Bakıcı derdi

Ben yeni bakıcı arıyorum bir yandan 7-8-9lar havada uçuşuyor. Bu ucuz kaldı. Oturduğumuz semtten mi bilmiyorum. Burunlarından kol aldırmıyorlar. 8 isteyen hoşuma giden bir kadın vardı. Az pazarlık yapalım diye Bütçemizi aştı dedim. Siz bilirsiniz dedi gitti.
Bulmuş sizin gibi iyi niyetlileri sömürüyor. Kusura bakmasın ama direk çıkartırım. Ne demek taşınma var diye işten kaçmak. Bende tam maaş vereceğim üstelik. Eşiniz yerden göğe haklı.
Aynen o zaman çok sinirlendik. Eksik günleri vardı yine. Hafta sonu taşınırken yardım eder misin hem bu ay eksik çalıştın telafi etmiş olursun dedim. Tabi tabi seve seve dedi. Son gün tüydü.
Ben de resmî tatillerde kesmeyi mantıklı bulmuyorum. Önceki haftada coviddi. O da elinden olan bir şey değil baktığında o yüzden bu sefer arada kaldım ben.
Adam akıllı işini yapmamış ki 5 bin de böyle birine çok bnce ben olsam isten çıkartırdım

O kadar kolay olmuyor. Çocuğumu güvenerek bırakacağım insana her zaman denk gelemiyorum. Yoksa sürekli arayıştayım.
Zaten çıkarın işten
İşini sevmeyen biri çocuğunuza nasıl bakabilir ki geldiği günler

Bu şartlarda işten cikaririm ben.

Eğer ihtiyacı varsa (ki ihtiyaci yoksa bile bir sorumluluk aldığı için ) o disiplini ve özveriyi de yerine getirmeli. Etik olan bu.

Evet çok yoruluyorum. Ve işimi ihmal ediyorum. İş yerimde kötü izlenim bırakıyorum bu yüzden.

Çocuğun yemeklerini ben hazırlıyorum. Bakıcı bazen bize salata çorba türü basit yiyecekler hazırlıyor. Süpürge açmıyor. Ben her akşam şöyle bir geçiyorum el süpürgesiyle.çamaşırlarıma dokunmaz. Çocuğun ütülerini yapar benim bi tişörtümü ütülemez oradan.
Kreş ortamında çocuk bakmak daha kolay bence. Evde sorumluluk daha fazla. Ve sigortan yok. Fiziken daha çok yoruluyordur kreş öğretmeni ama sorumluluğu daha az bence.

Oturduğunuz yer ile alakası çoktur tabi . Ama yinede çok ya. İstanbul'da yim bende. Geçim zor evet ama uygun bakıcı bulmak daha zor sanki

Oturduğunuz yer ile alakası çoktur tabi . Ama yinede çok ya. İstanbul'da yim bende. Geçim zor evet ama uygun bakıcı bulmak daha zor sanki

Valla işte bu kadını da seviyorum genel olarak iyi biri. Çocuk çok hareketli çok zor. Anneme bir gün bıraksam ağlaşıyor. Geçen hafta kv geldi baktı. Siz bu bakıcıya 10 verseniz az diyor
Bakıcı da hiç şikayet etmez yoruldum falan demez. Hep gülüyor eğleniyor çocukla. Kameradan da izliyorum mutlu gözüküyorlar. Annemlerle böyle değil mesela.
He söylemeden söylemeden gidip haftada bir dinleniyor tabi şikayet etmez diyor eşim

Oturduğunuz şehir ve semtle de ilgisi var elbet ama kusura bakmasın kimse bütün gün çocukla da eğitici oyunlar İngilizce eğitim vs de verilmiyor. Zaten çocuğun ilgisi çok az. Önemli olan dikkatli davranması yanında yanlış haraketlerde bulunmaması, kelimelerine dikkat etmesi, saygılı ve sevgili olması. Bunu herhangi işte çalışan kişi patronuna da yapıyor.
Bakıcılık günümüzde çalışan annelerinin vicdanını sömürmeye döndü.

mazeret izni ya da yıllık izin haricinde gelmediği günler maaştan kesilir kafaya göre tam maaş verelim yarım maaş verelim demek etik değil. bakıcıyla bu izin konularını uyarı niteliğinde konuşup, sonraki performansına göre işten çıkarmayı değerlendirirdim.

Evet benim de beklentim çok değil. Gözüm arkada kalmasın çocuğumu sevsin yeter.
Dediğiniz gibi zaten vicdanım rahat değil. Bunu da karşı tarafa hissettirip kendimi kullandırmaya müsaitim.

