- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.384
- 798
- Konu Sahibi succulentaski
-
Etik olan bakıcıyı kovmak şu an.
Bir sürü bakıcı adayı var. Bulun yenisini gönderin bu sorumsuzu gitsin.
Kreş kesinlikle aileler için çok daha ekonomik ve dertsiz bence de. 3 bine çok iyi kreşler var mesela bulunduğum şehirde. Ama 3 bine tam gün eleman elbette bulunmaz. Ben saatlik eleman alıyorum,günde 2 saat,aylık 40 saat yapıyor ve 3 bin ödüyorum. Artı sigortasını da yapıyorum elbette. Astarı yüzünden pahalıya geliyor. O yüzden sizi çok iyi anladım.Gerçekten yok. Ben bulamıyorum. Ve şu anpiyasa çok pahalı aldı başını gitti. 5bin benim yaşadığım yerde çok ucuz kalıyor. Ben zam alamadım ama bakıcılar 3 ayda bir zam alıyor. Bu kadına insan olarak güveniyorum. Kimseye kefil olunmaz evet ama bu kadın hissettiriyor işte çocuğuma bir zararı olmaz. Mesela hayvanları seviyor ve bahçeye çıkıp beraber kedilerle oynuyorlar. Bu benim hoşuma gidiyor. Çok güldürüyor çocuğumu sürekli izliyorum çok eğleniyorlar. Benimle bile böyle değil bu çocuk. En önemlisi evdeki sıkıntısını buraya yansıtmaz.
Ben yoruluyorum evet ama mutlu eğlenceli enerjik bir insana emanet ettiğim için içim rahat.
Hem ücreti düşük hem de güven veriyor şu an bana. Bu ölçüde de çok becerikli değil. Ev işi yapmaz. Disiplinsiz.
Gönül ister ki profesyonel birini bulabileyim. Gözüm arkada kalmasın. Benim işim kolaylaşsın. Hastalandığında bileyim ki benden iyi bakar. Ama sürekli görüşmeler yapıyorum yok bulamıyorum ben.
Bu arada birkaç ay içinde kreş planımız var. Çünkü böyle sonsuza gitmeyeceğinin farkındayım.
Eylülde kreşe başlatacaksanız çıkarmayın düzen devam etsin bence. Ama maaşına zam yapmayın tabi ki bu çalışma şekline bu para cok bile. Eşi kanser demişsiniz, kemoterapi alıyorsa kocası normal grip tarzı virüsler bile bağışıklıkları düşük olduğu icin kötü etkileyebiliyor. O yüzden hastayken gelmek istemiyor olabilir.
Benim bakıcimda buna benzer süre gelmedi ama ben kesmedim kendi sağlık sorunu idi. Diger sebep kadın asla kaçma kafasında değil işi varsa kızını gönderir aksamasin diye. Cocuga benden bile iyi bakar. O nedenle ben kesmedim ama sizin durumda kesilmesi gerekir bakıcınin yaptığı iyi niyeti suistimal etmektir. Fiyat bence iyi asla artırmayin esiniz hakliKızlar selam,
Daha önce de bakıcı ile ilgili konu açmış herkesler bakıcıya çok para verdiğimden bahsetmişti. Ama günler geçti bizim rakam asgari ücretin altında kaldı bile.
Ocak 2022’de 5000 tl ye başladık. Aynı devam ediyor. Ama asgari altında kaldığı için kendimi kötü hissediyorum.
Eşime zam yapalım dedim. Kabul etmiyor. Çünkü dışarıda çalışsa 3000 vermezler bizim iyi niyetimizden bu parayı alıyor kafasında o.
Bu arada bu kadın haftada bir fix hasta olur kocası hasta olur. Gelmez. Çocuk hastalansa bakmak istemez sorumluluk almaya korkar. Sürekli ben izin almak durumunda kalıyorum.
Daha yeni taşınma geçirdik. O dönem ona güvendim çocuğu tutar ben evi toplarım diye. Ama kocam hasta dedi kaçtı işten. Annem bakmak zorunda kaldı.
Şimdi bayram öncesi eşine stent takıldı gelmedi. Sonra hastanede kovid kaptılar bir hafta karantina. Sonra Bayramı birleştirdik izin kullandık biz. Yine gelmedi. Bu kadın Temmuz ayında ilk kez bugün işbaşı yapmış oldu.
Eşim de diyor ki bu ay yarım maaş verelim. Ben de kıyamıyorum.
Sizce yarım maaş vermek etik midir bu durumda?
