- 5 Ekim 2020
- 14.163
- 38.426
- 548
- 36
- Konu Sahibi succulentaski
-
Ben yeni bakıcı arıyorum bir yandan 7-8-9lar havada uçuşuyor. Bu ucuz kaldı. Oturduğumuz semtten mi bilmiyorum. Burunlarından kol aldırmıyorlar. 8 isteyen hoşuma giden bir kadın vardı. Az pazarlık yapalım diye Bütçemizi aştı dedim. Siz bilirsiniz dedi gitti.Ohh ne bakıcılar var . Maşallah vallahi. Kadın rahat siz fazla iyisiniz nolcak böyle. Kadın pek de bakmıyor ama yinede siz bilirsiniz. Beş bin de az değil ayrıca. Kadın gelmemiş birde maaş vermek istiyorsunuz çok şaşırdım buna. Üst katta ablanın eşini acilen ameliyata aldılar kadın maaş verirken iki günü kestim demiş heralde çok bozulmuştu abla. Siz fazla iyisiniz. Kadından çok da memnun değilsiniz yeni birini bulabilirsiniz aslında ama siz bilirsiniz tabi. Oturduğum yer lojman ve çocuklara 4500 bakıyor dışardan gelen bakıcılar. İçerde ki kadınlar dört bine bakıyo ama evinde kamera ile istedikleri için kabul etmiyor pek kimse.
Aynen o zaman çok sinirlendik. Eksik günleri vardı yine. Hafta sonu taşınırken yardım eder misin hem bu ay eksik çalıştın telafi etmiş olursun dedim. Tabi tabi seve seve dedi. Son gün tüydü.Bulmuş sizin gibi iyi niyetlileri sömürüyor. Kusura bakmasın ama direk çıkartırım. Ne demek taşınma var diye işten kaçmak. Bende tam maaş vereceğim üstelik. Eşiniz yerden göğe haklı.
Ben de resmî tatillerde kesmeyi mantıklı bulmuyorum. Önceki haftada coviddi. O da elinden olan bir şey değil baktığında o yüzden bu sefer arada kaldım ben.Anlasma şartlarını gözden gecirin derim. Hasta olduğu günler icin rapor alamazsa ucretinden kesin. Ayda atiyorum 4 gun mazeretsiz izin kullanabilsin. Resmi tatillerde ucret kesintisini dogru bulmuyorum. Sonucta yillik izninizden yiyormussunuz, sizede yazik.
Adam akıllı işini yapmamış ki 5 bin de böyle birine çok bnce ben olsam isten çıkartırdım
O kadar kolay olmuyor. Çocuğumu güvenerek bırakacağım insana her zaman denk gelemiyorum. Yoksa sürekli arayıştayım.
Zaten çıkarın işten
İşini sevmeyen biri çocuğunuza nasıl bakabilir ki geldiği günler
Bu şartlarda işten cikaririm ben.
Eğer ihtiyacı varsa (ki ihtiyaci yoksa bile bir sorumluluk aldığı için ) o disiplini ve özveriyi de yerine getirmeli. Etik olan bu.
Evet çok yoruluyorum. Ve işimi ihmal ediyorum. İş yerimde kötü izlenim bırakıyorum bu yüzden.Ayın yarısı bitti ve ancak gelmiş. Fazla yumuşak bulmuş sizi kimse bu kadar müsamaha göstermez biliyorsunuz değil mi? Eşiniz haklı, kıyamayacak bir durum yok siz resmen haksızlığa uğruyorsunuz vu durumda.
Tek çocuk, gün içinde çocuğun gezdiği yerlerde bir tur süpürge, gün içinde yenilen yemeklere ait bulaşıkların yıkanması kaldırılması, çocuğun yemeğinin hazırlanması (çorba gibi şeyleri sizin için de fazladan hazırlamış olur) varsa ayırdığınız çamaşırlar varsa yıkanıp asılması tarzında bir iş yapıyorsa asgari ücret vermeniz uygun. 5000 TL de kötü bir rakam değil.
Çocuk gelişimi mezunları da kreşlerde tüm gün daha ağır şartlarda bu rakamlara bile çalışmıyor maalesef. 5500 TL versek mi acaba diyorsanız zaten her türlü bakıcı bulursunuz.
Bakıcıyı değiştirin. Yeni bakıcınıza resmî tatillerde izinli olduğunu, yıllık izninizi kullandığınız dönemde (20 gün ise) onun da izinli olabileceğini yarım maaş verebileceğinizi söyleyin. Acil durumlarda bakım ihtiyacınız olduğunda çağırırsanız da günlük ücret belirleyin.
Çocuğun yemeklerini ben hazırlıyorum. Bakıcı bazen bize salata çorba türü basit yiyecekler hazırlıyor. Süpürge açmıyor. Ben her akşam şöyle bir geçiyorum el süpürgesiyle.çamaşırlarıma dokunmaz. Çocuğun ütülerini yapar benim bi tişörtümü ütülemez oradan.
Kreş ortamında çocuk bakmak daha kolay bence. Evde sorumluluk daha fazla. Ve sigortan yok. Fiziken daha çok yoruluyordur kreş öğretmeni ama sorumluluğu daha az bence.