Turkiye'nin her bölgesindeki erkekler bekarete önem verir dersem siz hangi bölgeyi bu genellemeden cikartirsiniz?Abraham Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisini incelemenizi öneririm.
Su içtin, yemek yedin diye de başına kakar o zaman erkekler.
Çok fazla genelleme yapmışsınız. Kaç farklı bölgeden erkek tanıdınız ki kabul eden çok nadirdir gibi bir sav oluşturuyorsunuz ?
Benim yaşadığım/yetistigim civarda diye belirtirseniz daha anlamlı olur.
Onu diyorum ya işte, Karadeniz Ege bölgesi ya da doğusu batısı diye genellenemez bir konu.Turkiye'nin her bölgesinde erkekler bekarete onun verir dersem siz hangi bölgeyi bu genellemeden cikartirsiniz?
Ayrıntılara, istisnalara takilmiyorum amaOnu diyorum ya işte, Karadeniz Ege bölgesi ya da doğusu batısı diye genellenemez bir konu.
Kişinin düşüncesine bağlı tamamen. Herkes önem verir diyemedigimiz gibi hiçkimse önem vermez de diyemeyiz.
Ayrıntılara, istisnalara takilmiyorum.
Peki yüzde bir düştüm hatiriniza. Yüzde biri onem vermiyor bekarete.
Teşekkür ederim. Size birseyler öğrettiysem ne mutlu bana.Anlıyorum...
Türkiye'deki tüm erkekleri örneklem olarak seçtiğiniz ve elde ettiğiniz bilimsel verileri bizimle paylaştığınız bu kapsamlı tezinizi kongrelerde sunmanız, yayımlatmanız dileğiyle :)
Ayrıntılara, istisnalara takilmiyorum ama
peki yüzde bir düştüm hatiriniza. Yüzde biri onem vermiyor bekarete.
Tanıdığım bütün erkekler önem veriyor.
Bakire olmayan kızlar için kullanılan tabirler ise herkesin malumudur.
Kadinlar ilklerino unutumaz sozune pek katilmiyorum. Karsinda ayaklarini yerden kesicek bi adam varsa ilkin aklina gelmez.Ne derseniz deyin en kültürlü erkekten en cahil erkeğe kadar bütün hepsi eğer evlilik niyeti ile bir kıza yaklasiyorsa onda bakirelik arar. Daha önce bir erkeğin sevdiğine dokunmasina tahammul edemez. Edeni çok nadirdir. Değil ilişkiye girmesini dokunmasına bile. Yok namus bacak arasında değil yok şöyle, böyle. Erkeklerin düşüncesi göre kadınlar ilklerini unutamaz. Hep kalbinde tasir ki bence doğrudur.
Çevrenizde bekarete önem vermeyen erkeklerin olmasi güzel bir şey. Türkiye şartlarındaki bu yigitliklerinin düzeyini merak ettim. Mesela bakire olmayanla, bir veya birden fazla kişiyle cinsellik yaşamış bir kadinla evlenirler mi? Ya da kızının, kızkardeşinin bir veya birden fazla kişiyle gezip tozmasina, cinsellik yaşamasına musaade ederler mi? Erkek kardeşinin veya kendi oglunun bakire olmayan, erkeklerle gezip tozan, bakire olmayan biriyle evlenmelerine musaade ederler mi? Onu geçtim gayet normal bir durum olan bosanmis biriyle evlenmelerine izin verirler mi? Cevapların hepsi evetse tebrik ediyorum. Yoksa bekarete önem vermemeleri sadece dillerinde mi? Merak ediyorum.Arkadasim olan ki sayisi oldukca fazladir hicbir erkek onem vermiyor bekarete
Ailemdeki erkekler de ( kardes ve kuzenim) bekarete onem vermiyor
Ben mesela bekaretin hala bu kadar sorun oldugunu bu forumda ogrendim
Kocamin da umurunda degil bekaret
Herkes dunyaya kendi yasadigi cevreden bakiyor , yanlis bir genelleme yapiyorsunuz
O zaman benimde bekarete onem veren erkek yok demem lazim cunku cevremde yok gercekten
Bu ulkede farkli kulturde , farkli dusuncede olan milyonlarca insaniz , ulke bizim cevremizden ibaret degil
Çevrenizde bekarete önem vermeyen erkeklerin olmasi güzel bir şey. Türkiye şartlarındaki bu yigitliklerinin düzeyini merak ettim. Mesela bakire olmayanla, bir veya birden fazla kişiyle cinsellik yaşamış bir kadinla evlenirler mi? Ya da kızının, kızkardeşinin bir veya birden fazla kişiyle gezip tozmasina, cinsellik yaşamasına musaade ederler mi? Erkek kardeşinin veya kendi oglunun bakire olmayan, erkeklerle gezip tozan, bakire olmayan biriyle evlenmelerine musaade ederler mi? Onu geçtim gayet normal bir durum olan bosanmis biriyle evlenmelerine izin verirler mi? Cevapların hepsi evetse tebrik ediyorum. Yoksa bekarete önem vermemeleri sadece dillerinde mi? Merak ediyorum.
