Bana da yardım lütfen....

bunları düşünüp durma bence...bu şekilde sorun yaşayarak evlenen çok insan var..herşeyi kendiniz yapmışsınız ne güzel.. en iyisi bu bence...yani bu konuyu kafandan at öncelikle...
torununu sevmek için gelir evet...gelmesi bence de sorun değil ama nasıl davranışlar sergileyecek acaba karışacak mı şöyle yap böyle yap biz böyle büyüttük vs...
yorucu işler bunlar ama bu ilişkilerde maalesef olmazsa olmaz...ben seni anlayabiliyorum...allah yardımcın olsun...
resmi ama samimi davran derim...ve o bu şekilde hoşlanmayacağın şeyler söylerse de ya sessiz kal ,,ya da anne neden böyle dediniz ben çok üzüldüm de çok bir yöntem denedim ve gördüm:)kaydirigubbakcemile5

sağol canım . Şenizkimselerede bişey anlatamıyorum içime atıyorum sıkılıyorum .
eşim anlayışlı Allahtan . buraya yazınca bile rahatladım . sorun bende deil onlarda gerçekten . a.s

taktığını söylediğin şeylere bir zaman sonra gülüp geçeceksin inan

kafanı rahat tut kendini meşgul edecek bişeyler bul çok uzak durma yakın da olma kaynananla
zamanla alışır bir düzen kurarsın yaşın genç ama biyolojik saatin de işliyor biryandan bebek için bence doğru zaman eğer eşini seviyorsan tabi

bebek olunca biraz daha değişecek herşey kısmen daha zorlaşacak yönler de olacakçok güzel olan şeyler de olacak ama geçmişi düşünüp değiştiremeyeceğin şeyler için ve geleceği düşünüp ne olacağından emin olamadığın şeyler için kafanı yorma

anın tadını çıkar gitmek istediğinde git istemezsen gitme eşinle huzurunu da bozma bu sebeplerden
ailesidir elbet görüşülecek ama dozunu ayarlamak da sizin elinizde

aynı sorunları yaşayan biri olarak sakın hemen yapma deim bebek.dur bir ya 2-3 sene geçsin.ben 1 yldan sonra hamile kaldım şimdi oğlum 3 aylık ama sana tavsiye etmem hamileyken insanın kafasının rahat olması eşininde sana huzur sağlaması çok önemli bir süre bekle onların huyunu suyunu öğren onlarla olmaya alış ondan sonra düşün derim ben.

herşeyi kendimiz yaptık bide kendileri yapmış gibi milletin içinde düğünden yeni çıktık falan diyor...kendine 3 bilezik yapmış , görümcem laptop almış , kaynatam son model cep telefonu almış . biz borç içinde yüzerken onlar sefasını sürüyolarsenağlama

benimde 2 ay sonra 1 yıl olacak zaten canım. 9ay hamilelik.... 2 sene olacak zaten .
hemende hamile kalacağımmı bakalım hayırlısı olsun diyim . eşim çok anlayışlı bana yardımcı olacağını biliyorum . Allah analı babalı büyütsün oğlunu canım a.s.

insanın gücüne gider hak veriyorum sana...:teselli:

borçlerınız bitecek sende rahatlayacaksın minnetiniz olmamış olur hem...düşünme bunları görümcen bakalım nelerle karşılaşacak...etme bulma dünyası....:teselli:

kusura bakmayın ama siz kendinizi çoktan hazırlamışsınız..gıcık oluyosunuz kayınvalidenize...

ben o kadar okudum ortada dişe değer hiç bi sorun göremedim..

kayınvalidem bana çeyiz serdirdi..aman allah soruna bak öyle bi sorunki daha olmayan bi hamilelik olmayan bi çocuk ve olmayan torununu görmeye gelecek kayınvalideden bahsediyosunuz..

artık tüm kayınvalideleri potansiyel canavar görmesek iyi olur..

