- 26 Haziran 2011
- 92
- 51
- 53
- Konu Sahibi duygusalmelek
-
ben günah değil demedim bayan.. sadece zinayı günah listesinin başına koymanızı yanlış buldum
evlenme aşamasına geleceğim kişiye söylerim bir tek. emin olmadan söylemem. ailem duyarsa giderim buralardan o zaman mesleğim olur param olur ailemle pek anlaşamıyoruz aramız limoni.. onlara en normal olan şeyler yanlış geliyor evden bile çıkmam yasak bi okul zamanı yurttayken dışarı gördüm ona da pişman oldum keşke ailemin yanında bi yer kazansaydım da tutsak kalsaydım hep öyle. belki hayatı tanımazdım ama zarar görmezdm.
Iste yine ayni seyi yapiyorsunuz ailenizin tutucu olduğunu soyleyerek onun yasantisi oyle görüşü öyle bence sizin kendinizle alakali sorununuz var yasadiginiz seyin arkadinda değil siniz kabul etmeseniz da hata yaptiginizin farkindasiniz keske sizde biraz tutucu olsaydini kendiniz hakkinda....ben açıklar bakire değil kapalılar bakire demedim kiii ben sadece ailem kapalı derken tutucu annem ilk gördüğü erkekle evlendirilmiş mesela eline erkek eli değmemiş anadolu kültürü
herkesin sorunu bu demekki bu konu gündemdeyse evet konunun özünü şıklarda vermişsin sen hangi şıktan yanasın
Ayni soruyu ben soracaktim polemikten kacindigim icin yazmadim sanirim arkadaş destek olmak için gelmiş arkadaşımız cok madur durumda...
lütfen yargılamadan fikirlerinizi söyleyin bayanlar bakire olmamak bir suç mudur? şuan sevgilim yok ilerde evlilik kararı verdiğimde bunu nasıl söylemeliyim? bir de tesettürlü biri olduğum için garip karşılarlar diye korkuyorum. hatta bazen bu yüzden ben evlenmeyeceğim diyorum. bazende bakire olmadan evlenen bir tek sen misin diyorum kafam çok karışık. bunu yapmadan önce düşünecektiniz diyenler olabilir çok doğru söylüyor fakat yaptım işte kendime olan şerefimi kaybettim
ne yani ilk gece mi ortaya çıksın bakire olmadığım daha iyi olmazki bence...
Sizin icin onemli olmayabilir tabi buna birsey diyemem ama bakireligi de erkege mal etmek iyi degil bence eger bakirelige onem veriyorsam ilk once kendi degerlerim ve inancim icindir erkek için degilOlmayin,ne olacak? Bekaret bence hic onemli degil, erkeklerin kadinlari boyunduruk altinda tutmak icin ellerine gecen firsatlardan birisi sadece. "El degmemis" olmak kadina mal olarak bakan erkeklerin derdi, kadinlari birey ve insan olarak gorenlerin degil, anlatabiliyor muyum? Sevdiyseniz, sevistiyseniz, bu sadece sizi ilgilendiren bir mesele, sizin ozel hayatiniz ve mahreminiz, esiniz dahil olsa konusmak istemediginiz kimseye anlatmak zorunlulugunu yok, kimsenin de sormaya hakki yok zaten.
Siz once bir kendinizi degersiz, defolu mal olarak gormeyin. Siz bile kendinize bu gozle bakiyorsaniz elin adamlari tabi ezmeye calisir, kendinizle, hayatinizla gurur duyun, dimdik durun.
lütfen yargılamadan fikirlerinizi söyleyin bayanlar bakire olmamak bir suç mudur? şuan sevgilim yok ilerde evlilik kararı verdiğimde bunu nasıl söylemeliyim? bir de tesettürlü biri olduğum için garip karşılarlar diye korkuyorum. hatta bazen bu yüzden ben evlenmeyeceğim diyorum. bazende bakire olmadan evlenen bir tek sen misin diyorum kafam çok karışık. bunu yapmadan önce düşünecektiniz diyenler olabilir çok doğru söylüyor fakat yaptım işte kendime olan şerefimi kaybettim
Sizin icin onemli olmayabilir tabi buna birsey diyemem ama bakireligi de erkege mal etmek iyi degil bence eger bakirelige onem veriyorsam ilk once kendi degerlerim ve inancim icindir erkek için degil
Kusura bakmayın dinimizde kesinlikle yeri yoktur bu kadar açık ve net suan yorumunuzu bile tam okumadım ama asılsız basın cezasını ayaklar çeker !!! Azcık yaşadığınız dini bilin ya ! Ah canım hata yapmışin boşver sen kendini bil demek falan yanlış artı ben sen kapalısin yapamazsin demedim senin herkese örnek olman lazım kusura bakma evlenmeden ilişki genişliktir valla iyi şimdiden sonra zar yok rahim yoluna bol mikrop gitsin töbe Yarabbim ya :) insan sadece eşine acmali kendini bu kadar! Tabi erkekler de aynı yani cinsiyet ayrımı yapmıyorum . Peygamber Efendimiz in zamanin da tek gecelik ilişkiler için bile imam nikahı yapilirmis . Hem kadın ahlakiyla güzeldir bu kadar .
note3 kadinlar_klubü
Kardeş kusura bakma da dinden soğuma sebebine bir örneksin. Bu nasıl bir üslup, hiç de müslümanca değil.
Söz ettiğin peygamberimizi örnek almayip onun zatindan söz ederek millete ahkam kesmek ne kolay dimi?
Resulullah sav buyuruyor ki: kimse kinadigini yasamadan ölmez. Bu sebeple ahkam kesmek gerçekten cesur bi cehalet.
Oooooo tek gecelik ilişkiler için imam nikahı yapıyorlarsa aşırı namuslularmış yahu, vallahi aydınlattınız ne kadar bilgilisiniz? Bir kadının tek gecelik ilişkiyi meşrulaştırmak için tek gecelik imam nikahını savunması da çokahlaklı bir davranış. Gerçekten tebrik ederim. Çok düşündünüz mü bu yorumu yaparken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?