Ne güzel spor yapabiliyorsun ama çok şükür :) hafî tam gaz devam bende eve gidince Leslie yapacağım inşTabi zorlanıyorum da spor kadar değil.plates iyice gözümde buyüyor.çok yoruyor beni.geçen gün plates yaparken uyuyacaktım neredeyse yorgunluktan
Leslie yine en iyisi bence.bir o gözümde büyümüyor.diger sporlar örneğin jillian resmen vücuda eziyet gb geliyor banaNe güzel spor yapabiliyorsun ama çok şükür :) hafî tam gaz devam bende eve gidince Leslie yapacağım inş
aslında yürüyüş en iyi spor bana göre :))Leslie yine en iyisi bence.bir o gözümde büyümüyor.diger sporlar örneğin jillian resmen vücuda eziyet gb geliyor bana
Jillian'a ilk başladığımda çok mutlu ediyordu beni ama sonra sürantrenman denen sıkıntı yüzünden spor yapmak istemez, hiçbir şeyden keyif almaz oldum. Şimdi kendimi Jillian öncesi bedenen hazırlayacağım, direkt onun sporları ağır gelmişti geçen sefer.Leslie yine en iyisi bence.bir o gözümde büyümüyor.diger sporlar örneğin jillian resmen vücuda eziyet gb geliyor bana
evet ağır jillian.benim gibi insanlar için de değil de sporcular için.pilatesi de yapmışken bir bir bütün olarak en az 30 dk yapmak lazım.bir bakayım dediğine.yogayı da çok merak ediyorum ama bana göre değil.daha normal bir sporda zorlanırken bana ağır gelir yoga.bir çeşit meditasyon değil mi? kursuna falan gitmek gerekmez mi ?Jillian'a ilk başladığımda çok mutlu ediyordu beni ama sonra sürantrenman denen sıkıntı yüzünden spor yapmak istemez, hiçbir şeyden keyif almaz oldum. Şimdi kendimi Jillian öncesi bedenen hazırlayacağım, direkt onun sporları ağır gelmişti geçen sefer.
Pilatesin 20 dakikalık hatta 10 dakikalık versiyonları var nette, onları da yapabilirsin sıkılıyorsan.
Ben yoga ile birleştiren programlara başladım bu aralar.
vaaaaauuvv çok iradeli gördüümm seniiiimerhaba canım ben bugün karataya başladım
kahvaltım
domates ,salatalık ,kırmızı biber ,maydonoz ( zeytin yağlayıp yedim )
peynir ,10 yakın zeytin
1 haşlanmış yumurta yedim
1 çay bardağı kavrulmamış badem
9,30 gibi kahvaltım bitti
11: sade türk kahvesi
bu saat oldu açıkmadım :)
sabah tartıda 64,1 gördü bakalım nasıl gidecek karatay maceram :)
evde ki karpuzu biran önce yok etmem lazım :)
günlük 1 saat yürüyüş var hedefimde :)
acıkır gibi olursam 1 bardak ayran ve 1 avuç badem yemeyi düşünüyor ( 5 saati doldurduktan sonra tabii )
Ellen Barrett'in Yoga Pilates karışımı diye bir videosu var, onu tavsiye edebilirim. Normalde yoga ağır ve denge konusuna odaklanan bir spor, hatta spordan ziyade -senin de dediğin gibi- meditasyon şekli. Ama E.Barrett pilatesle harmanlayarak epey hafifletmiş, keyifli bir hale getirmiş. Çok zorlanmadım yaparken.evet ağır jillian.benim gibi insanlar için de değil de sporcular için.pilatesi de yapmışken bir bir bütün olarak en az 30 dk yapmak lazım.bir bakayım dediğine.yogayı da çok merak ediyorum ama bana göre değil.daha normal bir sporda zorlanırken bana ağır gelir yoga.bir çeşit meditasyon değil mi? kursuna falan gitmek gerekmez mi ?
tamam bakayım canım.teşekkür ederim.ben de pilatesi araştırırken ebru şallı dışında umay villa diye birini gördüm.hemen aldım iki dvdsini.hiiç beğenmedim.eğer düşünüyorsan sakın alma.öylle duruyor dolapta.Ellen Barrett'in Yoga Pilates karışımı diye bir videosu var, onu tavsiye edebilirim. Normalde yoga ağır ve denge konusuna odaklanan bir spor, hatta spordan ziyade -senin de dediğin gibi- meditasyon şekli. Ama E.Barrett pilatesle harmanlayarak epey hafifletmiş, keyifli bir hale getirmiş. Çok zorlanmadım yaparken.
