- 25 Mart 2022
- 393
- 893
- 53
- Konu Sahibi lavinharper
-
Sanırım baya zamandır bende bu durumdayımBaşlıkta da yazdığım gibi çok uzun süredir kendime ciddi anlamda bakacak mecali bulamıyorum kendimde.
Evliyim 1.5 senedir. Eşimle 5 senelik ilişkinin ardından evlendik evlenmeden önceden de bir süredir beraber yaşıyorduk zaten kendisi hali hazırda her halime şahit birisi.Bir takım sıkıntılardan ciddi manada kilo aldım hatta yaklaşık 20 kilo kadar belki çok uzun zamandır yeme bozukluğuyla baş etmeye çalışıyorum bir yandanda,halimden hiç memnun değilim ama gidişatı değiştirecek enerjiyi de bulamıyorum kendimde saçıma sadece sabahları işe giderken tarak vuruyorum en son ne zaman adam akıllı cildime bakım yaptım yaptırdım hatırlamıyorum bile.Özgüvenim ciddi anlamda düştü kendimi kadın gibi hissetmiyorum hissedemiyorum kilo aldığım için kendime hiçbirşeyi yakıştırmıyorum yakıştırmadıkça da hiçbirşey yapasım gelmiyor çok feci bir kısır döngüye girdim. Kıramıyorum nasıl kırabilirim? Kendimi sevmeyi unuttum nerden başlayabilirim?
Dişil enerjim o kadar düştü ki bu yüzden arzulanmadığımı arzulanmayacağımı hissediyorum.Kadın gibi hissetmeyi unuttum.
"çok uzun zamandır yeme bozukluğuyla baş etmeye çalışıyorum ". Uzmana gidiyorsun di mi? Bu tek basina halledebilecegin bir sorun degilBaşlıkta da yazdığım gibi çok uzun süredir kendime ciddi anlamda bakacak mecali bulamıyorum kendimde.
Evliyim 1.5 senedir. Eşimle 5 senelik ilişkinin ardından evlendik evlenmeden önceden de bir süredir beraber yaşıyorduk zaten kendisi hali hazırda her halime şahit birisi.Bir takım sıkıntılardan ciddi manada kilo aldım hatta yaklaşık 20 kilo kadar belki çok uzun zamandır yeme bozukluğuyla baş etmeye çalışıyorum bir yandanda,halimden hiç memnun değilim ama gidişatı değiştirecek enerjiyi de bulamıyorum kendimde saçıma sadece sabahları işe giderken tarak vuruyorum en son ne zaman adam akıllı cildime bakım yaptım yaptırdım hatırlamıyorum bile.Özgüvenim ciddi anlamda düştü kendimi kadın gibi hissetmiyorum hissedemiyorum kilo aldığım için kendime hiçbirşeyi yakıştırmıyorum yakıştırmadıkça da hiçbirşey yapasım gelmiyor çok feci bir kısır döngüye girdim. Kıramıyorum nasıl kırabilirim? Kendimi sevmeyi unuttum nerden başlayabilirim?
Dişil enerjim o kadar düştü ki bu yüzden arzulanmadığımı arzulanmayacağımı hissediyorum.Kadın gibi hissetmeyi unuttum.
Evet,rayına oturtmaya çalışıyoruz."çok uzun zamandır yeme bozukluğuyla baş etmeye çalışıyorum ". Uzmana gidiyorsun di mi? Bu tek basina halledebilecegin bir sorun degil
Bu uzun soluklu bir surec. Muhtemelen sende yeme ataklari olan, bulimia ile karisik bir durum var. Terapi bitti iyilestim diye dusundugun vakit, hata olur, zira en ufak duygu degisiminle tekrar edebilir. Umarim konusunda gercekten bilgili tecrubeli bir uzmandir, zira Turkiye'de 2 kitap okuyup 2 seminere katilip kendini uzman Ilan Eden cok kisiye rastladimEvet,rayına oturtmaya çalışıyoruz.
Ben de çok kilo aldım, kişisel bakımım azalmadı ama eskisi kadar rutininde ve benim açımdan tatmin edici değil. Göze batmıyor ama, o saç bakımları şıkır şıkır olmalar son dönemde yok oldu. Dümdüz saçını yıka kremle durula çık durumundayım.Başlıkta da yazdığım gibi çok uzun süredir kendime ciddi anlamda bakacak mecali bulamıyorum kendimde.
Lutfen sakin bunu konu sahibine onermeyin. Kendisinin yeme bozuklugu var, uzmani ve beslenme danismani ile ilerlemesi gerekiyorBen de çok kilo aldım, kişisel bakımım azalmadı ama eskisi kadar rutininde ve benim açımdan tatmin edici değil. Göze batmıyor ama, o saç bakımları şıkır şıkır olmalar son dönemde yok oldu. Dümdüz saçını yıka kremle durula çık durumundayım.
Makyaj vs hak getire. Yapmıyorum çok da özledim gerçi ama elim gitmiyor.
