işte olmamanız gerekiyo.. sizin bi eksiğiniz yok madem size ne eşiniz almış ailesi almış..
yani çok ilginçsiniz..
tamam insan hediye filan beklerde eşyayı kimin eldığı sizi hiç ilgilendirmezki..
tamam bazı kaynanalar var hakikatten kaynanada yani böle ufak tefek seylerede takılmayın yahu ne var o soğuksa sen sıcak ol daha yeni evlisin alısma süreci diye bsey var daha simdiden bunlara takılırsan ohooo ilerde en ufacık seyleri bile gözüne batar hem nedemek sevmiyorum istemiyorum yani bu terimlerde hos değil....
bence siz daha ilginçsiniz. ben buraya derdim var ki yazıyorum sizin yazdıklarınıza bak !
eşyayı kimin aldığı elbetteki beni ilgilendirir...ana babaysa yapacak ! benım anam babam nıye alıyo herşey , herşeyı yapmaya çalışıyo ? bız borç içinde yüzerken o sefasını süremez . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sorun ; bi eşya değil siz anlamıyosunuz sanırım
sen bekarsın galiba cnm uzaktan öle demesi kolay tabiii
sizden farklı düşünene ya da sen haklı değilsin bence diyene arka arkaya ünlemler, anlamıyorsunuz demeler;
sen bekarsın galiba demeler.
Sarra;
ama başta belirtmemişsin ki bekarlar yorum yapmasın, beni haklı bulanlar yazsın diye.
Tabiki de her düşünce yazar bu durumda.
niye bu gerginlik??
sizden farklı düşünene ya da sen haklı değilsin bence diyene arka arkaya ünlemler, anlamıyorsunuz demeler;
sen bekarsın galiba demeler.
Sarra;
ama başta belirtmemişsin ki bekarlar yorum yapmasın, beni haklı bulanlar yazsın diye.
Tabiki de her düşünce yazar bu durumda.
niye bu gerginlik??
bakın bence ne yapın biliyomusunuz..
çocuk yapmayın haa yapacaksanız kayınvalidenizden ayrı bi şehire taşının..
Eşinizin başında bol bol dırdır edin..
Eksiğiniz olmamsına rağmen devamlı şikayetlenin..
Ne demek cep teli laptop almalar filan..
Her gittiğinizde suratınızı asıp oturun..
Haa hatta yapabilirseniz hiç gitmeyin..
Hatta hatta eşinizinde gitmesini yasaklayın..
Bunu size yapanları sakın affetmeyin...
Nasıl sevdirebildim mi kendimi...
Keşke biraz daha büyüseydiniz evlenmek için..
Bende sizinle tamı tamına aynı şeyleri yaşadım.
Ama seni anlayamıyorum....
Ne demek ana-babaysa yapacak....
Ben elimde olana bakarım, o elimde olanları kimin aldığına değil....
Eşimin de benim de ailelerimizin geliri hemen hemen aynı, ama benim ailem paraayı daha akıllıca kullanmış, eşmin ailesi ise günübirlik yaşayan insanlar....
Eşimle çıkmaya başladığımızda ki bundan 7 sene önce kenarda köşede bankada 100 lirası bile yoktu, maaşını alıp ki iyi kazanıyordu günübirlik oraya buraya harcıyordu... Çıkmaya başladığımızın 2. senesinde evlenme kararı aldık, ama şartım vardı önce ev almalıydı.... Kredi çektirdim, borç harç ev aldırdım... O kredi öderken ben TV ve buzdolabının taksitlerini ödedim. Zaten çalıştığım için anneme bir miktar para gönderiyordum, annem benm çeyiz için biriktirmiş onları... Neyse aradan 3 sene geçti evin borcu bitti, ve biz nişanlandık, bu arada ben bulaşık-çamaşır makinasını aldım taksitle, küçğk ev aletleri tencere tava tabak çanak onlar da annemin biriktirdiği para ile alındı, babam yatakodasını aldı taksitle...
Yani ben eksiksiz, hatta fazladan çeyizle evlendim, hala da annem babam buzdolabu ve tv yi benim aldığımı bilmez,eşimin boynu bükülmesin diye söylemedim...
Eşimin ailesi mi????
Onlar da bir 12kişilik gündelik yemek tabağı, asla kullanmayacağım yün yorgan ve eşimin kıyafetlerinin olduğu bir bavuldan başka bişey göndermediler...
Tüm mobilyalarımızı biz aldık, adan zye herşeyi. Taksitle...
Evlendikten sonra 1,5 yıl eşyaların borcunu ödedik....
Baştan bildiğim için ailesinin yardımcı olmayacağını düğün istemedim, nikah+ yemek dedim.. Nikah sonrası yemeğin parasını tam 4000 takılmıştı 3000ini yemee ödedik, 1000 ile de balayına gittik, tabii üstünü gene kredi kartına taksitle...
Babasının takığı bilexziği bile eşim aldı...
Hala da eşim babasının parası bittiğinde ona harçlık verir, sadece bukanuda tartışırız....
Ana-babası yapmak zorunda falan diye yaklaşmadm asla... Daha iyi, yapsalar başıma kakarlardı onu yaptık bunu yaptık diye, şimdi kimseye minnetim yok...
Bişeyi beğenmiyorlarmı? Ben beğendim, ben parasını verdim, ben seviyorum, kimseyi ilgilendirmez derim....