Yok ben de profesyonel değilim, sadece çok araştırdım. 3 aydır bu konularda okuyabileceğim yerli yabancı her metni okumaya çalışıyorum. Ama yine de benim de sorularım var bir sürü, kimine iyi gelen egzersiz kimine kötü geliyor, kimine iyi gelen diyet diğerine yaramıyor. O yüzden kesin konuşmuyorum kendi bedenime iyi gelenler dışında.Ben senin kadar profesyonel değilim canım.hiç bilmiyorum bahsettiğin kişileri.yuotubetan izlemek veya flasha aktarmak ordan yapmak yerine dvdden yapmak daha iyi geliyor bana.mesela leslienin videolarını indirip yüklemiştim flasha.çoğunu göstermiyor nedense.birkaç videosunu yapıp duruyorum mecbur.oysa dvdde böyle sorun olmuyoe biliyorsun.bir ara da karen -tony hill çiftinin 2.dvdsini almıştım.o da iyi.ama bana çok hızlı geldi.acayip yordu beni.eğer hızı seviyorsan onu da tavsiye ederim.baya kalori yakıyorsun.
Hımmm sen de bana yeni bir kapı açtın canım.Yok ben de profesyonel değilim, sadece çok araştırdım. 3 aydır bu konularda okuyabileceğim yerli yabancı her metni okumaya çalışıyorum. Ama yine de benim de sorularım var bir sürü, kimine iyi gelen egzersiz kimine kötü geliyor, kimine iyi gelen diyet diğerine yaramıyor. O yüzden kesin konuşmuyorum kendi bedenime iyi gelenler dışında.
Videoların uzantıları ile alakası vardır, eğer flv ise açmayabilir; mp4, avi, mpeg uzantılı videoları oynatıyordur. Bilgisayardan iyi anlayan bir tanıdığın varsa, videolardan açılmayanların uzantılarını açılan videoların uzantıları şeklinde yeniden indirmesini rica edebilirsin.
Ben HIIT türü antrenmanlara astım sebebiyle girmemeye çalışıyorum. Daha bedenim hazır değil ve 6 aylık bir spor geçmişim olsa da sık sık sürantrenman sorunu yaşadığım için yarıda bırakıyorum cardio temelli çalışmaları. Jillian Michaels'i o yüzden gelecek seneye dek yapmayacağım zira onunki şok spor tarzı. Hızlı etki ediyor ama doğru beslenmezsen, yeterli derece dinlenmezsen programın sonunda spordan soğutuyor adamı. Ben bu kez callanetics ve pilates/yoga ile yavaş sıkılaşma yöntemini deniyorum. Gerekirse 3 ayda 1 kilo vereyim ama tam ve kalıcı vereyim. Jillian Michaels'in 30 günlük programlarında hemen kaslanmıştım ama 2 ay boş oturunca anında söndü kaslar. O yüzden LISS türü deneyeceğim HIIT yerine. Haftada 1 Tabata yaparak o HIIT gereksinimini karşılarım sanırım.
Diyet günlükleri kısmında bir sürü şok diyet var ve çoğu işe yarıyor, evet. Ama onların temeli 2 ya da 3 yıllıktır, daha sonra o verdiğin kiloları fazlasıyla alırsın. Hatta kimini daha kısa sürede alırsın. Sağlık ve sporu düzenli bir hayat tarzı haline getirmeden kilolar kalıcı bir şekilde gitmiyor.Hımmm sen de bana yeni bir kapı açtın canım.bu tabirleri tabiki bilmiyorum ben. öyle yoğun antrenmanlar bende de nefes darlığı yapıyor.korkuyorum bir şey olacak diye.o yüzden leslieyi sevdim.beni harap etmeden çalıştırıyor.tabi bütün videolarını izlemeden diyorum bunu.dediğin gibi yavaş ama kalıcı kilo verme olsun.ama yine de insan çabasının karşılığını görmek istiyor.örneğim 3 ayda 1 kilo verirsem bırakırım valla ben çünkü geçen sene böyle olmuştu.çok önemsememiştim.300 gr 500 gr gb kilolar vermiştim.arkadaşlarım dalga geçmişti bırakmıştım haliyle
hımmm anladdımmDiyet günlükleri kısmında bir sürü şok diyet var ve çoğu işe yarıyor, evet. Ama onların temeli 2 ya da 3 yıllıktır, daha sonra o verdiğin kiloları fazlasıyla alırsın. Hatta kimini daha kısa sürede alırsın. Sağlık ve sporu düzenli bir hayat tarzı haline getirmeden kilolar kalıcı bir şekilde gitmiyor.
