- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi succulentaski
-
Parayı da geçtim öyle bı iş yükü var ki seni tuvaletten çıkartıyorlar hocam çıkar mısın su is var bu iş var diye. Kpss olmazsa ben de çocuk bakımı işi düşünüyorum valla bu paralar varsa eğerEvet işte bakıcılar aşırı yüksek paralar istiyor
Öğretmenler bu kadar almıyor
Allah kolaylık versin valla çok zor bir iş yapıyorsunuz. Küçük çocuklarla ve Veli kaprisleriyle uğraşmak çooook zor.Asla aslaaa böyle bı durum yok. Ben eski anaokulu öğretmeniyim her gün doğal malzemeden sanat etkinliği bulup müdüre begendiriyosun begenmiyosa iğrenç bu diyo yuzune baka baka. Bulduğun etkinliği çocukların yaptığına dair foto çekip çocuklara zarar gelmeden etkinliği tamamlanan lazim. Tüm çocuklar, ne yapmış gün içinde, huyu ne bilmen lazim, özel çocuklarda oluyo sınıfta, velilerin özel istekleri oluyo yok benim çocuğum şunu yesin yemesin, bunu giydirin, çantasına poğaça koydum, bugün ekmek yemesin, ha bir de ilaçlarını da aklında tutup zamanında vermelisin, hangi çocuk hangi öğünde ne yedi yemedi, öğle uykusu uyudu mu aklımda tutman lazım, zırt pirt doğum günü oluyo süsleri hazırlayıp her çocuğa kostüm giydirmen lazım, her cocugun her eşyasını ezbere bilmen lazım üç yaş grubu bilemiyo hangisi hangisinin çantası, ayakkabısı, oyuncak gününde getirilen birbirine girmiş her oyuncağı aklında tutup düzgün teslim etmen lazım, her gün resmi ve öğrenci defteri doldurman lazim, velilerin tuhaf istekleri ve kaprislerini çekmen lazım (yok benim çocuğuma sen kafayı mı taktın diyen oluyo öğretmene. Ya da yeni suluk almış evde yikamamis ogretmene yıkar mısın diyo) bunu yanı sıra müdür tüm gün sınıfları geziyo ondan azar yemememen lazım, çocukların fotolarını tüm gün her etkinlikte çekmen lazım yoksa azarlaniyosun, her gün bir zeka oyunu bulman lazım, ve eşyaları oyuna uyarlayip 20 çocuğa oynatman lazım ve her dk kapı caliyo düzenli gelmeyen çocuklar var her seferinde ona yapmadığı etkinliği yaptırıp fotosunu çekmen lazim. Sınıfi dışarı ses çıkmasın diye havalandırma da yasak. Ne koktuğunu tahmin edebiliyosunuzdur. Bu zorlu süreçlerin yanı sıra diğer öğretmen arkadaşlarla iyi geçinmen lazım, ara sıra gelen drama öğretmeni, psikolog ve temizlik elemanı seni gidip müdüre şikayet edip azarlatabiliyo, telefon yasak daha aklıma gelenler bunlar
Bunları neden anlattınız derseniz ben sizin konunuzu daha öncede gördüm baska bı üyenin çok benzer konusu yoksa. 30dk bile izin verilmedi bı hoca 3 yaşındaki oğlu 39 derece atesliydi. Kovid olunca test yaptırman, veya ameliyat izni alman yasak müdür asla vermiyo sadece cenazede izin veriyomus. Her neyse siz inanılmaz yumuşak yuzlusunuz ve çocuk bakma işini çok abartiyosunuz ne var evde akşama kadar gözlerden uzak bir tane çocuk bakmakta inanın yapılabilecek en basit işlerden birisi. Anaokulunda ben asgari aliyodum ama çoğu anaokulu onu bile vermiyo. Bu kadar yumuşak yüzlü olmayın hatta daha önce bu konuyu okuyunca acaba bende mi evde çocuk baksam dedim asgari veriliyorsa neden ana okulunda hirpalaniyim evde tek çocuğa bakiveririm dedim. Zaten bakıcısı degistiriyomussunuz ama bu kadar kendinizi kullandirtmayin bir sonraki bakiciniza. Kaldı ki bu kadar para verdiğiniz bakıcı tahsilsiz o fiyata anaokulu öğretmeni bulursunuz
Ya Ben anlamiyorum ogretmen Maasi kadar para degil mi 7-8 cok geliyor ya
Eğitim al oku vs 10 bin al
Bakıcı 8 bin
Yanlış koyum bilmiyorum öğretmen 10 alıyorsa bakıcı 5 almalı bence
