Bana yardım edin birlikte kalma sorunu

Bizim neredeyse 3 yıl olacak, hiçbir şekilde problem yaşamadım ama kesinlikle tavsiye etmiyorum.

hepimizin ki baslarda iyiydi annemiz gibiydi emin ol. cok az insan huyunu cikariyor hepsi iyi gosterip kendini sizi yonetmek istiyor. hizmet ettirmek istiyor ve ya yonlendirmek istiyor. on yargi olarak gormeyin bunu insallah sizin ki gercekten iyidir. bu sekilde yasamak size menfaat saglayacaksa sabredin memur zaten tayininiz cikar gidersiniz. ama mesafeyi kesinlikle koruyun. sirrinizi acmayin. her seyinizi, her fikrinizi her dusuncenizi paylasmayin. mahreminizi koruyun. evinizin anahtarini vermeyin cat kapi girilmesin. birlikte yiyip icelim az harcayin yatmaya gecin derlerse kabul etmeyin. evlililiginize sizin de artik bir aile oldugunuza saygi duydurun. geleninize gideninize mutfaga aldiginiza karistirmayin. esiniz de maasiyla onlara alisveris yapmaya fatura odemeye felan kalkmasin. caniniz istemedi mi cikmayin yanlarina kapinizi kapatin oturun. bunlar konu asil mesela mesafeyi korumak. icli disli yuz goz olmayin. her konuta sirayet ediyor. suyunu cikariyorlar sonra.

Kimse annen gibi olmaz en ufak tartışmada kaynanan oğlunun tarafını tutacak bütün hayatınızı bilecek evinize gelen misafiri evinizden çıktığınız saati eve aldığınız yiycek giycek ıvır zıvırı bilecek bence en önemlisi ilerde çocuğun olursa herşeyine karışacak her dakika aç bu çocuk diycek sen bakamıyosun ver biraz bizde dursun diycek hasta etmişsin diycek ya bitmiycek hiç..He tabi tam terside olabilir milyonda bir ihtimal :)

Valla canım sana şöyle soyliyim kısaca şuan sana herşey tozpembe ama emin ol sen o evin içine girdikten sonra karalar bagliycaksin gerekirse aç kal o evde kalma o kadar diyim sana bi kere sen o eve yatmadan yatmaya gidersin anca sabah kalktığın gibi çağırır kaynanan gece yatana kadar çıkamazsın haberin olsun 1 senede illallah edersin boşanma konuşmaları geçer eşinle aranda huzurunda kalmaz..

Zor iş

Ön yargili olmamak gerek diye düşünüyorum.Daha evlenmeden ailenin temizliginden dürüstlüğünden de emin olmamak lazim..Denenebilir ama mesafe her zaman iyi bence.Sonucta evlilik hep tek duze degil o derece yakin olunca herseyin icinde olacaklar.ufak bir tartismada bile haberleri olacak ses gider mutlaka iyi dusunmek lazim.

Ya bu sert tepki ne annemden farkı yok derken kızı gibi bağrına bastı anlamında söylüyorum tanışıklığımız 3 gün de değil ayrıca o kadın benim eşim olacak insanı doğurmuş yuh artık

Bende para biriktirip ev alırız diye düşünüp kabul ettim para birikti mi hayır pişman mıyım evet. En kısa zamanda çıkacağım burdan. Bende kv iyi deyip oturdum kadın bu hayatta görebileceğin en kötü kv çıktı yani. Evine gitmem bile yine de mutsuzum evimde diken üstündeyim. Bence kabul etmeyin vazgeçin

Benim eşimde söyledi ve annesinin huyunu bilir. Ama kadın yinede durmuyor yani. Zor valla nadir iyi geçinen mutlaka bi sıkıntı oluyor

