annemle babamın geçinemediğini anladım boşanmaya cesaretleri yoktu ne olduysa oldu ayrıldılar. 1,5 yıl sonra yeniden evlendi ayrılmalarına sebep olan kişi o olabilir diye düşündüm. mirastanda pay vermemezlik yapmadık yasalar ne diyorsa o oldu.Kadin hakli olabilir. Belki yuvayi yikan o degildir nereden biliyorsunuz? Bilmeden etmeden rahmetli babaniza tepki koyarak yanlis yapmissiniz. Ayrica yetiskinmissiniz nasil anlamadiniz neden annenizle babanizin gecinemedigini? Veya babaniz tekrar evlendiginde annenizin yaptigi seyin hata oldugunu nasil anlamadiniz? Kadin beddua etsin hakli demem ama diz de cok gunahini almissiniz. Ölüm hak miras helal derler siz veya aileniz karar veremez buna cok yanlis yapmissiniz
benim babam 1,5 yıl sonra evlendi ama kadın sonradan konuştu benimle ben babanıza bu evliliğin geri dönüşü var mı eğer varsa biz hiç evlenmeyelim dedim ama o yok kesinlikle bitti dedi bende evlendim dedi bana kadın. babam öldükten sonraEvliyken hayatında olmasa hemen evlenmezdi herhalde.. Benim babam da annemden boşanır boşanmaz dört ay içindr evlenmişti.. Sürekli anneme ne zaman babanın evine gitcen diyip duruyordu.. Dediği oldu annem pes etti ve ayrıldılar.. Baba kişisi hemen evlendi.. Annem hayatını bize adadı.. Şahsen ben babamdan bir toplu iğne bile istemiyorum.. Böyle bir şey için asla o kadınla muhattap olmam.. Benim çocukluğumu yemişler para yeseler nolacak..? 7 yaşındaydım ayrıldıklarında şu an 31 yaşındayım.. Zerre ilgilenmiyorum.. Siz de boşuma üzülmeyin.. O kadının bedduası tutmaz.. Bedduaya sormuşlar nereye gidiyorsun diye çıktığım yere gidiyorum demiş.. Boşa dert etmeyin..
öncelikle şunu belirteyim yasaların verdiğini aldı benim ona kesinlikle bir itirazım söz konusu olmadı. çok iyi bir insandı ya da kötü biriydi gibi birşey söyleyemeyeceğim çünkü tanımıyorum.
babamın evlenmesi elbette ki doğal ama evliyken başka biriyle flört edip sonradan başkasıyla evlenmek için boşanması bence doğal değil. bundan emin değilim bende zaten bunu sorguluyorum.
ama kağıt üzerinde de olsa bir evlilikti yine de evliydi ve belki de o kadın olmasa hala kağıt üzerinde evli kalacaklardıEvlilik bağı olan birinin bunu yapması elbette hoş değil.
Ama diyorsunuz ki ayrı yaşadılar kağıt üzerinde evliydi...
Uzun yıllar bu şekilde boşanmış gibi yaşamışlar zaten. buna evlilik diyemeyiz.
Ama iste once laf soylemis aileniz, yanlis. Soylenmemeli. Benim de annem babam yillarca ayri yasadi. Illa biri var diye bosanmaz ki insan. Esas sebebi bilmeden kadina cephe almis aileniz. Siz de yanlis yapmissiniz. Babanizin esini sevmek zorunda degilsiniz ama annenizin gazina gelip de babayla gorusmemek,esiyle gorusmemek de anlamsiz.annemle babamın geçinemediğini anladım boşanmaya cesaretleri yoktu ne olduysa oldu ayrıldılar. 1,5 yıl sonra yeniden evlendi ayrılmalarına sebep olan kişi o olabilir diye düşündüm. mirastanda pay vermemezlik yapmadık yasalar ne diyorsa o oldu.
miras kalmasına engel olmadık yasalar ne verdiyse aldı. annem boşanmamazlıkta yapmadı dava açılır açılmaz hemen ayrıldılar. sadece uzun yıllar kağıt üstünde evli kal ve birden bire ayrıl ve 1,5 yıl sonra yeniden evlen biraz acele gibi geldi ve bu kadın hemen nereden çıktı ortayanereden biliyorsunuz onun oldugunu. adam1.5 yıl sonra evlenmiş. emin degilsinz.ayrıca evlenmiş tabiki miras kalacak. babanıza ayıp etmissinz. olan olmus ama ben kadına hak verdim. ilişkisi varsa bile anneniz kendi bosanmamıs
bence kadınla bidaha konus . detaylıca ögren nezamn basladılar ilişkiye tabi bedduasını almasını istiyorsan.