Hş hiçbiri de Allah var karışmaya kalkmadı, çünkü benim asabi biri olduğumu biliyorlar, hiç o yüzümü göstermedim, ama bilmelerin sağladım, o yzden pek karışmazlar....
Ha on yapmadılar, bunu yapmadılar diye de kocama dırdır edip huzurumuzu bozmanın bir anlamı yok..
Evleneli 2 yıl olcak neredeyse, daha hiç bu konunn lafı bile açılmamıştır, benim söyleyip kafasına kakmama ne gerek var, zaten o da biliyor kimin ne kadar yardım ettiğinin,kimin etmediğini....
Ama bence siz bu çocuk işini erteleyin biraz, çünkü eşinizin ailesine yada herhangi birine bu kadar nefretle dolu olabilen biri annelik için hazır değildir bence
Bende sizinle tamı tamına aynı şeyleri yaşadım.
Ama seni anlayamıyorum....
Ne demek ana-babaysa yapacak....
Ben elimde olana bakarım, o elimde olanları kimin aldığına değil....
Eşimin de benim de ailelerimizin geliri hemen hemen aynı, ama benim ailem paraayı daha akıllıca kullanmış, eşmin ailesi ise günübirlik yaşayan insanlar....
Eşimle çıkmaya başladığımızda ki bundan 7 sene önce kenarda köşede bankada 100 lirası bile yoktu, maaşını alıp ki iyi kazanıyordu günübirlik oraya buraya harcıyordu... Çıkmaya başladığımızın 2. senesinde evlenme kararı aldık, ama şartım vardı önce ev almalıydı.... Kredi çektirdim, borç harç ev aldırdım... O kredi öderken ben TV ve buzdolabının taksitlerini ödedim. Zaten çalıştığım için anneme bir miktar para gönderiyordum, annem benm çeyiz için biriktirmiş onları... Neyse aradan 3 sene geçti evin borcu bitti, ve biz nişanlandık, bu arada ben bulaşık-çamaşır makinasını aldım taksitle, küçğk ev aletleri tencere tava tabak çanak onlar da annemin biriktirdiği para ile alındı, babam yatakodasını aldı taksitle...
Yani ben eksiksiz, hatta fazladan çeyizle evlendim, hala da annem babam buzdolabu ve tv yi benim aldığımı bilmez,eşimin boynu bükülmesin diye söylemedim...
Eşimin ailesi mi????
Onlar da bir 12kişilik gündelik yemek tabağı, asla kullanmayacağım yün yorgan ve eşimin kıyafetlerinin olduğu bir bavuldan başka bişey göndermediler...
Tüm mobilyalarımızı biz aldık, adan zye herşeyi. Taksitle...
Evlendikten sonra 1,5 yıl eşyaların borcunu ödedik....
Baştan bildiğim için ailesinin yardımcı olmayacağını düğün istemedim, nikah+ yemek dedim.. Nikah sonrası yemeğin parasını tam 4000 takılmıştı 3000ini yemee ödedik, 1000 ile de balayına gittik, tabii üstünü gene kredi kartına taksitle...
Babasının takığı bilexziği bile eşim aldı...
Hala da eşim babasının parası bittiğinde ona harçlık verir, sadece bukanuda tartışırız....
Ana-babası yapmak zorunda falan diye yaklaşmadm asla... Daha iyi, yapsalar başıma kakarlardı onu yaptık bunu yaptık diye, şimdi kimseye minnetim yok...
Bişeyi beğenmiyorlarmı? Ben beğendim, ben parasını verdim, ben seviyorum, kimseyi ilgilendirmez derim....
Hş hiçbiri de Allah var karışmaya kalkmadı, çünkü benim asabi biri olduğumu biliyorlar, hiç o yüzümü göstermedim, ama bilmelerin sağladım, o yzden pek karışmazlar....
Ha on yapmadılar, bunu yapmadılar diye de kocama dırdır edip huzurumuzu bozmanın bir anlamı yok..
Evleneli 2 yıl olcak neredeyse, daha hiç bu konunn lafı bile açılmamıştır, benim söyleyip kafasına kakmama ne gerek var, zaten o da biliyor kimin ne kadar yardım ettiğinin,kimin etmediğini....
Ama bence siz bu çocuk işini erteleyin biraz, çünkü eşinizin ailesine yada herhangi birine bu kadar nefretle dolu olabilen biri annelik için hazır değildir bence
Arkadasım ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin..eşinin annesi bu atamaz satamaz..üstelik surat asarsan ,gitmezsen ,istemiyorum eve gelemsin dersen zamanla haklı olsan d ahaksız konumuna düşersin..
erkekler anlamaz bu tarz ince detayları seni suçlar eşin bi bakarsın yuvan bile yıkılmış..bu kadar kasma kendini çocuk on sene sonra da olsa bu kadın gelecek sevecek sonucta...bence yok yere üç günlük dünyada kendini de eşini de bunaltıyorsun..
İlk 3-4 cümle tamamen benim düşündüklerimin ve yaşadıklarımın aynısı ne tuhaf değil mi. Yalnız değilsin canım, ama daha pozitif bakmalıyız ben kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Allah rızası için komşu akraba ziyareti yaptığımı düşünmeye çalışıyorum. sonradan edinilen bir aileyi kabullenmek ve sevmek ne zor. Allah yardımcımız olsun. a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?