bana beddua etti

kağıt üzerinde de olsa evli biriyle ilişki kurmak yuva yıkmak demek değil mi?
Bence degil. Yillardir ayri yasayan iki yetiskin insan soz konusu. Kagit uzerindeki isim o asamada bir seyi degistirmiyor. Kaldi ki resmi olarak 1,5 yil sonra evlenmis babaniz. Koskoca insanlar icin birbirini tanimaya yeterli bir sure. Nereden biliyorsunuz kadinin onceden heri var oldugunu? Apacik gaza gelmis suclamissiniz herkesi

Babaniz uzulmedi mi duruma? Yazik adam ölmüs gitmis uc gunluk dunyada degmemis ki kadina sirtdonmeye. Insan sevinir onca yil sonra babam mutlu oldu yeni esiyle der.
sizin babanız baska bir kadın bulsa ve annenizden ayrılıp yeni bir evlilik yapsa babam mutlu oldu diye sevinir misiniz?

Kadinlar bosanmadan once eslerinin yuzune bakmazlar, bosandiktan sonra da adamin hayatinda biri olunca sevecek olurlar. Neden acaba? Benle mutlu olmadi baskasiyla da olamasin mantigi

siz kağıt üzerinde evli iki çocuğu olan biriyle ilişki yasar mısınız?

Selam, sizinle benzer bir süreç yaşadım. Tabi benim ailem ayrıldığında çok ufaktım. Babam dört ay içinde evlenmiş. Eski sevgilisiymiş zaten, demek ki varmış ilişkileri diye düşünürüm ben de hep.

Ama annem beni babamdan hiç ayırmadı, görüşme demedi asla. Gitmek istemediğimde bile o senin baban, git derdi.

İki de kardeşim oldu. Hatta biri 18 yaşımdayken oldu. İkisini de çok severim, üvey olarak görmüyorum onları.

Babamı kanserden kaybettik, beş sene oldu.

Babam yüksek mevkide bir insandı, maaşı çok yüksekmiş ben vefat ettiğinde öğrendim.

Hayatımda bir kez ondan bisiklet istemiştim, küçüksün diyip almamıştı, üç yaş küçük kardeşimde vardı. Neyse, nafakasını yatırdı ama onun dışında bir faydası olmadı. Kış geldi botun var mı vs demedi bir kez olsun.

Öldüğünde maaş bağlandı tabi bana, o zaman öğrendim maaşını. Bankada da bir miktar parası vardı. Almamı istemediler eşinin kardeşi filan konuştu benimle. Hatta ikna olacaktım sonra dank etti. Arabayı da payımı ödeyerek kullandılar. Ama iki katına sattılar sonra.

Evi var mesela babamın, kirasını alıyor. Ankara'da iyi bir semtte. Bana senin emlak vergini ödedim diyor ama kira vermiyor tabi bana. Teklif bile etmiyor. Benden para da kaçırdılar, babam daha ölmeden ortak hesabından çekmiş tüm parayı. Ben sonra öğrendim. Yazlık, araba filan aldılar. Adam ölüm döşeğindeyken onu düşünmüş.

Biz de annemle senelerce kıt kanaat geçindik. Kendi imkanımla da evlendim.

Bunu neden anlattım, aslında bizim durumda babamın da eşinin de akrabaları beni sanki öteki kadınmışım gibi değerlendirdi. Onlar babamın ailesiydi, ben zaten ufak yaştan beri ayrı ailedeydim, onların rızkını çalıyordum. Bana açık açık söylediler bunu. E para da kaçırıldı, hakkım da yeniyor hala. Ben de onlara beddua ediyorum zaman zaman. Dün babalar günüydü mesela, babamdan ayrı büyüdüm. Babam bana ufak bir şey alsa karısından gizli alırdı, korkardı.

Neyse demek istediğim olan olmuş. Yanlış yapmışsınız. Karısı olarak yasal hakkı vardı. Çocuğu yok diye mirasına engel olmaya çalışmak çok büyük hata olmuş bence. Almış neticede ama canı yanmış. Ben de dışlandım, babanın mirası ama almasan daha iyi bak o dul kaldı dendi bana da. benim de babamdı oysaki. O yüzden anlayabiliyorum. Bedduası tutar mı bilmiyorum ama helallik alabilirsiniz belki.

sizin babanız baska bir kadın bulsa ve annenizden ayrılıp yeni bir evlilik yapsa babam mutlu oldu diye sevinir misiniz?
Elbette sevinirim. Annemle mutlu degilse babam, annem de babamla mutlu degildir. Cunku mutluluk karsiliklidir. Hic bir tarafin tek basina mutlu olduguna sahit olmadim. Ya benimsin ya topragin demeye getirse annem cok kizarim.

Hemen evlenmez? 1,5 yıl hemen mi oluyor? İnsanoğlu ne kadar peşin hükümlüyüz. Üstelik konu sahibi bile emin değil siz eminsiniz..
Peşin hükümlü değilim hanfendi.. Kadın zaten demiş konu sahibinin babası öldükten sonra.. Okudunuz mu? Adam evliyken hayatına bir kadın almış ve kadın ona demiş ki bu evliliğin biter mi emin misinn? Adam da evliliğimi bitireceğim demiş..? Yani sonuç olarak adam boşanmadan hayatına birini almış mı almış? Bana bunu kimse savunmasın.. Lütfen rica ediyorum.. Ben böyle düşünüyorum.. Yürümüyorsa evliliğin boşanırsın sonra hayatına birini alırsın.. Evliyken hayatına birini alıp aylarca aşk yaşadıktan sonra nasılsa boşanacaklardı demek bana çok adice geliyor.. Kimse kusura bakmasın..