Hastalik yaşamis kadin aslinda bahane değil. Ama ben tabiki yollarimı ayirırdım böyle iş mi olur biraz profesyonellik yani
Asla aslaaa böyle bı durum yok. Ben eski anaokulu öğretmeniyim her gün doğal malzemeden sanat etkinliği bulup müdüre begendiriyosun begenmiyosa iğrenç bu diyo yuzune baka baka. Bulduğun etkinliği çocukların yaptığına dair foto çekip çocuklara zarar gelmeden etkinliği tamamlanan lazim. Tüm çocuklar, ne yapmış gün içinde, huyu ne bilmen lazim, özel çocuklarda oluyo sınıfta, velilerin özel istekleri oluyo yok benim çocuğum şunu yesin yemesin, bunu giydirin, çantasına poğaça koydum, bugün ekmek yemesin, ha bir de ilaçlarını da aklında tutup zamanında vermelisin, hangi çocuk hangi öğünde ne yedi yemedi, öğle uykusu uyudu mu aklımda tutman lazım, zırt pirt doğum günü oluyo süsleri hazırlayıp her çocuğa kostüm giydirmen lazım, her cocugun her eşyasını ezbere bilmen lazım üç yaş grubu bilemiyo hangisi hangisinin çantası, ayakkabısı, oyuncak gününde getirilen birbirine girmiş her oyuncağı aklında tutup düzgün teslim etmen lazım, her gün resmi ve öğrenci defteri doldurman lazim, velilerin tuhaf istekleri ve kaprislerini çekmen lazım (yok benim çocuğuma sen kafayı mı taktın diyen oluyo öğretmene. Ya da yeni suluk almış evde yikamamis ogretmene yıkar mısın diyo) bunu yanı sıra müdür tüm gün sınıfları geziyo ondan azar yemememen lazım, çocukların fotolarını tüm gün her etkinlikte çekmen lazım yoksa azarlaniyosun, her gün bir zeka oyunu bulman lazım, ve eşyaları oyuna uyarlayip 20 çocuğa oynatman lazım ve her dk kapı caliyo düzenli gelmeyen çocuklar var her seferinde ona yapmadığı etkinliği yaptırıp fotosunu çekmen lazim. Sınıfi dışarı ses çıkmasın diye havalandırma da yasak. Ne koktuğunu tahmin edebiliyosunuzdur. Bu zorlu süreçlerin yanı sıra diğer öğretmen arkadaşlarla iyi geçinmen lazım, ara sıra gelen drama öğretmeni, psikolog ve temizlik elemanı seni gidip müdüre şikayet edip azarlatabiliyo, telefon yasak daha aklıma gelenler bunlar
Bunları neden anlattınız derseniz ben sizin konunuzu daha öncede gördüm baska bı üyenin çok benzer konusu yoksa. 30dk bile izin verilmedi bı hoca 3 yaşındaki oğlu 39 derece atesliydi. Kovid olunca test yaptırman, veya ameliyat izni alman yasak müdür asla vermiyo sadece cenazede izin veriyomus. Her neyse siz inanılmaz yumuşak yuzlusunuz ve çocuk bakma işini çok abartiyosunuz ne var evde akşama kadar gözlerden uzak bir tane çocuk bakmakta inanın yapılabilecek en basit işlerden birisi. Anaokulunda ben asgari aliyodum ama çoğu anaokulu onu bile vermiyo. Bu kadar yumuşak yüzlü olmayın hatta daha önce bu konuyu okuyunca acaba bende mi evde çocuk baksam dedim asgari veriliyorsa neden ana okulunda hirpalaniyim evde tek çocuğa bakiveririm dedim. Zaten bakıcısı degistiriyomussunuz ama bu kadar kendinizi kullandirtmayin bir sonraki bakiciniza. Kaldı ki bu kadar para verdiğiniz bakıcı tahsilsiz o fiyata anaokulu öğretmeni bulursunuz
Ya bir daha düşünmüyorum zaten anaokulunda çalışmayı çocuklardan ziyade veliler ve yönetim çok problem, yonetimin tek yaptigi velilerin gözünü boyamak, reklam ben de 3 sene kreşe gitmiş bı insan olarak bence de çok küçükken vermeyin kreşe. Kendini tam ifade edebilsin. Siz fazla iyi niyetli bı insansınız, memursunuz sanırım mesela özelde olsanız asla bu kadar izin alamazdiniz özelde bir gün bile sorun sizin yıllık izinlerinize yazık değil mi belki bı ihtiyaçta kullanacaksınız tatile çıkacaksınız.Allah kolaylık versin valla çok zor bir iş yapıyorsunuz. Küçük çocuklarla ve Veli kaprisleriyle uğraşmak çooook zor.
