bana kim olduğumu hatırlattı eşim

terbiyesizler ben olsa o kadar şey yaşasam hem kına da hem düğünde
düğünü bırakır giderdim anlasınlar onaneymiş annem ister gelir ister gelmez
nerde görülmüş kınada damada da altın verildiği görgüsüzler kayınvalideyi geçtim artık
halalarda mı karışıyor senin bağırmaya hakkın yoksa onunda senin en güzel gününü berbat
etmeye hakkı yok sana mı sorulurmuş baklava vs. sen eşinin karısı olamamışsın oda adam
olamamış zaten boşver o yüzden.

senin de başın sağolsun, benim de iki yıl oldu kaybedeli.
aynen oyle çok doğru, insanlarda nasıl bir deli cesareti oluyor anlamıyorum

baklava ne alaka gerdege o mu girecekmis allah allah
altin konusuda benim esimde acmadi elini ama bizde eglence amacli yapilir sonucta oda benim kendi abimde acmadi mesela elini ama bunu cingozluluk olsun diye yapmadilar niyet onemli

Aynı şeyi yaşadık kınadaa ya ben görümcemle düğünden 1 hafta önce tanıştım düşünün araları yok ailecek. kınadan önce eşim elime yarımlık aldı. bende eşime sordm adet sizde var mı erkeğe dedm. yok dedi. meğer onlarda varmış bilmiomş ama bizde adet yok yani öylee. ah canım kına günü daha 1 hafta önce merhaba verdiğim görümcem demesin mi açma elini die açma die. tabi ertafındakilerde başladı açma etme. ay nasıl canım sıkıldı biizzim taraf dio bizde adet yok die. diğer taraf dio bizde var nasıl yok bilmem ne. ay eşimde kızdı mı yakın şu kınayı hadi die. annem zaten köşede ağlıyormuş kadının haberi bile yok. kv çıkardıda bi altın koydu avcuna eşimin konu kapandı. o akşam babam bana kızdı altın alınmıcak bişeymide bana demedin nasıl olur bu falan die hiç unutmam üzülmüştm. hala o videoda orayı ileri alırım izlemem 1.5 sene oldu evleneli. düğünden sonrada konusu geçti hatta bende dedim adet yokmuş die eşim dedi dedim. o zaman hata eşinde dedi kendi tarafı. bi altından kaçıcak değildik yani dedim. oluyor böyle patavatsızlıklar. biz karşılıklı adet gütmeden evlendk altın askı bile konuşulmadı ama etraf öylemi. hele görümcem daha 1 hafta olmş barışalı noluyo yani yırtılıyordu açmıcaksın sakın die. ah ah. balkavaya gelince oda saçma bişi bizde yoktur. sadece kızın evine ilk gece kızın ailesi tavuk balkava falan yollar o kadar. onun dışında asıl damat tarafının kız tarafına yollaması lazım gelenle gidenle damat baklavası die yensin die :) Hey Allahım ne tuhaf insanlar var yaa. eşinde yanlış yapmş hala napcan adeti şu mutlu günde diyip kapatıcaktı etrafın çenesini.

Canim baklava cekti okurken...

'Halasi' ne kadar komikmis gelinden gidip baklava istemekte neymis.. Onu ciddiye alip hak veren adamin aklindanda süphe etmek lazim. Aman olma karisi felan. Senin kisiligin, nüfusun var.. onca yil kadinlar kadin haklari icin bosunami savasti..

Herseyden önce 'SE'N' unutma bunu !

ulen ne baklavaymış yeminle diyet yapıyorum şerbetli tatlılardan nefret ederim avucumu yalattınız bana

Canim ben 6 yildir evliyim 3 tane de cocugum var ama hala kocamin ailesinden biri olamadim dis kapinin mandaliyim hala. Birak aileden olmayi kocam bile ailesini benden ve cocuklarimdan öncelikli tutuyor. Benim kolum kopsa annesinin kolu incinse bana degil ona gider yani. Cok da takilma sen el kizisin onlara göre sende bu gercekle yasa onları disla :)

Gelinin bu adetlerden haberi yoksa napsin. Düğünde başına kalkmanin manası var mı ?

Baklava adeti bizde vardir, ama kina gecesinde erkek ailesi kinanin sonunda halay cekerek tatli ister ve tatliyi alir salonu terkederler. Ama bu oncesinden soylenir kimse orada mahcup olmaz. Hicbirsey konusulmadan biranda onu isterim bunu isterim denmez. Halayla mesafe koy, muhattap olma. Demek biran once evlenebilmek degil hayirlisiyla evlenebilmek onemliymis.

Ayy canım üzüldüm valla ailenin adına, muhatapları harbi çirkefmiş..
Amaan ağzının tadı yerinde olsun da eşinizle gerisi zaten kapının dışında artık

Halalarda mı karışıyor muBir arkadaşın kayınvalidesi büssürü kız kardeş,birbirlerinin gelinlerine kaynanalık yapıyorlar toplu halde evlerden ırak
Düşünün kaynanayı 7yle çarpın işte
Kaçı boşanmanın kıyısından döndü,kimi hastalık sahibi oldu,ama sorun oğullarda,nasıl yapıyorlarsa sürü gibi güdüyor kadınlar onları vallahi

Bu kabullenip takılmayacak bi durum degil ama ne yazik ki.. Herkesin yapısı farkli ama eşim dedigin insan ve ailesi tarafindan dışlanmak nasil idare edilir? Aileyi gectim, eş?

Tatlı sembolik anlam taşıyor,tatlı geçim ve iyi niyeti simgeliyor,tatlı yiyelim tatlı konuşalım gibi.
Yoksa kız evi yatak odası da almasın o mantıkla
Zaten kız evi yatak odası almaz bizde çok ayıp bulunur, benim çevremde şayet alan bir kişi olmuşdu her duyan kızın anası görgüsüz azıcıkda ayarsız demek denmişti.
Oturma odasını alır baştan sona kız evi bir de çeyiz denilen mutfak ıvır zıvırı vs..sizin adetler baya tuhafmış :)
Ben akdenizliyim akdeniz geliniyim hiç duymadım yatak odası alan kız evini.
Hatta halk arasında eskiler şöyle der;
"Gelin almayı biliyorsan döşeğini sermeyide bileceksin"

Ayy canım üzüldüm valla ailenin adına, muhatapları harbi çirkefmiş..
Amaan ağzının tadı yerinde olsun da eşinizle gerisi zaten kapının dışında artık

aynen öyle konu sahibine de demek istediğim bu aslında. sana altın konuluyorsa onlara fırsat vermeden kendisi koydurmalıydı altını eşinin avucuna. ama baklava konusunda eşi hatalı, önceden söylenmesi gerekiyordu ki konu sahibinin annesi de ona göre ayarlasaydı madem adetleri böyle..

Alan çok,benim ailem de almadı,başka eşyalarımızı aldılar.

Ben asıl şeyi çok garipsemiştim,arkadaşım çeyiz yerleştirmeye çağırmıştı,arkadaşlar güle konuşa yapıyoruz.Baktık anne kızın yatağını yapıyor,onlarda illa anne yaparmış,çok garipsemiştik,yenge filan olsa neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…