kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerıne herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenıbırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın
Süper mantık ya, evlenirken onu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda değil, ama gelgelelimmmm
yaşlandı mı bakmak zorundasın, düğünde altınlarını alır kabul etmek zorundasın, oğlumun evi der gelir 6 ay kalır kabul etmek zorundasın, çocuguna benim ismimi koy der kabul etmek zorundasın. Neden efendim örf adet gelenek vs vs. E kardeşim evlenen gençlere yardım etmek bizim kültürümüzde yok mu?
Madem bu kadar batılaşmak herşeyi kendimiz yapmanın doğru oldugunu düşünüyoruz o zaman diğer konulardada modern olalım, diyelim burası oğlunun evi değil benimde evim, benim oğlumun adını ben koyarım, o alrtınlar bana takıldı benim... Nerde o olmazzzzz.
Bu psikoloji işi aslında, evlenirken herşeylerini kendi yapmış insanlar, üzülmemek adına bunun daha doğru oldugunu anne babanın hiçbirşey yapmak zorunda olmadıgına kendilerini inandırır, aksi kendilerini üzer çünkü. Bu yüzden bunu diyenlere dikkat edin, istisnalar vardır elbet ama çogu herşeyini kendi yapmış insanlardır. Ve her bayram onların yanında olabilmek için bu düşünceyi kendilerine esas alırlar ki canları yanmasın.
Genel konuştum, özel değil. Bunu okuyanlardan böyle olmayanlar da vardır saygı duyarım, bu benim düşüncem.
kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerıne herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenıbırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın
Süper mantık ya, evlenirken onu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda değil, ama gelgelelimmmm
E kardeşim evlenen gençlere yardım etmek bizim kültürümüzde yok mu?
Madem bu kadar batılaşmak herşeyi kendimiz yapmanın doğru oldugunu düşünüyoruz o zaman diğer konulardada modern olalım, :
Öncelikle,
Sevgilia arkadaşım.sizde var olan bir mantık hatasını düzeltmek isterim.
Anne babanın görevi iyi ahlaklı,okumuş,kültürlü,meslek sahibi,hayatta dimdik durabilen bir evlat yetiştirmektir.kendisi ayaklarının üzerinde durur,çalışır,çabalar, biriktirdiği parayla yapacağı yatırıma aile de para eklemek ister o ayrı.buna söyleyecek lafım yok.mesele şu,bu hayatta kimse bedavacı olmasın.evlatlarını da bu mantıkta yetiştirmesin. Herkes daha elini sokmadan kolunu bacağını sokmayı hak görür kendinde. Çocuklarımıza sana ev araba almak anne babanın görevidir diye eğiteceğinize; önce para kazanmayı hayatta dik durmayı öğren deyin.zaten işin özünde annne babanın malı yine çocuğunundur.kimse evladından mal kaçırmaz.
Sevgiler...
Atladığınız bir nokta var kız vaat verdiler sonra o vaatleri paramız yok diyerek yapmadılar şimdi sürekli harcama yapıyorlar diyor.
Hoş herhalükarda bende eşin ailesinden beklentiyi hoş karşılamasamda direk gelip böyle yaptılar yazanla , söz verdiler yapmıyorlar yazan arasında fark var diye düşünüyorum.
kavak yellerı bende bılıyorum takmıyorum aslında ama hergun arayıp yenı bırsey soyleyınce sınır oluyorum mesela evde gorumcem var temızlıgı o degıl ben yapacakmısım yenı evın
yaşlandı mı bakmak zorundasın, düğünde altınlarını alır kabul etmek zorundasın, oğlumun evi der gelir 6 ay kalır kabul etmek zorundasın, çocuguna benim ismimi koy der kabul etmek zorundasın. Neden efendim örf adet gelenek vs vs. E kardeşim evlenen gençlere yardım etmek bizim kültürümüzde yok mu?
Madem bu kadar batılaşmak herşeyi kendimiz yapmanın doğru oldugunu düşünüyoruz o zaman diğer konulardada modern olalım, diyelim burası oğlunun evi değil benimde evim, benim oğlumun adını ben koyarım, o alrtınlar bana takıldı benim... Nerde o olmazzzzz.
Bu psikoloji işi aslında, evlenirken herşeylerini kendi yapmış insanlar, üzülmemek adına bunun daha doğru oldugunu anne babanın hiçbirşey yapmak zorunda olmadıgına kendilerini inandırır, aksi kendilerini üzer çünkü. Bu yüzden bunu diyenlere dikkat edin, istisnalar vardır elbet ama çogu herşeyini kendi yapmış insanlardır. Ve her bayram onların yanında olabilmek için bu düşünceyi kendilerine esas alırlar ki canları yanmasın.
Genel konuştum, özel değil. Bunu okuyanlardan böyle olmayanlar da vardır saygı duyarım, bu benim düşüncem.
♥gözyaşı♥;32760094 .!.:Artık kendi yuvanızı kurmuşsunuz başkalarına tamah etmeyin..
Kendi paraları bu yaşa kadar çalışıp kazanmışlar bu saatten sonra istedikleri gibi harcamak hakları.
Düğününüzü yapmışlar, size iyi kötü başınızı sokacak bir ev vermişler.
Bundan sonra kendi evinizi kendiniz yapın, gerisini siz getirin.
Bir arkadaşın yorumuna istinaden de;
Anne baba hakkı ve yaşlanınca onların bakımı meselesi sadece düğünle ve düğünde yapılan iyiliklerle alakalı olmuyor.
Sonuçta evlenilen kişi o yaşta ağaç kavuğundan çıkmıyor,
Her birey belirli bir yaşa gelene kadar öncelikle anne karnında 9 ay taşınılıyor sonra ailesi tarafından besleniyor, bakılıyor, büyütülüyor, okutuluyor, gerektiğinde evlat hasta oluyor anne baba gecelerce başında bekliyor vs vs daha çok uzatılabilir anne babanın evlat üzerinde ki hakları.
Bunun ne batıyla, ne örfle, ne adetle ilgisi var, anne babaya bakmak ahde vefadır.
Yani evladın bu bilinçte olup, vefa borcunu ödemesiyle alakalıdır.
Anne baba, evladını belirli bir yaşa kadar büyütüp kendini idame ettirecek bir duruma getirene kadar bakmaya mükelleftir.
Nasıl ki anne baba, evladı bakıma muhtaçken hiç bir karşılığı olmadan bunu yapıyor, aynısını zamanı geldiğinde evladın da yapması lazımdır.
Yani o düşüncede ki birinin yorumunu okuyunca tüylerim diken diken oldu, nasıl her şey maddiyat olmuş.
Rabbim maneviyatı kuvvetli, vefa ve kıymet bilecek evlatlar ve insanlarla karşılaştırsın.[/QUOT
Amin ne kadar guzel yazmissin eline saglik
kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerın herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenıbırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?