Bence degil. Yillardir ayri yasayan iki yetiskin insan soz konusu. Kagit uzerindeki isim o asamada bir seyi degistirmiyor. Kaldi ki resmi olarak 1,5 yil sonra evlenmis babaniz. Koskoca insanlar icin birbirini tanimaya yeterli bir sure. Nereden biliyorsunuz kadinin onceden heri var oldugunu? Apacik gaza gelmis suclamissiniz herkesikağıt üzerinde de olsa evli biriyle ilişki kurmak yuva yıkmak demek değil mi?
sizin babanız baska bir kadın bulsa ve annenizden ayrılıp yeni bir evlilik yapsa babam mutlu oldu diye sevinir misiniz?Babaniz uzulmedi mi duruma? Yazik adam ölmüs gitmis uc gunluk dunyada degmemis ki kadina sirtdonmeye. Insan sevinir onca yil sonra babam mutlu oldu yeni esiyle der.
Kadinlar bosanmadan once eslerinin yuzune bakmazlar, bosandiktan sonra da adamin hayatinda biri olunca sevecek olurlar. Neden acaba? Benle mutlu olmadi baskasiyla da olamasin mantigine evliliği?
ortada evlilik falan yokmuş.. senelerce yalnız yaşayan bir adam aşıkta olmuş olabilir çok doğal..
ben çok üzüldüm babanıza herkesin dolduruşuna gelmişsiniz evine bile gitmemişsiniz..
anneniz kusura bakmayında senelerce ayrı yaşamayacaktı o zaman madem seviyordu.. ha sevmiyorduysa neyin alıp verememesi bu evine bile gitmeyin demiş size..
siz kağıt üzerinde evli iki çocuğu olan biriyle ilişki yasar mısınız?ne evliliği?
ortada evlilik falan yokmuş.. senelerce yalnız yaşayan bir adam aşıkta olmuş olabilir çok doğal..
ben çok üzüldüm babanıza herkesin dolduruşuna gelmişsiniz evine bile gitmemişsiniz..
anneniz kusura bakmayında senelerce ayrı yaşamayacaktı o zaman madem seviyordu.. ha sevmiyorduysa neyin alıp verememesi bu evine bile gitmeyin demiş size..
Elbette sevinirim. Annemle mutlu degilse babam, annem de babamla mutlu degildir. Cunku mutluluk karsiliklidir. Hic bir tarafin tek basina mutlu olduguna sahit olmadim. Ya benimsin ya topragin demeye getirse annem cok kizarim.sizin babanız baska bir kadın bulsa ve annenizden ayrılıp yeni bir evlilik yapsa babam mutlu oldu diye sevinir misiniz?
Peşin hükümlü değilim hanfendi.. Kadın zaten demiş konu sahibinin babası öldükten sonra.. Okudunuz mu? Adam evliyken hayatına bir kadın almış ve kadın ona demiş ki bu evliliğin biter mi emin misinn? Adam da evliliğimi bitireceğim demiş..? Yani sonuç olarak adam boşanmadan hayatına birini almış mı almış? Bana bunu kimse savunmasın.. Lütfen rica ediyorum.. Ben böyle düşünüyorum.. Yürümüyorsa evliliğin boşanırsın sonra hayatına birini alırsın.. Evliyken hayatına birini alıp aylarca aşk yaşadıktan sonra nasılsa boşanacaklardı demek bana çok adice geliyor.. Kimse kusura bakmasın..Hemen evlenmez? 1,5 yıl hemen mi oluyor? İnsanoğlu ne kadar peşin hükümlüyüz. Üstelik konu sahibi bile emin değil siz eminsiniz..
öyle yapacağım helallik isteyeceğim. ama eğer annemle babamın ayrılmasında ya rolu varsa? yasal olarak hakkı verildi zaten. ama düşünün ya babam onla evlenmek için annemle ayrılmışsa?
orası bana karanlık 1,5 yıl sonra evlendi belki de yoktu öncesinde bilmiyorum bundan sonra da hiç öğrenemeyeceğim.Bence degil. Yillardir ayri yasayan iki yetiskin insan soz konusu. Kagit uzerindeki isim o asamada bir seyi degistirmiyor. Kaldi ki resmi olarak 1,5 yil sonra evlenmis babaniz. Koskoca insanlar icin birbirini tanimaya yeterli bir sure. Nereden biliyorsunuz kadinin onceden heri var oldugunu? Apacik gaza gelmis suclamissiniz herkesi
hiç öyle bir mantığa sahip olmadı annemKadinlar bosanmadan once eslerinin yuzune bakmazlar, bosandiktan sonra da adamin hayatinda biri olunca sevecek olurlar. Neden acaba? Benle mutlu olmadi baskasiyla da olamasin mantigi
öyle yapacağım helallik isteyeceğim. ama eğer annemle babamın ayrılmasında ya rolu varsa? yasal olarak hakkı verildi zaten. ama düşünün ya babam onla evlenmek için annemle ayrılmışsa?
