senin de başın sağolsun, benim de iki yıl oldu kaybedeli.Teşekkür ederim ! Başın sağolsun, ben de geçen sene kaybettim babamı. Kaybetmeden önce de böyleydim fakat şimdi daha çok acıtıyor.
Zaten bunun için bekle ve tanı diye yineliyoruz. Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil. Mutlu ve en önemlisi huzurlu bir hayat aceleye gelmez .
Teşekkür ederim .senin de başın sağolsun, benim de iki yıl oldu kaybedeli.
aynen oyle çok doğru, insanlarda nasıl bir deli cesareti oluyor anlamıyorum
Gelinin bu adetlerden haberi yoksa napsin. Düğünde başına kalkmanin manası var mı ?sizinle aynı düşüncedeyim ama ben çirkefleşmemek adına tamam dedim. çünkü karşımda (eşim hariç) anlayabilecek insanlar yok. normal de dediğiniz gibi bir buzdolabı alışverişi yapılır erkek tarafından, biz eşimle balayından dönünce yapmıştık.
Tatlı sembolik anlam taşıyor,tatlı geçim ve iyi niyeti simgeliyor,tatlı yiyelim tatlı konuşalım gibi.
Yoksa kız evi yatak odası da almasın o mantıkla
Aynn katiliyorumBaklavayi hala diye ortada gezinen luzumsuz getirseymis
sizinle aynı düşüncedeyim ama ben çirkefleşmemek adına tamam dedim. çünkü karşımda (eşim hariç) anlayabilecek insanlar yok. normal de dediğiniz gibi bir buzdolabı alışverişi yapılır erkek tarafından, biz eşimle balayından dönünce yapmıştık.
Halalarda mı karışıyor muterbiyesizler ben olsa o kadar şey yaşasam hem kına da hem düğünde
düğünü bırakır giderdim anlasınlar onaneymiş annem ister gelir ister gelmez
nerde görülmüş kınada damada da altın verildiği görgüsüzler kayınvalideyi geçtim artık
halalarda mı karışıyor senin bağırmaya hakkın yoksa onunda senin en güzel gününü berbat
etmeye hakkı yok sana mı sorulurmuş baklava vs. sen eşinin karısı olamamışsın oda adam
olamamış zaten boşver o yüzden.
Benim ailemde almadı bize,yerine beyaz eşya aldı,ama geneli alıyor,ben de kızıma alacağım büyüyüp evlenince:)bizim buralarda yatak odasını asla kız tarafı almaz
bir kere çok ayıp kaçar yaaa ,
Bu kabullenip takılmayacak bi durum degil ama ne yazik ki.. Herkesin yapısı farkli ama eşim dedigin insan ve ailesi tarafindan dışlanmak nasil idare edilir? Aileyi gectim, eş?Canim ben 6 yildir evliyim 3 tane de cocugum var ama hala kocamin ailesinden biri olamadim dis kapinin mandaliyim hala. Birak aileden olmayi kocam bile ailesini benden ve cocuklarimdan öncelikli tutuyor. Benim kolum kopsa annesinin kolu incinse bana degil ona gider yani. Cok da takilma sen el kizisin onlara göre sende bu gercekle yasa onları disla :)
Zaten kız evi yatak odası almaz bizde çok ayıp bulunur, benim çevremde şayet alan bir kişi olmuşdu her duyan kızın anası görgüsüz azıcıkda ayarsız demek denmişti.Tatlı sembolik anlam taşıyor,tatlı geçim ve iyi niyeti simgeliyor,tatlı yiyelim tatlı konuşalım gibi.
Yoksa kız evi yatak odası da almasın o mantıkla
Ayy canım üzüldüm valla ailenin adına, muhatapları harbi çirkefmiş..
Amaan ağzının tadı yerinde olsun da eşinizle gerisi zaten kapının dışında artık
Alan çok,benim ailem de almadı,başka eşyalarımızı aldılar.Zaten kız evi yatak odası almaz bizde çok ayıp bulunur, benim çevremde şayet alan bir kişi olmuşdu her duyan kızın anası görgüsüz azıcıkda ayarsız demek denmişti.
Oturma odasını alır baştan sona kız evi bir de çeyiz denilen mutfak ıvır zıvırı vs..sizin adetler baya tuhafmış :)
Ben akdenizliyim akdeniz geliniyim hiç duymadım yatak odası alan kız evini.
Hatta halk arasında eskiler şöyle der;
"Gelin almayı biliyorsan döşeğini sermeyide bileceksin"
Ben asıl şeyi çok garipsemiştim,arkadaşım çeyiz yerleştirmeye çağırmıştı,arkadaşlar güle konuşa yapıyoruz.Baktık anne kızın yatağını yapıyor,onlarda illa anne yaparmış,çok garipsemiştik,yenge filan olsa neyseZaten kız evi yatak odası almaz bizde çok ayıp bulunur, benim çevremde şayet alan bir kişi olmuşdu her duyan kızın anası görgüsüz azıcıkda ayarsız demek denmişti.
Oturma odasını alır baştan sona kız evi bir de çeyiz denilen mutfak ıvır zıvırı vs..sizin adetler baya tuhafmış :)
Ben akdenizliyim akdeniz geliniyim hiç duymadım yatak odası alan kız evini.
Hatta halk arasında eskiler şöyle der;
"Gelin almayı biliyorsan döşeğini sermeyide bileceksin"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?