- 17 Kasım 2022
- 2.192
- 3.880
- 63
- 31
- Konu Sahibi lavinharper
-
Bu konuda ben de bilgilenmek, yardım almak isterimBunlar hastaliginin ruzgari, inan bana. Dedigim gibi, kilo almak vs bu sadece buzdaginin gorunun yuzu. Ve bak kendin diyorsun, guzel giyinmenin vki ile ilgisi olmadigini bildigim halde kabullenemiyorsun diyorsun. Zaten kilit nokta buralar.
Not: kendim cokkk uzun yillar yeme bozuklugu ile mucadele etmis, burada anlatamayacagim kadar olaylar yasamis, iyilesmis bu konuda ihtisas yapip, digerlerine baska bir uzman gozetimimde yurtdisinda yardim eden bir uzmanim. (Asil meslegim baska bu arada)
Yeme bozukluğu ne dmeek tam olarak?
Cok teşekkür ederim, bilgi içinYeme bozuklugu, en kaba tabirle tum hayatini besin-diyet-kalori-tarti sarmalina hapsetmis kisilerde gorulen psikolojik tabanli bir rahatsizlik. Anoreksiya desem, muhtemelen manken hastaligi olarak duymussundur. Zayifligi kemikleri sayilacak gibi olmayi bir basari olarak goren kisiler oldugu gibi, yemegi bir rahatlama araci olarak goren sisman ve obezler de, yediklerinden dolayi pismanlik duyup kusanlar da, kalorileri eritmek icin manyakca Spor yapanlar da, herbirinin ortak noktasi yeme bozukluguna sahip olmalari. Tum hayat delice kalori dusunmekle gecer.
Sanildiginin aksine, "sifir beden Moda oldugu icin oyle oldu" gibi bir psikolojik altyapisi yoktur. Benim gozlemledigim, duydugum, okudugum vakalarin cok buyuk kisminda mukemmeliyetci ebeveynlere karsi gelistirilmis bir savunma mekanizmasidir. Ve hazir olmadan cinsel iliski yasamis olan ve tacize ugrayanlarda da gorulen bir durum.
Yani aslinda birey bilinc altinda birseylere baskaldiriyordur. Birseyleri kontrol etmeye calisiyordur, ya kontrolu yemekleri kisitlayarak ele aldigini dusunur ya da duygularinla basedebilmek icin yemege yonelir. Ve tum hayat kalori cetvelleri ile kabusa donusur.
Bu arada her diyet yapanin ya da her yemek yemegi seven kilolulun yeme bozuklugu var gibi bir algi olusmasin. Ama her saniyesini bunu dusunerek geciren birinin acilen bir uzmana gorunmesi sart
Eger kendinde ya da cevrendeki birinde gozlemledigin bir durum varsa, mutlaka bir uzmana danis/yonlendir.Cok teşekkür ederim, bilgi için
Yeme bozukluğu nasıl bir şey acaba? Bende de mi var diye düşünmeden edemedim. Açıklamışsınız yukarıda okudum şimdi teşekkürler"çok uzun zamandır yeme bozukluğuyla baş etmeye çalışıyorum ". Uzmana gidiyorsun di mi? Bu tek basina halledebilecegin bir sorun degil
En kucuk bir suphe duyuyorsan sadece bu konunun uzmanina git.Yeme bozukluğu nasıl bir şey acaba? Bende de mi var diye düşünmeden edemedim. Açıklamışsınız yukarıda okudum şimdi teşekkürler
En kucuk bir suphe duyuyorsan sadece bu konunun uzmanina git.
Şu alttaki alıntı kısmı bana benziyor biraz bazen yerken cozutup sonra da kilo almayım diye kalori yakmaya uğraşıyorumkalorileri eritmek icin manyakca Spor yapanlar
Benim kilom boyuma göre normal ama bazen sabah kahvaltisinda tatlı yemek istiyorum ve yiyorum, ac karnına tatlı yemek yanlış ama o an canım normal kahvaltı yapmak istemiyor. . Bendede bu tarz durumlar oluyor, yemegi çok seven biri değilim fakat bendeki durumda ilerde sorun oluşturur gibiEger kendinde ya da cevrendeki birinde gozlemledigin bir durum varsa, mutlaka bir uzmana danis/yonlendir.
Ama dikkat. Beslenme bozuklugu uzmanlari Turkiye'de maalesef pek az, her psikolog da bu konunun uzmani degil. Ki terapiler genelde tek bir uzmanla degil, beslenme danismani ve Spor hocalarinin da dahil oldugu kocaman bir grupla devam ediyor
Yok yok, o oyle birsey degil, sen gonlunu rahat tut. Satir aralarindan hissettigim kadariyla, sen saglikli beslenmeye calis yeter :)Benim kilom boyuma göre normal ama bazen sabah kahvaltisinda tatlı yemek istiyorum ve yiyorum, ac karnına tatlı yemek yanlış ama o an canım normal kahvaltı yapmak istemiyor. . Bendede bu tarz durumlar oluyor, yemegi çok seven biri değilim fakat bendeki durumda ilerde sorun oluşturur gibi
Yeme bozukluğu tam olarak nasıl tarif edilebilir ? Benim de hamilelik ile birlikte alınmış kilolarim ve doğumdan sonra bitmeyen iştah durumum varBunlar hastaliginin ruzgari, inan bana. Dedigim gibi, kilo almak vs bu sadece buzdaginin gorunun yuzu. Ve bak kendin diyorsun, guzel giyinmenin vki ile ilgisi olmadigini bildigim halde kabullenemiyorsun diyorsun. Zaten kilit nokta buralar.