Evet ilk çocuğum yaşım 34 belki bu yüzden gözümde büyüyor bu işler. Bu yaşa kdar hayatımda böyle bir deneyim olmadığı için afallıyorum bakıcıların da zorlandığını düşünüyorum tabi ki. Valla bence evde çocuk bakın zira piyasada kaliteli bakıcı yok. Eğitimliler çok yüksek maaşlara geliyor.
Bu fiyata anaokulu öğretmeni bulmak çok zor. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul Anadolu yakası böyle
Biz şu an çocuk gelişimi mezunu 25 yıllık bir bakıcıyla anlaştık. Tanınmış sağlam 2 referansı var. Toplamda çalıştığı toplam 5 aile kendisini aşırı övdü. Kreş olayını rafa kaldırdık. Eğer beklentimiz karşılanırsa 4 yaşına kadar bir yere göndermem çocuğumu evde bakılsın.
Valla üç yaş grubu o sanat etkinliklerini falan yapmiyo eline fırçayı verip fotosunu çekip etkinlikleri anaokulunun resim öğretmeni yapiyo, düğün fotoğrafçısı gibi sürekli öğretmenlerin elinde telefon akşama kadar çocukları çekiyorlar öyle düşünün. İlerde anaokulu seçerken buna çok dikkat edin bence çocuklar içinde rahatsız edici bı durum bı rahat vermemiş oluyosun çocuğa şöyle dur anneye foto aticaz böyle dur babaya foto aticaz diye. Bir keresinde de mesela bı çocuk çok güzel bı resim çizmişti müdüre gösterdik işte çocuk baştan çizerken hoca başında durup videoya çekebilir mıymış Allah aşkına bu kadın tripod mu o kadar işin gücün arasında onu mu cekicek ya da kameraman mı saçma sapan bı ortam yani çocuklarda mutlu olmaz bence öyle bı ortamda hepimiz çocuk olduk hangi çocuk dk başı fotosunun çekilmesini ister.Bir de şu fotoğraf meselesine ben kıl oluyorum yahu. Bırakın fotoğrafı falan çocukla ilgilenin. Ama okul yönetimi velilere gösteriş yapacak diye sizi de zorluyor çocukları da bence
Ama bu özel sektörde de geçerli patronun insafına kalmış durumdasin özelde işinin sınırları hiçbir zaman olmaz zaten kurumsal ya da devlette değilsen zaten genelde bı kaosun içinde oluyosun bu kadar musamahali davranmayın bakiciniza bir mesajinizda 8 kere aradığını yazmışsınız özelde WC gitmek bile patronun gözüne batan bı seyken bu ne şımarıklık böyleEvet ama iş garantin yok sigortan yok sosyal hakların yok. İŞinin sınırları yok. Bir ailenin insafına kalmış durumdasın. Çalışan bir insanın maaşı ne olursa olsun asgari +sgk olmalı bence. 7bin de buna denk geliyor işte. Sorun şu ki anne asgari ücretle çalışıyorsa ne bok yiyecek kimse düşünmüyor. Bakıcı sgk desteği yaygınlaşmalı. Devletin 0-2 yaş kreşleri olmalı. Özel bile tek tük var şu an.
