bana bir akıl verebilecek olan var mı??

Peki eşinin agrasif oluşundan korkup kredi çekiyorsun da elinde çekme gibi bir imkan olmasaydı ne yapacaktın?
Ya da borçları ödedin erkek adam sormaz mı bu borçlar nasıl kapandı kendi kendine diye??
Bence çok tuhaf bu kısım.

Saklamakla hata etmişsin.
Kendin de demişsin kaldıramayacağım yükler alıyorum diye.
Alma arkadaşım, yük aldıkça yüklenen çok olur.
Eşinle zaten doğru dürüst bir iletişiminiz yokmuş,ne yapacaktı bunu öğrenince daha fazla.
borç ortak borcunuz,sen üzülüp gerilmiyomusun,sen çırpınmıyomusun. acıyı da sıkıntıyı da paylaşacaksınız.
paylaşmayı öğrenmezseniz sen çok ezilirsin,yıpranırsın.
akraban yüzünden zor durumda kalmışsın ve laf işitmemek için kendin hallettme yoluna gitmişsin.
açıkcası böyle bir kredi çektiğini er geç öğrenir eşin ve daha kötüsü yanlış anlar,yanlış yorumlar vs.
ne bileyim bu kadar ters bir adamın tepkileri böyle olabilir diye düşünüyorum.
tefecilere bulaşma,banka ile yapılandırma için görüş.
ve bence eşine söyle bu kredi meselesini.

ödemeniz 3 ay akasadığı için borcun tamamı temmerrüde düşer ve banka sizden borcun tamamını geri ister... üzerine birde yasal faizler eklenir...

ne yapıp edin, avukatla ya da banka ile görüşün, borcu ödeme niyetinde olduğunuzu bilsinler.... ödemelerin miktarını azaltıp, süreyi uzatmaya bakın...

biraz daha faiz ödersiniz ama diğer türlü tüm borcunuz faizle birlikte karşınıza dikilir...

eğer eve haciz falan gelirse veya avukat size ödeme taahhüdü falan imzalatmak isterse sakın imzalamayın...

yapabileceğiniz en iyi şey banka ile görüşüp taksitlerinizi küçültmeniz... bunu biran önce yapmaya bakın...

Şunların altında yatan gerçek sorununuz nedir sizin?

aslında bu konunun buralara gelmesini istemedim ama sonuçta sebebi var ise bişeylerin paylaşılmalı.. haklısınız..
biz çok severek evlendik ve 8 senedirde evliyiz. çocugumuz yok. iyi kötü bi ev aldık işte hala kredisini ödediğimiz başkada bir şeyimiz yok..
yalnız aramızda hala bir sevgi bağı varmı bilemiyorum. ben 4/4 lük bir insan değilim ama benim eşime benden başkasıda kolay kolay katlanmaz bunu biliyorum ki inanın geçen yıl evlenme yıldönümümüzde kendisi bile aynı şeyi söyledi.. senden başkası beni çekmez ben bile kendim gibi biriyle yaşayamazdım diyor.
eşim hep "ben,ben"diyen biridir. iyi bir insan ama bencil ve kendini etrafındaki herkesle çok kıyaslayıp hep üstün görür.
nerde nasıl davranması gerektiğini bilmez. örneğin; daha geçen hafta alışveriş yapıyoruz meyve sebze reyonunda ben salata malzemeleri alıyorken bana karşıdan meyve alacakmıyız diye seslendi bende bi dakika canım geliyorum dedim. sesim duyabileceğinden az çıkmış olacak ki bunu duymamış. ben orda salata malzemelerini poşete koyarken bir anda alışveriş arabası belime çarptı kafamı bi çevirdim sevgili eşim.. napıyosun dedim başladı söylenmeye küfürlü bir takım cümleler , ben sana soru sorunca bana cevap vereceksin demeler..
örneğin ; bundan 1,5 yıl önce bir bayram sabahı uyandık , kahvaltı edip annemlere gidecektik bayramlaşmaya. ben börek alayım dedi o çıktı bende sofrayı hazırladım güzelce domates salatalık filan sordum. hani geldiğinde hazır olsun dedim. hiçbi sorunumuz yoktu şen şakrak şakalaşarak çıktı evden , geri döndüğünde beş karış surat.. oturduk sofraya ne konuşuyor ne doğru düzgün birşey yiyor aşkım bişeymi oldu canınmı sıkkın dedim.. demez olaydım..
tabağı çatalı herşeyi fırlattı masadan. ben daha ne olduğunu anlamadım ağlayarak bilmeden bişeymi yaptım seni kızdıracak dedim beni kolumdan tutup yere fırlattı ve yemek masasının sandalyesinin ayağı ile alnıma vurdu. kafamdan bir kafa daha çıktı öyle bi şişkinlik o kadar diyeyim size.. 2,5 ay iki gözümde mosmor gezdim. aileme,ailesine mutfakta sandalyeyle dolaptan bişey alırken düştüm mermere çarptım dedim. sonrasında çok üzüldü filan ama iş işten geçince neye yarar?
arabada seyir halindeyken bişeye kızsa elini yumruk yapar bacağıma göğüs kısmıma vurur. beni 3 kez yolda e-5 in ortasında arabadan indirdi in aşağı s... git diyerek.. sonra dönüp geri alıyor.
araç kullanırkende diğer sürücülerlede kavga eder kavga etmeyi birini dövmeyide maharat gibi anlatır övünür bununla..
daha yazacağım çok şey var aslında.. anlat anlat bitmez bendeki dert..