canım sorun sırf çeyiz serdirmek değil kii
benim eşim bileziğimi yüzüğümü setimi nişanda alınanları herşeyi ama herşeyi kendi aldı gelinliğimi aklına ne gelirse.borç buldu yaptı.anne baba olarak oğlum şu parayı al lazım olur diyemezlermiydi yani...
düğünde ne kardeşi ne ablası hiçbişey takmadı.annesi babası eşimin aldığı bilezikleri taktı utanmadannnnn...
düğünden 2-3 gün önce istemediğim halde çeyiz serdirdi.dedimde ben istemiyorum onlar eskide kalmış biz herşeyi yerine koyduk dedim bazanın altından dolapların içinden çıkarttırdı miletee gösterecekmiş millete ne benim çeyizimden...
eve gelir herşeye bahane bulur.6.katta oturuyorz tülümü kısa istedim ben mutfağa gittiğimde bu ne düdük gibi 5 karış falan filan diyo . onane benim tülümden sanki...
düğünde onlara verilen paraları altınları bize vermediler borcumuz olduğu halde.eşim istedi 1,5 milyar falan toplandı dedi ama para yookkk...gelen hediyeleri vermedi..2-3 kase bardak verdi okadar..çokda veren olmuş . ben borcamda falan deilim . ama gösterip bunlar geldi al dese ben yine derim benim var sen kullan diye ama hep kendilerini düüşünüyolar...kendine 3 bilezik yapmasını bılıyo ama......
gittiğimizde surat asıyooo
daha neeeeeeeeeeeeeee

öncelikle eşinizin tüm masrafı kendisinin üstlenmesi sizin değil eşinin ailesiyle olan kendi sorunu...

bende evlenirken eşim a dan z ye herşeyi kendi birikimiyle yaptı..ne var bunda anlamadım ben değil sinir olmak eşime saygı duydum saygım kat kat arttı..her erkek yapamaz bunu..

yani sizde yazdıklarınızı gözden geçirirseniz ortada " ya bebeğim olunca bana sık gelirlerse " dedirtecek bi sorun olmadığını görürsünüz..

allah daha büyük dert vermesin..

bu arada eşimde farkında filan demişsiniz ya annesinin ne olduğunu biliyo filan..

benden size tavsiye annesini kıldan çöpten böyle nedenlerle yargılayacak insan yarın öbürgün eine neler yapmaz..

daha yeni evlisiniz herşey laylom böyle devam eder sanmayın bence eşinizi bıktırırsınuız..

ben bunların çook çok daha fazlasını yaşadım ama eşim annesine saygısızlık yapsa ben soğurum ondan en önce..

anne adı üstünde yok daha ötesi gelirde torununu görmeye isterse kalır eder...

ben eşim herşeyi yaptı diye eşime değil ailesine sinir oldum !!!
Allah razı olsun eşim her istediğimi aldı . ama ailesininde yardımcı olmasını isterdim . kendi çabasıyla borçla yaptı.halada borcumuz var. gidelim gezelim demeye gelince biliyo ama bizim borcumuzun olduğunu bile bile yardımcı olmamaları sinir ediyo beni. ya benim ailem çok iyi ondan onları öyle görüyorum . Allah benim ailemdende razı olsun. Allah herşeyi görüyo . kimsenin yanına bırakmıyor

ben eşim herşeyi yaptı diye eşime değil ailesine sinir oldum !!!

işte olmamanız gerekiyo.. sizin bi eksiğiniz yok madem size ne eşiniz almış ailesi almış..

yani çok ilginçsiniz..

tamam insan hediye filan beklerde eşyayı kimin eldığı sizi hiç ilgilendirmezki..

benim kayınpederim de birşey yapmadı biz evlenirken üstüne üstlük ona o dönem borç verdik çünkü evinin için yaptırıyordu.

ama bunları temcit pilavı ısıtıp ısıtıp ne kendimi doldurdum ne de eşime birşey söyledim.
o görmesi gerekeni görüyordu, benim ağzımdan duymasına gerek yoktu sonuçta.

olan olmuş biten bitmiş, evli misiniz siz sonuçta; mutlu musunuz?
daha ne?
2 bilezik eksik olsun varsın, ne olacak yani..
herkesin sizle aynı düşünmesini bekleyemezsiniz.
ben öyle aman aman dişe dokunur bir sorun göremedim.

hee madem çok çok rahatsızsınız niye karşılıklı konuşmuyorsunuz?
soğuk davrandığını söyleyin, onunla gezmeye gitmek istemediğini söyleyin.
belki onun da sizden yana sıkıntısı vardır o da anlatır..

tamam bazı kaynanalar var hakikatten kaynanada yani böle ufak tefek seylerede takılmayın yahu ne var o soğuksa sen sıcak ol daha yeni evlisin alısma süreci diye bsey var daha simdiden bunlara takılırsan ohooo ilerde en ufacık seyleri bile gözüne batar hem nedemek sevmiyorum istemiyorum yani bu terimlerde hos değil....