Gelip sizle çalışasım geldi

Gelip sizle çalışasım geldi

Benim görüştüğüm insanlar neden böyle demiyor acaba. Sanırım oturduğum semtte bakıcıya talep çok. Benim bütçem aşağı kalıyor.
Baktığında evim temiz. Gerçekten temizdir. Gelen bakıcılardan biri demişti hatta. Böyle temiz ortamda çalışmayı tercih ederdim ama para ağır basıyor diye. Haftada 1 derin temizliğim yapılıyor. Bakıcıya bulaşığımı bırakmam. Evi toplu bırakırım. Eşim de ben de uyumlu eğlenceli insanlarız. Rahatız. Düzenimiz var. uyku saatleri yemek saatleri düzenli. Yemeklerini ben hazırlarım.
Bakıcı açısından Eksiler evde kamera var, Sigara balkonda dahi yasak, bebek çok hareketli, alerjisi var, gündüz uykularını takip etmek gerekiyor. 30. Dakika uyanmasın diye tetikte olup 2 saate kadar uyutmak lazım. Böyle şeyler
Ben ev hanımı olsam 5bine kabul ederdim böyle işi. Bana da şartlar iyi gibi geliyor.

Bakıcının Başına kötü şeyler gelmiş anlaşılan
Bu ay idare eder maaşı çalıştığı gün kadar verir gelecek ay başına gelenleri izler yol verirdim
Yeni işe girmiş birini kimse bu Kadar idare etmez
Sigortalıda olsa gitmediği günler her türlü kesiliyor zaten

Eşinize katılıyorum. Kadın her zaman çocukla değil ve arada gidiyor o yüzden rahat sanırım. Siz kiyamiyorsunuz pek kimseye belli. Siz daha iyi bilirsiniz

Bence eşinizi dinleyin. Hatta bulabilirseniz başka bir bakıcıya bakın. Bakın siz onun gibi işe gitmemezlik yapsanız sizin maaşınız da kesilir iş yerinizin size karşı tutumuda değişir. Çalışmadığı ayın niye ücretini ödeyeceksiniz. Haaa dersiniz ki bakıcı benim kolum ayağım. Çocuğumla çok iyi ilgileniyor hatta zor durumda kaldığımda bile dermanım oluyor o zaman iyi niyetinizi anlarım. Ama sizinki yok yere iyi niyet. O yüzden lütfen eşinizi dinleyin.

Evet benim de beklentim çok değil. Gözüm arkada kalmasın çocuğumu sevsin yeter.
Dediğiniz gibi zaten vicdanım rahat değil. Bunu da karşı tarafa hissettirip kendimi kullandırmaya müsaitim.
Sizi çok iyi anladım. Böyle konuştuğuma bakmayın ben de öyleyim. Bakıcı döneminde yaşadığım bölgede herkes çok para verdiğimi söylemişti. Bense aman çocuğuma güzel baksın diye daha fazlasını vermeye meyilliydim. Ama sizinki işine sadık değil maalesef.

Yok maalesef hiçbir zor zamanımda yanımda olmadı. Ramazanda bile oruç tutuyor diye idare ettik. Annem geldi haftada 2-3 gün onu evine erken yolladık. Valla böyle düşününce evet eşim haklı.
Bir gün işten izin aldım. Çarşıda işim vardı. Sabah geç gelebilirsin işe gitmeyeceğim dedim. Geç geldi. Yavruşu ben yedirdim bakıcıya emanet ettim. Ben dışarıdayken ben 8 kez aradı işte değilim ya ne zaman gelicen erken çıkayım diye. O gün çok kötü kavga ettim. Sonra bir süre düzeldi. Geri yumuşadım ben. Tekrar azıttı.

Ben emin olduğum biri olsa kesenin ağzını açıcam aslında ama yok çok zorlanıyorum.
Ben bakici oluyorum 7 8 9 nedir yavvv
Hahah benim doktor komşum altından kalkamadı. Annesini çağırdı. Ya bakıcı olarak devam edicem kariyerime ya sen gel demiş anasına

Reactions: Cac
Konunuzu okudum, ben de İstanbulda’yım, benim de ikinci bakıcı deneyimim. Benden de bayram için istedi izin. Tamam dedim. Kendi tatilimi de o şekilde ayarladım. Sonra bu hafta da gelemeyeceğini otobüs bileti bulamadığını söyledi. Şu an bile baktığımda söylediği yerden buraya neredeyse tüm otobüsler boş.
Kovsam çocuğuma bakacak kimse yok. Bu hafta mecburen ben kendim bakıyorum çalışamıyorum. Yerine yenisi dediğiniz gibi 7-8 bin lira istiyolar. Bundan iyi olacak mı belli değil.
Kovmasam çocuğumu düpedüz bir yalancının eline bırakmış olacağım.
Çıldırmak üzereyim.
Sizi çok iyi anlıyorum. Sadece söylemek istedim..

