- 30 Aralık 2009
- 23.420
- 93.001
- 1.123
- Konu Sahibi KanatlariTozluMelek
-
Duygu, bu kadarı da gerçekse artık, resmen "sabır" kavramının vücud bulmuş halisin. Hiç sağlıklı değil ama... senin de kesin bir yardım alman lazım. Biri seni silkeleyip, kendini dışarıdan bir gözle görmeni sağlamalı.
Allah yardımcın olsun. Eşin düzelmek bir yana, muhtemelen kusursuz bir evliliğiniz olduğuna inanıyordur. Sen kanatlı bir melek gibi dolaşıyorsun, o haşmetli kral ilan etmiş kendini. Sen böyle devam edersen belki bir gün bir yere heykelini dikerler; karşılığını neyle ödemiş olacaksın eninde sonunda anlarsın.
Hakkında en hayırlısı olsun inşallah.
.
bu kadar kalabalık bir kadınlar kulübüyüz ama bir bankacı vs. derde derman olacak bir üyemiz yokmuş
amin canım.. ben kendimi övmeyi sevmem , inan kendimi bi melekmiş gibi gösterip onuda dünyanın en kötü adamıymış gibi göstermeye çalışmıyorum ama yazdıklarımın hepsi gerçek. dediğin gibi sabır kavramının vücud bulmuş hali gibiyim bu tespitin çok çok iyi..
eşim evliliğimizin değilde kendinin kusursuz olduğuna inanıyor. geçtiğimiz pazar günü bana kahvaltıda ben sana göre mükemmelim dedi :) güleyimmi ağlayayımmı ne diyim bilmemki. onunla yaşamak gerçekten çok zor.
Bankacı ne yapabilir ki? Sonuçta insan kafa sağlığı yerindeyken bir borcun altına giriyor ve imza atıyor. Zaten bankanın amacı parayı çevirmek. Burada insiyatifin konuşacağını ben hiç sanmıyorum. Belki bir ihtimal ödeme planını yeniden ayarlayabilirler.
Yoksa herkes gider kredi çeker nasıl olsa bir yolunu bulur banka diye..
Tek bildiğim şey çektiğin krediye sigorta yapabiliyorsun sanırım bu tür durumları göz önüne alarak ama öyle bir şey zaten olmamış.
Sinirlerim tepeme çıkıyor ya artık bırakın şu ''Ailemin üzülmesini istemiyorum'' lafını..
üzülsün aileleriniz neler yaşadıgınızı bilsinler..Yahu ALLAH muhafaza üzütüden dert sahibi olup yataklara düşseniz üzülmeyecekler mi ?
Benim kızım eziyet çekse kocasından bana da sırf üzülmeyeyim diye dememiş olsa ben daha fazla kahrolurdum
Bir de ben şunu anlamıyorum. Ben babamla telde konuşurken hemen bana der “canın bir şeye mi sıkılıyor” diye.
Ben üniversitedeyken babam o zaman derdi “senin ses tonundan, konuşma şeklinden, cümlelerinden anlarım ben ne derdinin olduğunu”
Gerçekten bunu anne olunca anlıyorsun. Yani benim çocuğumun bir sorunu olacak ne kadar iyi oynarsa oynasın anlaşılması lazım.
canım, amaç yapılandırma ile borcun aya düşen miktarını azaltıp süreyi uzatmak...
garanti bu konularda fenadır... bu işlemi bile yapmak istemeyebilir....
ama müşteri temsilcisi okey derse yapılıyor...
Ben de 10 yıldan fazladır garantideyim. Her haltım garantide sağlık sigortam, maaşım, gelir güvencesi sigortam, arabam ama bonus kartın yıllık ücretini kesmeyi ihmal etmezler. En son sırf bu nedenden dolayı kartı kapattım. Hala kapatırken bile yılınız dolmadı 59 TL yi son extrenize yansıtacağız dediler ya öldüm sinirden. İlk etap sağlık sigortamı çektim onlardan dedim bekleyin teker teker alacağım her şeyimi sizden. Ben de sevmiyorum gerçekten.
aslında bu konunun buralara gelmesini istemedim ama sonuçta sebebi var ise bişeylerin paylaşılmalı.. haklısınız..
biz çok severek evlendik ve 8 senedirde evliyiz. çocugumuz yok. iyi kötü bi ev aldık işte hala kredisini ödediğimiz başkada bir şeyimiz yok..
yalnız aramızda hala bir sevgi bağı varmı bilemiyorum. ben 4/4 lük bir insan değilim ama benim eşime benden başkasıda kolay kolay katlanmaz bunu biliyorum ki inanın geçen yıl evlenme yıldönümümüzde kendisi bile aynı şeyi söyledi.. senden başkası beni çekmez ben bile kendim gibi biriyle yaşayamazdım diyor.
