bakire olmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben günah değil demedim bayan.. sadece zinayı günah listesinin başına koymanızı yanlış buldum

Öyle bir liste yok canım. Bir hata etmişsiniz pismanliginiz sonraki hayatınızda çıkacak sıkıntılar yüzünden mi, yoksa halis bir pismanlik mi elbette yalnızca Allah bilir. Ama uyarma geregi hissediyorum yorumlarıniza bakınca.

Günahlar ikiye ayrılır : büyük günahlar ve küçük günahlar. Zina büyük günah olarak kabul edilir. Gıybet ise büyük günah olmasının yanı sıra kul hakkı meselesine dahildir. Fakat şu şundan kat kat günah tarzı bir yaklaşım çok talihsizce.

Kendinizi oyalamayin lütfen bunlarla. Benim islediğim günah şu günahtan daha hafif demek sadece şeytan oyalamasi. Tevbe edin, bunlarla oyalanmayin. Iyi niyetle söylüyorum bunları, hatadan kurtulmak yetmez doğru şekilde kurtulmak mühim olan.

Son düzenleme:

Soruma ney cvp alamadım okuldasın tehdit edildin ne yaparsın ?

Üni aşırı rahat yer ailen yok değil mi ? Ama bişey olsa senin yanında bir tek ailen durur.

Şuana kadar yazdıklarından dolayı evlencez hikayene inanmıyorum.

ben açıklar bakire değil kapalılar bakire demedim kiii ben sadece ailem kapalı derken tutucu annem ilk gördüğü erkekle evlendirilmiş mesela eline erkek eli değmemiş anadolu kültürü
Iste yine ayni seyi yapiyorsunuz ailenizin tutucu olduğunu soyleyerek onun yasantisi oyle görüşü öyle bence sizin kendinizle alakali sorununuz var yasadiginiz seyin arkadinda değil siniz kabul etmeseniz da hata yaptiginizin farkindasiniz keske sizde biraz tutucu olsaydini kendiniz hakkinda....

İsin rengi boyutu degisti.bi ben acigim ama kapalilardan daha namusluyumcu geldi.oteki aglaya zirlaya acti konuyu sonra digerleri tunel gibi diye kendini savundu.zihniyetinizi degistirin bu kucuk konularda bogulmayin mesgul edin kendinizi.nasil faydali olabilirsiniz nasil ise yararsiniz ona kafa yorun.baskalarinin hayatini konusmaktan abuk subuk seylere kafa yormaktan gidim ilerleyemiyoruz.iyi aksamlar herkese

herkesin sorunu bu demekki bu konu gündemdeyse evet konunun özünü şıklarda vermişsin sen hangi şıktan yanasın

Birinci şıkka yakın duruyorum sanırım.
Ama yaptığının bir hata olduğunu düşünüyorum. Keşke böyle bir şeyi hiç yapmasaydın.Sakın bu işin devamını da getirme nasılsa bakire değilim deyip.
Erkekler/kadınlar diye karşılaştırmak anlamsız, herkes kendinden sorumlu,
Eski erkek arkadaşın sonradan ortaya çıkıp da yaşadığın şeyleri ortaya saçacak biri de olabilir...
Bunu ilerde karşına çıkacak kişiye, ya da başka kimseye anlatma, senin özelin senle kalsın.
Yapman nasıl bir hataysa söylemen de hata.
Günahına tevbe et bol bol ve imkanın varsa operasyon ol Bir daha da inanma kimseye...
Tabi sen bilirsin benimki tavsiye...

Son düzenleme:
Ayni soruyu ben soracaktim polemikten kacindigim icin yazmadim sanirim arkadaş destek olmak için gelmiş arkadaşımız cok madur durumda...

Kimseyle tartışmaya niyetim yok cicim, istediğini sorabilirsin. Tartışmak istesen alıntı yapar bulaşırım. Diğer arkadaşa da açıkladım zaten hemen üstte.

ohooo nice bakireyim diye kocalarının koynuna giren kadınlar kim bilir kimlerin koyunlarına girip çıkıyorlar sa sadece o iş dışında her şeyi yaşıyorlar. bizim salak erkeklere de sadece yırtılmamış bir zar ile gittiklerinde namuslu oluyorlar. bu saçma sapan bi olay. bacak arasında her şeyi arayan adamlar düşünsün. sen sıkma canını. .