Isten cıkarılması mantıklı.Kızlar selam,
Daha önce de bakıcı ile ilgili konu açmış herkesler bakıcıya çok para verdiğimden bahsetmişti. Ama günler geçti bizim rakam asgari ücretin altında kaldı bile.
Ocak 2022’de 5000 tl ye başladık. Aynı devam ediyor. Ama asgari altında kaldığı için kendimi kötü hissediyorum.
Eşime zam yapalım dedim. Kabul etmiyor. Çünkü dışarıda çalışsa 3000 vermezler bizim iyi niyetimizden bu parayı alıyor kafasında o.
Bu arada bu kadın haftada bir fix hasta olur kocası hasta olur. Gelmez. Çocuk hastalansa bakmak istemez sorumluluk almaya korkar. Sürekli ben izin almak durumunda kalıyorum.
Daha yeni taşınma geçirdik. O dönem ona güvendim çocuğu tutar ben evi toplarım diye. Ama kocam hasta dedi kaçtı işten. Annem bakmak zorunda kaldı.
Şimdi bayram öncesi eşine stent takıldı gelmedi. Sonra hastanede kovid kaptılar bir hafta karantina. Sonra Bayramı birleştirdik izin kullandık biz. Yine gelmedi. Bu kadın Temmuz ayında ilk kez bugün işbaşı yapmış oldu.
Eşim de diyor ki bu ay yarım maaş verelim. Ben de kıyamıyorum.
Sizce yarım maaş vermek etik midir bu durumda?
Bakıcı/yardımcı neden var? Bizim hayatımızı kolaylaştırmak, işimize odaklanmamızı sağlamak vs.. Eğer benim tempoma ayak uyduramayacaksa zaten çalışamayız.
Benim bakıcım 5,5 yıldır bizimle. Oğlum 4,5 aylıktı ona bıraktığım zaman, kızım zaten eline doğdu. Oğlum 18 aylık, kızım 2 yaşında okula başlayana kadar o baktı onlara. Sonra onun da rızasını alarak, eğer isterse eve yardımcı olarak devam edebileceğini söyledim, kabul etti. Şu an evimi o çelip çeviriyor.
Bugüne kadar biz izin kullandığımızda hiç maaşından kesinti yapmadım. Hasta olduğunda yapmadım. Kendi işimi yaptığım için zam oranlarında eşimin maaşına gelen zam oranlarını baz aldım ve hep o oranda zammını yaptım. Bugün itibariyle 6000 TL maaş alıyor. Sigortasını da yaptım, emekliliğine 7 yıl var. Allah bize güç kuvvet verdikçe o emekli olana kadar arkasındayım, sonrasını kendi bilir.
Yalnız bu kadar şeyi boşuna yapmadım. Yeri geldi yatılı kaldı, ameliyat oldum bir hafta hem bana hem çocuklarıma baktı, ne zaman abla ihtiyacım var desem sorgusuz oradaydı. Hatta kızıma sürpriz bir şekilde hamile kaldığımda, abla bu çocuğu sana güvenerek doğuracağım beni yarı yolda bırakma diyerek doğurdum :)
Demem o ki bu işler karşılıklı. Şimdi sizin bakıcınızın başına gelen aksilikler silsilesi benimkinin başına gelseydi ben tereddütsüz maaşını yatırır lafını dahi yapmazdım. Ancak sizin durumunuz artık kullanılmaya giriyor gibi, en nefret ettiğim şey. Zaten eğer aklınızda soru işaretleri varsa o gemi yürümez, net.
Kaldı ki ihtiyacı var demişsiniz. İhtiyacı olan insan canla başla sarılır işine, işini kaybetmekten korkar. O korkmuyorsa siz neden vicdan yapasınız?
Diğer taraftan okul olayını ciddi ciddi düşünün derim. Hem oğlumu hem kızımı erkenden başlattığım için zerre pişman değilim. Çok faydasını gördüm. Ancak şunu da unutmayın, okul demek hastalık demek. Hastalıkta size destek olacak birileri yoksa yine izinlerinizden kullanmaya devam edeceksiniz.
Ben günümüz çocuklarına 2 yaşından sonra evde birşeyler katabileceğimize inanmıyorum şahsen. Bu sebeple kreş şart geliyor bana. Dediğim gibi ben faydasını çok gördüm, hiç pişman değilim. Kızımı da o civarlarda başlatacaktım ama pandemi girdi araya 2 yaşından sonraya kaldı.Ah ah ne kadar şanslısınız belki de beceriklisiniz doğru insanı bulmak konusunda ben yapamıyorum ya. Kendimi bazen çok yetersiz hissediyorum.
