Bana görümcemin altınlarını takmışlar!!

sonuçta geri alsalarmış evet çok daha büyük sorun olurdu gösteriş için hava için farklı şeyler düşünülürdü ama öyle bir talepte olmamış

bence çokta abartılcak bir durum yok aynı durumu ailem yaşasa durumu olmasa mahçup olmamaları için bende seve seve verirdim gibi ama tabi karşısındaki insanın ne anlayacğını bilmeden

kardeşim nişanlı evdeki ne var ne yok taşımak istiyorum annemlere herşeyi eksiksiz olsun diye gelinin tam olsun diye sende bence konuyu açıp ortamı germe gerek görselerdi sana bir şekilde anlatırlardı

buna karsı tavrım gorumceylearamdakı ılışkıye baglı
benım gorumcem bana dese kesın sınır etmek ıcın der buda bana batar ((yasadıklarımızdan dolayı coksorunlarrımız oldu ))
ama eger samımıyetıne guvenıyorsanız gorumcenız bunu sıze soylemıs soylemeyebılırdı ve sızın de hıc haberınız olmayabılırdı bence buyutmeyın..
tabı dedıgım gbı ıyı nıyetlıyse...

canım kafaya takılacak bişry yok bence...
annesinin babasının mahçup olmaması için vermiş..
istese vermeyebilirdi de...
o o tarafın düşüneceği bişey... sen kullanmana bak...

bozulmazdım hatta üzülürdüm..hem görümcem adına hem k.validemler adına..insanların eli sıkışıkmış kızlarından alıp takmışlar..o da ne iyi görümceymiş ki bişey demeden vermiş setini..

eğer o kızımızın seti geri ver deselerdi evet haklısın derdim ayıp ederlerdi ama şimdi konuşacak birşey yok.set sende sonuçta.

Kesinlikle katılıyorum.
Nesine bozulduğunuzu bile anlamadım açıkcası
Geri istememişler etmemişler ben olsam mutlu olurdum elleri sıkışık olduğu halde kızlarından rica edip gönlümü hoş yapmaya çalışmışlar diye.
Başkası olsa cidden vermezdi görümceniz de düşünceliymiş demek ki

Bence hiç problem yapma..sonuçta durumları olmamasına rağmen takı takmışlar görümcen de büyük fedakarlık yapmış..benim kv düğüne bi hafta kala bana sana düğünde bişey takamıycaz dedi durum yok dedi ben bozuldum tabi ama dedim o takı sizin serefiniz madem durum yok diyosunuz (ki durum vardı)ben ne dîyim dedim sustum kv bana ne dese sen bize iki bilezik getir sana onları takalım..o an ne hissettiğimi bi düşünün!!sorun yapmadım düğün oldu görümcem dahi bîlezik takmadı!sonra ne oldu bizim düğünden 2-3 ay sonra bilgisayar aldılar torunlarına artı evin halılarını değiştirdiler sonra kv umreye gitti ardından da kendilerine yazlık aldılar!ne bereketli gelinmişim diyorum ..evlenirken bize yaptıkları şey salon ve antre halısı o kadar..bence haline şükret..sorun yapma...bu kadar şey yaşadım kocam hala annemlerim durumu yok diyo ...bi de çol borçları var dîyo sanki benim için borçları var...

Ben cidden veremezdim kendi altınlarım olsa, öyle birşey istenmesine de çok bozulurdum. Oğullarını kayırıyorlarmış gibi gelirdi. Görümce çok iyi niyetliymiş.

Bende arkadaslara katiliyorum,ortada bozulacak bir durum yok bence.Sonucta gorumcenin giyilmis ayakkabilarini vermemisler,altin bu,degerini kaybetmeyen bisey ve en onemlisi gorumcen senin gonlun olsun diye kendi setini vermis,herkes yapmaz.Elde avucta yok deyip hic vermeyebilirlerdi.yerinde olsam olayi buyutmek yerine gorumcemin ne kadar fedakar biri oldugunu dusunurdum

üstelik görümcen de 1 sene sonra sen fark edene kadar sesini çıkarmamış asla lafını etmemiş anladığım kadarıyla iyi niyetli olduğunu buradan anlaman lazım.

Bence görümceniz çok iyi niyetli o altınları ona kendi k.validesi yapmamış mı? sırf kendi ailesi için altınlarını size vermiş ve siz fark etmişsiniz. ben sizin yerinizde olsam altınlar için teşekkür eder iade ederdim. çünkü o her gördüğünde üzülecektir. hem oda eşine mahçup olmuştur. sizin eşiniz durumu oldukça yada varsa size beğendiğiniz başka bişe alır. görümcenize sakın bozuk atmayın. onun hiçbirşey için kabahati yok. belki eşinizin aileside sırf sizin ailenize çevresine mahçup olmamak için böyle bir yola başvurmuş.

üstelik görümcen de 1 sene sonra sen fark edene kadar sesini çıkarmamış asla lafını etmemiş anladığım kadarıyla iyi niyetli olduğunu buradan anlaman lazım.

bence de ..burada okuyoruz ne görümceler var neler yapıyorlar..kadın kendi takı setini vermiş

hem konuşsa ne diyecek,neden bana kızınızın altınlarını taktınız size çok alındım mı diyecek?

insanlar nasıl mahçup olur ya,düşünemiyorum bile.

Kusura bakmayın da çok nankörsünüz
Parası olduğu halde set almak istemeyen kayınvalideler var
Öyle görümce öyle kayınvalide bulmuşsunuz da öpüp başınıza koyun

Niçin bozuldunuz ki,, insanların durumu yokmuş görümceniz de iyilik edip setini vermiş, geri istemediklerine göre neden sorun ettiniz anlamadım, onlar da bayıla bayıla kızlarının setini takmamışlardır belli ki zor durumda kalmışlar, üstelik görümceniz de durduk yere söylememiş siz sorunca söylemiş, kötü bi durum görmüyorum ben, üstünde durmayın derim...

Son düzenleme:

Bence bozulacak bir durum yok. Benim de eşimin taktığı altınlar ablasınındı. Ailesinin maddi durumu yoktu, bu nedenle düğünde takılan altınlar eşimin cebinden çıkacaktı, ablasından borç almış. O yüzden diğer akrabalarımın, akrabalarının taktığı altınları borçlarımız için bozdururken ablasından borç aldıklarını bozdurmadım. Aynen geri verelim, kafamız rahat etsin dedim. Ama altınlar bizde bir süre daha durup ta biz maddi açıdan sıkışınca bir kısmını bozdurmak zorunda kaldık maalesef..

bunun nesine bozuldunuz Allah aşkına aksine minnettar olmalısınız ne iyi görümceniz varmış bence kıymetbilmezlik ediyorsunuz..

ne yapsınlar insanlar demek elleri sıkışıktı görümcenden almışlar görümcen de gözü gönlü tok biri demek ki lafını sözünü etmemiş bunun için huzursuzluk çıkartmayacaksın herhalde

böyle şeyi sorun etme istersen eşinle boşu boşuna huzurun bozulmasın. bana da düğünde takacakları set kaynanamın seti . dediler gidelim değiştirelim ne istiyorsan onu al boşu boşuna bozdfurup zarar etmeyelm dedim düğünümde kaynanamın altınları takılacak bana da . yani bence bu tür şeyler sorun edilmemmeli

ben dayaaanamz eşimle konusurdum ve sinirimdende ağlardım. ama eğer görümcemle aram iyiyse pekte sorun etmesdim. sonuçta oda gelin ve setini vermiş demkki okadar sıksıklardı fakat yalan sölemek yerine dürüstçe anlatılmalıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…