- 25 Temmuz 2019
- 9.310
- 16.214
- 198
- 35
- Konu Sahibi acabaolabilirmi
-
Iyi de ben kardese alinacak hediye degersiz demedim ki bu tamamen senin uydurman. Sen kardesi geride biraktigini , sana bir faydasi olmadigini soyledin. Ben de buna karsilik yazdim. Ne alaka yani? Esim icin yigeni kiymetliyse benim icin de oyle olmak zorunda mi? Nasil dusunceler bunlar ya? Ebemden dedemden kalma ataerkil sacma bir duzeni resmen devam ettiriyorsunuz. Ustelik neden yaranayim ki ben esime? Annesini sevmedigim halde neden seviyo gibi yapayim? Evlilikte huzur boyle mi saglanir yani?Ben esimden eminim dert etmeyin siz bunu. Aileme guvenip evlenmedim. Ustelik soylediklerimi hic anlamamissiniz. Kardesinizi sevmeyin diyen mi oldu. Yahu benim soylediklerimi yapiyo gibi gorunmelisin anladiniz mi ne demek istedigimi. Hani nasil esinizin annedini sevmesenizde esinize ters dusmeyin diye belli etmezsiniz ya oyle bisey. Kardesinizin hefiyesi ufak diye sorun edip ters dusmenin bi anlami var mi. Yegeni daha degerli ve siz bunu aksini belirten birsey yapmamalisiniz simdi anladiniz mi
39 günSizin düğününüze ne kadar var ?
evet tabii ki ederdim. kardeşime bilgisayar alınacaksa ailem alır ben en fazla ödemelerine yardımcı olurdum.Ben konunuzu okurken sunu merak ettim. Eger nisanliniz yegenine degil de sizin universiteye baslayan kardesinize bilgisayar almak isteseydi yine bu kadar sorun eder miydiniz?
Merhaba Kadınlar Kulübünün güzel kadınları.
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum, şu an biraz sinirliyim ama sinirli olduğum için kendime de kızgınım aslında.
Nişanlıyım ve kısa zaman sonra evleneceğiz. Geçen hafta sonu Nişanlımın kardeşine şehir dışına gittik birlikte güzel vakit geçirdik orada görümcemin oğlunun sünnet olacağını öğrendik. Sünnet düğünü daha sonra olacak ama nişanlım o sırada bana hediye alalım DEMEDİ. Bir kaç gün sonra nişanlımın bekar evine annemle birlikte gittik (evi arı bastı o sırada evde olmadığı için ilaçlamaya gelecek kişileri biz karşıladık) O sırada annem evden atılacak dolaplardan birini gördü kimseye vermeyecekseniz ben alayım ayakkabılık dedi. Nişanlıma sordum halama söz verdim dedi, daha sonra benim karşı çıkamama rağmen zorla anneme ayakkabılık aldı.
Bu sabah aradı yeğenin sünnet olduğunu ona bilgisayar almak istediğini söyledi. Ben buna karşı çıkacak bi insan değilim aslada karşı çıkmadım ama o kadar borçlu olmamıza (kredi çektik düğünde takılacaklarla ödeyeceğiz) ve kredinin yetmeyeceğini bilmesine rağmen böyle yapması zoruma gitti. Daha orta yollu bi hediye alabilirdik.
Neyse benim kızdığım nokta bilgisayarı aldıktan sonra kitapçı görüp sana kitap alayım mı, kardeşin üniversiteye gidecek ona hediye kutusu yapalım mı(çikolata falan alacak) demesi. Bunun üzerine anneme aldığı ayakkabılığı sus payı olarak aldığını düşünüyorum ve çok kızıyorum. Tabii ki ona bir şey söylemeyeceğim hakkımda yok bir şey söylemeye ama çok moralim bozuk.
Haklı mıyım, haksız mıyım bilmiyorum. kimseye de anlatamıyorum. Lütfen siz bir şey söyleyin..
tanımadığınız bir insan hakkında nasıl da güzel asıp kesiyorsunuz.Kendi yeğeni ve bilgisayar alması normal. Yani belli bonkör bir adam.
Üniversiteyi kazanansa sizin kardeşiniz yani o adamın şimdilik hiçbirşeyi ki ona da ne güzel bir hediye yapalım demiş.