Ama muamele yikti gibi olmus yillarca. İcerlemistir, namussuz damgasi yemistir. Birde ustune miras yemeye calisan kadin olunca agzindan cikivermistir. O kadar zaman konusmayip hakkini hrlal et demek de zor ama ben olsaydim derdim. Vicdanim boyle rahatlardi. Siz kendinizce dogrusunu bulursunuz umarim.belli değil ama yuva yıktı mı yıkmadı mı emin değilim annemde emin değil kimse bılmıyor. sadece soru işaretleri var beynimde
Kadinlar bosanmadan once eslerinin yuzune bakmazlar, bosandiktan sonra da adamin hayatinda biri olunca sevecek olurlar. Neden acaba? Benle mutlu olmadi baskasiyla da olamasin mantigi
1,5 yil sadece resmiyetteki durum. Bunun daha oncesi de var. kac yil ayri yasadilar? Adam naapsin o surede evlilik cuzdaniyla mi otursun basbasa. Gayet normal. Mahkemeler bile evliligin fiilen bittigine kanaat getiriyor belli bir sure ayri yasayincaorası bana karanlık 1,5 yıl sonra evlendi belki de yoktu öncesinde bilmiyorum bundan sonra da hiç öğrenemeyeceğim.
Ama adam evlenince kiymete binmis, yazdiklarinizdan o anlasiliyor ilk mesajinizda. Sizi babanizin esiyle gorusturmemek de cabasi. Yetiskin insanmissiniz cocuk da degil. Nasil kabul ettiniz?hiç öyle bir mantığa sahip olmadı annem
siz kağıt üzerinde evli iki çocuğu olan biriyle ilişki yasar mısınız?
sizin durumunuz daha vahimmiş. Allah yardımcınız olsun. yasal olarak hakkını aldı bir zarar uğramadı. biz de üzüldük o da üzüldü. ama neticede annemle evliyken de var mıydı düşüncesini kafamdan hiç atamadım.Selam, sizinle benzer bir süreç yaşadım. Tabi benim ailem ayrıldığında çok ufaktım. Babam dört ay içinde evlenmiş. Eski sevgilisiymiş zaten, demek ki varmış ilişkileri diye düşünürüm ben de hep.
Ama annem beni babamdan hiç ayırmadı, görüşme demedi asla. Gitmek istemediğimde bile o senin baban, git derdi.
İki de kardeşim oldu. Hatta biri 18 yaşımdayken oldu. İkisini de çok severim, üvey olarak görmüyorum onları.
Babamı kanserden kaybettik, beş sene oldu.
Babam yüksek mevkide bir insandı, maaşı çok yüksekmiş ben vefat ettiğinde öğrendim.
Hayatımda bir kez ondan bisiklet istemiştim, küçüksün diyip almamıştı, üç yaş küçük kardeşimde vardı. Neyse, nafakasını yatırdı ama onun dışında bir faydası olmadı. Kış geldi botun var mı vs demedi bir kez olsun.
Öldüğünde maaş bağlandı tabi bana, o zaman öğrendim maaşını. Bankada da bir miktar parası vardı. Almamı istemediler eşinin kardeşi filan konuştu benimle. Hatta ikna olacaktım sonra dank etti. Arabayı da payımı ödeyerek kullandılar. Ama iki katına sattılar sonra.
Evi var mesela babamın, kirasını alıyor. Ankara'da iyi bir semtte. Bana senin emlak vergini ödedim diyor ama kira vermiyor tabi bana. Teklif bile etmiyor. Benden para da kaçırdılar, babam daha ölmeden ortak hesabından çekmiş tüm parayı. Ben sonra öğrendim. Yazlık, araba filan aldılar. Adam ölüm döşeğindeyken onu düşünmüş.
Biz de annemle senelerce kıt kanaat geçindik. Kendi imkanımla da evlendim.
Bunu neden anlattım, aslında bizim durumda babamın da eşinin de akrabaları beni sanki öteki kadınmışım gibi değerlendirdi. Onlar babamın ailesiydi, ben zaten ufak yaştan beri ayrı ailedeydim, onların rızkını çalıyordum. Bana açık açık söylediler bunu. E para da kaçırıldı, hakkım da yeniyor hala. Ben de onlara beddua ediyorum zaman zaman. Dün babalar günüydü mesela, babamdan ayrı büyüdüm. Babam bana ufak bir şey alsa karısından gizli alırdı, korkardı.
Neyse demek istediğim olan olmuş. Yanlış yapmışsınız. Karısı olarak yasal hakkı vardı. Çocuğu yok diye mirasına engel olmaya çalışmak çok büyük hata olmuş bence. Almış neticede ama canı yanmış. Ben de dışlandım, babanın mirası ama almasan daha iyi bak o dul kaldı dendi bana da. benim de babamdı oysaki. O yüzden anlayabiliyorum. Bedduası tutar mı bilmiyorum ama helallik alabilirsiniz belki.
ama kağıt üzerinde de olsa bir evlilikti yine de evliydi ve belki de o kadın olmasa hala kağıt üzerinde evli kalacaklardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?