Son düzenleme:
ne yani ilk gece mi ortaya çıksın bakire olmadığım daha iyi olmazki bence...

Bunuda yeni goruyorum ben sana sakla kandir demedim.sana evlenmeden bakiremisin diye hesap yapicak bi adamla zaten olamazsin dedim.sormayanada oturupta soyleydi boyleydi diye anlatma tesetturlusun cevren evlenicegin insan buna bakar duru suyu bulandirma dedim.benden hicbi zaman kan gelmedi hicbi zamanda hesabi sorulmadi beni kendimden dahami iyi bilicekler mutlaka kan gelir diyenler.senden suphelenecek adam bakire oldugun haldede suphelenir zaten hayati dar eder.ben bunu acikladim sadece.yoksa oturup anlatirsin anlatmazsin diktirir kandirirsin sana kalmis

Sizin icin onemli olmayabilir tabi buna birsey diyemem ama bakireligi de erkege mal etmek iyi degil bence eger bakirelige onem veriyorsam ilk once kendi degerlerim ve inancim icindir erkek için degil

öncelikle bu düşünceleri sil at kafandan.her insanın hayatında yaşaığı olumsuzluklar oluyor.yeni biriyle tanışıcaksın tabiki sadece sna önerim.bunu sakın o kişiye hemen açıklamaman.erkekler öyle pislik ki.bunu duydukları an bunu nasıl atarım diye düşünür.önce iyice tanı.iş ciddiye binerse anlat.seviyorsa geçmişini sorun etmez.bunu sorun ederse hayırlı başın varmış derim.

diktirip ben bakireyim dediğin noktada asıl bekaretini kaybedersin
ama bundan haketmediklerini düşündüğümü çıkarma bu aldatılışı bazıları çook hakediyor.

canim seni tebrik ederim o zaman tunel gibi olmadığın direkt yasadigin icin. yani suraya seni teselli etmeye geldim, okudum üzüldüm yazıyordum dedim butun yorumlari okuyayim oyle yazayım. iyi ki okumusum. madur edebiyatiyla giris yapip iki destek gordugunde kendini baskasiyla kiyaslayip gunah cikarmaya baslamissin. o zaman bizden tebrik bekliyorsun sanirim. tebrigimi ettim, cekiliyorum. bu yapacağınız tek hata gibi görünmüyor. umarim tahmin ettigim gibi olmaz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yorumları okumadım ama neler yazıldığını tahmin etmek zor değil...

Erkeklerin kadınlarla daha rahat vakit geçirmek için empoze ettikleri bekaretin özgürlüğü engellediği sanrısı...

Aynı erkeklerin evlenirken bakire kadın aramaları...

Erkeklerin aklına uyup kendine ters düşen durumları yaşayan sonra kendisi de aynı şekilde düşündüğü halde bekareti aşağılayan kadınlar...

Bu kadınlara göre sahiden bakire kadın yoktur...

Bir kadın belli bir yaşa kadar bakire kaldıysa muhakkak her türlü tecrübeyi yaşamıştır sadece zar yerinde duruyordur...

Yani bekaret kadının tercihi olamaz onlara göre, ya beğenen çıkmamıştır bakireyi ya da o neler neler yaşamıştır da tek dokunulmazlığı odur...

Garip...

Sonra da erkekleri suçlarız kadını aşağılıyor diye...

Keşke her kadın tercihinin arkasında durabilse, kendi değerlerine sahip çıkmayı öğrense...

Yani ilk gençlik yıllarında "Bekaret benim için önemli" diyip bunu savunurken erkeğin ısrarına dayanamayıp sonra bekaret düşmanı kesilmese ya da bakireleri aşağılamasa...

Erkeklerin daha önce kimseyle birlikte olmamış biriyle evlenmek istemesiyle alay etmese mesela...

"Bu sana garip geliyorsa senin böyle bir tercihi olan adamda ısrar etmen daha garip" demezler mi insana...