Sizin kardeşinize de bilgisayar alması saçma olurdu bunu siz düşünmelisiniz. Eminim siz kardeşinize bilgisayar alacağım deseniz o adam ona bir şey demeyecektir.
Bence sizin içiniz fesat. Adam belki de bilerek eski ayakkabılığı vermedi ve gitti yenisini aldı.
Bahsi geçen adam gayet bonkör ve iyi niyetli ancak siz değilsiniz.
Çünkü, fark ettiğim kadarıyla siz aslında borç içerisinde bilgisayar almasına değil yeğenine bilgisayar lıp da sizin kardeşinize kitap ve çikolata paket yapmasına takılmışsınız aslında.
Ne diyeyim... İyi düşünün, iyi olsun. Böyle hayat geçmez....
Anneniz eski ayakkabılığı alacakken halasına söz verdi diye anneniz kırılmasın diye düşünüp kalkmış yeni ayakkabılık almış yeğeninin sünneti gelmiş bilgisayar hediye almış kardeşinizide düşünmüş ufakta olsa bir hediye almış demek bütçesi müsaitki kalkıp yeğenine bilgisayar alıyor siz haliyle düğün masraflarımız giderlerimiz var diyorsunuz fakat yeğende yakın yani kendine bütçesine güvenmiş almış düğün içinde kendini ayarlamıştır korkmayın ve bu mesele yüzünden aranızı boş yere açmayınMerhaba Kadınlar Kulübünün güzel kadınları.
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum, şu an biraz sinirliyim ama sinirli olduğum için kendime de kızgınım aslında.
Nişanlıyım ve kısa zaman sonra evleneceğiz. Geçen hafta sonu Nişanlımın kardeşine şehir dışına gittik birlikte güzel vakit geçirdik orada görümcemin oğlunun sünnet olacağını öğrendik. Sünnet düğünü daha sonra olacak ama nişanlım o sırada bana hediye alalım DEMEDİ. Bir kaç gün sonra nişanlımın bekar evine annemle birlikte gittik (evi arı bastı o sırada evde olmadığı için ilaçlamaya gelecek kişileri biz karşıladık) O sırada annem evden atılacak dolaplardan birini gördü kimseye vermeyecekseniz ben alayım ayakkabılık dedi. Nişanlıma sordum halama söz verdim dedi, daha sonra benim karşı çıkamama rağmen zorla anneme ayakkabılık aldı.
Bu sabah aradı yeğenin sünnet olduğunu ona bilgisayar almak istediğini söyledi. Ben buna karşı çıkacak bi insan değilim aslada karşı çıkmadım ama o kadar borçlu olmamıza (kredi çektik düğünde takılacaklarla ödeyeceğiz) ve kredinin yetmeyeceğini bilmesine rağmen böyle yapması zoruma gitti. Daha orta yollu bi hediye alabilirdik.
Neyse benim kızdığım nokta bilgisayarı aldıktan sonra kitapçı görüp sana kitap alayım mı, kardeşin üniversiteye gidecek ona hediye kutusu yapalım mı(çikolata falan alacak) demesi. Bunun üzerine anneme aldığı ayakkabılığı sus payı olarak aldığını düşünüyorum ve çok kızıyorum. Tabii ki ona bir şey söylemeyeceğim hakkımda yok bir şey söylemeye ama çok moralim bozuk.
Haklı mıyım, haksız mıyım bilmiyorum. kimseye de anlatamıyorum. Lütfen siz bir şey söyleyin..
Anneniz eski ayakkabılığı alacakken halasına söz verdi diye anneniz kırılmasın diye düşünüp kalkmış yeni ayakkabılık almış yeğeninin sünneti gelmiş bilgisayar hediye almış kardeşinizide düşünmüş ufakta olsa bir hediye almış demek bütçesi müsaitki kalkıp yeğenine bilgisayar alıyor siz haliyle düğün masraflarımız giderlerimiz var diyorsunuz fakat yeğende yakın yani kendine bütçesine güvenmiş almış düğün içinde kendini ayarlamıştır korkmayın ve bu mesele yüzünden aranızı boş yere açmayın
1 ay biraz fazla zaman var düğünümüze. birlikte ödeyeceğiz borcuDugununuz ne zaman?O borc dugune kadar biter belki de.Bonkorluk yapmis ama kendi parasi bir sey demeye hakkiniz yok bence.deseniz zaten sen daha simdiden parama karismaya basladin diyip tartisma cikar.evliyken almasindan iyidir oyle dusunun:)
Gelen bir takım tepkilerden yana canınız sıkılmış anlaşılan burası ortak fikir platformu her tarzdan düşünceyle karşılaşabiliyoruz bunlar olağan şeyler kendi içinizde sorunu çözmenize neden olmuş ya bu sevindirici mutluluklaro sırada sorun bütçemizin uygun olmaması idi.