Not: kendim cokkk uzun yillar yeme bozuklugu ile mucadele etmis, burada anlatamayacagim kadar olaylar yasamis, iyilesmis bu konuda ihtisas yapip, digerlerine baska bir uzman gozetimimde yurtdisinda yardim eden bir uzmanim. (Asil meslegim baska bu arada)
Bu da normal gozukuyor, zira o kalorileri yakmazsan bu sefer biliyorsun ki yag olarak donecek. Tavsiyem, saglikli beslenme planina gecmen. Tabi ki arada abartip dunyayi yersin, bunlar normal. Bir esik var, o esigi astigini dusunmuyorum.Şu alttaki alıntı kısmı bana benziyor biraz bazen yerken cozutup sonra da kilo almayım diye kalori yakmaya uğraşıyorum
Bir onceki yazilarimi okuyun.Yeme bozukluğu tam olarak nasıl tarif edilebilir ? Benim de hamilelik ile birlikte alınmış kilolarim ve doğumdan sonra bitmeyen iştah durumum var
Kolum kalkmıyor giyinmek gelmiyor aynaya bakınca bazlama gibi bir surat fotoğraflar da inanılmaz derece de kendimi çirkin buluyorum
Yemek istemiyorum ama kendimi tutamıyorum
Yaa teşekkür ederim hep kafamda bir soruydu fazla kilolarımı verdikten sonra bir rahatlık oluştu yine eski sağlıksız beslenme düzenime döndüm artı 2 kilo geri aldım bile nasıl oturtacağım bilemiyorum inanılmaz abur cubur tatlı sevgisi var bir gün yemesem arıyorumBu da normal gozukuyor, zira o kalorileri yakmazsan bu sefer biliyorsun ki yag olarak donecek. Tavsiyem, saglikli beslenme planina gecmen. Tabi ki arada abartip dunyayi yersin, bunlar normal. Bir esik var, o esigi astigini dusunmuyorum.
Evet mesajimdan sonra gördüm yazdıklarınızı, teşekkürlerBir onceki yazilarimi okuyun.
Yok o sizinki hamileligin getirmis oldugu istah artmasidir. Bir beslenme planiyla duze girer.
Dedigim gibi her kilo almis, istahi acik olan illa da hasta asla demiyorum.
Dogumdan sonra kilo alımca ben de benzer durumu yasadım. Kilonuzi komtrol altina alin ve kendo bedeninize uygun kiyafetler alın o sireçte. Yani kilo verme sureci uzun malesef 20 kilo ben bir bucuk yılda verebildim o ara kiloyu kapatacak guzel kiyafetler alin ev içi icin de ev dışı icin deBaşlıkta da yazdığım gibi çok uzun süredir kendime ciddi anlamda bakacak mecali bulamıyorum kendimde.
Evliyim 1.5 senedir. Eşimle 5 senelik ilişkinin ardından evlendik evlenmeden önceden de bir süredir beraber yaşıyorduk zaten kendisi hali hazırda her halime şahit birisi.Bir takım sıkıntılardan ciddi manada kilo aldım hatta yaklaşık 20 kilo kadar belki çok uzun zamandır yeme bozukluğuyla baş etmeye çalışıyorum bir yandanda,halimden hiç memnun değilim ama gidişatı değiştirecek enerjiyi de bulamıyorum kendimde saçıma sadece sabahları işe giderken tarak vuruyorum en son ne zaman adam akıllı cildime bakım yaptım yaptırdım hatırlamıyorum bile.Özgüvenim ciddi anlamda düştü kendimi kadın gibi hissetmiyorum hissedemiyorum kilo aldığım için kendime hiçbirşeyi yakıştırmıyorum yakıştırmadıkça da hiçbirşey yapasım gelmiyor çok feci bir kısır döngüye girdim. Kıramıyorum nasıl kırabilirim? Kendimi sevmeyi unuttum nerden başlayabilirim?
Dişil enerjim o kadar düştü ki bu yüzden arzulanmadığımı arzulanmayacağımı hissediyorum.Kadın gibi hissetmeyi unuttum.
Bir beslenme uzmanina danis mutlaka. Biliyorum internette ücretsiz bilgi dolu ama para verince programa mecbur uyucanYaa teşekkür ederim hep kafamda bir soruydu fazla kilolarımı verdikten sonra bir rahatlık oluştu yine eski sağlıksız beslenme düzenime döndüm artı 2 kilo geri aldım bile nasıl oturtacağım bilemiyorum inanılmaz abur cubur tatlı sevgisi var bir gün yemesem arıyorum
Merhaba pilatese devam ediyor musunuz ben de pilates ağırlıklı spor salonuna gitmeyi düşünüyorum daBen 2 kilo aldım diye pilatese yazıldım. Sadece düşünce bazında kalmadan hemen harekete geçmek lazım. Beyninizin düşünmesine ve sizi sabote etmesine izin vermeyin. Google’dan size en yakın spor salonunu bulup yazılın. Ben aletlerin üstünde sıkılıyorum o yüzden pilates tercih ettim. Belki sizin de zevk alacağınız farklı spor dalları vardır. Ama dediğim gibi en önemlisi düşünmeden direkt eyleme geçmek yoksa asla başlamazsınız spora.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?