bana bir akıl verebilecek olan var mı??

KanatlariTozluMelek

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2013
23
2
8
selamlar..
8 yıllık evliyim sorunlu bir evliliğim var ama benim anlatmak istediğim bu kısım değil.. eşimin haberi olmadan bir banka kredisi çektim. ev borcu ödüyoruz bu süreçte borç aldığımız birisi geri istedi , eşim agresif bir yapıya sahip bende altından kalkabileceğimi düşünerek böyle bir işe giriştim kredi çektim parasını isteyen kişiye parasını verdim. ilk 5-6 ay düzenli ödemelerimi yaptım fakat aralık ayında iş değiştirdim. iş görüşmeleri sırasında maaşımın çalıştığım yerden daha fazla olacağı görüşülmüştü ancak işe başladıktan sonra iş başka bir hal aldı söyledikleri rakamların yanında bile geçmeyecek maaş ödemesi yaptılar. konuştum siz böyle böyle demiştiniz diye , bakalım konuşalım haber vereceğiz filan denildi bi değşiklik olmadı 5 aydır. bahsettiğim firmada adı sanı bilinen bir şirket ama yazmayacağım ismini.. her neyse... ben şuan deli gibi iş arıyorum 10 yıldır sigorta/hasar takip işlemleri sorumlusu olarak bu sektördeyim tanıdığım bildiğim herkese haber saldım Allah büyüktür.. fakat durum şu ki.. kredimin 3 taksidini ödeyemedim bugün bankadan mesaj geldi yasal takip sürci başlamıştır diye eve ihbar gönderimi yapılmış ne zaman gelir acaba? eşim görmeden ben alırım insallah ((
aileme söyleyemem onlardada yok. ablam var ona söyleyemem zaten ona azcık borcum var. kredi çıkmıyor haliyle bana kredi notum düşük.. inanın internetten tefeci filan bile arar oldum kafayı yicem. senetle borç para verecek olan filan kafayı yedim gerçekten Allah kimseyi sağlık ve para yokluğu ile sınamasın. kendim ettim kendim buldum diyecek başka birşey yok tabiki.
bir kaç tanıdığa söyledim tabiki işin içine para girince canım cicim diyenler susup kalıyor.
çok daraldım...

benim anlamadığım krediyi ne için çektin?yani ev kredisini eşin biliyor sen bu krediyi ev için çekmedinmi.?ne kadar borcun var bankaya?

Son düzenleme:

eşiniz sinirli diyosunuz tamam hoşta. cektigin kredide sizine viniz için ama.
eşinize anlatmayarak büyük hata yapıyosunuz

Bence eşine durumu anlatmalısın. Ok yaydan çıkmış bikere, ayrıca tefeci araştırıyorum diyosun delimisin bunlara elini versen kolunu alırlar durum daha da beter olur..sonuçta parayi eviniz için kullanmissin kötü bi yere Dr gitmemiş

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

öncelikle allah yardımcın olsun
sakın tefeciye filan bulaşma ne kadarda sinirlide olsa eşinize bahsedin borç ödemek için çekmişsiz sonuçta keyfi harcamamışsınız

Ben şeyi anlamadım eşiniz agresif yapıya sahip de kime kızacaktı. Borcunu geri isteyen insanlara mı? Bankayla görüşüp kredinizi yenidne yapılandırmayı deneyebilirsiniz belki. daha uzun vadeli ve daha az ödenecek şekilde.

normalde borç aldığınız kişiye eşiniz ne zamn ödeme yapacaktı.sonuçta ortada eşinizde bildiği bi borç var.

benim anlamadığım krediyi ne için çektin?yani ev kredisini eşin biliyor sen bu krediyi ev için çekmedinmi.?ne kadar borcun var bankaya?

ev kredisinin haricinde canım.. evimizi alacağımız zaman biraz ihtiyacımız vardı bi akrabamızdan borç istedik. veri sağolsun aydan aya ödüyorduk sonra bi anda hepsini istedi. bende bu kısmı paylaşmadım eşimle , ve gittim bankadan kredi çektim işte.

