- 15 Haziran 2017
- 4.318
- 12.263
- 158
- Konu Sahibi acabaolabilirmi
-
Tek başına ağalık yapacaksa o zaman düğün sonrasında da borcu kendisi ödesin bir zahmet.bizimki de yağdırma aşamasında. inanın hiç bir gittiğimizde elimiz boş gitmiyoruz yeğenlerine karşı çok eli açık bu huyunu çok seviyorum ama şu borç batağında zoruma gitti bu durum
Nişanliniz cömert ,insan sevindirmesini seviyor siz tutumlusunuz anladigim kadariyla.Haklilik ,haksizlik demeyelim de enerjileriniz farkli bu yönden.Umarim evlendikten sonra birbirinizi dengelersiniz.Cunku huylu huyundan vazgecmiyorMerhaba Kadınlar Kulübünün güzel kadınları.
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum, şu an biraz sinirliyim ama sinirli olduğum için kendime de kızgınım aslında.
Nişanlıyım ve kısa zaman sonra evleneceğiz. Geçen hafta sonu Nişanlımın kardeşine şehir dışına gittik birlikte güzel vakit geçirdik orada görümcemin oğlunun sünnet olacağını öğrendik. Sünnet düğünü daha sonra olacak ama nişanlım o sırada bana hediye alalım DEMEDİ. Bir kaç gün sonra nişanlımın bekar evine annemle birlikte gittik (evi arı bastı o sırada evde olmadığı için ilaçlamaya gelecek kişileri biz karşıladık) O sırada annem evden atılacak dolaplardan birini gördü kimseye vermeyecekseniz ben alayım ayakkabılık dedi. Nişanlıma sordum halama söz verdim dedi, daha sonra benim karşı çıkamama rağmen zorla anneme ayakkabılık aldı.
Bu sabah aradı yeğenin sünnet olduğunu ona bilgisayar almak istediğini söyledi. Ben buna karşı çıkacak bi insan değilim aslada karşı çıkmadım ama o kadar borçlu olmamıza (kredi çektik düğünde takılacaklarla ödeyeceğiz) ve kredinin yetmeyeceğini bilmesine rağmen böyle yapması zoruma gitti. Daha orta yollu bi hediye alabilirdik.
Neyse benim kızdığım nokta bilgisayarı aldıktan sonra kitapçı görüp sana kitap alayım mı, kardeşin üniversiteye gidecek ona hediye kutusu yapalım mı(çikolata falan alacak) demesi. Bunun üzerine anneme aldığı ayakkabılığı sus payı olarak aldığını düşünüyorum ve çok kızıyorum. Tabii ki ona bir şey söylemeyeceğim hakkımda yok bir şey söylemeye ama çok moralim bozuk.
Haklı mıyım, haksız mıyım bilmiyorum. kimseye de anlatamıyorum. Lütfen siz bir şey söyleyin..
kredi çekip ev eşyaları aldık düğün yapacağız. bilgisayar taksitle alında birlikte ödeyeceğizŞunu sormak istiyorum.
Borcu harcı birlikte mi yaptınız ve şu an birlikte mi ödüyorsunuz ve bu alınan bilgisayar ücreti sizin ikinizin ilgili olduğu paradan mı ödendi, yoksa şahsi birikiminden mi aldı.
Eğer para tamamen ona aitse sizin konuşma hakkınız yok.
Ha çektiğiniz kredidense evet , gereksiz.
