Küçük yaşta,hiçbir birikim yapmamış,anne babaya sırtını dayamış çocuklar evlenmemeli.Evlilik kendi kendine yetebilmedir.Evlilik=sorumluluk almaktır.
Şu hayatta da kimse büyük konuşmasın.Ben kaynanaya bakmam,şunu yapmam bunu yapmam.Allah o kadar büyük ki,bir gün gelir,öyle bir durumda olursunuz ki,kaynanız size bakar.
Kayınvalideye temizlik yapmamakla veya evine gitmemekle sınır çizilmez.
Benim kulağıma hoş gelirse,beğenirsem kayınvalidemin önerdiği ismi evladıma koyarım
Eğer kayınvalideme gittiğimde o an yapılacak bir iş varsa,veya benden yardım istediyse müsaitsem gider yaparım.
Ben evdeysem müsaitsem kayınvalidem gelmek isterse kapım açık.
.
kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerıne herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenıbırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın
Nedense yorumuma ıstınaden yazılmıs bı yazı olarak algıladım yanlıyormuyum ? yoksa cok mu alınganım.
Oyle olmasa bıle suan benım yazdıklarımn aksını savundugın ıcın cevap hakkı dogduguna ınanıyorum.
1- Benım arkamda aılem var kımseye dusmez bana bakmak kımseye bırakmazlar + basımdakı koca da yeterlı zaten ıyı gun kotu gun dıye bu yuzden denılıyor.. Evet kımse kımseye bakmakla mesul degıl dınımızde bıle kısı sadece kendı ana babasından mesuldur. Eger ogulları ıstıyorsa gayette bakabılır..
2-Kw ıs yapmamakla sınır cızılır cunku karsıdakı ınsan bı sure sonra bu duruma alısıp sankı gorevınmıs sıfatına bururler bı anda neoldugunu anlamazsın .. Vaktıım olsa zaten kendı anneme yaparım o ne halı varsa gorsun! evet cumlemden de anlasıldıgı uzere kendısını hıc haz etmem . Zaten gelın kw nın ısını yapsın dıye degıldır bu zıhnıyetı hıc sewmıyorum.
3-Herkes kadar hakkı olur ısım koymaya ama ole kw ler varkı cocugu kendı dogurmus gıbı davranır zaten bahsedılen kw tıplemesı de budur.
4- Gıdıldıgınde o an orada bulunup yapmamı gerektıren bısı varsa tabı yapalır. Orn yedıgın sofrayı kaldrp bulasık ws yıkanması .Bunlar cok ınce ayrıntılar belkı soylenmesı bıle yanlıs ama ne yazıkkı sınırlarınızı cızmezsenız ve karsıdakı de bıraz ego sahıbıyse bı sure sonra ne kadar cok odun verdıgınızın farkına varrsınız.. Ve gıden sızden gıder.
5- Benım evıme gelıp huzurumu kacıran annem olsa ıstemem .. Kı laf sokmayan huzur bozmayan bı kw cook cok azdırr. Zira O lafları duyup da kocaya catmamayı henuz basaramadım
Benım dusuncelerım bu sekılde. Ben konusmamla ıfade tarzımla ve bu yaptıklarımla cok guzel sınır cızdıgıme ınanıyorum ..
Yorumları vaktim varsa okurum,kafamda kalanlara genel bir yorum yaparım konu sahibini yanlış yönlendirmeme adına.Yoksa bunu kim yazmış ona cevap vereyim demem.Özellikle ona cevap vermek istiyorsam alıntıyla veririm zaten.Senin yorumun hangisi dönüp bakmadım şu an ama demek ki,senin yazdıklarını da kapsayan birşey yazmışım.
1- Benım arkamda aılem var kımseye dusmez bana bakmak kımseye bırakmazlar + basımdakı koca da yeterlı zaten ıyı gun kotu gun dıye bu yuzden denılıyor..Sadece bu yaptığın ilk maddedeki yorumuna cevap vereyim canım,çoooook büyük konuşma.
kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerıne herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenıbırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın
evet evımızı onlar aldılar ev onların uzerıne nasıl kendı ıstedıgımı yapayım hem ev mıras hem maddıyat yok bızde aıleme cok vaada bulundular ben ne ıstedıysem sımdı hepsını kendı evıne yapıyor
♥gözyaşı♥;32760094 .!.:Artık kendi yuvanızı kurmuşsunuz başkalarına tamah etmeyin..
Kendi paraları bu yaşa kadar çalışıp kazanmışlar bu saatten sonra istedikleri gibi harcamak hakları.
Düğününüzü yapmışlar, size iyi kötü başınızı sokacak bir ev vermişler.
Bundan sonra kendi evinizi kendiniz yapın, gerisini siz getirin.
Bir arkadaşın yorumuna istinaden de;
Anne baba hakkı ve yaşlanınca onların bakımı meselesi sadece düğünle ve düğünde yapılan iyiliklerle alakalı olmuyor.
Sonuçta evlenilen kişi o yaşta ağaç kavuğundan çıkmıyor,
Her birey belirli bir yaşa gelene kadar öncelikle anne karnında 9 ay taşınılıyor sonra ailesi tarafından besleniyor, bakılıyor, büyütülüyor, okutuluyor, gerektiğinde evlat hasta oluyor anne baba gecelerce başında bekliyor vs vs daha çok uzatılabilir anne babanın evlat üzerinde ki hakları.
Bunun ne batıyla, ne örfle, ne adetle ilgisi var, anne babaya bakmak ahde vefadır.
Yani evladın bu bilinçte olup, vefa borcunu ödemesiyle alakalıdır.
Anne baba, evladını belirli bir yaşa kadar büyütüp kendini idame ettirecek bir duruma getirene kadar bakmaya mükelleftir.
Nasıl ki anne baba, evladı bakıma muhtaçken hiç bir karşılığı olmadan bunu yapıyor, aynısını zamanı geldiğinde evladın da yapması lazımdır.
Yani o düşüncede ki birinin yorumunu okuyunca tüylerim diken diken oldu, nasıl her şey maddiyat olmuş.
Rabbim maneviyatı kuvvetli, vefa ve kıymet bilecek evlatlar ve insanlarla karşılaştırsın.
evet evımızı onlar aldılar ev onların uzerıne nasıl kendı ıstedıgımı yapayım hem ev mıras hem maddıyat yok bızde aıleme cok vaada bulundular ben ne ıstedıysem sımdı hepsını kendı evıne yapıyor
Bir de kıssa anlatayım.
Ben nişanlıyken eski kayınpederim emekli olmak üzereydi. Nerden isterseniz size ev alıcam. Kiralarda sürünmeyin. İster yasadığın sehirde ister burda. Ben de hı hı evet dedim.
Biz evlendik, beş lira yardım etmedi. Kendine ev aldı dayadı döşedi icini yaptırdı, yeni eşyalar aldı, yeni gelin evi gibi oldu :) Ben kiralarda süründüm, eşya borcu düğün borcu boyumu aştı ama asla kimseye tek kelime etmedim.
Ne eski eşime baban vaatlerini tutmadı dedim, ne de kayınpedere surat astım arkasından konuştum.
Herkes ektiğini bicer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?