Yok özeldeyim ben. 32 gün yıllık iznim birikmişti izin kullanamamaktan. Doğum öncesi çok yoğun çalışıyordum. Biraz da sanırım o streslerden kaçmak için çocuk yaptımYa bir daha düşünmüyorum zaten anaokulunda çalışmayı çocuklardan ziyade veliler ve yönetim çok problem, yonetimin tek yaptigi velilerin gözünü boyamak, reklam ben de 3 sene kreşe gitmiş bı insan olarak bence de çok küçükken vermeyin kreşe. Kendini tam ifade edebilsin. Siz fazla iyi niyetli bı insansınız, memursunuz sanırım mesela özelde olsanız asla bu kadar izin alamazdiniz özelde bir gün bile sorun sizin yıllık izinlerinize yazık değil mi belki bı ihtiyaçta kullanacaksınız tatile çıkacaksınız.
Ben izmitteyim, wp bı kadınlar grubum var bir hanım çocuk bakım işi sormus özelden ne kadar maaş aldinizi özel değilse paylaşır mısınız dedim 2bin dedi. Bir de her iş zor ama inanın evde yapılan iş en kolayı tepende patron yok bı kere
Anlattığınız şeyler tam rezalet. Ben evimin çevresindeki kreşleri instagramdan takip ediyorum. Çok foto paylaşan olursa eliyorum direkt ya. Saçmalık tamamen. Ben bakıcıya da çektirtmiyorum. Telefonun ortada olmayacak gün içinde fotoğraf video istemiyorum. Netim bu konuda.Valla üç yaş grubu o sanat etkinliklerini falan yapmiyo eline fırçayı verip fotosunu çekip etkinlikleri anaokulunun resim öğretmeni yapiyo, düğün fotoğrafçısı gibi sürekli öğretmenlerin elinde telefon akşama kadar çocukları çekiyorlar öyle düşünün. İlerde anaokulu seçerken buna çok dikkat edin bence çocuklar içinde rahatsız edici bı durum bı rahat vermemiş oluyosun çocuğa şöyle dur anneye foto aticaz böyle dur babaya foto aticaz diye. Bir keresinde de mesela bı çocuk çok güzel bı resim çizmişti müdüre gösterdik işte çocuk baştan çizerken hoca başında durup videoya çekebilir mıymış Allah aşkına bu kadın tripod mu o kadar işin gücün arasında onu mu cekicek ya da kameraman mı saçma sapan bı ortam yani çocuklarda mutlu olmaz bence öyle bı ortamda hepimiz çocuk olduk hangi çocuk dk başı fotosunun çekilmesini ister.
Bir de içinize sinen bir hanım bulmanıza çok sevindim hayırlı olsun
Haa anladim yine de sorunsuz biri yuzunden izinlerinizin erimesi çok can sıkıcı inşallah yeni hanimla böyle sorunlar olmaz. Ya evet fotoğraf işi dunyanin en saçma işi az foto olursa ya da o gün bı çocuğun fotosu az çekilmişse ya da müdür fotoları begenmezse azarliyo falan ne biçim foto bunlar diyo sanki öğretmenin isi o. Müdüre her gün ortalama bin foto falan gidiyo telefonlarda tüm gün hocaların ellerinde perişan oluyo. Bı de mesela çocuk yeni baslamis ya da o gün huysuz spor etkinligine katılmak istemiyo agliyo ikna edip yalandan spor yapar gibi hızlıca fotosunu çekmeye çalışıyoruz falan öğretmen ve öğrenci tarafından iki taraflı çok yıpratıcı bı süreç yani gelecekte size anaokulu seçme konusunda da fikir vermiş oldum :)Yok özeldeyim ben. 32 gün yıllık iznim birikmişti izin kullanamamaktan. Doğum öncesi çok yoğun çalışıyordum. Biraz da sanırım o streslerden kaçmak için çocuk yaptımŞimdi onları eritmeye çalışıyor iş yerim toplu kullanmaktansa ara ara böyle yemem onların da işine geldi. Ama olan benim izinlere oldu.
Anlattığınız şeyler tam rezalet. Ben evimin çevresindeki kreşleri instagramdan takip ediyorum. Çok foto paylaşan olursa eliyorum direkt ya. Saçmalık tamamen. Ben bakıcıya da çektirtmiyorum. Telefonun ortada olmayacak gün içinde fotoğraf video istemiyorum. Netim bu konuda.