borçla evleneceğiz ve birde bilgisayar borcu eklenmişti. nişanlımda şu an büyük bir hediye olduğunu biliyorum almasam mı diye tepkimi öğrenmek için sordu. böyle maddi anlamda sorun çıkarın bir insan olmamak için burada konu açtım. yapıcı yorumlar sayesinde sorunu ben kendi içimde hallettim. şu an bir sorun yok zaten.
tanımadığınız bir insan hakkında nasıl da güzel asıp kesiyorsunuz.
ben nişanlımın iyi bir insan olduğuna eminim o yüzden evleniyorum zaten ama burada yazdığınız gibi aşağılayıcı cümlelerin hiç birini hak etmiyorum.
o sırada kızgındım ve yeğeninin bilgisayarı aldığında verdiği tepkiyi görünce kızgınlığım geçti ama hala yüksek fiyatlı bir hediye olduğunu düşünüyorum. nişanlımda böyle düşünüyor ve şu sıralar bunu almamam gerektiğini biliyorum ama yeğenimi en çok bilgisayarın mutlu edeceğini bildiğim için aldım dedi ve bu konu bizim için kapandı.
haklı ve ya haksız olduğumu söyleyebilirsiniz ama FESATlık gibi kötü bir ifade sadece sizin kalbinizin karalığı olabilir.
Sus payı konusu ne oldu?tanımadığınız bir insan hakkında nasıl da güzel asıp kesiyorsunuz.
ben nişanlımın iyi bir insan olduğuna eminim o yüzden evleniyorum zaten ama burada yazdığınız gibi aşağılayıcı cümlelerin hiç birini hak etmiyorum.
o sırada kızgındım ve yeğeninin bilgisayarı aldığında verdiği tepkiyi görünce kızgınlığım geçti ama hala yüksek fiyatlı bir hediye olduğunu düşünüyorum. nişanlımda böyle düşünüyor ve şu sıralar bunu almamam gerektiğini biliyorum ama yeğenimi en çok bilgisayarın mutlu edeceğini bildiğim için aldım dedi ve bu konu bizim için kapandı.
haklı ve ya haksız olduğumu söyleyebilirsiniz ama FESATlık gibi kötü bir ifade sadece sizin kalbinizin karalığı olabilir.
o sırada sinirli olduğum için nişanlıma haksızlık yaptığımı fark ettim.Sus payı konusu ne oldu?
Allah razi olsunIyi de ben kardese alinacak hediye degersiz demedim ki bu tamamen senin uydurman. Sen kardesi geride biraktigini , sana bir faydasi olmadigini soyledin. Ben de buna karsilik yazdim. Ne alaka yani? Esim icin yigeni kiymetliyse benim icin de oyle olmak zorunda mi? Nasil dusunceler bunlar ya? Ebemden dedemden kalma ataerkil sacma bir duzeni resmen devam ettiriyorsunuz. Ustelik neden yaranayim ki ben esime? Annesini sevmedigim halde neden seviyo gibi yapayim? Evlilikte huzur boyle mi saglanir yani?
Esim gayet de annesinden hoslanmadigimi bilir. Sev diye de girtlagima yapismadi bu zamana kadar. Ben sadece saygisizlik etmem. Tartismaya girmem ya da ne bileyim ters dusmemeye calisirim kaynanamla. O da esime yaranmak icin falan degil yani. Buyuktur diye.
Kimse ailesine guvenip evlenmedi ama beşer şaşar demisler. Burda ne konular okuyoruz. Eşine istedigin kadar guven sen. Ummadigin anda catirdarsa evliligin o zaman aileme guvenmedim evlenirken diyemezsin iste. Insaniz. Şaşariz, yanlis yapabiliriz.
Her neyse seni bu dusuncenle basbasa birakiyorum. Iyi forumlar 🖒
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?