eşim hep "ben,ben"diyen biridir. iyi bir insan ama bencil ve kendini etrafındaki herkesle çok kıyaslayıp hep üstün görür.
nerde nasıl davranması gerektiğini bilmez. örneğin; daha geçen hafta alışveriş yapıyoruz meyve sebze reyonunda ben salata malzemeleri alıyorken bana karşıdan meyve alacakmıyız diye seslendi bende bi dakika canım geliyorum dedim. sesim duyabileceğinden az çıkmış olacak ki bunu duymamış. ben orda salata malzemelerini poşete koyarken bir anda alışveriş arabası belime çarptı kafamı bi çevirdim sevgili eşim.. napıyosun dedim başladı söylenmeye küfürlü bir takım cümleler , ben sana soru sorunca bana cevap vereceksin demeler..
örneğin ; bundan 1,5 yıl önce bir bayram sabahı uyandık , kahvaltı edip annemlere gidecektik bayramlaşmaya. ben börek alayım dedi o çıktı bende sofrayı hazırladım güzelce domates salatalık filan sordum. hani geldiğinde hazır olsun dedim. hiçbi sorunumuz yoktu şen şakrak şakalaşarak çıktı evden , geri döndüğünde beş karış surat.. oturduk sofraya ne konuşuyor ne doğru düzgün birşey yiyor aşkım bişeymi oldu canınmı sıkkın dedim.. demez olaydım..
tabağı çatalı herşeyi fırlattı masadan. ben daha ne olduğunu anlamadım ağlayarak bilmeden bişeymi yaptım seni kızdıracak dedim beni kolumdan tutup yere fırlattı ve yemek masasının sandalyesinin ayağı ile alnıma vurdu. kafamdan bir kafa daha çıktı öyle bi şişkinlik o kadar diyeyim size.. 2,5 ay iki gözümde mosmor gezdim. aileme,ailesine mutfakta sandalyeyle dolaptan bişey alırken düştüm mermere çarptım dedim. sonrasında çok üzüldü filan ama iş işten geçince neye yarar?
arabada seyir halindeyken bişeye kızsa elini yumruk yapar bacağıma göğüs kısmıma vurur. beni 3 kez yolda e-5 in ortasında arabadan indirdi in aşağı s... git diyerek.. sonra dönüp geri alıyor.
araç kullanırkende diğer sürücülerlede kavga eder kavga etmeyi birini dövmeyide maharat gibi anlatır övünür bununla..
daha yazacağım çok şey var aslında.. anlat anlat bitmez bendeki dert..
Sinirlerim tepeme çıkıyor ya artık bırakın şu ''Ailemin üzülmesini istemiyorum'' lafını..
üzülsün aileleriniz neler yaşadıgınızı bilsinler..Yahu ALLAH muhafaza üzütüden dert sahibi olup yataklara düşseniz üzülmeyecekler mi ?
Benim kızım eziyet çekse kocasından bana da sırf üzülmeyeyim diye dememiş olsa ben daha fazla kahrolurdum
"ailemin üzülmesini istemiyorum" demek tabiki doğru değil. sonucta saçma sapan bir evliliği devam ettirmeye çalışıyorum ömür geçiyor bu şekilde..
fakat benim annem hem kalp hem tansiyon hastası. ve fazlasıyla hassas , aşırı derecede hassas. en ufacık birşeyi kafasına takar sonrada bayılır filan. yıllardır böyleydi son zamanlarda hastalığı boyut değiştirdi çok yorulduğunda veya kafasına birşey taktığında yarı felçli gibi oluyor ağzı kitleniyor yüzü yamuluyor kaslarıyla alakalı sanırım. gitmediği doktor kalmadı ama bir teşhiste konulamadı. kendimce hep işte zaten herşeyi kafaya takıyor hasta oluyor bende birşeylere sebep olmayayım gibi düşüncelerim vardı..
vardı diyorum çünkü ben bu düzeni değiştirmeye karar verdim. buraya bu durum için konu açmamıştım , gerçekten başımda kendim sebep olmuş olsam bile bir borç belası var ama konu bir şekilde böyle yol aldı , fikir alışverişi yaptık. ve evet benim için en en en doğru şey bitirmek. hatta onun içinde öyle.. bir dahaki açtığım konuda sizi durumumla ilgili bilgilendiricem.
bu adımı atmak için , konuşmak için , aileme söylemek için günler geçmesini beklemicem oturup kara kara düşünmeyeceğim.
ben kangren olmuş parmağımı kesip atıcam , hayatıma tek başıma ama huzurla devam edicem.