"O istediğiyle yatsın kalksın sonra bakire arasın" diyorsun da "madem tutarsız, dengesiz bir adam onun için ne demeye operasyon geçirme yolları arıyorsun" demezler mi, "neden ille de o olsun diyorsun"...

Görünürde bakire olmayanların dışlandığı bir toplumda yaşıyoruz, erkekler el değmemiş kadın istiyor vs...

Ama buradaki konularda bile "erkek arkadaşım yok dalga geçiyorlar, bakireler neler yapıyorlar sadece zar duruyor, erkek arkadaşımla bir şeyler yaşadım ama bekaretimi korudum" vs durumları o kadar yaygın ki toplumca riyakarlığımıza, gerçekte yaşananlarla yaşandığı iddia edilenlerin farkına, öyle olmadığı halde aşırı muhafazakar edalara hayret ediyor insan...

Sizin icin onemli olmayabilir tabi buna birsey diyemem ama bakireligi de erkege mal etmek iyi degil bence eger bakirelige onem veriyorsam ilk once kendi degerlerim ve inancim icindir erkek için degil

Peki bu degerler, yani namus kavrami neden sadece kadinlarda var sizce, bunu hic dusundunuz mu? Erkeklerin neden bakirlik, el degmemislik vs dertleri yok? icinde yasadigimiz ataerkil toplumun kafalarimiza itelemesi olabilir mi? Yani sizin "namusunuz" ve "degerleriniz" aslinda size ait degil hanimefendi, baska bir ulkede, zamanda, toplumda,ailede, dinde dogmus/yasamis olsaydiniz bunlar belki akliniza bile gelmeyecekti. Kadin-erkek esitliginin cidden varoldugu Iskandinav ulkelerinin birinde dogsaydiniz mesela, bekaret kavrami hayatiniz boyunca 1 kez bile akliniza gelmeyecekti. Bu toprakta 5000 yil once yasasaydiniz, anaerkil bir toplumda yasiyor olacaktiniz, farkli erkeklerden cocuklariniz olacakti, hicbiriyle evli olmayacaktiniz ve cocuklar size ait olacakti; babalarin isimleri ve kimlikleri onemli olmayacakti ve cocuklarin atasi siz olacaktiniz; bu durumda kafanizdaki namus kavrami da bambaska olacakti. Musluman bir ulkede dogdugunuz icin Muslumansiniz, herkes ailesinin, toplumunun dinini benimser; Avrupa'da dogsaydiniz mesela hidayete erip Musluman olmayacaktiniz, Hristiyan yasayip Hristiyan olecektiniz. Bu durumda bu "degerler" tamamiyle size aittir diyebilir miyiz, yoksa icinde bulundugunuz din,kultur, aile , ulke mi bu kavrami size benimsetti? "Deger"ler ve "inanc"lar kendinizden cok icinde bulundugunuz topluma aittir, size verilir.
O yuzden degerleriniz gercekten sizin mi, yoksa islerine geldigi gibi kural deger,kavram icat eden, keyiflerinin kacmasindan korkan toplumumuz erkeklerinin mi bence iyice bir dusunun once.

Benim itirazim toplumuzun namus kavramindaki ikiyuzluluge.

Benim itiraz etigim nokta, namus degerinin sadece kadinlara yuklenmesi, bu yuzden kadinlarin mala indirgenmesi ve kadinlarin erkeklere asla denk olamamasi.

Toplum, din, ahlak, toreler sadece kadinlara namus, iffet kavramlarini yukluyor, erkeklere hayat hos. Erkeklerin iffeti tartisilmiyor, zaten kimse de umursamiyor, cunku boyle bir kavram yok. Madem namus bu kadar onemli, toplumumuz bu kavrami erkeklere de empoze etsin.Madem namus =bekaret, o zaman toplumumuzdaki erkeklerin hepsi iffetsiz.

Son düzenleme:

Oooooo tek gecelik ilişkiler için imam nikahı yapıyorlarsa aşırı namuslularmış yahu, vallahi aydınlattınız ne kadar bilgilisiniz? Bir kadının tek gecelik ilişkiyi meşrulaştırmak için tek gecelik imam nikahını savunması da çokahlaklı bir davranış. Gerçekten tebrik ederim. Çok düşündünüz mü bu yorumu yaparken?