bu ama iyi mi dediniz ben mi yanlıs okudum anlayamadım neyse ama iyi denecek yanları varsa bu davranıslar alır götürür onları neden tahammül ediyorsunuz bu adama

canım benden sana bir tavsiye; dikkate alır mısın bilmem ama tecrübe konuşuyor, öyle diyeyim...

hazır ortada çocukta yok...şu var olan sorunu halleder etmez, arkada dönmeden bu adamdan kaç...

sakın bana aşk sevgi deme... sana bunları yapan adamda aşk sevgi olsa sana bunları yapmazdı... öyle düşün...

birde bunun yaşlılığı var... bu tipler yaşlandıkça iyice zıvanadan çıkarlar... senin suçun nedir, bunları çekeceksin...

inan bu tiplerden kimseye hayır gelmez... dirayetli ol, kendini ezdirme... böyle bir adam içinde her yükün altına kendin girme...

gençliğin geçmeden kurtulursun bu tipten inşallah...

boşan demek kolay demeyeceğim elbette ama sen bu insanla nasl yaşıyorsun? ömrünün sonuna kadar gözün yiyor mu bu şekilde yaşamayı gerçekten?
çok üzüldüm durumuna.

eşine anlat.neden bunca yükün altına tek başına girdin ki.evlilik müşterektir sonuçta. birlikte bir çözüm bulursunuz.

konu sahibi ,eşin anlattığın şekilde biriyse sen bu borcuda söylesen kabul etmeyecektir.hatta çekerken bana mı sordun kendin öde bile diyebilir,sonuçta borç bireysel ortak çekilmemiş .ama borçlada borç ödenmez iş yerinde biraz eski olsan içerden toplu çekip aydan aya maaşından kestiirebilirdin.

Son düzenleme:
Okurken dehşete kapıldım vallahi
Eşimden yana şanslı olduğumu düşünmeye başlayacağım neredeyse:26::26:

Senin 2000 TL'lik borçtan çok daha önemli bir sorunun var. Gerçekten bu adamla bir ömür mü diyorsun? :44:

.

Senin 2000 TL'lik borçtan çok daha önemli bir sorunun var. Gerçekten bu adamla bir ömür mü diyorsun? :44:

.

diyemiyorum arkadaşım.. inan ki diyemiyorum. daha bu anlattıklarım yaşadıklarımın 10/1 i.
artık üzüntüden sağlığımda etkileniyor.
bi adım , bi cesaret.. bi düşünmesem ailem üzülürmü filan diye atıcam o adımı..

peki siz aldığınız maaşı eşinize mi veriyorsunuz yani maaşınızı biliyormu.yada borcu sizmi ödüyordunuz akrabanıza eşinizmi ?

Güzel arkadaşım benim, var hala senin gibi kendinden başka herkesi düşünen insanlar.

Bu kadar sıkıntı, üzüntü, herşeyi önceden hesaplayıp, her adımını düşünmek senin sağlığını etkilemeyecek mi? Asıl sana bişey olursa bir gün ailen üzülmeyecek mi?

Ben asla ayrıl demem, ama bir hayatımız var; asıl bunu ölçüp tartman lazım. Kaç yaşındasın? 50'ine gelip arkana baktığında koca bir pişmanlıkla karşılaşabilir misin? Ben aslında hiç yaşamadım deme ihtimalin nedir sence? :44:

Duvarı nem, insanı gam yer derdi bir teyzem. Senin için bir numaralı öncelik kendi hayatın olmalı.

.

canım cv gönder istersen bende bilinen bir sigorta şirketinin genel müdürlüğünde çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…