Benim şu an hedefim 48. 3 gün yemek yemezsem bu kiloya 3 günde düşerim ama onun yerine kademeli kalori azaltmayla ve yavaş tempolu sporlarla 3 ayda vermek istiyorum son 2 kiloyu. Jillian'ın sporları "High Impact" diye geçiyor yani yüksek yoğunluklu spor. Sarsıcı ve hızlı sonuçları oluyor tabii ama o bile "30 gün" limiti koyuyor çalışmalarına. Çünkü o çalışmaları 30 günden fazla yapmak için sporcu olmak lazım. Zaten sporcu olmayanlarda da 30 gün sonrası isteksizlik, demotivasyon, keyifsizlik, depresyon görülüyor. Buna sürantrenman yani aşırı antrenman sonucu vücudun çökmesi deniyor.
HIIT, yüksek yoğunluklu ve kısa süreli egzersizler. Kalbini en yüksek hızda attıracak kadar vücudu yorduğun ama bunu kısa süreli yaptığın, vücudu şaşırttığın spor antrenmanları buna giriyor. Buun sonucunda çok hızlı yağ yakıyorsun. Ama fazla yapmak sağlığa zararlı. Haftada 2 yapılmalı en fazla.
LISS ise onun tersi. Dışarı çıkıp hafif tempo 1 saat yürüdüğün sporlar. Ya da pilates gibi kalp atışını hızlandırmayan, yoğunluğu az ve vücudu sarmayan, yıpratmayan egzersizler. LISS sonucu yağ yakmak zor ama kilo vermeden sıkılaşır, çok uzun vadede zayıflarsın ve az olur.
Ben pilatesi sabah serinliğinde pencere açık ve oda havalandırılmışken yapıyorum, tavsiye ederim. Ayrıca programın çok güzel, uyarsan vücudun gerçekten kısa sürede sıkılaşacaktır.hımmm anladdımmbiraz yoğun tempolu olmalı diyorsun,biraz da hafif tempolu.bu arada bilgilendirme için teşekkür ederim.ben de diyet ve spora başlarken öyle bir program yaptım.3 gün leslie 3 gün plates.ama uyamadım.leslie veya yürüyüş yaptım ama plates çok az yaptım.çünkü bu sıcakta suratımdan şapur şupur ter aktı.silmeye çalışırken sinir oldum.klimayı açtım.yaptım.bu da hasta eder diye vazgeçtim.sanırım yapabilirsem yapıcam platesi. ama yürüyüş veya leslieyi düzenli yapıcam ki yapıyorum.
canım merhaba ben 2,5 öğün yapmayı planlıyordum ama öğlen sabah çok iyi yediğim için acıkmadım ve şu saate kadar ağzıma çay kahve ve su dışında bişey almadım şuan hafif bir baş ağrım var o kadar akşam 7 de kahvaltı türü yemeyi planlıyrum :)) hadi sende başla canım sabahla öğlen arası 5 saat mesafe varsa öğlen yemeği yemek istersen yiyebilirsin canımvaaaaauuvv çok iradeli gördüümm seniiiitebrikler canımmm senden ilham almalıyım.üstümdeki uyuşukluğu atmalıyım.işe önce badem,ceviz alarak başlamalıyım
kahvaltın gayet sağlıklı ve doyurucu canım.afiyet olsun.öğlen ne yiceksin işyerinde?işte sıkıntı oluyor öğle yemeği
Teşekkür ederim canım. Havalar serinlediginde sanırim platese başlayabileceğim.ama yürüyüş olurBen pilatesi sabah serinliğinde pencere açık ve oda havalandırılmışken yapıyorum, tavsiye ederim. Ayrıca programın çok güzel, uyarsan vücudun gerçekten kısa sürede sıkılaşacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?