Bakıcı derdi

Evet işte bakıcılar aşırı yüksek paralar istiyor

Öğretmenler bu kadar almıyor
Parayı da geçtim öyle bı iş yükü var ki seni tuvaletten çıkartıyorlar hocam çıkar mısın su is var bu iş var diye. Kpss olmazsa ben de çocuk bakımı işi düşünüyorum valla bu paralar varsa eğer

Allah kolaylık versin valla çok zor bir iş yapıyorsunuz. Küçük çocuklarla ve Veli kaprisleriyle uğraşmak çooook zor.
Evet ilk çocuğum yaşım 34 belki bu yüzden gözümde büyüyor bu işler. Bu yaşa kdar hayatımda böyle bir deneyim olmadığı için afallıyorum bakıcıların da zorlandığını düşünüyorum tabi ki. Valla bence evde çocuk bakın zira piyasada kaliteli bakıcı yok. Eğitimliler çok yüksek maaşlara geliyor.
Bu fiyata anaokulu öğretmeni bulmak çok zor. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul Anadolu yakası böyle
Biz şu an çocuk gelişimi mezunu 25 yıllık bir bakıcıyla anlaştık. Tanınmış sağlam 2 referansı var. Toplamda çalıştığı toplam 5 aile kendisini aşırı övdü. Kreş olayını rafa kaldırdık. Eğer beklentimiz karşılanırsa 4 yaşına kadar bir yere göndermem çocuğumu evde bakılsın.

Ya Ben anlamiyorum ogretmen Maasi kadar para degil mi 7-8 cok geliyor ya

Eğitim al oku vs 10 bin al
Bakıcı 8 bin

Yanlış koyum bilmiyorum öğretmen 10 alıyorsa bakıcı 5 almalı bence

Evet ama iş garantin yok sigortan yok sosyal hakların yok. İŞinin sınırları yok. Bir ailenin insafına kalmış durumdasın. Çalışan bir insanın maaşı ne olursa olsun asgari +sgk olmalı bence. 7bin de buna denk geliyor işte. Sorun şu ki anne asgari ücretle çalışıyorsa ne bok yiyecek kimse düşünmüyor. Bakıcı sgk desteği yaygınlaşmalı. Devletin 0-2 yaş kreşleri olmalı. Özel bile tek tük var şu an.

Bir de şu fotoğraf meselesine ben kıl oluyorum yahu. Bırakın fotoğrafı falan çocukla ilgilenin. Ama okul yönetimi velilere gösteriş yapacak diye sizi de zorluyor çocukları da bence

Ya bir daha düşünmüyorum zaten anaokulunda çalışmayı çocuklardan ziyade veliler ve yönetim çok problem, yonetimin tek yaptigi velilerin gözünü boyamak, reklam ben de 3 sene kreşe gitmiş bı insan olarak bence de çok küçükken vermeyin kreşe. Kendini tam ifade edebilsin. Siz fazla iyi niyetli bı insansınız, memursunuz sanırım mesela özelde olsanız asla bu kadar izin alamazdiniz özelde bir gün bile sorun sizin yıllık izinlerinize yazık değil mi belki bı ihtiyaçta kullanacaksınız tatile çıkacaksınız.
Ben izmitteyim, wp bı kadınlar grubum var bir hanım çocuk bakım işi sormus özelden ne kadar maaş aldinizi özel değilse paylaşır mısınız dedim 2bin dedi. Bir de her iş zor ama inanın evde yapılan iş en kolayı tepende patron yok bı kere

