Bakici

Çocuk var çocuk var :) benim dört buçuk yaşındaki kızımda kavga bilmez :) neresi inandırıcı değil anlayamadım.

Ne güzel büyük büyük yazmışsınız.Anlaşıldı mı ki acaba?

Gözünüzü gerçekten ayirmiyorsunuz o şiddet gösteren çocuktan değil mi ?

Peki sessiz olan çocuklara daha mi ilgilisiniz , yoksa onların sesi çıkmıyor diye takmayan öğretmen misiniz ?

Bunu tamamen kendim için soruyorum.

Calismiyorsaniz , 19 aylık bir çocuğun anne gözetiminde olmadan kreşe bırakılmasına gerçekten şaşırdım.

O şiddet gösteren çocuk tek çocuğa göstermiyor. Sınıfın genelinde kime sataşacağı belli olmuyor. Yani istesenizde istemesenizde gözünüzü ayıramıyorsunuz. Çünkü; çocukların kolları morarana kadar ısırıyor. Üstelik o çocuğa bağırma, kızma şansınız da yok. Zaten şiddet gören bi çocuk. Her işini bu şekilde halletmeye çalışıyor. Çok daha sevecen, çok daha sevgi dolu olmak zorundasınız.

Bahsettiğim diğer çocukta sakinliğinden değil, şiddete alıştığından susuyordu. Bi tesiri yoktu yani üzerinde. Hani ortalığı toz duman eden tipler varya, bunlar ikisiydi. Ama gel gelelim ben ikisinide hem çok sevdiğimden hemde gözetim altında tutmak zorunda olduğumdan yanımdan ayırmıyordum. Sonuç; başka bir öğretmene geçtiler ve öğretmenleri bağırarak, cezanın dozunu arttırarak, saatlerce ağlatarak tabiri caizse adam etti. Velileride bu durumdan çok memnun oldular.

Sorun çıkaranları çıkarmayanlardan uzak tuttuğunuzda zaten diğerleri hemen adapte oluyor. Oyun anında çaktırmadan ayrı oturtuyordum ben o yüzden. Ama benim yöntem pek işe yaramadı galiba. İnsanlar uslu çocuk istiyor. O sonuca nasıl vardıkları umurlarında değil.

Siz iki çocuğun da şiddet gördüğünü nereden biliyorsunuz?'
Ailelerin yöntemi umursamaması normal. Kendisi dövüyorsa öğretmeni de bağırsın ne olacak ki onlar için.

Çocuklar çok küçükse dört çocuğa aynı anda bakamaz. Bunların olması normal. Yani dört çocuk olmamalı ya da o uyutmaya gittiginde başı boş kalmamalı. Bence bırakmayın. Demekki bakamıyor

Konuyu sırf shock social gibi kelimelere tepki gösteren var mı diye okudum
Dolmuş hemen

Yahu kadın belli ki "cool" görünmek adına yapmıyor bunu. Türk evet ama Türkçe anadili olmayabilir. Ayırt etmek zor değil.

Çocuğunuzu oradan almalısınız.

Siz iki çocuğun da şiddet gördüğünü nereden biliyorsunuz?'
Ailelerin yöntemi umursamaması normal. Kendisi dövüyorsa öğretmeni de bağırsın ne olacak ki onlar için.
Çocuklar kendileri anlatıyor. Ailelerde söylemekten çekinmiyor zaten. “E hocam evde küçük bi bebeğim daha var. Dur diyorum durmuyor. Kapıyı açmış kaçmış dışarı. Napayım dövmeyeyim mi?” diyor kadın bana. Ne diyeyim? Kardeş kıskançlığını anlatıyorum, çocuk sevgiye ilgiye ihtiyaç duyuyoru anlatıyorum ama o eşiği çoktan geçmiş veli, duymuyor. O vahşi çocukları bide ağlarken görseniz, içiniz erir. Tek suçları bu davranışı kazanabilecekleri bi aileye doğmuş olmaları işte.

4 tane çocuğa 20 senelik bakıcı az gelmiş anlaşılan. Şimdi tabi ki kavga ederler ama bu durum orasını ısıracak burasını morartacak noktasına gelmemeli. Yani bakıcı hemen duruma el koymalı aileyi de bilgilendirmeli.
Siz orayı bırakın, haspalkader 20 yılı doldurmuş

Yazık ya cehalete bak. Ne güzel siz denk gelmişsiniz öğretmen olarak ama sizden de olmuşlar gariplerim. :/

Aynen ya millet hocalik pesinde. Cool gozukmek nedir ya burda birsey anlatiyorum. Bu millet hangi kafada yasiyor burda bilgisayar arkasinda ne sacma sapan hareketler bunlar! Cocuk degiliz! Ön yargiyi birakin!!!

Evet contracti iptal etirdim. Gitmicek oglum.. burasi turkiye gibi degil. Fazla sosyal anne bebek workshoplar olmuyor malesef. Herkes robotlasmis burda.

Şu yazdığınız çok itici. Cep telefonundan yazıyoruz ve çoğu şeyi değiştiriyor.

Yok calismiyorum. Evde skilmasin diye goturuyordum
Oraya. Cocuklarla oynamayi ogrensin falan diye okula gidesiye kadar biraz hazirlanmis olur diye dusundum.

Calosniyorsabiz anne-bebek sınıflarına götürün. Orada anne de bebekle beraber oluyor. Bizim minnoşun da dişleri çıkıyor ve fena ısırma halinde. Bizim elimizi ısırıyor çok fena canımız yanıyor ve diş izleri vs çok kalıyor. Yani bebeğinizin canı çok yanmış olabilir. Çünkü saatler geçtikten sonra bile morartı vardı anladığım kadarıyla. Ben olsam o kadına yöneticisine vs de gider hatta milli eğitime de şikayet ederdim. Bir daha da çocuğumu oraya göndermezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…