Valla konuyla alakasız olacak ama yıllardır şu forumda sizin gibi makul, mantıklı, fetva vermekten ırak, dini konularda ılımlı ve sempatik konuşan birini görmedim. Tüm mesajlarınız bakamadım telefondan girdiğim için ama şu bu konudaki mesajlarınıza binaen yazmak istedim. Keşke sizin gibi insanlar çoğalsa

Konu sahibi henüz çok küçğksün özgüvenini yitirme hayata küsme ne ilk ne sonsun umarım bundan sonra pişman olacağın şeyler yapmazsın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Yahu sizi seçip te mi gönderiyorlar yapiyorlarmis dedim ordan birkaç kişi insan gibi çıktı böyle dedi olayın aşkını anlattı teşekkür ederim bende emin değildim mis mis eki getirdim dedim savunmuyorum savunsamda savunmasamda ahlakliyim merak etme en azından evlenen e kadar korudum nefsime sahip çıktım emin ol çok çok ahlakliyim.merak etme güzelim :) Hamdolsun haram yolda bişey yapmadım haram olan şeyleri de savunmadim

note3 kadinlar_klubü

Yasadigin sey herkesin basina gelebilir.Fakat kendini suclamak yerine onune bak.Allah bi yola koyar nasilsa.Evlenme mevzusuna gelince de gercekten seven biri bakireligi onemsemez takma gitsin...

bakire olmamak bana göre suç değil bu kişiyle Allah arasında birşeydir başkalarını ilgilendirmez fakat kapalı birinin kapalıyken bunu yapmış olmasını hoş karşılamam çünkü kapalı insanlar bir yerde emsaldir bana göre bazı şeylere dikkat etmelidirler.yanlış anlamayın ben açık insanlara serbestonlar istediğini yapsanı savunmuyorum ama bakıyorumda kapalılara benim açık halimden daha çok dikkat çekiyorlar.kapalıysan edep ahlak görgü kurallarına uymalısın. dışarıdayken insanların dikkatini çekecek davranışlardan uzak durmalı ve dikkat çekmeyecek şekilde giyinmeli.oturup kalkmasını bilmeli. bakıyorum surat badana gibi dışarıda erkek arkadaşlarıyla yiyişiyorlar. ayıp. size gelince bir hata yapmışsınız belliki pişmansınız artık Allah a dua etmelisiniz sizi affetmesi için yoksa sizi yargılamak bize düşmez.insanız hata yapıyoruz .fakat kapalı olduğunuz içinde birlikte olduğunuz kişi sizin bakire olduğunuzu düşünüp size gelecektir TR gibi bir yerde derdinizi anlatmanız zor olabilir. hani açık olsaydınız karşınıza bakire olup olmamanızı önemsemeyen kişilerde çıkardı. imkansız değil ama zor bence.bizim erkeklerimiz çok bencil Allah onların organlarına zar gibi birşey koymadığı için öbür tarafa gidince cehenneme gitmeyeceklerini zannedip birde evlenirken bakire kız arıyor çoğu ne diyeyim Allah böylelerini ıslah eylesin.

Kızlık zarı doğumdan ergenliğe kadar dışardan gelecek mikroplar vb şeyler için gerekli onun için var
Adet olduktan sonra hiçbir faydası yok ha olmuş ha olmamış yani?
Yani bu zarın olmuş olması yada olmaması kimseyi ne namuslu yapar ne namussuz
Adamlar gidip yapıo oh oh iyi bayanlar yapınca tü ka ka
E peki bu adamlar kimle yapıo erkek erkeğe mi ?
Bazı insanların kızları hiç olmuo kimi esnek
1 yıllık evliyîm kanamam olmadı zarım esnek doğum esnasında bozulanilir dedi doktor eee ben şimdi boşansam önüme çıkan her erkeği bakireyim die kandırabilirim ???
Saçma sapan şeylere takılmayın takılıosanızda bakir erkek arayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…