bak canım anneni güzelce ikna edersen seni kararlı görür ve aldıgın karardan ötürü mutlu oldugunu bu evliligin seni yıprattıgını güzel bir ifade ile ikna edici olarak anlatırsan annen yine dedigin gibi olur mu
aslına bakarsan yorum yapan arkadaşlardan birisi (ismini hatırlayamadım alınmasın bana okur ise ) anneler babalar nasıl anlamaz çocugunun mutsuzluğunu , benim babam telefonda sesimden bile anlar demiş.. benim ailemde farkında , eski neşesinden eser olmayan bir kızlarının olduğunun farkındalar. zaten de eşimi yıllardır onlarda tanıyorlar onların yanındada birkaç kez saçma sapan davranışları konuşmaları oldu bana karşı.. gittiğimiz her ortamda benim huzursuz olduğumun farkındalar..
annemi üzecek şey benim boşanmam veya mutsuzluğum olmaz , aksine daha huzurlu mutlu olacağımı bilir ve doğru bi karar verdiğimi düşünerek yanımda olur.
ama boşanma süreci sancılı bir süreç.. istediğiniz kadar aileniz arkanızda olsun, siz güçlü olun sıkıntılı bir süreç. o süreçte üzülmesin sorulan sorulardan filan başka bişey istemem. ama herşeyide ben kontrol edemem malesef gücüm malesef yetmez. eğer kendim için birşeyler yapacaksam göze almam gerekiyor bazı şeyleri.
canım bu işi şimdi yapamazsan, bir daha hiç yapamazsın...
hele çocuk olursa hiç...
mutlaka zorlu bir süreç olacak ama geleceğini kurtarcaksın... öyle düşün...
Şuan şok oldum okuduklarım karşısında.Bir kadına kocandan ayrıl demek cok yanlış ama şiddete başvuran adamı öpmeye bile değmez.Nedemek yumrukla göğsume vuruyor,ne demek bacagıma vuruyor yada ne demek e5 te sizi araban atıyor.aslında bu konunun buralara gelmesini istemedim ama sonuçta sebebi var ise bişeylerin paylaşılmalı.. haklısınız..
biz çok severek evlendik ve 8 senedirde evliyiz. çocugumuz yok. iyi kötü bi ev aldık işte hala kredisini ödediğimiz başkada bir şeyimiz yok..
yalnız aramızda hala bir sevgi bağı varmı bilemiyorum. ben 4/4 lük bir insan değilim ama benim eşime benden başkasıda kolay kolay katlanmaz bunu biliyorum ki inanın geçen yıl evlenme yıldönümümüzde kendisi bile aynı şeyi söyledi.. senden başkası beni çekmez ben bile kendim gibi biriyle yaşayamazdım diyor.
eşim hep "ben,ben"diyen biridir. iyi bir insan ama bencil ve kendini etrafındaki herkesle çok kıyaslayıp hep üstün görür.
nerde nasıl davranması gerektiğini bilmez. örneğin; daha geçen hafta alışveriş yapıyoruz meyve sebze reyonunda ben salata malzemeleri alıyorken bana karşıdan meyve alacakmıyız diye seslendi bende bi dakika canım geliyorum dedim. sesim duyabileceğinden az çıkmış olacak ki bunu duymamış. ben orda salata malzemelerini poşete koyarken bir anda alışveriş arabası belime çarptı kafamı bi çevirdim sevgili eşim.. napıyosun dedim başladı söylenmeye küfürlü bir takım cümleler , ben sana soru sorunca bana cevap vereceksin demeler..
örneğin ; bundan 1,5 yıl önce bir bayram sabahı uyandık , kahvaltı edip annemlere gidecektik bayramlaşmaya. ben börek alayım dedi o çıktı bende sofrayı hazırladım güzelce domates salatalık filan sordum. hani geldiğinde hazır olsun dedim. hiçbi sorunumuz yoktu şen şakrak şakalaşarak çıktı evden , geri döndüğünde beş karış surat.. oturduk sofraya ne konuşuyor ne doğru düzgün birşey yiyor aşkım bişeymi oldu canınmı sıkkın dedim.. demez olaydım..
tabağı çatalı herşeyi fırlattı masadan. ben daha ne olduğunu anlamadım ağlayarak bilmeden bişeymi yaptım seni kızdıracak dedim beni kolumdan tutup yere fırlattı ve yemek masasının sandalyesinin ayağı ile alnıma vurdu. kafamdan bir kafa daha çıktı öyle bi şişkinlik o kadar diyeyim size.. 2,5 ay iki gözümde mosmor gezdim. aileme,ailesine mutfakta sandalyeyle dolaptan bişey alırken düştüm mermere çarptım dedim. sonrasında çok üzüldü filan ama iş işten geçince neye yarar?
arabada seyir halindeyken bişeye kızsa elini yumruk yapar bacağıma göğüs kısmıma vurur. beni 3 kez yolda e-5 in ortasında arabadan indirdi in aşağı s... git diyerek.. sonra dönüp geri alıyor.
araç kullanırkende diğer sürücülerlede kavga eder kavga etmeyi birini dövmeyide maharat gibi anlatır övünür bununla..
daha yazacağım çok şey var aslında.. anlat anlat bitmez bendeki dert..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?