Bana görümcemin altınlarını takmışlar!!

Vay be! Helal olsun o görümceye!
demek, sen hiç sormasaydın, hiç söylemeyecekdi!

şimd bir yabancı olsaydı niye neysede, görümden vermiş diye bozuldun anlamadım, ne guzel ailesine destek olmuş! Geride sanırım almamış! Mahcup yada üzüleydin kızın kızın takısını sana vermişler anlardim, yoksa benmi ters anladım

ortada yalan falan yok bu kıza bu set kızımızın değil dememişler set takılması gerekiyormuş bir yolunu bulup takmışlar vallahi bravo..ben ellerini bırakır ayaklarını öperim o insanların ayrıca açıklama yapma mecburiyetleride yok sonuçta altın set takmış adamlar teşekkür etmek yerine nankörlük etmemek lazım ne tuhaf insanlarsınız yok sinirlenirdim ağlardım bilmem ne...insan biraz kadir kıymet bilir..siz daha çok yeni evlisiniz insanları burda saçma sapağan yönlendirip huzurlarını kaçırmayın..

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsaydım,böyle iyi kalpli bir görümceye sahip olduğum için Allah'a şükrederdim.
Niye bozulduğunuzu anlamadım açıkçası.
Geri istememişler,o set artık sizin.
Başka görümceler olsa o setin s si kalmazdı sizde.

melek gibi insanlarmış paramız yok deyip işin içinden çıkmamışlar benimkiler paraları olduğu halde set takmadılar bence çok şanslısın

Ne tatlı görümceymiş o :)
Neden bozulduğunuzu anlamadım..Çok iyi niyetli lafını bile etmemiş. Ben olsam çok duygulanır ona hoş bir hediye almak isterdim..

neyine bozuldunuz siz
neyi eşnizle konusacaksınız
sakın eşinize anlatmayın
eşiniz size acayip kızar bence

melek gibi görümceniz ve kayınvaldeniz varmıs

ben sizin yerinizde olsam o takı yerine görümceme denk bir takım bile alırım
ne bozulması

siz olsanız verirmiydiniz takınızı kimse yapmaz bozulmak yerine nasıl tesekkür ederim derdine girerdim

Ne güzel bi aileye düşmüşsünüz mutlu olmanız gerek. Başka birileri olsa düğün günü tonla lafını ederdi size. Aradan koskoca 1 sene geçmiş ve yeni duymuşsunuz. Onu da tesadüfen görüp öğrendiniz. Belli ki sizin için ellerinden geleni yapmak istemişler. Görümcenizde hem sizi hem eşinizi çok sevmiş olacak ki hiç lafını bile etmemiş.
Allah herkese böyle görümce nasip etsin.. Hiç zorunuza da gitmesin bence..

Takıldığınız yer neresi inanın tam anlayamadım.
Görümcenizle aranız ister iyi olsun ister kötü ne olursa olsun, elleri sıkışık olmalarına rağmen size bir set getirmişler.
Üstelik bunu dillendirmemişler bile, siz fotoğraftan görmüşsünüz.
Bir yıl içinde isteseydi size bunu ima yoluyla bile söylerdi sizi üzmek için.

Sizin buna kızmak yerine sevinmeniz gerekir.
Sizin eğer durumunuz şuan iyiyse görümcenize güzel bir kolye hediye alabilirsiniz.

herkes düğün takıntılarından nasıl kurtulurum almadan derdine genelde düşerken görümcen cıkarıp takısını veriyo ve gelin buna bozuluyo.
valla içimden pes demekten baska bişi demek gelmedi.hersey maddiyat demek değildir.

eşinizin ailesi size açıklama yapmak zorunda diil bence bu konuda bulmuşlar buluşturmuşlar takmışlar yok dememiler geri istememişler
böyle bişeyi bende öğrensem moralim bozulurdu ama kendim için diil görümcem için kadın setini bana vermiş acaba onun yerinde ben olsam veririmiydim diye....? ve üzülürdüm gerçekten bence bu insanlıktan başka bişey diil
bunu sizin için yapmadı ailesi insan içinde mahcup olmasın diye yaptı kardeşini sevdiği için yaptı.... o görümcenin kıynetini bilin
hem ne konuşcaksınızki setimi kızınızdan mı aldınız diyceksiniz demekki o an durum onu gerektirmiş

eğer eşinizin aile kızlarında o seti istediyse ve hala yapmadılarsa kızlarına bence evlat ayırıolar demektir bi anne baba olarak o kıza o setin geri verilmesi lazım diye düşünüorum.....
yoksa evlat ayrımı yapıolar demektir ve buda hiç hoş bişey diil

görümcen gerçekten çok iyi birisiymiş kocasıda....
benim kocam asla izin vermezdi böyle birşeye manevi değeri olan bi seti sana vermiş sevinmelisin...
sana düğün öncesi paramız yok alamıyoruz deselerdi daha çok bozulurdun...

Diyemeden edememeyecegim ama demekki herzaman biz gelinler haklı olacağız diye bir şey yokmuş. Gercekden haziyetli ailelerde varmiş. Gelin demek olay çıkarmak istiyor canı, ne diyelim?

Gercekden duygulandim, Allahım diyorum, bize niye bu kadar iyi bir aileye düşürmedi!

hayir, beyendigim, hoşuma giden taraf takı takmaları değil! Takı gelin kendisi sorduğunda görümcesi ancak o an bir açıklama durumunda hissettiği için söylüyor artık.

İlkez gelini değilde, bu sever karşı tarafı haklı buldum:)

Ne kadar iyi niyetlilermiş. hem görümcen hem ailesi. İmkanımız yok takamayız diyebilirlerdi, görümcen vermek istemeyebilirdi. ya da düğünden sonra geri isteyebilirlerdi. sen farketmesen söylemeyecekmiş belli ki.
Ne insanlar var. nişanda taktığını geri isteyip düğünde takacağım diyen.
Ben olsam ya geri verirdim ya da aynı değerde başka bir hediye alırdım. Gerçi nasıl verdi bilmiyorum ama belki de ailesi borç olarak almışlardır kızlarından.

Bazı insanlar için "şaka gibi" dersiniz ya ben de konu sahibi hakkında aynı şeyi düşünüyorum. Nankörlüğün kelime anlamı bu olsa gerek. Üzülüp mahçup olacağına, ben nasıl bunu geri ödeyebilirim diye düşüneceğine hesap sormaya kalkıyor :)))

görümceniz iyi bir insan olmalı.
erkek aileleri durumumuz yok, birşey takmayacağız deyip geçiyor artık. eşinin ailesinin yaptığı pek hoş değil, kızlarına karşı ayıp etmişler, size değil.
eşinizle konuşmanız gereken birşey yok.

görümcenizi takdir ettim ama, şimdiye kadar hiç söylememiş. üstelik kendi takısını size vermiş.

altınlarını derken sadece setini mi takmışlar yoksa tumm bılezıklerını falan fılan mı . Altınları nı takmıslar dıyınce gerı istediler sandım .

Görümcen iyi niyetlı bırıymıskı vermiş bence hiç sorun etme bu durumu konusma esınlede . Zaten önemli bir sey olsaydı esınle bırlkte gıder begenırdınız alırdınız dıye dusunuyorum

ben iyi görümceyim diye övünürüm ama ben bile vermezdim setimi.hem set alınacak diye bir şey yok.paran yoksa alma derdim.aileme de kızardım.elaleme hava atmak için benim setimi alıyorlar.hem kocama ne derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…