bana kızmanıza ihtiyacım var

Iyi de ben kardese alinacak hediye degersiz demedim ki bu tamamen senin uydurman. Sen kardesi geride biraktigini , sana bir faydasi olmadigini soyledin. Ben de buna karsilik yazdim. Ne alaka yani? Esim icin yigeni kiymetliyse benim icin de oyle olmak zorunda mi? Nasil dusunceler bunlar ya? Ebemden dedemden kalma ataerkil sacma bir duzeni resmen devam ettiriyorsunuz. Ustelik neden yaranayim ki ben esime? Annesini sevmedigim halde neden seviyo gibi yapayim? Evlilikte huzur boyle mi saglanir yani?
Esim gayet de annesinden hoslanmadigimi bilir. Sev diye de girtlagima yapismadi bu zamana kadar. Ben sadece saygisizlik etmem. Tartismaya girmem ya da ne bileyim ters dusmemeye calisirim kaynanamla. O da esime yaranmak icin falan degil yani. Buyuktur diye.
Kimse ailesine guvenip evlenmedi ama beşer şaşar demisler. Burda ne konular okuyoruz. Eşine istedigin kadar guven sen. Ummadigin anda catirdarsa evliligin o zaman aileme guvenmedim evlenirken diyemezsin iste. Insaniz. Şaşariz, yanlis yapabiliriz.
Her neyse seni bu dusuncenle basbasa birakiyorum. Iyi forumlar 🖒

Kendi yeğeni ve bilgisayar alması normal. Yani belli bonkör bir adam.
Üniversiteyi kazanansa sizin kardeşiniz yani o adamın şimdilik hiçbirşeyi ki ona da ne güzel bir hediye yapalım demiş.

Sizin kardeşinize de bilgisayar alması saçma olurdu bunu siz düşünmelisiniz. Eminim siz kardeşinize bilgisayar alacağım deseniz o adam ona bir şey demeyecektir.

Bence sizin içiniz fesat. Adam belki de bilerek eski ayakkabılığı vermedi ve gitti yenisini aldı.

Bahsi geçen adam gayet bonkör ve iyi niyetli ancak siz değilsiniz.

Çünkü, fark ettiğim kadarıyla siz aslında borç içerisinde bilgisayar almasına değil yeğenine bilgisayar lıp da sizin kardeşinize kitap ve çikolata paket yapmasına takılmışsınız aslında.

Ne diyeyim... İyi düşünün, iyi olsun. Böyle hayat geçmez....

tanımadığınız bir insan hakkında nasıl da güzel asıp kesiyorsunuz.

ben nişanlımın iyi bir insan olduğuna eminim o yüzden evleniyorum zaten ama burada yazdığınız gibi aşağılayıcı cümlelerin hiç birini hak etmiyorum.

o sırada kızgındım ve yeğeninin bilgisayarı aldığında verdiği tepkiyi görünce kızgınlığım geçti ama hala yüksek fiyatlı bir hediye olduğunu düşünüyorum. nişanlımda böyle düşünüyor ve şu sıralar bunu almamam gerektiğini biliyorum ama yeğenimi en çok bilgisayarın mutlu edeceğini bildiğim için aldım dedi ve bu konu bizim için kapandı.

haklı ve ya haksız olduğumu söyleyebilirsiniz ama FESATlık gibi kötü bir ifade sadece sizin kalbinizin karalığı olabilir.

Anneniz eski ayakkabılığı alacakken halasına söz verdi diye anneniz kırılmasın diye düşünüp kalkmış yeni ayakkabılık almış yeğeninin sünneti gelmiş bilgisayar hediye almış kardeşinizide düşünmüş ufakta olsa bir hediye almış demek bütçesi müsaitki kalkıp yeğenine bilgisayar alıyor siz haliyle düğün masraflarımız giderlerimiz var diyorsunuz fakat yeğende yakın yani kendine bütçesine güvenmiş almış düğün içinde kendini ayarlamıştır korkmayın ve bu mesele yüzünden aranızı boş yere açmayın

o sırada sorun bütçemizin uygun olmaması idi.

borçla evleneceğiz ve birde bilgisayar borcu eklenmişti. nişanlımda şu an büyük bir hediye olduğunu biliyorum almasam mı diye tepkimi öğrenmek için sordu. böyle maddi anlamda sorun çıkarın bir insan olmamak için burada konu açtım. yapıcı yorumlar sayesinde sorunu ben kendi içimde hallettim. şu an bir sorun yok zaten.

