- Konu Sahibi brunettella
-
Eğer öyle bir durum varsa yazarken kontrol edilir öyleyse.
Benim telefonum da yok yazdığımda YÖK diye düzeltme yapıyor ama her seferinde değiştiriyorum. Cümlenin gidişatından anlaşılır diye salıvermiyorum.
Kaldı ki konu sahibi yurtdışında yaşadığı için anadiline hakim olmadığını yazdı. Boş yere savunmanıza gerek yok.
Ben konu sahibini savunmuyorum. Sen itici mesajını savunuyorsun.
Kadın doğma büyüme yurttaşındaymış.
Rahat olun yani Türkçesi kötü değil
Sadece bilmiyor. Anadili değil gibi.
Şimdi egolarınızı yavaşça yere bırakın
Yorumlar shock edici resmen
Hanımlar,
konu sahibenin Türkçe'siyle neden dalga geçiliyor? Neden polemik konusu oluyor?
Tamam yazım kurallarına, Türkçe'yi düzgün kullanmaya gayret edelim ama yurtdışında yaşayan biri hele de doğma büyüme yurtdışındaysa bazı kelimelerin Türkçe karşılığını bilmeyebiliyor, kadın derdini anlatabilmiş mi? Evet anlatabilmiş, hepinizde anlamış yorum yazmışsınız, o zaman mesele nedir? Sanki Türkçe'ye sonradan yabancı kelimeler gelmemiş gibi, tuvalet, lavabo gibi sözcükler Türkçe midir?
Bu sebeple rica ediyorum, konu sahibesinin konusu dağıtılmasın, konuya odaklanılsın.
Benim yeğenim 4-5 ay önce kreşe başladı yani 19 aylık falanken ama benim yeğenim çok fena bir çocuk gelene gidene tokat atıp ısırıyor gerçekten üzücü bir durum ordaki çocukların sucu ne ki? Ama iste sosyalleşmesi gerekiyor çünkü henüz tek kelime bile konuşamıyor.
O kadar minik çocuğum olsa ben de endişelenirdim, hadi 3-4 yaş olsa iteler bir şeyler yapar kendini savunur da 19 aylık daha tomurcuk çiçek her şeye yabancı. O morarma ve ısırmalara imkan verecek kadar ne işi varmış da uzaklaşmış yanlarından. Benim yeğenim var 4 yaşında benle olduğunda bile aman başına bir şey gelecek diye 1 dk boş bırakamıyordum. Ne rahatlar ya. Daha tedbirli bi yere verin, tabi çocuktur bunlar olacak böyle şeyler ama bakan kişinin de gözü açım olup ısırmaya morartmaya varmadan engellemeleri lazım. Sorun ısıran ÇOCUK değil sorun bakmayan BAKICI.
Ben zaten sizi destekliyorum :) yanlış anlaşılma olmasin. Bizde yurtdışında yaşıyoruz ve imkanlar kısıtlı. Hani parka götüreyim 2-3 çocukla oyun oynasin imkani yok. Bizde kreşe gönderdik ama artık yavaş yavaş düzeliyor.Sosyalesmesi gerekiyor. Evet. Bir bebegin sosyalesimden ne anliyorsunuz bilmiyorum ama. Birlike cocuklarla oyun oynamak. Birseyleri paylasmak. Guzel eglenceli vakit gecirmek cocuk arkadaslariyla. Baska bebeklerle tanismak. Birlikte yemek yemegi.
Kraliçesin :)Hanımlar,
Tamam yazım kurallarına, Türkçe'yi düzgün kullanmaya gayret edelim ama yurtdışında yaşayan biri hele de doğma büyüme yurtdışındaysa bazı kelimelerin Türkçe karşılığını bilmeyebiliyor, kadın derdini anlatabilmiş mi? Evet anlatabilmiş, hepinizde anlamış yorum yazmışsınız, o zaman mesele nedir? Sanki Türkçe'ye sonradan yabancı kelimeler gelmemiş gibi, tuvalet, lavabo gibi sözcükler Türkçe midir?
Bu sebeple rica ediyorum, konu sahibesinin konusu dağıtılmasın, konuya odaklanılsın.
bazı insanlar sorulan soruya cevap verilmesi gerektiğini bilmez cevaptan başka her şeyi söylerlerHanımlar,
Suan bu yorumu yazdiktan sonra kendi egonu yükseldigini mi zannediyorsun yoksa benim dilimde diyim sunu sen kendini cok mu COOL zannediyorsun? MYGODyou understand? Yoksa google translate linkini atayim mi suraya?