Bu nasıl bir bakıcılık yaa
Online bakıcı isterseniz talibim valla
Haa anladim yine de sorunsuz biri yuzunden izinlerinizin erimesi çok can sıkıcı inşallah yeni hanimla böyle sorunlar olmaz. Ya evet fotoğraf işi dunyanin en saçma işi az foto olursa ya da o gün bı çocuğun fotosu az çekilmişse ya da müdür fotoları begenmezse azarliyo falan ne biçim foto bunlar diyo sanki öğretmenin isi o. Müdüre her gün ortalama bin foto falan gidiyo telefonlarda tüm gün hocaların ellerinde perişan oluyo. Bı de mesela çocuk yeni baslamis ya da o gün huysuz spor etkinligine katılmak istemiyo agliyo ikna edip yalandan spor yapar gibi hızlıca fotosunu çekmeye çalışıyoruz falan öğretmen ve öğrenci tarafından iki taraflı çok yıpratıcı bı süreç yani gelecekte size anaokulu seçme konusunda da fikir vermiş oldum :)
Valla velileri de anlamıyorum arasında öğretmenler falanda var 3 yaş çocuğu poposunu silemiyo biz siliyoruz nasıl o sanat etkinliklerini yapsın ki. Ya ben 3-6 yaş arası gittim kreşe, kreş harika bı olay ama aile zorunlu değilse bence çocuk bı kendini ifade etsin öyle yollanmali dışardan bı şey olmaz bı şey olmaz iki yaşında da yollayın diyolar ama hiç dışardan göründüğü gibi değil vallaSiz anlattıkça iyice soğudum ya şu kreş olayından. Korkunç şeyler söylüyorsunuz. Aileler de çok bilinçsiz. Fotoğraf görünce mutlu oluyor galiba.
Ben mecbur kreşe vereceğim okudukça tansiyonum düşüyor bana kreşin 3- 5 iyi özelliğinden bahseder misiniz sevabınaValla velileri de anlamıyorum arasında öğretmenler falanda var 3 yaş çocuğu poposunu silemiyo biz siliyoruz nasıl o sanat etkinliklerini yapsın ki. Ya ben 3-6 yaş arası gittim kreşe, kreş harika bı olay ama aile zorunlu değilse bence çocuk bı kendini ifade etsin öyle yollanmali dışardan bı şey olmaz bı şey olmaz iki yaşında da yollayın diyolar ama hiç dışardan göründüğü gibi değil valla
Ben mecbur kreşe vereceğim okudukça tansiyonum düşüyor bana kreşin 3- 5 iyi özelliğinden bahseder misiniz sevabına
Ya kıyamam biraz olumsuz oldu evetBen mecbur kreşe vereceğim okudukça tansiyonum düşüyor bana kreşin 3- 5 iyi özelliğinden bahseder misiniz sevabına
Ben de bakicidan yana cekmis birisi olarak hakki neyse onu verin derim. Yeni bakıcı ile anlasacakmissiniz. Muhakkak en basta kuralları iletin. Yıllık 14 gun izin hakkı olduğunu söyleyin ornegin. Esi hastaymış düğünü olmus o olmus bu olmus 14 gunden kesin. Evde yapacağı iş kurallarını daha ise girişte en basta belirtin. Bebekler hastalandiginda bakacak ise bunu da en basta belirtin. Gunluk ev yemeği yapilacak ise bunlari da soyleyeyin. Baştan nasil giderse oyle devam ediyor. Fazla iyi niyetli davranmissiniz. Ben de benzer bir deneyim yasarim. Iki cocuk yanında bir de bakiciya bakar olmustum.Kızlar selam,
Daha önce de bakıcı ile ilgili konu açmış herkesler bakıcıya çok para verdiğimden bahsetmişti. Ama günler geçti bizim rakam asgari ücretin altında kaldı bile.
Ocak 2022’de 5000 tl ye başladık. Aynı devam ediyor. Ama asgari altında kaldığı için kendimi kötü hissediyorum.
Eşime zam yapalım dedim. Kabul etmiyor. Çünkü dışarıda çalışsa 3000 vermezler bizim iyi niyetimizden bu parayı alıyor kafasında o.
Bu arada bu kadın haftada bir fix hasta olur kocası hasta olur. Gelmez. Çocuk hastalansa bakmak istemez sorumluluk almaya korkar. Sürekli ben izin almak durumunda kalıyorum.
Daha yeni taşınma geçirdik. O dönem ona güvendim çocuğu tutar ben evi toplarım diye. Ama kocam hasta dedi kaçtı işten. Annem bakmak zorunda kaldı.