inanın ayakkabılığa da kızdım istemedim. zaten öğrenince annemde kızdı. bende düğün arifesi olduğu için kızıyorumayni benim eşim kopyası .evlenince değişmiyorlar ne yazık ki ondan sonra sen ay sonunu nasıl getiricem diye evde kendi kendini yiyorsun çünkü erkekler sadece getirdigi parayı bilir nasıl yetirecegini sen dusuneceksin . bence annene ayakkabılık alması da gereksiz yeğenine bilgisayar alması da . tam düğün arifesinde sunnet çocuğuna bilgisayar almak ne alaka ayakkkabilar ortada mı kaldı sanki çok gereksiz
kitap banaNe alaka sus payı falan ben sizi fazla art niyetli buldum. Nişanlınız belli ki cömert bir insan. Kitaplık olayında ince düşünmüş içinden gelmiş. Tabi ki yeğenine bilgisayar alabilir buna laf yapmam demişsiniz ama laf yapıyorsunuz. İkiniz ayrı ayrı çeyrek alsanız da hemen hemen aynı paraydı böyle daha fazla Ödemişsiniz ama çocuğun yıllarca kullanacağız sevineceğini bir hediye gitmiş öyle düşünün. Diğer yeğenine çikolata kutusu yapmak istiyor belli ki düşünceli bir insan tek bir tarafa hediye yağmasın belki kıskanır diye düşünmüştür altı üstü çikolatalardan bir kutu kaç para tutabilir? Kitapçıdan alacağı kitap kaç para ki? Sizin yeğeniniz yok mu siz de yapın onlara ufak tefek bir şeyler
kredi çekip ev eşyaları aldık düğün yapacağız. bilgisayar taksitle alında birlikte ödeyeceğiz
iyi niyetli olduğunu biliyorum zaten. birlikte evleniyoruz borç ikimizin. moralimin bozulduğunu anlayınca almayalım o zaman dedi ben saçmalama al deyince al. benim kızdığım nokta bu kadar borcun içinde bizi düşünmek yerine çok da gerekli olmayan bilgisayar alınması. inanın bisiklet alıcam dese bende mutlu olurdum ama 7 yaşında çocuk bilgisayarı ne yapacak.Her şeyi dert olarak gormeyin,daha yazacaktım yazım küçülmüş nasıl duzeltecem bı bakın hele. Neyse okuyabilirseniz,adam iyi niyetli güzel adama benziyor.
Bu arada annenizin yerinde olsaydim atilacak gibi olan ayakkabiligi da istemezdim asla.Şık bir hareket olmamis nışanlisiniz ve cok yenisiniz.Bunlar aradaki saygiyi zedeleyen şeylerinanın ayakkabılığa da kızdım istemedim. zaten öğrenince annemde kızdı. bende düğün arifesi olduğu için kızıyorum
kitap bana
çikolata kutusu kardeşime
ayakkabılık annem
sanırım konuyu çok yanlış okudunuz. halbu ki çok açıklayıcı yazmıştım.
Evet de o aslında aileye hediye
Çocuğa bilgisayar almak daha makul
Ama bilgisayar var bilgisayar var uygun fiyatlı ise sorun değil
bende ona bozuldum zatenO zaman abartı bu.
El kadar çocuğa bilgisayar.
Ve ucu size dokunuyor.
annemin geldikten sonra haberi oldu ve çok kızdı zaten. annem de ablası da yeterince destek oldular bize inanın durumu onlarda biliyor. o yüzden kızıyorum bende zaten.yani ben bu ayıp diyenleri hiçççç anlamıyorum
siz eşlilik durumu yaşayacaksınız
birbirinize "EŞ" hayatınıza, evinize, bütçenize ORTAK olacaksınız.
Türk medeni kanunu ortak kabul ediyor bir kere maddiyat konusunda da...
Artık ayıp diye nitelendirilen bir durum yok ortada, saygı var ama gizlilik YOK!
böyle düşünüyorsanız söyleyeceksiniz.
annenizi tembihleyin bir daha böyle şeyler istemesin evet atılacağına size verilmesi daha uygun olurdu ama OLMUYOR İŞTE! ben annenizin yerinde olsam asla istemem öyle bir şey, ne gerek var parama geçer sözüm derim.
Bu durumda herkesin bir olup size destek olması gerekiyor hem de borçlar varken, sizin birlik olup etrafa destek olmanız değil. Nişanlınıza bunu izah edin bence.
tamam iste. soz hakkiniz var. karisabilirsiniz gayet.taksitle aldı ortak hesabımız olacak evlenince birlikte ödeyeceğiz.
nişanlımın annesi ve babası vefat ettiği için şu an evinde olan kullanmayacağımız eşyaları dağııtık. O dolapta DAĞITILACAKTI. bunu annemin istemesinde ne sakınca varBu arada annenizin yerinde olsaydim atilacak gibi olan ayakkabiligi da istemezdim asla.Şık bir hareket olmamis nışanlisiniz ve cok yenisiniz.Bunlar aradaki saygiyi zedeleyen şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?