bana yardım edın esımle aılesı yuzunde sorunlarım var

Yapmak zorundalar mı?

Evde oturmak ya da söylenmek yerine gidin kendiniz yapın.

Yapmak zorundalar mı?

Evde oturmak ya da söylenmek yerine gidin kendiniz yapın.

Keseniz bir değil ki
Kira vermeden ne güzel oturuyosunuz evlerinde
Şükür etmeniz lazım
Bazı hikayeler vardır bir iğnesi yok derler hani, bunları yaşanız ne bileyim nasıl davranırdınız

Kira vs. derdin yokken biriktirin paranızı kendinize ev alın
Herkesin evi kesesi ayrı oluyor evlenince
Senin ailen sana kalorifer taktırıyo mu ki kaynanadan bekliyosun ?

Bende başlığı okuyunca oğlunu fişekleyen bi kaynana var sandım
Maddi anlamda kimse size yardım etmek zorunda değil, çalışın kazanın o insanlar vaktinde kazanmış bak şimdi bi evinde de siz oturuyorsunuz

Mesaj tekrarı.....

Son düzenleme:
Mesaj tekrarı.....

Son düzenleme:
Mesaj tekrarı....

Son düzenleme:
Mesaj tekrarı....

Son düzenleme:

Keseniz bir değil ki
Kira vermeden ne güzel oturuyosunuz evlerinde
Şükür etmeniz lazım
Bazı hikayeler vardır bir iğnesi yok derler hani, bunları yaşanız ne bileyim nasıl davranırdınız

Kira vs. derdin yokken biriktirin paranızı kendinize ev alın
Herkesin evi kesesi ayrı oluyor evlenince
Senin ailen sana kalorifer taktırıyo mu ki kaynanadan bekliyosun ?

Bende başlığı okuyunca oğlunu fişekleyen bi kaynana var sandım
Maddi anlamda kimse size yardım etmek zorunda değil, çalışın kazanın o insanlar vaktinde kazanmış bak şimdi bi evinde de siz oturuyorsunuz

Paragrafı okuyunca içimden geçenleri sen yazıya dökmüşsün...Eline sağlık..

Süper mantık ya, evlenirken onu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda değil, ama gelgelelimmmm

yaşlandı mı bakmak zorundasın, düğünde altınlarını alır kabul etmek zorundasın, oğlumun evi der gelir 6 ay kalır kabul etmek zorundasın, çocuguna benim ismimi koy der kabul etmek zorundasın. Neden efendim örf adet gelenek vs vs. E kardeşim evlenen gençlere yardım etmek bizim kültürümüzde yok mu?

Madem bu kadar batılaşmak herşeyi kendimiz yapmanın doğru oldugunu düşünüyoruz o zaman diğer konulardada modern olalım, diyelim burası oğlunun evi değil benimde evim, benim oğlumun adını ben koyarım, o alrtınlar bana takıldı benim... Nerde o olmazzzzz.

Bu psikoloji işi aslında, evlenirken herşeylerini kendi yapmış insanlar, üzülmemek adına bunun daha doğru oldugunu anne babanın hiçbirşey yapmak zorunda olmadıgına kendilerini inandırır, aksi kendilerini üzer çünkü. Bu yüzden bunu diyenlere dikkat edin, istisnalar vardır elbet ama çogu herşeyini kendi yapmış insanlardır. Ve her bayram onların yanında olabilmek için bu düşünceyi kendilerine esas alırlar ki canları yanmasın.

Genel konuştum, özel değil. Bunu okuyanlardan böyle olmayanlar da vardır saygı duyarım, bu benim düşüncem.

çok haksızsın
değil biz ev görmek kendimiz ev alırken bile
tek kuruş vermedi kp
hiç de demedim zorunda değiller sonuçta
artı kadın kendi evini yaptırırken sana sormayacak
kirasız oturuyosun bi zahmet kendiniz yaptırın...

yani öyle yorumlar yapılmış ki konu sahibi anlattığına pişman olmuştur ,eminim .17 aylık bir gelin var ,bazı vaatler verilmiş ve bunlar tutulmamış ,sitem etmekte haklıdır .eğer kv veya kp vaatlerde bulunmasaydı haksız olurdu ama bir kere laf agızlarından çıkmış. anne -baba ömürlerinin sonuna kadar çocuklarına ellerinden geldigince destek çıkmak zorundadırlar ,keza çocuklarda anne babalarına karsı.kv ve kp nin evleri varmış, oğullarına vermişler ,çok doğal birşey ! bizde evlenirken eşimin ailesinin durumu iyi oldugundan gönülleri razı olmadı kirada oturmamıza ,ev aldılar. şimdi benimde bazı yerlerde param var, iki kardesim ben ,kardesim benden çok küçük, ilerde rahat etmesi için o paraya ilave yapıp ona ev alıcam . şükret haline ,bulmuşsunda buluyorsun lafları çok abartılı ,anne baba kardesin görevidir bunlar .

kavak yellerı bende bılıyorum takmıyorum aslında ama hergun arayıp yenı bırsey soyleyınce sınır oluyorum mesela evde gorumcem var temızlıgı o degıl ben yapacakmısım yenı evın

Sana vaad ettikleri seyleri yaptirman mumkun olmayabilir ancak bu konuda istedigini yapabilirsin.
Gelinsin diye kimsenin hizmetcisi degilsin.
Madem gorumcen var,o evin bir kizi var sana dusmez zaten.
İnsanlarin sana istemedigin bir seyi yaptirmalarina izin verirsen esas o zaman sinirlerin bozulur

17 günlük değil 17 aylık bir gelin var karşımızda. Ve elini taşın altına koymayıp herşeyi isteyen bir gelin. İnsan 17 ayda her ay bir petek alsa coktan evi kaloriferli olurdu. Adamlar ev vermiş daha napsın...

