Bakış açılarınızı merak ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnandırma kısmında ne demek istediğimi anlamak için konularında insanlara verdiğiniz cevaplara dönün bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Hayatla ilgili kısma gelince, şu yaşıma kadar ne yaşadığımı da ben biliyorum. Hayatta işim ve ailem dahil ne kazandıysam kendi emeğimle kazandım, sağlam arkamda duran bir ailem yoktu, hatta kendi öz annem birçok konuda sağolsun köstekte oldu , psikolojimin bozulduğu zamanda oldu, uzman desteği aldığım zamanda. O yüzden yazdım zaten, uzmanların yardım alan kişilerde başarılı olmak için söylediği bazı şeyler var. Birincisi gerçek acı olsada kendine dürüst olacaksın, hayatında senden ve çevrenden kaynaklı başına gelen her olumsuzlukta ama buydu, şuydu diye bahane bulmaktan vazgeçeceksin. Bunları yapamazsan başarılı olamazsın, iyileşemezsin. Önce sorunuzu kabuleneceksiniz. Kimse ailesini seçemiyor, ya da herkesin başına hep iyi şeyler gelmiyor, ama temelde ilahi kazalar harıç ancak biz izin verirsek insanlar bizim canımızı ikinci defa yakabilir. Siz bu adama defalarca sizi kandırma şansı vermişsiniz farkındamısınız. Bahaneniz ne aynı işyerinde çalışmanız, yanlızlığınız. Millet ihanete uğradığında ve kandırıldığında senelerini verdiği ve koynuna aldığı kocasını boşuyor, üstelik bu insanların bir çoğunun ne arkadsında desteği var ne adamdan ayrıldığında gidebileceği bir kapısı. Ne yapsın o kadınlarda aynı evde yaşıyoruz, bir sürü yaşanmışlık var, çocuk var diyip af mı etsin, bak kötü kadına koçişimi ayartmış zaten, kocam beni seviyor, ben ondan üstünüm, kocam onu ihtiyaçları için kullanmış diye kendini mi kandırsın Ayrıca her kadının ahlakı kendini bağlar, ben kadına madalya mı takılsın dedim. Kadının ahlaki yönü zayıf olması kendini ve söz verdiği hayatındaki insanı bağlar. Ama siz evli bir kadını başkası ile ilişki yaşadığı için küçümserken, o kadınla bile isteye o ilişkiyi yaşayan o kadına siz hayatına girdikten sonra bile aşkım diye mesajlar atan adamın bu ilişkiyi bilmenize rağmen kendinize koca olsun diye hevesleniyor, ilişkiniz için oluru var mı diye konu açıyorsanız demekki size bu ilişki o kadar ahlaksızca gelmiyor demektir. Tamam evliyken başkayısya ilişki yaşayan kadın ahlaksız da bile isteye bu kadınla ilişki yaşayan ve bence aynı derecede ahlaksız olan adamı siz neden kendinize denk görüp hayatınıza alıyorsunuz. Namusun kadını erkeği olmaz Allah katında bile işlenen günahın cezası aynıyken; siz neden erkeğin yaptığını normalleştiriyorsunuz.
Size bir büyük olarak verebileceğim tavsiye biran evvel kendinizin farkına varın, gerçeği kabullenin, hayatta başınıza gelen olumsuzlukların yalnızca sizin başınıza gelmediğini, hayatta ve insanı ilişkilerde başarılı olmanız için öncelikle kendinizle tek başınıza mutlu olmanız ve kendinizi sevmeniz gerektiğini; hayatınıza giren arkadaş, aile , eş ve evladınızdan bile gün gelip ayrılıp tek başınıza kalabileceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. Hayatta acılar ve kazalar hep var önemli olan bizim bunlar başımıza gelince yolumuza nasıl devam ettiğimiz. Bir insan bir defa sizin canızını yakarsa bu onun kötülüğüdür. Ama aynı insanlara sizi kandırma şansını tekrar verirseniz bu sizin hatanızdır. Siz bu adama sizi kandırması için çok fazla şans verdiniz. İşin ironik kısmı adam sizi kandıramadı bile, Allah her seferinde gözünüze gözünüze soktu ama görmek istemdiniz. Yani adam sizin canınızı yakmadı siz kendi canınızı kendiniz yaktınız. Bence olaylara böyle bakmaya başlarsanız, hayatınızdaki birçok sorunu halledebilirsiniz.