Eşi kanser ve bu paraya ihtiyacı var o yüzden de idare ediyorum ben.
Bunu okuyana kadar. Size hak verdim. Fakat şu cümleden sonra bence idare edilebilir diye düşünüyorum. Çünkü kanser süreci sürekli değişen bir hastalık. Fakat bu ay yarım vermek istemek en doğal hakkiniz zaten çalışmamış.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Teşekkür ederim paylaştığınız için. Yalnız olmadığımı bilmek bile iyi geldi. Bakıcı sürecini çeken biliyor ne yazık ki. Öte yandan geçen gün bir bakıcıyla görüşmem sırasında kadınla bayağı sohbet ettik. Bir öğretmen hanımın çocuğuna bakıyormuş. Kadın işten erken saatlerde çıktığı halde 9a kadar eve gelmezmiş. Her gün kuaföre gidicem spora gidicem arkadaşımla buluşucam olayı varmış. Cuma akşamları eşiyle çıkarmış 12den önce gelmezmiş. Bu kadın da yorulmuş saati belli iş arıyordu. He kendisi benim açımdan yetersiz bir bakıcıydı. O yüzden istemedim. Ama bu şekilde kullanılması da hoş değil. Bakıcılık işinin sınırları belli değil. Hangi taraf baskın çıkarsa diğer taraf eziliyor galiba.
Ama benim çalışacağım bakıcı da az biraz dişli akıllı olmalı mesela. Bu kadınla ben hiç yapamazdım.
Evet şu an iyi ama çalışamıyor artık. Ve her an zaten kötüleyip kadın eşine bakmak için işi komple bırakmak zorunda kalabilir. O yüzden ne kadar çalışsam kar diyor.

ben de kızlarımın bakıcılarına hep sizin mantığınızla yaklaştım, en az asgari ücret ödedim hakka girmeyeyim diye
ama sizin bakıcınız temel görevlerini yerine getiremiyor ki
en basiti çocuk hastayken bakmamak nedir
ben bu konuda güvenemeyeceksem, her seferinde izin almak zorunda kalacaksam ben bakıcıyla konuşur bu durumu çözerdim çözemiyorsam da başka bakıcı bulurdum
çünkü ne yazık ki siz iyi niyetli davrandıkça bir süre sonra suistimal edilmeye başlıyorsunuz ki sizinkinde de sinyaller başlamış
buna izin vermeyin lütfen siz ne şartlarda çalışıp para kazanıyorsunuz, en kıymetlinizi emanet ediyorsunuz, kimsenin sizi bu şekilde yıpratmasına izin vermeyin
3 sene bakıcılar yüzünden çok yıpranmış birisi olarak naçizane tavsiyemdir

edit:

"Eşi kanser ve bu paraya ihtiyacı var o yüzden de idare ediyorum ben."

bunu yeni gördüm
üzüldüm bu durumuna da idare edilebilir bu durumda, belki çocuuğunuz hastayken gelmek istememe sebebi de budur. çünkü Allah korusun eşinin mikrop almaması gerektiği için korkuyor olabilir

Eşine mikrop taşımama gibi bir korkusu olsa derdi. Çocuk hastayken benim izin kullanmamı istiyor ama o da evde oluyor. İşe gelmemezlik yapayım demiyor. Çünkü korkuyor ateşlenirse bir şey olursa diye.
Aslında bakıcı dediğin bu tarz durumlarda benden daha tecrübeli daha soğuk kanlı bilinçli olmalı. Ama öylesini bulamıyorum gerçekten. Kesenin ağzını çok açmak gerekiyor belki. Konu oraya gelince amaaaan böyle idare ederiz bir süre daha diyorum.
Bizimki suistimale çok açık. Ama eşi daha disiplinli bir adam ve paraya ihtiyaç olduğu dürtüklüyor kadını. Mesela geçen eksik günler çok vardı geçen ay. Taşınmaya da yardıma gelmeyince kadın bana hafta sonu geleyim tutayım eşim kızdı izin alıyorum diye dedi. Hafta sonu ben evdeyken de bakıcı istemiyorum evde o yüzden kabul etmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…