bana yardım edın esımle aılesı yuzunde sorunlarım var

Nedense yorumuma ıstınaden yazılmıs bı yazı olarak algıladım yanlıyormuyum ? yoksa cok mu alınganım.
Oyle olmasa bıle suan benım yazdıklarımn aksını savundugın ıcın cevap hakkı dogduguna ınanıyorum.
1- Benım arkamda aılem var kımseye dusmez bana bakmak kımseye bırakmazlar + basımdakı koca da yeterlı zaten ıyı gun kotu gun dıye bu yuzden denılıyor.. Evet kımse kımseye bakmakla mesul degıl dınımızde bıle kısı sadece kendı ana babasından mesuldur. Eger ogulları ıstıyorsa gayette bakabılır..
2-Kw ıs yapmamakla sınır cızılır cunku karsıdakı ınsan bı sure sonra bu duruma alısıp sankı gorevınmıs sıfatına bururler bı anda neoldugunu anlamazsın .. Vaktıım olsa zaten kendı anneme yaparım o ne halı varsa gorsun! evet cumlemden de anlasıldıgı uzere kendısını hıc haz etmem . Zaten gelın kw nın ısını yapsın dıye degıldır bu zıhnıyetı hıc sewmıyorum.
3-Herkes kadar hakkı olur ısım koymaya ama ole kw ler varkı cocugu kendı dogurmus gıbı davranır zaten bahsedılen kw tıplemesı de budur.
4- Gıdıldıgınde o an orada bulunup yapmamı gerektıren bısı varsa tabı yapalır. Orn yedıgın sofrayı kaldrp bulasık ws yıkanması .Bunlar cok ınce ayrıntılar belkı soylenmesı bıle yanlıs ama ne yazıkkı sınırlarınızı cızmezsenız ve karsıdakı de bıraz ego sahıbıyse bı sure sonra ne kadar cok odun verdıgınızın farkına varrsınız.. Ve gıden sızden gıder.
5- Benım evıme gelıp huzurumu kacıran annem olsa ıstemem .. Kı laf sokmayan huzur bozmayan bı kw cook cok azdırr. Zira O lafları duyup da kocaya catmamayı henuz basaramadım

Benım dusuncelerım bu sekılde. Ben konusmamla ıfade tarzımla ve bu yaptıklarımla cok guzel sınır cızdıgıme ınanıyorum ..

iyide arkadasım ,tadilatı onlar yaptırmak zorunda değil ama,vaad verip yapmamak konusunda haklısın ama yapmıyorlar diyede eşinle tartısmana gerek yok paran oldukca sizde yaparsınız bir şeyler mesela calısmıyorsan bir iş bulup katkıda bulunabılırsın

Yorumları vaktim varsa okurum,kafamda kalanlara genel bir yorum yaparım konu sahibini yanlış yönlendirmeme adına.Yoksa bunu kim yazmış ona cevap vereyim demem.Özellikle ona cevap vermek istiyorsam alıntıyla veririm zaten.Senin yorumun hangisi dönüp bakmadım şu an ama demek ki,senin yazdıklarını da kapsayan birşey yazmışım.
1- Benım arkamda aılem var kımseye dusmez bana bakmak kımseye bırakmazlar + basımdakı koca da yeterlı zaten ıyı gun kotu gun dıye bu yuzden denılıyor..Sadece bu yaptığın ilk maddedeki yorumuna cevap vereyim canım,çoooook büyük konuşma.

Ya oyle tabı Allah bılır neyın ne olacagını asla buyuk konusmak ıstemem . Allah kımsenın elıne dusurmesın.. .

bence siz kira ödüyormuş gibi biraz biraz birikim yapın..istediklerinizi ileri bir tarihte yaparsınız.
geç olsun güç olmasın...

evet çok ayıp yaptıgınız.

Akıl mı istiyorsun?

-Sana verilenlere minnet duymayı öğren şükür etmelisin.
-İnsanların yapmak zorunda olmadıkları şeylerden dolayı onları suçlamayı bırakmalısın.
-İsteklerin çok? İnsanların sırtına kambur olarak bu istediklerini elde edemezsin.
-Para mı yok diyorsun? O zaman bir zahmet çalışıverirsin. Çalışan onca kadından senin neyin eksik yada fazla?
-Evini mi beğenmiyorsun? Beğendiğin bir yerden parası neyse verip istediğin evi tutabilirsin. Böylece insanların yaptığı iyiliği mundar etmezsin.
-Evlenmeye gelince cesur ve güzel, çalışıp çabalayıp dünyada bir şeye sahip olmaya gelince mağdur...

Neden kendiniz çalışıp istediğinizi yaptırmıyorsunuz da başkalarından beklenti içerisine giriyorsunuz?

Evi de onlar aldılar sanırım.

Bari market alışverişinizi de onlar yapsınlar.
Hatta bence hiç çalışmayın o evi de satıp kvdenin evine yerleşin.
Bu nasıl bir mantıktır yahu?

Anne-baba olmanın amacı bağımsız bireyler yetiştirmektir.
Evet anne-baba ölünceye kadar elinden geldiğince evlatlarına yardım eder.
Varsa maddi destekte bulunur, yoksa manevi destekte bulunur.

Ancak evin ihtiyaçlarını karşılamakla ya da ev alıp içini yaptırmakla yükümlü değildir.
Dahası onca yıl çalışmış çabalamış insanların aldığı evle size alınan evi karşılaştırmanız da garip.
Siz hele bir onların yaşına gelin bakalım.
Sizin de o zaman çok daha güzel eviniz olur.