Şu anki durumum bana kendimi iyi hissettirmiyor. O özgüven o neşe gitti sanki.
Aralıklı oruca başlıyorum. Yarın:)) klasik diyete başlama günü, pazartesiistersen gel beraber başlamış olalım
Ayy hemen sildim. Ben uzmana gidiyorum, destekle ilerliyorum dediği için kendi listesi vardır diye düşündüm. Ama anlatım bozukluğu olmuş. Teşekkür ederim uyardığınız içinLutfen sakin bunu konu sahibine onermeyin. Kendisinin yeme bozuklugu var, uzmani ve beslenme danismani ile ilerlemesi gerekiyor
Başlıkta da yazdığım gibi çok uzun süredir kendime ciddi anlamda bakacak mecali bulamıyorum kendimde.
Cok sevgili konu sahibi, yeme bozuklugunun ne oldugunu bilmeyen bircok uye, iyi niyetle tavsiyelerde bulunacaklar.Ben de çok kilo aldım, kişisel bakımım azalmadı ama eskisi kadar rutininde ve benim açımdan tatmin edici değil. Göze batmıyor ama, o saç bakımları şıkır şıkır olmalar son dönemde yok oldu. Dümdüz saçını yıka kremle durula çık durumundayım.
Makyaj vs hak getire. Yapmıyorum çok da özledim gerçi ama elim gitmiyor.
Şu anki durumum bana kendimi iyi hissettirmiyor. O özgüven o neşe gitti sanki.
Aralıklı oruca başlıyorum. Yarın:)) klasik diyete başlama günü, pazartesiistersen gel beraber başlamış olalım
Hassasiyetin icin tesekkurlerAyy hemen sildim. Ben uzmana gidiyorum, destekle ilerliyorum dediği için kendi listesi vardır diye düşündüm. Ama anlatım bozukluğu olmuş. Teşekkür ederim uyardığınız için
Teşekkür ederim hassasiyetine aslında derdim şuan yeme bozukluğumdan çok vaziyetim.Kendine bakmanın,güzel giyinmenin dişil enerjinin vücut kitle endeksiyle doğru orantılı olmadığını bilen ama bilinçaltında kabul edemeyen biriyim sanırım.Cok sevgili konu sahibi, yeme bozuklugunun ne oldugunu bilmeyen bircok uye, iyi niyetle tavsiyelerde bulunacaklar.
Yeme bozukluklari kirmizi cizgim oldugu icin bu konuda cok hassasim ve yardim istemeni anlamakla beraber, uzman olmayan goruslerle kafanin karisacagini onemle belirtmek istiyorum
Bu arada sevgilimonoi ve M mavisaclikiz35 yorum yapacak bircok Baska kisi. Kesinlikle iyi niyetli oldugunuzu biliyorum, ama inanın konu sahibinin durumu cok Kilo aldim, rejim yapayim gibi kiloya endeksli bir durum degil, konu bunun cok otesinde.
Bunlar hastaliginin ruzgari, inan bana. Dedigim gibi, kilo almak vs bu sadece buzdaginin gorunun yuzu. Ve bak kendin diyorsun, guzel giyinmenin vki ile ilgisi olmadigini bildigim halde kabullenemiyorsun diyorsun. Zaten kilit nokta buralar.Teşekkür ederim hassasiyetine aslında derdim şuan yeme bozukluğumdan çok vaziyetim.Kendine bakmanın,güzel giyinmenin dişil enerjinin vücut kitle endeksiyle doğru orantılı olmadığını bilen ama bilinçaltında kabul edemeyen biriyim sanırım.
Kesinlikle pilates. Sonra devamı geliyor zaten.Ben 2 kilo aldım diye pilatese yazıldım. Sadece düşünce bazında kalmadan hemen harekete geçmek lazım. Beyninizin düşünmesine ve sizi sabote etmesine izin vermeyin. Google’dan size en yakın spor salonunu bulup yazılın. Ben aletlerin üstünde sıkılıyorum o yüzden pilates tercih ettim. Belki sizin de zevk alacağınız farklı spor dalları vardır. Ama dediğim gibi en önemlisi düşünmeden direkt eyleme geçmek yoksa asla başlamazsınız spora.
Yeme bozukluğu ne dmeek tam olarak?Bunlar hastaliginin ruzgari, inan bana. Dedigim gibi, kilo almak vs bu sadece buzdaginin gorunun yuzu. Ve bak kendin diyorsun, guzel giyinmenin vki ile ilgisi olmadigini bildigim halde kabullenemiyorsun diyorsun. Zaten kilit nokta buralar.
Not: kendim cokkk uzun yillar yeme bozuklugu ile mucadele etmis, burada anlatamayacagim kadar olaylar yasamis, iyilesmis bu konuda ihtisas yapip, digerlerine baska bir uzman gozetimimde yurtdisinda yardim eden bir uzmanim. (Asil meslegim baska bu arada)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?