Hem dil gelisimi hem sosyal iletisim hem de ozbakim acisindan kreş 3 yasindan itibaren cocuk icin luks degil zorunlu bir ihtiyactir. cocugunuz kac yasinda bilmiyorum. yasitlarindan ogrendiklerini hicbiriniz ogretemiyoruz gercekten.Bende guvenmiyorum artik. Birakmam birdaha. Kendim bakarim, annemgile birakirim veya kayinvalidem
Gile. Hic olmazsa ilgileniyorlar. Sevgiylen bakiyorlar. Sirf oglum icin calismiyorumda. Okula gitsin ozmn insallah
ŞOK olacak birşey yok. SOSYAL olsun diye göndermişsiniz ve sosyalleşmenin sonuçları bunlar oluyor.
Arada bir küçük MORARMALAR veya çizikler olabilir.
Eğer rahatsız oluyorsanız göndermeyin. Ama okula başladığında da oluyor illa ki.
Olmaz görmezden gelemezler mazallah bi yerleri şişerSizin gibi turk okularina gitmemis biriyim. Yurt disinda kaliyorum. Yanlisim varsada gormezden gelin :)
Ben aslında seni savunup Türkçenle dalga geçenlere yazmıştım ama değmezmiş
Merhaba. Ben de bir ogretmenim. 15 yasindan beri stajla basladim. Bu işin icindeyim .Lise,universite ve 7 yillik bir calisma hayatim var. Kres,anaokulu,normal sinif,ozel ders surekli bu işin icinde olan biri olarak yaziyorum. Çocugum düstü demekki basinda durmuyorlar,demekki ilgilenmiyorlar tarzi bakis acisini yanlis buluyorum.Bunu konu sahibine degil diger mesaj yazanlara yaziyorum. cocugunuz sizinle birlikte iken hic dusmuyor mu?kardesi gozunuzun onunde hic vurmadi mi? Kaşla göz arasinda gozunuz ustunde,eliniz elinde iken bile kac defa dusmedi mi? bu siz ilgilenmediginiz,onu umursamadiginiz,sevmediginiz icin mi oldu? yoksa sadece bir kaza miydi? bunlar cocuk. ve yurumeye basladiklarindan itibaren inanilmaz hareketliler. bazen bir tane kendi cocugunuzdan sikayet ediyorsunuz. ele avuca sigmiyor. okulda,kreste ayni anda kac tane cocukla ilgileniliyor ki tek sizin cocugunuzla ilgilenilse bile bu ihtimal var. cocuklarinizi bunu goze alarak gonderin kurumlara.ufak tefek kazalar oluyor,olacak. bazen okulda, bazen evde sizin yaninizda. sevgisizlik varsa ,buyuk bir ihmal varsa tabiki ona şiddetle karsiyim.ama bunlar kucuk sorunlar.demekki basinda durmuyorlar diyen arkadasa da bir 15 tane cocuk verip basina onu koyup izlemek isterdim. bakalim ne kadar sahip cikabilecek cocuklara.
Savunmaya ihtiyacim yok burda. Benim burda birsey danisiyorum sizlerle. Fikir verin diyorum. Polemik yaratiyorsunuz sirf yazi seklim farkli diye.
Dalga konusuna gelince. Burda istediginiz diyebilirsiniz dalga gecebilirsiniz hani bu beni asla uzmez sadece buna zamanim yok. Kafam almiyor boyle cocukca seylere. Kimse kimseyi tanimiyor burda. Neyin pesindesiniz bu arada? Gercek hayata popular olamadim bari burda mi olayim kafasina mi? Cok yazik!
Aynen ya millet hocalik pesinde. Cool gozukmek nedir ya burda birsey anlatiyorum. Bu millet hangi kafada yasiyor burda bilgisayar arkasinda ne sacma sapan hareketler bunlar! Cocuk degiliz! Ön yargiyi birakin!!!
Evet contracti iptal etirdim. Gitmicek oglum.. burasi turkiye gibi degil. Fazla sosyal anne bebek workshoplar olmuyor malesef. Herkes robotlasmis burda.
Savunmaya ihtiyacim yok burda. Benim burda birsey danisiyorum sizlerle. Fikir verin diyorum. Polemik yaratiyorsunuz sirf yazi seklim farkli diye.
Dalga konusuna gelince. Burda istediginiz diyebilirsiniz dalga gecebilirsiniz hani bu beni asla uzmez sadece buna zamanim yok. Kafam almiyor boyle cocukca seylere. Kimse kimseyi tanimiyor burda. Neyin pesindesiniz bu arada? Gercek hayata popular olamadim bari burda mi olayim kafasina mi? Cok yazik!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?