Ayrıca merak ettim.
Siz aynı durumda olsanız gelininize ev alacak mısınız?
Ya da kaloriferli evde sen otur, sobalıda ben otururum diyebilecek misiniz?

Millet yıllarca dişiyle, tırnağıyla arttırsın, yaşlılığında rahat etmek için ev alsın,
gelinin gözü kalmasın diye bir de ona ev alsın, ama gelin gelsin iki evi kıyaslasın.

Akıl alır gibi değil...

Arkadaşım, helal olsun sana.anneni babanı tebrik ediyorum böyle mantıklı bir insan yetiştirdikleri için. Allah yolunu açık etsin.

Ilginç bir sekilde artik konu sahibi hiç cevap yazmiyor...

çok afedersiniz ama bi taraflarına güvenmeyen evlenmesin ya bu ne kadar bencilce bir konudur bedavadan ev sahibi olmuşsunuz hala yok kendi evine şunu aldı bunu yaptı kendi evi kendi parası yapar eder size ne
birde bi arkadaş yazmış yaşlanınca bakmak vs. onlar düğün dernekle alakalı değil bir anne baba o çocuğunu o yaşa getirebilmek için ne kadar çaba sarfediyor bunları bir düşünün artk bi yaşa geldikten sonrada bazı şeyleri kendiniz yapabilin ya bizde ev aldık ben hiç düşünmedim bile biri bana yardım etsin eşmle beraber elele verdik ödüyoruz eşyalarımızı kendimiz ödedik düğünümüzü bile kendimiz yaptık insanlardan maddi bişey beklenmez kimseden.... önemli olan maneviyattır,sevgi,saygıdır

Senin evine tadilat yaptırmak zorunda değil ki..Bu bi dert değil bana göre..Sonuçta sizin eviniz çabalayarak yapmakta sana düşüyo..Ev vermişler daha ne yapsınlar..Sizin evinizin tadilatını yaptırmak eşinle senin görevin..Ben suanda bişey yaptırcak olsam kpyemi söyliycem..Aslaa kocamla karar verip yaptırcam tabikide..Ayrıca temizliği görümcem değil ben yapcam diyosun asla yapma..Simdiden sana temizlikmi yapcaksın diyolarr..

canım kalorifersiz de olsa kendine ait bir evin olduğu için şükretmelisin öncelikle.
kendi evlerini daha güzel yapmalarına gelince,
senden en az 20 yaş büyük olan bu insanların bence buna hakkı var.
bu yaşına kadar para biriktirip bu evin hayalini kurmuşlardır.
senin kesen ayrı değil mi para biriktirip sen daha güzelini yap.

Yazık yazık, daha 17 aylık gelinsiniz, şimdiden ev bizim değil ilerde mirasa girecek diyorsunuz, bu hesaplar için daha çok erken, yaşın yirmilerde sanırım, gençsin gir bir işe kocanla omuz omuza çalış.Size ev alınmış başınızın üzerinde bir çatı var şükredin ve evinizin içini karınca kararınca kendiniz yapın. Sanırım sizin ev kiralarından haberiniz yok.
Ayrıca da 40 - 50 yaşına gelmiş insanlar kararlarını size danışacak değiller.

Son düzenleme:
bedava ev bulmustu.hıc kıra vermedıgı ıcın anlamıyor arkadas ev sahıbı olmanın degerını.ben bes yıl kıralarda dolsatım en son kendı memleketıme geldım.babamın evınde oturuyorum kımseye kıra vermeyım kıra verecegıme babamın evıne harcayım dedım ıkı goz odaya sıgındım en azından cık dıyen olmaz dıye kıraya verecegım parayıda evın ıcıne harcadım ustelık bızımkıde mıras yanı.sızın dusunce tarzınız yanlıs mıllet kırada oturdukları evı bıle tadılat yapıyor sonucda yasayacagı ortam yanı

Yani diyor ki şairimiz; evin icini yaptırırsam mirasla onlara kalabilir o yüzden beş kuruş harcamam onlar yapsınlar :)

Bir de kıssa anlatayım.

Ben nişanlıyken eski kayınpederim emekli olmak üzereydi. Nerden isterseniz size ev alıcam. Kiralarda sürünmeyin. İster yasadığın sehirde ister burda. Ben de hı hı evet dedim.

Biz evlendik, beş lira yardım etmedi. Kendine ev aldı dayadı döşedi icini yaptırdı, yeni eşyalar aldı, yeni gelin evi gibi oldu :) Ben kiralarda süründüm, eşya borcu düğün borcu boyumu aştı ama asla kimseye tek kelime etmedim.

Ne eski eşime baban vaatlerini tutmadı dedim, ne de kayınpedere surat astım arkasından konuştum.

Herkes ektiğini bicer.

ayy hepsimi aynıı yaa bende kv deden neler duymuştum sözlendiğimizde...sağolsunn bir sürü borca soktur bizi şimdi sefasını kendi sürüyor..millete düğün yaptım diye gerim gerim geriliyor....

bir eltim var.karı koca ögretmenler.evlenmeden evini aldırmıştı.ilk tanıştıgımızda ev alınmasaydı birimizin maaşı kiraya gidecekti demişti.bursa gibi yerde hangi villanın kirasıysa artık o.evlendiğinden beri oturuyor ev onların üstüne şimdi de ev küçük diye duygu sömürüsü yapıyor.ne dolaplarla eşime ne yalanlarla ailesi evini yenilemeye çalışıyor.hak hukuk bir tarafa mide bulandırıyor böyleleri.
az yesin de evini kendisi yenilesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…