Ailesi gerçekten çok iyi olabilir ama insanın evlenince özel hayatı olmalı diye düşünüyorum. Aynı binada olmayı istememek ailenin kötü olduğu anlamına gelmiyor yani. İyi insanlar olsalar bile mesafeli bir ilişki olsun isteyebilir insan eşinin ailesiyle.Ben kendi ailemle bile aynı apartmanda olmak istemem mesela. Sonuçta yeri geliyor komşudaki gürültüyü bile duyuyoruz. Ufak bir tartışma bile yaşasanız herkes bilecek.Aynı binada olunca sürekli görüşüp dibdibe olacaksınız. Onlara her misafir geldiğinde gitmeniz beklenecek, size biri gelse onlar inecek. Biraz uzak olsanız arasıra gidersiniz ama aynı binada olunca iki gün çıkmasanız trip atacaklar. Evlenirken kayınvalidem çok iyi diyen bazı arkadaşlarım birkaç ay sonra kv sinden dert yanmaya başladı.Bilmiyorum tercih meselesi ama ben tercih etmezdim.

Evet. O yüzden hep oğlundan yana olacak sizden değil.
Belli ki yaşamadan öğrenmeyenlerdensiniz.
Şimdiden kolay gelsin.

Maddi anlamda zorlanmakta evliliği yıpratıyor bu sebeple sıkıntılı insanlar değillerde , en önemlisi eşin sürekli anne sözü dinleyen biri değilse , senin fikirlerine önem veril sana değer veriyorsa otur bence denemeye değer.

Taşınırsan sevgiyi saygıyı mahremiyetini özelini mesafeni düzgün kurmak eşler olarak sizin ve eşinizin ailesinin elinde.
Kavganızı sevginizi kahkahanızı duyacaklar. Evinizde kendinizi rahat hissedecekmisiniz? Yani bu konulara aldırış etmeyecek rahatlık varmı sizde? Öfke kontrolünüz nasıl sinirlendiğinizde siz veya eşiniz ailesini dahil etmek isteyecekmi? Hep kayınvalideler sorun çıkartmıyor bezdiren oğullar ve gelinlerde olabiliyor.
Siz bugün evimde kafa dinleyeceğim deyip birgün yanlarına çıkmadan durabilecekmisiniz yoksa çok fedakarlık yapan bir insanmısınız. Çok fedakarlık çok beklenti getirir. Sonra anlamadılar yapmadılarmı diyeceksiniz?
Her insanın kusuru vardır. O kusuru gördüğünüzde hemen tavır alırmısınız?
Yoksa görmezden gelebilirim diyebilecekmisin. Zorlukları tabii ki olacaktır ama güzel yanlarıda elbette olur.
Eğer aynı binaya taşınma kesinleşirse o vakitten sonra olumsuz asla düşünme ve büyük konuşmadan kaçın. Güzel düşün ve yarınlarında komşuluğunuzda güzel olsun diye

Valla nişanlıyken genelde kayınvalideler seviliyor.Bende çocugum olana kadar seviyordum şimdi ise nötrum.Başka başka huylarını görünce insan bileniyor.Her gun illa evıne ugramanız beklenıcek bunda kotu bır durum yok gercı bır kahve ıcmekten bırsey olmaz ama işte sureklı beraber yıyelım durumları vs olur dıye dusunuyorum.Dışarı cıksanız şuraya gıdıyoruz buraya gıdıyoruz deyıp hesap vermeler

Senden önceki örnekler de "annemden farkı yok" demişti, hepsi birer birer buraya konu açtı be güzelim. Yapma etme.
Sana katılıyorum benım annem çok sınırlıdır sınırlenınce laflar söyler fln kayınvalıdemle çok içli dışlılardı bıtısık dairelerde oturuyolardı cunku.Tabi annem suclu odlugu ıcın annemı uyarırdım kızardım fakat sımdıkı aklım olsa kızmazdım bıle

Katılıyorum mısafır olunca yardıma gıtme gereksınımınde hıssedıceksın cagırmasalar bıle beklerler bırde mısafr gelınce ılla gıdıceksın gozukucen hızmet edıcen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…