Arkadaşım,
İyi hoş yazmışsın da; konuyu açan arkadaş farkındaysan :
1)kocasının ailesi düğünlerini yapıp baş göz etmişler
2)kendilerin ait evi oğullrına ve geline vermişler
Anlaşıldığı gibi örf adet bazında aile herseyleri yapmış.maddi manevi yanlarında olmuş.

Yazan kişi altın meselesinden bahsetmemiş olsa da sizin kendinizle ilgili yazdığınıza istinaden şöyle diyebilirim:
3) düğünü yapan erkek tarafıdır zaten.doğal olarak saygıdan ve erkeğin annesini kendi annem gibi göruyorum güveniyorum bilinciyle o altınlar bir süreliğine kayınvalideye emanet edilir. Büyütülecek mesele değil.
4)doğacak cocugunuzun ismi kayınvalidenizn ismi ya da onun içinen geçen birsey olsa ne olacak?
5)kayınvalide yaşlanınca,gelin bakmak zorunda demişsiniz.valla bu düpedüz vicdan meselesi.hayatta kimse birsey yapmk zorunda değildir arkadaşım.siz yaşlı birine göz kulak olmayı zorunluluk olarak görüyorsanız siz zaten eşiniz ve ailesiyle en başından bir bütün olamamışsınız demektir.sizin eşinizde ilerde sizin anneniz hastalanınca annenize bakmanıza izin vermez olur biter.olaya böyle bakacaksak eğer durum bu olacak belli.ya da klasik kız anneleri kocaları işteyken kızına rahat rahat gider gelir,torun olunca en çok kız anneleri toruna bakar gezdirir; ozaman kocanız bunları da yasaklasın ilerde.herşey eşitlensin boylece.ohh!!! Birgün siz de yaşlanacaksınız.sizi de huzur evine yatırıverirler olur biter canım.bukadar basit...

İşte mesele ne biliyor musunuz arkadaşlar; insanlar biraz geniş çerçeveden bakabilse, herşeyi kendine göre yontmasa,biraz politik ve olumlu olup Şükretmeyi bilse herkes evinde çok huzurlu olur. Aile kuran bir kadın kurduğu ailenin dışındaki bireyleri ve olayları akıllıca yönetip ona göre hamle yapabiliyorsa ve tüm bunlara iyi niyetini de ekleyebiliyorsa o kadın kadındır.

Ama maddiyat dünyası.çoğu insan artık evlenirken bile eşini ve ailesini ona sağlayacakları şeylere göre değerlegdiriyor.analar kızlarını ben ezildim sen ezilme,herşeyi yaptır,açık göz ol , kaynanla fazla samimi olma diye yetiştiriyor.ha kötü kayınvalide yok mu elbet var.kişiler böyle bir durumda araya kendi yöntemlerince çizgi çeker ozaman.Ama başlığı açan arkadaş bu kategoride değil.insanlara verdikçe daha fazlasını istiyor.memnun olmuyor.iki aldıysa üçüncü nerde,neden vermedi diyor ve aldığı iki şeyi unutup kin tumaya başlıyor. İnsanlık böyle oldu artık. Herşeyin altında fitne fesat aramayalım...
Sevgiler...

Haklısın haksızsın konusuna hiç girmeden şunu söyleyeyim, haline şükret huzurunu bozmuyorlarsa, eşinle aranı açmaya seni ayırmaya kalkmıyorlarsa azıcık aşım ağrısız başım de otur bırak verdikleri sözü tutmasınlar ama yuvana karışmasınlar, ben babamla ortak aldığımız evimi satıp başka şehirden ev aldım, benim şahsıma ait olan evi kaynana sahiplenmiş birde üstüme kuma getirmeye kalkıyor. Üstelik bu kadının bana bir iğnesi nasip olmadı. Bırak parayı pulu sen evliliğinin tadını çıkar eşinlede huzurunu bozma.

bak o kadın kaç yaşında evini istediği gibi yaptırabilmiş. yazık bu yaşa geldiler anca evlerini yaptırabiliyorlar demen gerekirken söylediklerine bak

Öncelikle,
Sevgilia arkadaşım.sizde var olan bir mantık hatasını düzeltmek isterim.
Anne babanın görevi iyi ahlaklı,okumuş,kültürlü,meslek sahibi,hayatta dimdik durabilen bir evlat yetiştirmektir.kendisi ayaklarının üzerinde durur,çalışır,çabalar, biriktirdiği parayla yapacağı yatırıma aile de para eklemek ister o ayrı.buna söyleyecek lafım yok.mesele şu,bu hayatta kimse bedavacı olmasın.evlatlarını da bu mantıkta yetiştirmesin. Herkes daha elini sokmadan kolunu bacağını sokmayı hak görür kendinde. Çocuklarımıza sana ev araba almak anne babanın görevidir diye eğiteceğinize; önce para kazanmayı hayatta dik durmayı öğren deyin.zaten işin özünde annne babanın malı yine çocuğunundur.kimse evladından mal kaçırmaz.
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…