Dugununuz ne zaman?O borc dugune kadar biter belki de.Bonkorluk yapmis ama kendi parasi bir sey demeye hakkiniz yok bence.deseniz zaten sen daha simdiden parama karismaya basladin diyip tartisma cikar.evliyken almasindan iyidir oyle dusunun:)

Dugununuz ne zaman?O borc dugune kadar biter belki de.Bonkorluk yapmis ama kendi parasi bir sey demeye hakkiniz yok bence.deseniz zaten sen daha simdiden parama karismaya basladin diyip tartisma cikar.evliyken almasindan iyidir oyle dusunun:)
1 ay biraz fazla zaman var düğünümüze. birlikte ödeyeceğiz borcu

Gelen bir takım tepkilerden yana canınız sıkılmış anlaşılan burası ortak fikir platformu her tarzdan düşünceyle karşılaşabiliyoruz bunlar olağan şeyler kendi içinizde sorunu çözmenize neden olmuş ya bu sevindirici mutluluklar

Kimse kusura bakmasın, düğüne 1ay kadar kala, onca borcun içinde ne bana, nede kendinden birine hediye almasını istemezdim.. Zaten dünya kadar borç var o çocuğun bilgisayarıda eksik kalsın. Sadece kendi cebinden ödeyecekse tabikide seve seve. Ama ortak paradan alınıyorsa en azından seninde fikrin alınmalıydı. Kırmadan bunu belirt kendisine, sonraki hediyelerde sana sorma gereği duysun bir zahmet. Nerden baksan 2 bin lira vardır o alet, ve düğün arefesinde baya gereksiz bir hediye.

Ne bilelim olayı sizin böyle çözüme kavuşturduğunuzu. İlk yazdıklarınıza bakınca fesat gibi geldiniz :)
Neyse, nasılsa çözmüşsünüz.
Mutluluklar :)

cömert bence sadece ve ne yazikki biz kadinlar bizim tarafa birsey alindigi zaman ses etmiyoruz hatta hosumuza bile gidiyor icten ice bak ne güzel düsünüyor diye. Onun tarafina gelince gözümüze batiyor... Yalniz dkkat edin cok cömert olmasi pintilikden iyi lsada Evlendikden sonra Borc Harcdan kurtulamassiniz..

Sus payı konusu ne oldu?

ben burada en çok kredi çektik düğünde takılanlarla ödeyeceğiz kısmına takıldım. düğün takısına güven olmaz. kimin ne getireceğini bilemezsiniz asla. bilezik takar dediğiniz en yakın akraba çeyrek getirir, gram takar dediğiniz komşu 50 tl takar. garantisi olmayan birşeye güvenip kredi çekmeniz bence bu hikayedeki en hatalı kısım.

Bence su an bisey demeyin annenize alinan ayakkabiligi da sus payi olarak dusunmeyin. Keske dolabi hic soylemeseydiniz. Yegenine bilgisayar alabilir. Bizde yegenlerimizi seviyoruz ki durumum iyiyken ozel okula gidiyor yemek parasini falan ben veriyordum harcligi vs. yegen bu evlat gibi.Yani bu harcamalara cok takilmayin evlenince daha tasarruflu davranacaktir.

Bir de sey kiblemek ne demek.

Allah razi olsun

Bence bu durum evliyken sıkıntı o da siz yokluktayken ailesine birşey alması vermesi filan.. evlilikte dahi sizi sıkıntıya sokmuyorsa kendi çekirdek ailesinden kısıp vermiyorsa sorun değil bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…