şuanda ödemem gereken tutar 2.000 TL. şirketten avans istedim yeni girdiğim için vermiyorlar.

o zaman akrabana olan kısmı eşin biliyor.kaç kaç ödüyorsun aylık olarak ?

eşim zaten gözünün üstünde kaşın var diyip kızan bi tip. bana, borcunu geri isteyenlere herkese herşeye..
benim malesef saçma sapan bir idare etmeye çalışmak gibi bi yapım var. yani kaldıramayacağım kadar yükler alıyorum sırtıma hep aman o üzülmesin aman bu sinirlenmesin aman şimdi huzursuzluk çıkmasın diye diye..
eşim zaten ev borcundan dolayı oldukça bunalmış durumda haliyle bide bunu katmayayım üzerine dedim ama ben çıkamıyorum bu işin içinden.

banka veya avukat ile görüşsem olabilir mi acaba böyle bir yapılandırma??

bu yeni işte beni çok sıkıntıya soktu, hiçbirşeyi yoluna sokamıyorum.

Senin akrabandi da o yuzden mi cekinip boyle bir sey yaptin? Is yerinle gorus bnm kredim var eski idimde anlastigim parayla onu oduyordum. Burda vaad ettiginizi vermediginiz icin haciz kapimda de.

Su asamada esinden baska kimseye gitme artik. Bankayla gorusebilirsin belki.

Anladım Allah kolaylık versin eşinizle o zaman. Borca gelince de yeniden yapılandırma yapılıyor diye biliyorum. Tabi arada cüzi bir şeyler alıyor olabilirler. Yani 2000 olur sana 2500 ama vadesi iki katına çıkar misal. Ama gene de eşine hissettirmeyeceğin bir vade yaparsın artık 2000 2500 olmuş önemsemezsin. Stres sana da zarar. Bu olaylar bitsin eşinle olan durumu da çöz ama. Artık terapimi alır, telkin mi yapar, namaz mı kılar bilemicem. Ama sen de bir Allah'ın kulusun daha iyisini hakediyorsun.

Bir kere ortada bir borç varsa eşinin bildiği; onun agrasif olması sorunu ne çözer ne de karşıdaki alacaklıyı tırstırır. Kendi kendine zarar verir.
Adam geldi borcunu istedi, eşin sinirlendi ki hakkı olmayan bir şey, sen gittin kredi çektin adama verdin. Adam sustu. Eşin kendine ait borcu için hala adım atmıyorsa ve alacaklı susuyorsa insan bir kurcalar.
Sen kredi çekiyorsun, eve giren çıkan tarafınızca bilinmiyor demek ki. Ne eşin seninkini biliyor, ne de sen onunkini biliyorsun. Sen banka gibi kapitalist bir düzene borçlanmayı göze alacak kadar cesaretlisin hem de gizli. Cesaretine hayran kaldım.

evet benim akrabalarım. işyerine dediğin şekilde söyledim yöneticime , yöneticim tamam ben halledeceğim dedi sonra insan kaynaklarından gerçekten böyle bir kredim borcum olup olmadığına dair belge istediler. sanki yalan söyleyeceğim hayret bişey..
bende çıkarttım verdim.
fakat değişen hiçbirşey yok halen..
eşimle paylaşabilmeyi çok istiyorum ama biz kendi sorunlarımızı bile konuşamıyoruz. hatta ev arkadaşıyız belki de sadece öyle söyleyeyim yaklaşık 9 aydır.. akşamları elinde telefonu , benimle konuşmaz birşey paylaşmaz birşey sorsam dogru düzgün cevap vermez. anlamadan dinlemeden kızar bağırır rencide eder hatta şiddet gösterir tehdit eder..
aslında bugün bu hale gelmemin tabi ki sebepleri var. yoksa kim isterki en yakınından eşinden birşeyler saklamayı?
başımı yastığa huzurla koyduğum günleri özledim..

Eşim biliyosa, alacaklı kapıya dayandı derim beraber çaresine bakalım diye
Babamın evinden getirmedim ya ben o borcu
Siz de bir alemsiniz

Şunların altında yatan gerçek sorununuz nedir sizin?

Çok yanlış yapmışsının eşinizden habersiz kredi çekmekler öderim diye düşünmüşsünüz ama insanin başına herşey geliyor yatamamen işsiz kalirsaniz bir anda ozaman daha kötü olmazmi herkesin de dedigi gibi eşinize biran önce söyleyin yok yakınken

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…