Bir de şu fotoğraf meselesine ben kıl oluyorum yahu. Bırakın fotoğrafı falan çocukla ilgilenin. Ama okul yönetimi velilere gösteriş yapacak diye sizi de zorluyor çocukları da bence
Valla üç yaş grubu o sanat etkinliklerini falan yapmiyo eline fırçayı verip fotosunu çekip etkinlikleri anaokulunun resim öğretmeni yapiyo, düğün fotoğrafçısı gibi sürekli öğretmenlerin elinde telefon akşama kadar çocukları çekiyorlar öyle düşünün. İlerde anaokulu seçerken buna çok dikkat edin bence çocuklar içinde rahatsız edici bı durum bı rahat vermemiş oluyosun çocuğa şöyle dur anneye foto aticaz böyle dur babaya foto aticaz diye. Bir keresinde de mesela bı çocuk çok güzel bı resim çizmişti müdüre gösterdik işte çocuk baştan çizerken hoca başında durup videoya çekebilir mıymış Allah aşkına bu kadın tripod mu o kadar işin gücün arasında onu mu cekicek ya da kameraman mı saçma sapan bı ortam yani çocuklarda mutlu olmaz bence öyle bı ortamda hepimiz çocuk olduk hangi çocuk dk başı fotosunun çekilmesini ister.
Bir de içinize sinen bir hanım bulmanıza çok sevindim hayırlı olsun

Son düzenleme:
Ama bu özel sektörde de geçerli patronun insafına kalmış durumdasin özelde işinin sınırları hiçbir zaman olmaz zaten kurumsal ya da devlette değilsen zaten genelde bı kaosun içinde oluyosun bu kadar musamahali davranmayın bakiciniza bir mesajinizda 8 kere aradığını yazmışsınız özelde WC gitmek bile patronun gözüne batan bı seyken bu ne şımarıklık böyle

Yok özeldeyim ben. 32 gün yıllık iznim birikmişti izin kullanamamaktan. Doğum öncesi çok yoğun çalışıyordum. Biraz da sanırım o streslerden kaçmak için çocuk yaptım Şimdi onları eritmeye çalışıyor iş yerim toplu kullanmaktansa ara ara böyle yemem onların da işine geldi. Ama olan benim izinlere oldu.
Anlattığınız şeyler tam rezalet. Ben evimin çevresindeki kreşleri instagramdan takip ediyorum. Çok foto paylaşan olursa eliyorum direkt ya. Saçmalık tamamen. Ben bakıcıya da çektirtmiyorum. Telefonun ortada olmayacak gün içinde fotoğraf video istemiyorum. Netim bu konuda.

Haa anladim yine de sorunsuz biri yuzunden izinlerinizin erimesi çok can sıkıcı inşallah yeni hanimla böyle sorunlar olmaz. Ya evet fotoğraf işi dunyanin en saçma işi az foto olursa ya da o gün bı çocuğun fotosu az çekilmişse ya da müdür fotoları begenmezse azarliyo falan ne biçim foto bunlar diyo sanki öğretmenin isi o. Müdüre her gün ortalama bin foto falan gidiyo telefonlarda tüm gün hocaların ellerinde perişan oluyo. Bı de mesela çocuk yeni baslamis ya da o gün huysuz spor etkinligine katılmak istemiyo agliyo ikna edip yalandan spor yapar gibi hızlıca fotosunu çekmeye çalışıyoruz falan öğretmen ve öğrenci tarafından iki taraflı çok yıpratıcı bı süreç yani gelecekte size anaokulu seçme konusunda da fikir vermiş oldum :)

Siz anlattıkça iyice soğudum ya şu kreş olayından. Korkunç şeyler söylüyorsunuz. Aileler de çok bilinçsiz. Fotoğraf görünce mutlu oluyor galiba.

Siz anlattıkça iyice soğudum ya şu kreş olayından. Korkunç şeyler söylüyorsunuz. Aileler de çok bilinçsiz. Fotoğraf görünce mutlu oluyor galiba.
Valla velileri de anlamıyorum arasında öğretmenler falanda var 3 yaş çocuğu poposunu silemiyo biz siliyoruz nasıl o sanat etkinliklerini yapsın ki. Ya ben 3-6 yaş arası gittim kreşe, kreş harika bı olay ama aile zorunlu değilse bence çocuk bı kendini ifade etsin öyle yollanmali dışardan bı şey olmaz bı şey olmaz iki yaşında da yollayın diyolar ama hiç dışardan göründüğü gibi değil valla

Ben mecbur kreşe vereceğim okudukça tansiyonum düşüyor bana kreşin 3- 5 iyi özelliğinden bahseder misiniz sevabına