Benim bakıcım bana hayatı kolaylaştırmıyor. Çocuğuma baktığı için sürekli onu idare ediyorum. Allah korusun hastalansam ameliyat olsam ben yardım edecek kimse yok. Annem kayınvalidem farklı şehirlerde.
Kreşe 18 aylık başlatmışsınız siz de. Eşim pek gönüllü değil kıyamıyor. Ben çocuk için daha iyi olacağını düşünüyorum. Hem beslenme anlamında hem sosyalleşme. Her gün çocuğa yemek hazırlıyorum çok yoruldum mesela.
Hastalık konusu da annem gelir bir süre idare eder diye düşünüyorum. Annemin bizim yaşadığımız şehirde evi var. Bu kış bayağı destek oldu. Çok hastalık geçirdik daha kreşe başlamadan biz.
Ama evimize her türlü evi çekip çevirecek biri lazım ve ben bu konulara hiç hazır değildim. Sudan çıkmış balık gibiyim.
Ben günümüz çocuklarına 2 yaşından sonra evde birşeyler katabileceğimize inanmıyorum şahsen. Bu sebeple kreş şart geliyor bana. Dediğim gibi ben faydasını çok gördüm, hiç pişman değilim. Kızımı da o civarlarda başlatacaktım ama pandemi girdi araya 2 yaşından sonraya kaldı.
Bütçe meselesi ama belki şöyle yapabilirsiniz, çocuğunuzu kreşe yazdırıp hafta 2 gün birini alabilirsiniz. Bir gün evi temizler, yemek yapar, diğer gün ütü, yemek yapar. Size de bir çorba, makarna/pilavla yemeği desteklemek kalır. Ya da yanınızda çalışanla bu şekilde konuşabilirsiniz. Okula başlayacak, ben de çalışma şeklini buna çevireceğim. Maaş bu kadar düşünüyorum, kabul edersen devam edelim, etmem dersen başkasını bulacağım diyebilirsiniz.
Benim arkadaşım bu şekilde yapıyor, çok rahatladı.
Ben günümüz çocuklarına 2 yaşından sonra evde birşeyler katabileceğimize inanmıyorum şahsen. Bu sebeple kreş şart geliyor bana. Dediğim gibi ben faydasını çok gördüm, hiç pişman değilim. Kızımı da o civarlarda başlatacaktım ama pandemi girdi araya 2 yaşından sonraya kaldı.
Bütçe meselesi ama belki şöyle yapabilirsiniz, çocuğunuzu kreşe yazdırıp hafta 2 gün birini alabilirsiniz. Bir gün evi temizler, yemek yapar, diğer gün ütü, yemek yapar. Size de bir çorba, makarna/pilavla yemeği desteklemek kalır. Ya da yanınızda çalışanla bu şekilde konuşabilirsiniz. Okula başlayacak, ben de çalışma şeklini buna çevireceğim. Maaş bu kadar düşünüyorum, kabul edersen devam edelim, etmem dersen başkasını bulacağım diyebilirsiniz.
Benim arkadaşım bu şekilde yapıyor, çok rahatladı.
Ciddi anlamda sizi suistimal ediyor çok net. Ben bu kadar çalışmama olayının üzerine izin vermezdim. Kusura bakma, çalışmam lazım ki senin maaşını ödeyebileyim, maaşını ödeyebilmem için senin bu çocuğa bakabiliyor olman lazım derdim.Bizimki de şu an 14 aylık. Eylül itibariyle 15-16 olacak. Eşim de 2 yaşını doldurmasını bekleyelim diyor. 2 yaş altına kreş seçenekleri çok sınırlı. Evimin yakınında bir yer var. Benim içime sindi. Öğretmenlerini beğendi . Ama fiziki imkanlarını eşim beğenmedi. O yüzden 2yi doldursun seçeneklerimiz artsın iyisine gönderelim diyor. Yani 2ye kadar bu kreşte idare edip 2 de yine değiştirebiliriz aslında. Böyle karıştık yani kendi içimizde çözemedik konuyu. Veya 18 aylıkta orta yolu bulacağız
Şu anki kadın ev işi yapmıyor. Kalmak için ev işi yapmaz. Ben temizlikçi değilim bakıcıyım kafasında biraz. Eve alacağım yardımcı daha genç biri olmalı. Türkmenler çok var yaşadığım binada. O tarz biri belki işimi görür haftada 2-3 gün dediğiniz şekilde.