öyle yapacağım helallik isteyeceğim. ama eğer annemle babamın ayrılmasında ya rolu varsa? yasal olarak hakkı verildi zaten. ama düşünün ya babam onla evlenmek için annemle ayrılmışsa?

varsa var..neyi değiştir bir imza kalmış ortada zaten. adam tekrar sevemez mi? evlilik cüzdanıyla mı hayat sürecekti..
çok bencilce düşünüp babanıza çok yanlışlar yapmışsınız..
kadınlada helalleşin babanız yalnız ve mutsuz bir adam olarak ölmemiş..

orası bana karanlık 1,5 yıl sonra evlendi belki de yoktu öncesinde bilmiyorum bundan sonra da hiç öğrenemeyeceğim.

öyle yapacağım helallik isteyeceğim. ama eğer annemle babamın ayrılmasında ya rolu varsa? yasal olarak hakkı verildi zaten. ama düşünün ya babam onla evlenmek için annemle ayrılmışsa?

Bu konu o kadar hassas ki..
Bir sürü ihtimal var.
-Babanız evli olduğunu saklamış olabilir. Kendine aşık ettikten sonra söylemiş zaten kağıt üstünde evliyiz, çocuklar için diye açıklamış olabilir. Hatta bu senaryo genişleyip annenizin haberi olabilir.
-Kadın boşanana kadar tamamen uzak durmuş olabilir. Tam 1,5 sene üstünden geçmiş 1-2 ay değil, sonra kabul etmiş olabilir.
Abartmıyorum daha 10larca senaryo yazabilirim. Bir sürü ihtimal var. İşin kötüsü babanız öldü ve siz tam gerçeği bu dünyada öğrenemeyeceksiniz.

Tabii ki babanızın eşi tamamen masum, melek biri değildir. Ama en nihayetinde kadın. Siz de kadınsınız.. Her ne olduysa babanızın eşi oldu. Ki anladığım kadarıyla babanızla görüşmenize de hiç engel olmamış. Selam vermemişsiniz belli ki adama tripler atmamış, aranızı bozmamış. Ama üzgünüm anneniz için aynı şeyleri düşünemeyeceğim.. Ne olursa olsun baba ile evladın arasına girilmez. Kendi meseleleri bunlar..

belli değil ama yuva yıktı mı yıkmadı mı emin değilim annemde emin değil kimse bılmıyor. sadece soru işaretleri var beynimde
Ama muamele yikti gibi olmus yillarca. İcerlemistir, namussuz damgasi yemistir. Birde ustune miras yemeye calisan kadin olunca agzindan cikivermistir. O kadar zaman konusmayip hakkini hrlal et demek de zor ama ben olsaydim derdim. Vicdanim boyle rahatlardi. Siz kendinizce dogrusunu bulursunuz umarim.

orası bana karanlık 1,5 yıl sonra evlendi belki de yoktu öncesinde bilmiyorum bundan sonra da hiç öğrenemeyeceğim.
1,5 yil sadece resmiyetteki durum. Bunun daha oncesi de var. kac yil ayri yasadilar? Adam naapsin o surede evlilik cuzdaniyla mi otursun basbasa. Gayet normal. Mahkemeler bile evliligin fiilen bittigine kanaat getiriyor belli bir sure ayri yasayinca

Benim abimin eşi kendileri suçlu olmasına rağmen beddua etti. Babamıda inandırdırlar, bunu özellikle annem ön ayak oldu oğlunu çok sevdiği için. Ve abimin eşi bana beddua etti. Annemde eşime ediyor ki hiç bşr suçu yok. Koca meraklısı değilim yanlış anlamayın. Kulağımla duyduğum şeyler olmasa boşanmış bilr olurduk. Ben okadar haksızlığa iftiraya uğramama rağmen beddua etmedim. Sonuçmu hepsi burnun üstünde sürünüyorlar. Keşke herkes aklını başına toplasada bu durumda olmasalar. O yüzden köpeğin bedduası kabul olmaz. Zaten beddua etmez haklı insan. sıkma canını sen. Haksızlığa uğrayan sessiz kalır çirkefleşemez Bile. Sen sıkma canını

sizin durumunuz daha vahimmiş. Allah yardımcınız olsun. yasal olarak hakkını aldı bir zarar uğramadı. biz de üzüldük o da üzüldü. ama neticede annemle evliyken de var mıydı düşüncesini kafamdan hiç atamadım.
bu arada senin babanın yaptığı da resmen ayrımcılıkmış öyle karısından gizli almalar falan bu ne demek ya

ama kağıt üzerinde de olsa bir evlilikti yine de evliydi ve belki de o kadın olmasa hala kağıt üzerinde evli kalacaklardı

Baban mutsuz olduğu bir evliliği sizler için yeterince sürdürmüş
Mutlu olacağına inandığı bir kadınla resmi nikahla evlenmiş bunun sorgulaması size düşmez. Sevgisiz saygısız kağıt üzerinde bir evlilikle bu dünyadan göçseydi mutlu mu olacaktınız.

Neden 2. evlilik yapılan kadın çocuklar tarafından günah keçisi yapılıyor. Ben de eşimin 2. eşiyim Allah gecinden versin bir gün onu kaybedersem bir iğnesini vermem.. Kocamın hatırası ve sahip çıkacak kişi benim.

İnsanlar yasını tutamadan mal kavgasına düşmek nasıl bir evlada yakışır bırakın da kadın yasını tutsun sizin umurunuzda bile değil öyle ruhsuz öldü demişsiniz ki

Allah eşine sabırlar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…