- 15 Ekim 2016
- 22.632
- En iyi cevaplar
- 1
- 129.859
- 598
konuyla alakası yok ama torun geliyormuş hayırlı olsun21 yaşındaymışsın doğru değilmi..
Ailen ne diyor bu duruma,nacizane fikrim ben olsam asla ve asla buna müsade etmezdim..
Arabistan gibi bir ülkede helede şeriatla yönetilen sistemle yaşamanın ne kadar zor ve itici olduğunu bilmen lazım..
Özellikle Kızım Olmadan Asla filmini seyretmeni tavsiye ederim ona göre bir kere değil milyon kere düşün..
Kadınların bile araba kullanmasına daha yeni izin verilen bir ülkede gerisini sen düşün..
Yakma kendini sakın bir erkek için..
aynen öyle... paranın gözü kör olsun peçe bile takmayı kabul ettiriyorValla ne yalan söyleyeyim bana da öyle geldi zenginliğine lüks hayatına kanmış zaar
kesinlikle katiliyorumArkadas saglikli düşünme yetisini yitirmis sanirim cok korktum kabul edip gidecek diye, bir kadının hayatinin mahvolusu resmen.
5 ay sonra da uzakdoğu yolu görünebilir gibi duruyorArkadaşlar herzaman ki gibi yine benbiliyosunuz ki 19 yaşındayım artık ve geçen sene mezun kaldım üniversiteye gitmedim bu sene hazırlanıcaktım hatta dershaneye yazılıcaktım pazartesi. Fakat bugün sabah annem geldi dedi ki seni İngiltereye göndericez babanla karar verdik (orada teyzelerim kuzenlerim çok var ve teyzem annem gibidir çok yakınız ailecek) bende orada ne yapıcam diye sordum anneme oda part time çalışırsın türk restorantlarında veya kuaförde bi yandanda dil kursuna girersin sonra da üniversite okursun dedi. Bende nasıl kalıcam peki dediğimde giriş çıkış yaparsın dedi. Böyle birşey mümkün mü? Hatta sordum kendisine 1 senemi daha heba edemem kesin karar mı diye sordum oda kesin dedi işlemlere başlıyacak dedi. Ondan öncesinde İngiltereye gitme fikri hep kafamdaydı ama nasıl kalıcam diye düşünüyodum. Sizce doğru bi karar mı bu? Türkiyede üniversiteye mi hazırlanmalıyım yoksa orada çalışıp dil öğrenip orada mı hayat kurmalıyım kendime?
bence yol yakınken gerı donun sızın yanınızda aılesınden cevresınden uzak modern hayatı yasıyor olabılır ama orada oranın kuralları ıle yasadıgına emınım, zaten sızı calıstırmak ıstememesınden vs bellı degıl mı bu? sıze saygı duyan bır adam sızın karıyerınıze işinize karışmaz en başında, bırde dını acıdan rahat yetısmıs bırı orada yapamaz buna emın olabılırsınız.Arkadaşlar seneye Arabistan taşınıyorum erkek arkadaşım evlenme teklifi etti yüzük taktı aileler de biliyordu zaten herneyse sevgilim benimle gezdi tozdu herşeyi birlikte yaptık hem en yakın arkadaşım hemde sevgilim oldu (5 aydır birlikteyiz çok ani oldu) Türkçe öğrettim ona gerçekten de birbirimizi seviyoruz öyle çok fazla kuralları olan biri degil (alkol vs kullanıyo) normalde Araplarda bunlar çok yanlış ama o öyle degil modern biri. Lakin geleceği konuştuğumuzda evlendikten sonra çalışmamı istemiyor benim hostes oldugumu biliyor tabi ki ama evlendikten sonra yapmamı istemiyor onlara göre yanlış bu. Herneyse, zaten Arabistan da yaşamak başörtüsünü göze almak demektir. Fakat ben dini konular hakkında hiçbirşey bilmiyorum ailemde de türbanlı yok zaten. Nasıl alışabilirim bu duruma?
konuyla alakası yok ama torun geliyormuş hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?