Gerçekten hayat kalitem kalmadı. Zaten bebek doğduğundan beri uykum uyku değil. Bir de işe gidiyorum aklım evde. Bugün yine izin aldım mesela. Dün eve geldim bakıcı dedi ki perşembe cuma bilmem kimi ölmüş başka şehirde ona gidecekmiş. Bir de cumayı da istiyor 4 gün tatil yapacak paşam.
Ben perşembe cuma bakıcı sorun çıkardı izin alabilir miyim desem yöneticimiz inanmaz. Tatile gideceksen git yalan söyleme der bana
Cumaya hayır dedim bu sebeple ama cenazeye gitme diyemedim işte. Eşim diyor ki git geri gelme deseydin. E pazartesi ben ne halt edicem hem kreşe yanaşmıyorsun hem bu kadını gönderiyorsun. Valla böyle kafam bir dünya.
Ciddi anlamda sizi suistimal ediyor çok net. Ben bu kadar çalışmama olayının üzerine izin vermezdim. Kusura bakma, çalışmam lazım ki senin maaşını ödeyebileyim, maaşını ödeyebilmem için senin bu çocuğa bakabiliyor olman lazım derdim.
Kreş değiştirmenizi önermem, bence bir yerde karar kılıp, memnun kalırsanız oradan devam edin.
İki yaşına daha 10 ay var. Sabretmek için çok uzun süre, size yazık. Ya eşinize isyan bayrağını çekeceksiniz, ya sabredeceksiniz, yapacak bir şey yok.
ohaaaa demek istiyorum izninizleBizimki de şu an 14 aylık. Eylül itibariyle 15-16 olacak. Eşim de 2 yaşını doldurmasını bekleyelim diyor. 2 yaş altına kreş seçenekleri çok sınırlı. Evimin yakınında bir yer var. Benim içime sindi. Öğretmenlerini beğendi . Ama fiziki imkanlarını eşim beğenmedi. O yüzden 2yi doldursun seçeneklerimiz artsın iyisine gönderelim diyor. Yani 2ye kadar bu kreşte idare edip 2 de yine değiştirebiliriz aslında. Böyle karıştık yani kendi içimizde çözemedik konuyu. Veya 18 aylıkta orta yolu bulacağız
Şu anki kadın ev işi yapmıyor. Kalmak için ev işi yapmaz. Ben temizlikçi değilim bakıcıyım kafasında biraz. Eve alacağım yardımcı daha genç biri olmalı. Türkmenler çok var yaşadığım binada. O tarz biri belki işimi görür haftada 2-3 gün dediğiniz şekilde.
Gerçekten hayat kalitem kalmadı. Zaten bebek doğduğundan beri uykum uyku değil. Bir de işe gidiyorum aklım evde. Bugün yine izin aldım mesela. Dün eve geldim bakıcı dedi ki perşembe cuma bilmem kimi ölmüş başka şehirde ona gidecekmiş. Bir de cumayı da istiyor 4 gün tatil yapacak paşam.
Ben perşembe cuma bakıcı sorun çıkardı izin alabilir miyim desem yöneticimiz inanmaz. Tatile gideceksen git yalan söyleme der bana
Cumaya hayır dedim bu sebeple ama cenazeye gitme diyemedim işte. Eşim diyor ki git geri gelme deseydin. E pazartesi ben ne halt edicem hem kreşe yanaşmıyorsun hem bu kadını gönderiyorsun. Valla böyle kafam bir dünya.
ohaaaa demek istiyorum izninizle
bide perşembe cuma mı diyor
aynı bizim son bakıcı
perşembe gelme cuma gel dediniz bozulmuştur bide
eşiniz ne dedi eşine maaş vermeyeceğim falan dedi mi?
Ooo sizi bayağı suistimal ediyor bakıcı. Sizin yumuşak davranıp izin vereceğinizi bildiği için rahat davranıyor malesefBozuldu tabi. Eşim eşine maaş vermeyeceğini söylemedi. Ama bu ay fazla olduğunu bizim bu şekilde izin aldığımızda maaşımızdan kesildiğini hatta benim dün son anda önemli toplantım varken izin kullandığım için uyarı alacağımı söyledi. Maaş günü pazartesi. O zaman görür.
Daha iyisini bulsanız idare etmezsinizEşi kanser ve bu paraya ihtiyacı var o yüzden de idare ediyorum ben.
Daha iyisini bulsanız idare etmezsinizŞimdi bu kadar da şeyaapmayın yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?