Son düzenleme:

Haklısın ben ilk yakaladigimda duugusal davrandım ikincide de aynı hatayı yaptım aslında bişey yapmadım ona bellli etmedim en azından kendi içimde düşündüm ki bu da hataydı. Son kez kadınla konuşunca fake hesaptan tamamen öğrenince sonuncu fena patladı.
Kendimi sevmeyi nasıl başarırım bunun yolunu arıyorum ciddi anlamda cidden başkasına kimseye ihtiyaç duymamak nasıl olabilir bunu..

Ayrıca bende şükrediyorum cidden l
Allah baya gözüme soktu gerizekali olduğu için hep yakaladım. Zeka yok.

Aynı iş yerinde olmak tabiki bahane değil. Sadece bazı günler o kadar kötü oldum ki atak geçirdiğim ettiğim zamaarda yanımda olması yardım etmesi cezbetti hep zayifligimdan kaynaklandı . Hala da tekrar onla konusuyordurr şimdi kadına yalanlar siraliyordur diyorum mesela u dönüşü yapıp bari onu elden kaçırmamak için. Pislik . Düşünmeyim diyorum ama olmuyor sanırım bu da zamanla geçer..

Aynen hemde ne tiyatro!
Pisliğin teki.
Sorun şu ki cidden biriyle flört edesin gelmiyor belki bu dibimde diye oluştu bu hisler. Yoksa ben zaten flört cesareti bulamıyordum kendimde önce kendi psikolojim düzelsin istiyordum ne zamandır hala öyle.. ama şöyle adam gibi adam çıksa karşıma ne güzel olur nasip işte istemekle olsa keske

Kendini sevmekle ilgili kısımda öncelikle ne olursa olsun kendine yalan söyleme, hata ve tercihlerine bahane bulma, sonuçları kötüde oldan kabullen, kendini tanı, karakterinde güçlü yanlarını ve zayıf yanlarını dürüst bir şekilde kendine itiraf et . Ben günlük tutmuştumbu konuda tavsiye üzerine çok faydasınıda gördüm. Ayrıca tek başına zaman geçir. Tek başına sinemaya git, bir kitap al kafeye git, bulunduğun şehir deniz kenarı ise git tek başına manzaraya karşı müzik dinle. Tek başına mutlu olmanında mümkün olduğunu, yalnızlığın dünyanın sonu olmadığını öğrendiğin anda aslında tüm sorun ortadan kalkıyor. Üniversitede çok sevdiğim bir arkadaşım vardı yurtlarda büyümüş, bir ailesi yoktu, etrafında sayılı insan vardı, bir desteği yoktu. Ama gördüğüm en güçlü insandır kendisi. Onun sevdiğim bir lafı vardır. Sen kendinden memnun değilsen ve kendinle tek başına mutlu olmayı başaramıyorsan başkalarının senin yanında olmasını ve senle hayatı paylaşmaktan zevk almasını bekleyemezsin derdi her zaman. Tamam insan sosyal bir varlık ama her insan yalnız doğar ve yalnız ölür ve hayatında sadece kendi benliği her zaman onun yanında kalır, o yüzden hayatını illa birileri ile yaşanması ve paylaşılması gereken bir olgu gibi düşünme. Sen kendini seversen ve tek başınada mutlu olmayı başarabilirsen, hayatındaki gereksiz adam gibi insanlara mutlu olmak için kendini mecbur hissetmezsin. Bence en az bir ay boyunca tek başına , normalde yek başına yapmaktan çekindiğin sosyal aktiviteler yap, şu günler geçince imkanın varsa tek başına bir tura katıl tatil yap emin ol çok iyi gelecektir. Ve bence en önemli kural şu ki hayatta evladın dışında eşin bile olsa kimseye sana vermeyeceğinden emin olduğun ikinci şansı, sırf yalnız kalmamak için o insana verme ve bu konuda kendini kandırma. Çünkü sen ondan daha değersiz değilsin.