Şimdi bayram öncesi eşine stent takıldı gelmedi. Sonra hastanede kovid kaptılar bir hafta karantina. Sonra Bayramı birleştirdik izin kullandık biz. Yine gelmedi. Bu kadın Temmuz ayında ilk kez bugün işbaşı yapmış oldu.
Eşim de diyor ki bu ay yarım maaş verelim. Ben de kıyamıyorum.
Sizce yarım maaş vermek etik midir bu durumda?
GÜNCELLEME : ben arada kalmışken eşimle tartışıyorken hakka girmeyelim vs diye kadın bir daha izin istedi çok zor bir zamanımda yine. yarım maaş verdi biz de artık. Bu ay yollarımızı ayırdık yeni bir bakıcı ile devam edeceğiz
Ben de bakicidan yana cekmis birisi olarak hakki neyse onu verin derim. Yeni bakıcı ile anlasacakmissiniz. Muhakkak en basta kuralları iletin. Yıllık 14 gun izin hakkı olduğunu söyleyin ornegin. Esi hastaymış düğünü olmus o olmus bu olmus 14 gunden kesin. Evde yapacağı iş kurallarını daha ise girişte en basta belirtin. Bebekler hastalandiginda bakacak ise bunu da en basta belirtin. Gunluk ev yemeği yapilacak ise bunlari da soyleyeyin. Baştan nasil giderse oyle devam ediyor. Fazla iyi niyetli davranmissiniz. Ben de benzer bir deneyim yasarim. Iki cocuk yanında bir de bakiciya bakar olmustum.
Masallah ne kadar sanslisiniz. Keske ben de boyle bir yardimci bulabilsemBakıcı/yardımcı neden var? Bizim hayatımızı kolaylaştırmak, işimize odaklanmamızı sağlamak vs.. Eğer benim tempoma ayak uyduramayacaksa zaten çalışamayız.
Benim bakıcım 5,5 yıldır bizimle. Oğlum 4,5 aylıktı ona bıraktığım zaman, kızım zaten eline doğdu. Oğlum 18 aylık, kızım 2 yaşında okula başlayana kadar o baktı onlara. Sonra onun da rızasını alarak, eğer isterse eve yardımcı olarak devam edebileceğini söyledim, kabul etti. Şu an evimi o çelip çeviriyor.
Bugüne kadar biz izin kullandığımızda hiç maaşından kesinti yapmadım. Hasta olduğunda yapmadım. Kendi işimi yaptığım için zam oranlarında eşimin maaşına gelen zam oranlarını baz aldım ve hep o oranda zammını yaptım. Bugün itibariyle 6000 TL maaş alıyor. Sigortasını da yaptım, emekliliğine 7 yıl var. Allah bize güç kuvvet verdikçe o emekli olana kadar arkasındayım, sonrasını kendi bilir.
Yalnız bu kadar şeyi boşuna yapmadım. Yeri geldi yatılı kaldı, ameliyat oldum bir hafta hem bana hem çocuklarıma baktı, ne zaman abla ihtiyacım var desem sorgusuz oradaydı. Hatta kızıma sürpriz bir şekilde hamile kaldığımda, abla bu çocuğu sana güvenerek doğuracağım beni yarı yolda bırakma diyerek doğurdum :)
Demem o ki bu işler karşılıklı. Şimdi sizin bakıcınızın başına gelen aksilikler silsilesi benimkinin başına gelseydi ben tereddütsüz maaşını yatırır lafını dahi yapmazdım. Ancak sizin durumunuz artık kullanılmaya giriyor gibi, en nefret ettiğim şey. Zaten eğer aklınızda soru işaretleri varsa o gemi yürümez, net.
Kaldı ki ihtiyacı var demişsiniz. İhtiyacı olan insan canla başla sarılır işine, işini kaybetmekten korkar. O korkmuyorsa siz neden vicdan yapasınız?
Diğer taraftan okul olayını ciddi ciddi düşünün derim. Hem oğlumu hem kızımı erkenden başlattığım için zerre pişman değilim. Çok faydasını gördüm. Ancak şunu da unutmayın, okul demek hastalık demek. Hastalıkta size destek olacak birileri yoksa yine izinlerinizden kullanmaya devam edeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?