canım daha hamile bile değilsin ki
nasip kısmet işi bu
doğmamış bebeğe don biçer gibi daha şimdiden
bide bunu kafana takıp iyice sinir olma
hak var hayır var belki zamanla hersey düzelir
boş ver canım yardım etmediler diye düşünme
oldu bitti evlendin işte
herkesin insanlığı kendine ister yapar ister yapmaz
öyle çok büyük bi dert yok ortada kocanla iyi olmaya bak sen

Anliyorum seni...
Cunku ayni seyleri bende yasadim, o kadar zoruma gitti ki yapilanlar...anlatmakla bitmez...gittikçe içime dert dustu, ayilip bayilacaktim, surat asmiyim dedim yapmiyim dedim, yapmadim etmedim fakat annesi kendini havalarda gordu sanirim : hem suçlu hem guçlu misali...
ne yaptim biliyormusun ? bir gun esimle onlar yuzunden tartistik...artik bunalima kadar gidiyordum ben...Ve bir aksam karar verdik : oraya gittik...
Içimde ne var ne yok soyledim, annesine dedim surat asmasi gereken biri varsa o da benim, butun gerçekleri soyledim, herkesi de basima topladim...anlattim da anlattim...
Hepsi baslarini egdiler...Esimde beni tuttu orda, yanimdaydi, arkamdaydi, destekledi.
Simdi yine gidiyorum haftada bi kez yadaher 15 gun de bir, ben yine ayni ben, ama onlar bana karsi çok degistiler çok. Asla ezdirmem kendimi. Esimde.
Otururum sohbet varsa ederim sohbet yoksa tv izlerim. kalkar geliriz.
Inan ustumden yuk kalkti. Bizde herseyi biz yaptik, hala oduyoruz, olsun...Bizim dugunumuzdu, bizim evimiz, herseyi biz yaptik deyip gurur duyuyabiliyoruz kendimizle.
Bence, en yakin zamanda git konus esinle beraber..
Ha bu arada, bagirmak çagirmak yok, kisa ve net cumleler...Inan daha çok iç acitiyor.
Allah yardimcin oslun...
Unutma ki omur boyu kin duyamazsin, mecburen konusmalisin...Bilsinler onlarda.
Allah yardimcin olsun.

benim babam 3 çocuk babası bir memurdu,hepimizede şunu söyledi,herkes okuyacak başka çareniz yok ve evlilik paranızıda biriktirip evleneceksiniz diye.çünkü bizleri okutana kadar akla karayı seçtiler hertürlü zevkten feragat ettiler.abim evlendi biraz çalıştı para biriktirdi,biraz borçlandı,ben aynı şekilde şimdi erkek kardeşim sözlü.durumları biraz düzeldi ev fln aldılar borçları yeni bitiyo.şimdi erkek kardeşim evlenecek abime nekadar yaptıysanız onada o kadar yapacaksınız diyorum çünkü busefer elti ve kardeş kavgaları olması muhtemel olacak-çünkü bizimkiler durumumuz düzeldi biraz diye küçüğe yardım etme hevesi içindeler-. benden yana hava hoş hiç rahatsız olmam ama yengem bi iğne fazla yapılırsa herhalde bizimkilerin kapısını 1 yıl açmaz.

benim eşimin aileside bişey yapmadı hatta eşimin yaptırdığı dairenin parasını alıyorlar.ilk zaman bende çok takıyodum ama bi süre sonra bu eşinle arana soğukluk girmesine neden oluyo.boşver minnet etme,kanaat et,Allah versin de.

esas söylemek istediğim,eşlerimiz kendi kendine büyüyüp okumadı,iş güç sahibi olmadı,onları bu zamana kadar aileleri yetiştirdi ve siz o beğenmediğiniz,sevmediğiniz kadının oğluna aşıksınız,o kadının büyüttüğü çocuğa,BUNU HİÇ UNUTMAYIN,EŞİNİZ KENDİ KENDİNE GELMEDİ BU YAŞA....

sağol cnm aslında en iyisini yapmışsın . iyice bunalırsam bende yaparım . kendimi ezdirmiyorum zaten . ama daha çok üzülürsem konuşurum bnde :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…