daha fazla bağlanmadan farkettiğin için sevinmelisin bence. benim gibi 3 yıl sonra da farkedebilirdin.

hiç görmemeye çalışın kendinize keyif alacağınız uğraşlar ve ortamlar edinmeye çalışın. o yaptığı hödüklükle kalsın adi. hatta ondan önce de siz onu her yerden engelleyin sadece iş bağınız kalsın.

Görmemeye çalışmak dibimde iken ? Hergün yanımda oturuyor işyerinde bildiğin yanımda karşımda bile değil. Adi biri cidden. Engelleme konusunda whatsaptan zaten iş için konuşuruz engel olmaz. Instagram dan da bilmiyorm şuan duruyor. O engellemez gerizekalinin onde gideni. Kadınla olması aklıma geldikçe moralim çöküyor

daha fazla bağlanmadan farkettiğin için sevinmelisin bence. benim gibi 3 yıl sonra da farkedebilirdin.

İçindeki acı çekti mi ? Yalan mıydı sadece aldatılma da mı var ? Ben şuan kadınla olduğu aklıma geldikçe sinirlenip daha da öfke duyuyorum bunu nasıl asicam bilmiyorm henüz.. onları beraber hayal edip öfke krizine giriyorum

normal bir arkadaşınıza nasıl davranıyorsanız ona da öyle davranın. kendini seviyesiz bir şekilde bitirmiş bence. böyle birini düşünüp de kesinlikle kafanızda değerli hale getirmeyin.

( Üzgünüm senin adına.. umarım atlatırsın veya atlatmissindir karaktersiz insanlar için üzülmeye degmez ama insanız iste
tabiki atlattım. insan o zamanlarda hep iyi şeyleri aklına getiriyor. ama ben hep aklıma gece telefonuna gelen “sevgilim ben hala seni bekliyorum” mesajını getirdim. böyle biri için üzülecek değilim dedim ve kendimi toparladım. sonra eşime aşık oldum ben şu an evliyim

Darısı başıma.. inşallah iyi biri çıkar karsima

Ah canım benim üzüleceğine sevinmelisin. Her kadın bu hayal kırıklıklarını yaşıyor emin ol. Çoğumuzun da içinde sevgi boşluğu var yalnız değilsin bu konuda da.

Yaşadığın duyguyu çok net yaşamıştım bir dönem. Olmayacak biriyle oldurmaya çalışmıştım çünkü o dönem bana tek iyi gelen şeydi. Sevgi ve ilgi eksikliği yüzünden inanılmaz ilgisiz ve gereksiz biri için üzülüp, daha da yalnızlasmistim. salak gibi yokluğunda ne yapacağım diye endişelenmistim sanki varlığının hayrını görmüşüm gibi

1 ay falan sürdü üzüntüm en fazla. Sonra başka biriyle tanıştım beni ilgiye boğan, bana kendimi değerli hissettiren. Onun sayesinde kendime geldim. Böyle saçma sapan adamlar senin şu anki boşluğunu daha da büyütür. Sana iyi geldiğini zannettiğin şey o heyecan hissi. Şu an için alternatifi olmayışı. Yalnızlığını böyle gereksiz biriyle doldurmaktansa gel burada paylaş daha iyi.

Yakın bir kız arkadaşın var mı bilmiyorum her şeyini paylaştığın ama olmadığını düşünüyorum, çünkü dostu, sırdaşı olan kadınlar böyle boşluklara kolay kolay düşmüyor. Ya da bir kız kardeş, anneyle olan yakınlık vs. Bir hemcinsin desteği. Ben hep arkadaş anlamında yalnız olduğum zamanlar böyle saçma adamların peşine takıldigimi farkettim mesela.