Kagit uzerinde evli kalmalari miras haricinde ne isinize yarayacakti peki? Kadinin dedigi dogru miras derdine dusulmus evetama kağıt üzerinde de olsa bir evlilikti yine de evliydi ve belki de o kadın olmasa hala kağıt üzerinde evli kalacaklardı
merhaba arkadaslar,
benim annem ve babam uzun yıllar ayrı yasadılar evlilikleri bitmişti sürekli kavga ediyorlardı ben o zamanlar yetişkin sayılabilecek bir yaştaydım. sadece bizler için kağıt üzerinde sürdürdüler daha sonra nasıl olduğunu anlayamadığımız şekilde boşanmaya karar verdiler ve ayrıldılar. aradan 1,5 yıl geçtikten sonra babam yeniden evlendi. annem babamın yeni evliliğini hiç kabul edemedi bizde babamla görüştük ama evine hiç gitmedik yeni eşi konusunda da babama çok sert bir şekilde bu evliliği asla kabul etmeyeceğim bizi karşılaştırma dedim. babamda beni dinledi ve biz evli kaldıkları süre boyunca neredeyse hiç karşılaşmadık zaten karşılaşsam selam bile vermedim. annemde babamın yeni eşiyle görüşmemi istemiyordu. (bende annemle babamın boşanmasının nedeni acaba o kadın olabilir mi sonuçta kaç sene ayrı kaldılar boşanmadılar diye düşündüm ve o yüzden tepki koydum. annemde o kadın birden bire çıkmadı herhalde diye düşünüyordu.) herneyse birgün babam amansız bir hastalığa yakalandı , öldü ve bu seferde miras kavgası başladı. yeni eş mirastan payını alıp bizlerle olan bağını koparmak istiyordu ama annemler amcamlar vs hepsi birden işte zaten çocuk yok ne hakkı isteyip duruyor vs gibi sözlerle atıştılar çok kısa bir zaman sonra aramızda miras kavgası çıktı. bütün aile bireyleri de bana baban siz varken evlendi o kadınla işte o kendini ne sanıyor evli biriyle evlendi gibi sözlerle dolduruyorlardı. birgün babama ait hatıra eşyaları almak için evine gittim bu sefer kadın bana ne eşyası almaya geldin siz hepiniz miras derdine düşmüşsünüz hiçbirşey vermeyeceğim inşallah benim yaşadıklarım seninde başına gelir diye bana beddua etti. o söz o gün bugündür kulaklarımda çınlıyor. her ne olursa olsun kimsenin ahını almak istemem istemedim. ama vicdanımda rahat değil. ne yapmalıyım da bu duygudan kurtulmalıyım?
biraz uzun oldu hakınızı helal edin.
peki ya anenmle olan evliliği süresinde bulduysa ve ondan sebep ayrııdılarsa?haksız olan sizlersiniz ..
babamla hergun görüşüyordum eşiyle görüşmedim.Ama iste once laf soylemis aileniz, yanlis. Soylenmemeli. Benim de annem babam yillarca ayri yasadi. Illa biri var diye bosanmaz ki insan. Esas sebebi bilmeden kadina cephe almis aileniz. Siz de yanlis yapmissiniz. Babanizin esini sevmek zorunda degilsiniz ama annenizin gazina gelip de babayla gorusmemek,esiyle gorusmemek de anlamsiz.
kağıt üzerinde de olsa evli biriyle ilişki kurmak yuva yıkmak demek değil mi?Kagit uzerinde evli kalmalari miras haricinde ne isinize yarayacakti peki? Kadinin dedigi dogru miras derdine dusulmus evet
Evliyken hayatında olmasa hemen evlenmezdi herhalde.. Benim babam da annemden boşanır boşanmaz dört ay içindr evlenmişti.. Sürekli anneme ne zaman babanın evine gitcen diyip duruyordu.. Dediği oldu annem pes etti ve ayrıldılar.. Baba kişisi hemen evlendi.. Annem hayatını bize adadı.. Şahsen ben babamdan bir toplu iğne bile istemiyorum.. Böyle bir şey için asla o kadınla muhattap olmam.. Benim çocukluğumu yemişler para yeseler nolacak..? 7 yaşındaydım ayrıldıklarında şu an 31 yaşındayım.. Zerre ilgilenmiyorum.. Siz de boşuma üzülmeyin.. O kadının bedduası tutmaz.. Bedduaya sormuşlar nereye gidiyorsun diye çıktığım yere gidiyorum demiş.. Boşa dert etmeyin..
Babaniz uzulmedi mi duruma? Yazik adam ölmüs gitmis uc gunluk dunyada degmemis ki kadina sirtdonmeye. Insan sevinir onca yil sonra babam mutlu oldu yeni esiyle der.babamla hergun görüşüyordum eşiyle görüşmedim.
öyle yapacağım helallik isteyeceğim. ama eğer annemle babamın ayrılmasında ya rolu varsa? yasal olarak hakkı verildi zaten. ama düşünün ya babam onla evlenmek için annemle ayrılmışsa?Babanızın yeni eşine üzüldüm... Detay bilmiyorum tabii ki. İşin kötüsü siz de bilmiyorsunuz. Ne babanınıza ne kadına bir şans vermemişsiniz. Dinlememişsiniz. Bu kadın ne zamandır var? Babam aşık mı? Babam mutlu mu? bunları neden sorgulamadınız? Zaten annenizle babanız birbiriyle mutlu olamayan, geçinemeyen, boşanmış bir çiftmiş. Üstelik babanız 1,5 yıl sonra evlenmiş ki bu da birini tanıyıp evlilik için olabilecek bir süre. Ve tabii ki ne olursa olsun babanızın hayatını sürdürmek istediği kadına selam bile vermemek nedir?
Her neyse, yasal olarak mirastan hakkı varsa, hakkını vermeniz gerek diye düşünüyorum. Siz varken babanızla evlenmesi bu hakkı elinden almıyor.
Konu sonunda helallik istemişsiniz ama bence babanızın eşini alın karşınıza, dinleyin, ne olursa olsun ondan helallik alın.
peki ya anenmle olan evliliği süresinde bulduysa ve ondan sebep ayrııdılarsa?
belli değil ama yuva yıktı mı yıkmadı mı emin değilim annemde emin değil kimse bılmıyor. sadece soru işaretleri var beynimdeYuva yikip yikmadigi belli olmayan bir kadina, apacik 3. Sahis muamelesi gosterip onu tamamen dusman bellemek biraz haksizlik olmus. Emin bile degilsiniz. Anne baba arasindaki iliskide keske bu kadar taraf olmasaydiniz. Bedduasi icin hakli diyemem tabiki de. Ama ben kul hakkiyla gitmekten korkarim. Huzursuzlugunuzda haklisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?