ya ablacım ben 6da uyanıyorum ögleye kadar su fln içiyorum öyle kepekli bisküvi fln yiyiorum ama okuldan gelince dayanamıyorum yiyorum bana bi şey söyler msisin bide benim annem hep etli yada hep yaglı yemekler yaparrr yarıdmcı ol lütfen
Bugün;
KAHVALTI: Yumurta, elma, ceviz, zeytin
AKŞAM:Nohut yemeği, yoğurt
Güne Not: Öğleden sonraki toplantıda masanın ortasındaki tazecik kurabiyelere elini sürmeyen, sürmek istemeyen, hiç canı çekmeyen bir kişiyim ben
Afferin bana
asid mrb benden de sana kocaman bir aferin o zamanilk gunleri atlatinca insan alisiyor zaten neyse seni takip ederim burdan bana da beklerim komsu komsu misali
Canım öncelikle o kepekli bisküvi gibi saçmalıkları çıkarıyosun hayatından, büyük hatabu biirr..
Sonra sen yaşın itibarıyla öyle uzun saatler yemeden durmamalısın bu ikiii..
Anneciğinin evde yaptığı o yağlı ve etli yemekler varya, işte onlar senin başlıca öğünün olmalı bu üüççç..
Benim uyguladığım beslenmenin ana düsturu, yemek adam gibi yemek olacak. Yağı (Tereyağı ya da zeytinyağı) yerinde olacak. Salatalarımda mutlaka bol zeytinyağı kullanırım.
Sen bana günlük programını söyle yazayım ben sana örnek menüler.
Unutmadan kahvaltın mükellef denecek ölçüde zengin olmalı ama besin değeri yönünden zengin. Ekmek mümkünse olmasın ama olacaksa tam buğday ekmeği(1 dilim)
Yumurta illaki olmalı, istediğin kadar. İstersen bol tereyağlı omlet yap. Nasıl istersen. (Ama yumurta çok pişmemeli değerini yitirmemesi açısından)
Zeytin, peynir, meyva..
Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler; ama kavrulmamış olacak. Kavrulunca trans yağa dönüşüyor çünkü.
O geçiştirdiğin kahvaltı ve üzerine yediğin bisküviler glisemik indeksini yükselttiği için saldırma ihtiyacı hissedersin yemeklere.
ablacım başlıca ögün derkenn anlamadım açıklar msısınn ?
ya ben 7de okulaa gidiyorum ögle aram var tabii sonra okula gidip 3-4 gibii eve geliyorum bide annemin akşam yaptıgı yaglı ve etli yemekelrr .s
Başlıca öğünler özellikle güne senin gibi erken başlayan, okumakta olan bir genç kız için KAHVALTI-ÖĞLE-AKŞAM yemekleri canım.
SABAH mutlaka kahvaltını yaparak çıkmalısın evden
Yumurta,peynir,zeytin,meyve, mutlaka ceviz-badem-fındık gibi kuruyemişler ki ceviz öğrenme ve konsantrasyon yetini de güçlendirir.
ÖĞLE yemeğini evde yiyebiliyorsan ne ala.. Bildiğin ev yemeği, yoğurt, salata.
AKŞAM yemeği yine aynı.
Sadece uzak durman gerekenleri hatırla; un,şeker,makarna,pirinç,patates,kola gibi içecekler(light da olsa içmemelisin),meyva suyu
Meyve de şeker içeriklidir, dolayısıyla günde bir tane yeter. Ama ara öğün olarak değil, kahvaltıda yemen en ideali bence.
Akşam yemeği en geç saat 19.00, sonra yemek yok.
Protein özellikle bu yaşlarında çok önemli, her gün et yiyebiliyorsan ye.
Nohut, kurufasulye, mercimek gibi bakliyatlar da olabilir.
Tereyağı, zeytinyağı mutlaka olmalı.
Annenin yaptığı yemeklerin yağlı ve etli olduğunu söylemişsin. Hiç bir mahsuru yok.
Doğru yağlar kullanıldığı sürece yağın bir zararı yok tam aksine faydası yüksek.
UNUTMA, vücudumuzda yağ hücrelerini besleyen yediğimiz yağ değildir, yediğimiz şekerdir.
Oldu ya aralarda çok acıkırsan ya da birşeyler yeme ihtiyacı hissedersen kuruyemiş(ceviz,badem,fındık gibi) bulundur yanında.
Unutmadan bu kuruyemişler kavrulmamış olacak.
Şimdilik aklıma geleni, benim kendimi iyi hissettiğim ve gayet de güzel forma girebildiğim beslenme düzenime dair ana hatları yazdım. Bunlar okuduğum iki kitaptan çıkardıklarım. Prof.Ahmet Aydın ''Taş Devri Diyeti'' ve Canan KaratayIn kitabı..Mutlaka okumanı tavsiye ederim, özellikle Taş Devri Diyeti'ni..
Kafanı takılanı, aklına yatmayanı sorarsan konuşuruz yine üstünde canım.
çok teşekkür edrimm iyikii sen knu açmışsındaa görmüşümm nasıl yardımcı oldun bana anlatamamm kzın çok şanslı bnce :)
akşam yemegi annemin yaptıgıı dimii aynı demişsinyaa ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?