Ben mecbur kreşe vereceğim okudukça tansiyonum düşüyor bana kreşin 3- 5 iyi özelliğinden bahseder misiniz sevabına

Erken yaşta ayakları üzerinde durmayı beceriyorlar bence. sosyal girişken oluyorlar. yemek ve uyku düzenleri oluyor. Evde tanımadığın bir kadınla 4 duvar arasında kalmasındansa yaşıtlarıyla ve uzman öğretmenlerle bir arada geçiriyor gününü. Eğleniyor sıkılmıyor. Enerjisini atıyor. O kadar da kötü değil tabi ki. Ortalama bir bakıcıdansa ortalama bir kreşe vermek daha iyi gibi duruyor. Ben de kreşe bayağı ikna olmuştum aslında. Son bir bakıcı denemesi yapıyorum. Bu da tutmazsa son şansım kreş

Ya kıyamam biraz olumsuz oldu evet kreş, çocuklarda çok olumlu etki yapiyo sadece önerim reklamlara kanmayıp anne babaların kreş seciminde çok hassas davranmaları. Çocuklar makas, kalem tutma, kağıt kesme, boyama yapma gibi el becerilerini çok iyi ogreniyolar. Sayıları ve temel ing kelimeleri ogreniyolar, sosyallesiyolar, sık sık bahçeye çıkıp temiz hava alıp enerjilerini atiyolar, eğer aile tutarlı davranırsa yemek seçme, mizmizlanma, ağlayarak bir şey isteme gibi davranislar minimuma iniyo bir de müzik çalıp oynayınca ve doğum günü gibi etkinliklerde çok egleniyolar gözlerinden okunuyo o zamanlarda mutlulukları

Ben de bakicidan yana cekmis birisi olarak hakki neyse onu verin derim. Yeni bakıcı ile anlasacakmissiniz. Muhakkak en basta kuralları iletin. Yıllık 14 gun izin hakkı olduğunu söyleyin ornegin. Esi hastaymış düğünü olmus o olmus bu olmus 14 gunden kesin. Evde yapacağı iş kurallarını daha ise girişte en basta belirtin. Bebekler hastalandiginda bakacak ise bunu da en basta belirtin. Gunluk ev yemeği yapilacak ise bunlari da soyleyeyin. Baştan nasil giderse oyle devam ediyor. Fazla iyi niyetli davranmissiniz. Ben de benzer bir deneyim yasarim. Iki cocuk yanında bir de bakiciya bakar olmustum.

İyi niyetli olmak istiyorum gelip evimde çalışan çocuğumla ilgilenen kadın mutlu çalışsın istiyorum. Ama öyle olmuyor. İzin Hakkı vermek istemiyorum açıkçası. Benim yılda 21 gün iznim var benim izin zamanlarım belli o günlerde tatil yapabilirsin diyorum. Ekstra bir izin kullanılmasını istemiyorum. Bayram tatillerini birleştiriyorum. Daha da izin yapmasın işte işini gücünü tatilini o zaman halletsin. Ama zırt pırt habersizce bana gelmiyorum demesin. Nasılsa 14 gün halkın var ordan düşerim demesin yani. Hakkı yok bence. Bana son anda gelmeyeceğim diyememeli bir bakıcı.
Şimdi anlaştığım kadın ben arkadaşlarımla plan yapıp tatile gidiyorum sizinkine denk getiremeyebilirim dedi. Ok dedim sana ekstra bir hafta istediğin zamanda kullanmalık izin. Tarihi bana bir ay önceden söyle. Bunun karşılığında bizimle bir tatile gelirsin. Bu şekilde orta yol bulduk. Onun da işine geldi.
Baştan belirt belirt insanda iş ahlakı olmayınca hemen yan çiziyorlar. Yaparım denen hiçbir şey yapılmıyor. Ben size ekmek yaparım dışarıdan ekmek yedirmem oğluşuma diyen kadın kendi tabağını bulaşık makinesine koy aktan aciz çıkmıştı

Masallah ne kadar sanslisiniz. Keske ben de boyle bir yardimci bulabilsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…