Bu konuda genelleme yapiyorum. Sadece istisnalar var, katılıyorum. Ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Zaten dinimiz de evlenene kadar cinselliği yasaklıyor. Bunun da kültürümüzde etkisi çok büyüktür. Tabii dinimizde evlilik dışı cinsellik her iki cinsiyet için yasak olmasına rağmen sanki sadece kadına yasakmış gibi davranıliyor.
Kutlarim o zaman. Talihsiz kadinlarin yaşadıği topraklarda yaşayan şanslı kadinlardansiniz.Merakinizi gideriyim , 2 kere evlendim iki esim de bakire olmamami umursamadi zaten onlara gore dogal olani buydu
Erkek kardesimin nisanlisi da bakire diil , beraber de yasadilar bir sure ailelerin bilgisi dahilinde yani sadece dilde olan bir konu degil ve daha once belirttigim gibi arkadas cevremizde bu sekilde , yani bu ulkede buna onem vermeyen insanlar da yasiyor anlatmaya calistigim sey bu
Vajinusmusun fiziksel olarakta sebebi olabilir. Yanilmiyosam 3-4 cesiti var sebep olarak. Hemen herseye psikolojik demekte dogru degil aslinda.Siz cevap olarak giremedi icin bakire oluyor yazmissiniz bu aslinda deniyor olmuyor anlamina gelmiyor mu yani hepsi istekli aslinda anlamina geliyor da beceremiyor.
Belki evlilik oncesi karsilar inanclari oyle veya sartlar oyle gelisti bilemeyiz.
Bir de ne olursa olsun bir rahatsizliktan dolayi insanlar kirilmamali ki tedavisi olan bir sey.
Baskasina zarar vermiyorlar vajinusmuslar esleriyle onlarin arasinda olan bir sey.
Vajinusmusun fiziksel olarakta sebebi olabilir. Yanilmiyosam 3-4 cesiti var sebep olarak. Hemen herseye psikolojik demekte dogru degil aslinda.
Ha bu hastalik sadece bekaret baskisi olanlarda olmuyor zaten. Bekarete zerre onem vermeyen dinen manen herneyse hic bi sekilde onemsemeyen kisilerde bile oluyo.
Tum Vajinusmuslar bakiredir, ama bakirelerin hepsi vajinusmus degildir tabii:))Bir uye bakireler vajinusmus yazmis.
Siz de giremediginden bakire yazdiniz.
Ondan cevap yazdim.
Bakirelik secim ama vajinusmus degil.
Ikisi farkli seyler.
Kimse de bakire olsa bile vajinusmus olup olamayacigini bilmiyor yasiyor oyle ogreniyor.
Ayrıntılara, istisnalara takilmiyorum ama
peki yüzde bir düştüm hatiriniza. Yüzde biri onem vermiyor bekarete.
Tanıdığım bütün erkekler önem veriyor.
Bakire olmayan kızlar için kullanılan tabirler ise herkesin malumudur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?