sürekli. Ama işe karşı konsantrasyonumu kaybediyorum bu şekilde. Az vermiyorum değil mi. Hakka da girmek istemiyorum sonuçta bir mesai harcıyor. Çocuğum elinde. Evime mutsuz gelmesini istemem.
demek ki ihtiyacı yok beş bine böyle çalıştığına göre
Muhtac olan o ama siz idare ediyosunuz.Eşi kanser ve bu paraya ihtiyacı var o yüzden de idare ediyorum ben.
O sizi hiç idare etmiyor ama. Kemoterapi sürecinde mi eşi?Eşi kanser ve bu paraya ihtiyacı var o yüzden de idare ediyorum ben.
Baştan ne şekilde anlaştığıza bağlı.Resmi tatil bayram tatili vb için kesinti konuştunuz mu? Sonuçta sigortalı çalışanınız değil.Şu an verdiğiniz rakamın genel olarak bakıcı ücretleri altında kaldığını düşünüyorsanız tam verebilir siniz.Sizde sanki ipin ucu bir yerde kaçmış,verim alamıyorsunuz.Ben olsam eksikleri konusunda açık konusurumKızlar selam,
Eşi kanser ve bu paraya ihtiyacı var o yüzden de idare ediyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?