bana beddua etti

siz benim içimde neler yasadığımı bılıyor musunuz? size ruhsuz gelmiş olabılır ama ben kaç yıl kabullenemedım ölümünü duygularımı bilip bilmeden yermek ne kadar kolay değil mi?

Sizin yıllarca ikinci eşe (babanızın nikahlı karısı) yaptığınız muameleyi sadece bir dakika hissettiniz sözlerimle güzel bir şey mi? Babanızda insandı duyguları vardı, evlendiği insan da duyguları olan biri bunu asla unutmayın.
Bir gün ikinci eş olur ve bununla sınanmazsınız umarım.

Ayyy cok fena yaa, kesinlike katiliyorum. Benim annem de babamin ikinci esi. Iki cocuguna bakmis yine yaranamamis. insanin basina gelebilecek en kotu sey anlasilamamak bence

Net bilmediğiniz bir durum için kadının yasal olan hakkını vermemek için diretmişsiniz, uğraşmışsınız resmen... sonuç alamadığınız için yasal olan hakkını aldı zaten diyorsunuz.
Başarabilseydiniz alamayacaktı...
Bu bir lütuf değil ki sizden verilen. Kadın babanızın eşi...
Anneniz ile birlikte iken tanıştıklarına dair sadece sizin şüpheniz var. Eğer öyle değilse kadının hakkına girdiniz, ettiği beddua için tutar tutmaz diyemem ama yaptığınız haksızlık bir şekilde sizden çıkar... defne-28

Benimde üvey annem var ama düşman olmaya gerek yok babam olurs ede Allah korusun kadın hakkini alacak tabiki .. Anneniz nie düşman olduki ayrılmasaydı yazık ya kadını bırakın kocası olmuş ona mi yansın size mi,

annemle babamın ayrılmasına sebepse eğer bizde çok krııldık çünkü bizde zor günler geçirdik. tabi ki gönül bağı bitmiş iki kişin kağıt üstünde de evli kalmasını doğru bulmuyorum. ama kağıt üstünde de olsa evli kişilerin başka kişilerle iliki kurmalarını da doğru bulmuyorum

bence değildiniz gibi bir yorum yapamazsınız çünkü siz benim içimde neler yasadığımı bilmiyorsunuz.

Beddua'ya sormuşlar nereye gidiyorsun diye, geldiğim yere demiş... Senin burada bir hatan yok ki kalkıp başıma gelir mı diye düşünüyorsun.. Miras da onun da hakkı var hakkını alması gerekiyor. Kimse babanı onunla zorla evlendirmedi sonuçta iki tarafında rızası olarak imza atıldı.. kadına hakkını verin.... Bu arada basın sağ olsun...

peki şu boşanmadan önceki sürede barışma yolları mı yapılıyordu? Birbirlerine süre mi vermişlerdi? Ayrı yaşayıp kendimize çeki düzen mi verelim demişlerdi?

Hayır. Siz ilk mesajınızda bizim için boşanmadılar yazmışsınız. Kısa fiilen tamamen bitmiş bir evlilikmiş. Babanız mutlu oldu biriyle diye sevinmeniz gerekirken verdiğiniz tepkiler, babanız ölmüşken bile sanki annenize ihanet etmiş gibi düşünmeniz gerçekten çok rahatsız edici. Adam hiç mi mutlu olmasaydı, bunu mu reva görüyorsunuz babanıza gerçekten?

Kadının bedduası tutar tutmaz ayrı, ama bu sevgisizlikle nasıl mutlu olacaksınız? Sevin ya sevin, babanızı sevin, onun mutluluğu için siz de mutlu olun.

Son olarak ortada bir terbiyesizlik bence yok, ama olsaydı bile o kadının tek başına yaptığı bir şey değildi değil mi? Neden sade kadına bu tepki?

bende eşimin ikinci eşiyim ama içim rahat ki bu durumdan gocunmuyorum. çünkü ben hayatına girdiğimde 10 yıl evvel resmi olarak boşanmıştı. yuvan yıkan kadın olmadım kağıt üzerinde de olsa evliliği devam eden biriyle olmadım bu konuda yaram yok yani gocunmuyorum. kimse tarafından günah keçisi de ilan edilmedim.

yasal hakkını aldı.
Yasal hakkini aldiysa ben ne olur ne olmaz diye bir de ekstradan sadaka verirdim bir miktar. Bir kaybin olmaz ve korunmus olursun boylece. Helallik olayi zor ve karisik bence cunku babanin hayatina ne zaman girdigini kesin bilemiyoruz. En iyisi guzel bir miktar sadaka vermek hem garibanlar sevinir.

Alma mazlumun ahını demişler .. Kadının tek sucu boşanmış ve miras derdine düşen çocuklarının olduğu bi adamla evlenmesi ..
bu sözünüz o kadar insanlık dışı ki hiç tanımadığınız insanlar hakkında nasıl böyle vicdansız yorumlar yapabiliyorsunuz?

bence değildiniz gibi bir yorum yapamazsınız çünkü siz benim içimde neler yasadığımı bilmiyorsunuz.
Yapabilirim çünkü;
Bence, benim fikrim, şahsen, şahsi görüşüm seçin birini hangisini kabul ediyorsanız. İçinizde yaşadıklarınızı keşke biraz dışınızda yaşayıp babanızada hissettirseydiniz.

Kadının yerine koydum da kendimi, bende bana yaşattığını yaşa isterdim. Ve hayır bana bunu reva görene iki cihanda da hakkımı helal etmezdim... Yaptığınız tamamen var sayım üzerine kul hakkına girmekten başka birşey değil. Annenize hiç melek değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…