Film, kitap vs bunlar sarmıyorsa, Şu aralar biraz kadınsal şeylerle ilgilen. Kendine bakim yap. Ne bileyim bi rutin çıkar kendine Bi program yap. Yeni bir dil öğrenmek olabilir ya da Spor olabilir, ihtiyacın varsa diyet olabilir, evde yapacağın bakimlar olabilir. Mesela 1 aylık squat programı çıkar kendine. 1 ay sonra poponun alacağı şekle odaklan Alışveriş sitelerinde dolan, kendine güzel bir şeyler sipariş et. Yani boşluğunu basit şeylerle kendini şımartarak doldur biraz. Sonra gel buraya yaz gelişmeler olursa biraz dedikodu hepimize iyi geliyor biz kadınlar erkeklere göre çok güçlüyüz, 1 ay sonra bu sümüklü için mi üzülmüştüm diyeceksin

Ben hayatına girince benden hoşlanmaya başlayınca kadını pat diye birakamamis konuşmayı kesememis çünkü benle net bişey yoktu başta ve duyguları başta çok yoğun değildi
Yani sizinle istediği ilişkiyi kuramama ihtimaline karşı diğer kadını yedekte tutmuş?

Haklısın canım.. biliyorum alternatif olsa iyi biri olsa buna sümügümü atmazdim. Çocuksu biri oturmamış ve karakteri ne fikirleri. Melankolik ve asosyal. İşte bende melankolik olunca enerji çekti net olarak. Karşına biri çıkması çok iyi olmuş cidden bu da şans. Benim çıkmıyor biri uzun zamandır. Mesela Instagram dan biri ekledi yazıp duruyor ama içimi kipirdatan bişey yok ona karşı . Enerjim tutmadı işte beğenmedim de pek. Kız arkadaşım bir tane var yakın ondan da sıkıldım cidden bağımlı olmuştum ona farkettim ki nişanlandı zaten şimdi bana yazacağına ona yazıyor doğal olarak. Kız kardeşim var dert anlatmayı ve dinlemeyi sevmez karakteri değişik. Dizi film istemeyince spor yapasi da gelmiyo insanın böyle yat kalk sıkıl. Alışveriş yapmam lazım . Yaz için kıyafetim yok mesela. Bu iyi gelebilir. Bildiğin siteler varmı ucuz ve güzel şeyler olan :)

Kuzum bu ara bana da en iyi gelen şey alışveriş :) benim de en yakın dostum evlendi evlenince ona da bir haller oldu, eşi sosyal medya hesaplarını falan kapattırdı yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Hep öyle oluyor yani. Ben de pilatese başlamıştım ebru şallı'nin videoları izliyorum 4 gün yaptım ciddi ciddi çok iyi geldi hem psikolojik hem fizyolojik. Uzun zamandır geçmeyen bi sırt ağrım Vardı mesela onlar kayboldu. Biraz da meditasyon gibi yapıyor. Yatmadan yarım saat önce yapıp yatıyordum. Sürüne sürüne başladım ama baya rahatlattı. Sonra toplu bölümlere geçti topum yok kala kaldım öyle:) top sipariş verdim ama kimbilir ne zaman gelecek.

Trendyolda takılıyorum bu ara güzel indirimler var. Bershka zara gibi markalar da indirim yapmış biraz geç kaldım ama 2 parça Bi şey aldım. Sonra bir de gardrops ve dolap gibi uygulamalar var onları kullanıyorum. Dün zara'dan 89'a bi tayt almıştım mesela ,gardropsta bi bakayım dedim aynısını sıfırini 40'a satıyor biri. Çok güzel şeyler buluyorum orda ucuza. Satış da yapıyorum giymediğim şeyleri ayırdım mesela sıkıntıdan. Oraya yükledim. Eldekileri satıp yerine yeni şeyler aldım, hem geri dönüşüm hem kendimi oyalamacaburcun ne senin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…