Baş örtüsü ve Arabistan

Yaşa gör. Nasilsa evleneceksin. En fazla 1 ay sonra ben tr donmek istiyorum diyeceksin o izin vermeyecek.
Turkiye de kadin olmak kabus iken, sen cehennemin icine giriyorsun.
Hayattaki tek sıfatın birinin karısı olmak olacak. Sen hiç olacaksin.
Yasa Tr de. Sarkici Nil in dedigi gibi tek tasini kendin al. Sigortan islesin calis. Bir erkege sirtini dayama. Turk erkekleriyle bas edemiyoruz sen kadinlari topraga gomen recm eden kadinin nefes almasina musade etmeyen taslayan kadinin varligindan rahatsiz olan topraklara gidiyorsun.
Çölde serap goruyorsun
Silkelen derhal

Arkadaşlar seneye Arabistan taşınıyorum erkek arkadaşım evlenme teklifi etti yüzük taktı aileler de biliyordu zaten herneyse sevgilim benimle gezdi tozdu herşeyi birlikte yaptık hem en yakın arkadaşım hemde sevgilim oldu (5 aydır birlikteyiz çok ani oldu) Türkçe öğrettim ona gerçekten de birbirimizi seviyoruz öyle çok fazla kuralları olan biri degil (alkol vs kullanıyo) normalde Araplarda bunlar çok yanlış ama o öyle degil modern biri. Lakin geleceği konuştuğumuzda evlendikten sonra çalışmamı istemiyor benim hostes oldugumu biliyor tabi ki ama evlendikten sonra yapmamı istemiyor onlara göre yanlış bu. Herneyse, zaten Arabistan da yaşamak başörtüsünü göze almak demektir. Fakat ben dini konular hakkında hiçbirşey bilmiyorum ailemde de türbanlı yok zaten. Nasıl alışabilirim bu duruma?

Modernliği alkol kullanmaya bağlamak nasıl bir varoşluktur?

Heheh başörtü benim için büyük bi karar yoksa alkol sigara vs kullanmıyorum öyle aykırı bi insanda değilim ama açığım işte oraya gittiğimde kapanmak zorundayım
Ya sadece kapanmak mı sorun? O da büyük bi sorun üstelik carsafa gireceksin normal kapanamiycaksin bile. Ama baska sorunlar da var, kadin oldugun icin orda hicbir seye hakkin olmayacak, disarda yemek yiyemiyceksin bile. Ha yemek istersen pece altindan, ne kadar rahat edersen artik.

Üstelik hic bu sevgilinin de cok iyi olduğunu falan düşünme. Modernse kendine moderndir, sana gelince modernliği kalmaz. Türkiyede aynı kültürde olduğumuz insanlarla bile anlaşamıyoruz, onlar bile evlendikten sonra değişip gerçek yüzünü gösterebiliyor, kaldi ki bu adam.

Üstelik arabistanda kocanin izni olmadan yurtdışına çıkamıyorsun, bu ne demek biliyor musun? Kavga etseniz, artık dayanacak gücün kalmasa, birakip ülkene dönmek istesen o izin vermeden dönemezsin. Hele bi de o cirkeflik yapar da asla izin vermezse, sen gitmek isteyince de seni birakmazsa ülkene hasret kalır, orda hapis hayatı yaşarsın.

Eğer seni çok seviyorsa arabistandaki görevi bitene kadar beklesin evlenmeyin, sonra da o türkiyeye yerlessin ya da bi avrupa ülkesine yerlesin. En azindan o zaman bi gün ayrilmak istersen bunu yapabilirsin. Ama ne olursa olsun onunla arabistana gitmek gibi bi hata yapma, kendini yakma sakın.

Hic kimsenin gerçekte nasil biri olduğunu bilemezsin, ya psikopatın tekiyse? ya sen ayrilmak istedin diye sana aldatti diye iftira atip recm ettirirse? Delirme allah askina ülkende kal.

Arabistanda bazı şehirlerde başı açık gezebilirsin ama ferace giymek zorundaymışsın arap olan biri söylemişti.. ama bazı yerlerde peçe bile zorunlu.. araba kullanmak zaten yasak.. evlerde balkon yokmuş.. ne bilim bazı yerlerde beyaz tenli kadınları kaçırıyorlar.. gündüz uyuyup gece çalışıyorlar.. aşırı sıcak..

yani ben tesettürlüyüm ama Arabistan da yaşayamam.. düşünsene çalışamana da ixin vermiyo.. yarın bir gün istediğin gibi çıkmazsa çıkıp gelemezsin..

Bence evlenme.. bakma şimdi modern takıldığına.. çok zorlanırsın çünkü ne kadar olsa da kültürü böyle..

Oyle birşey yok canım heryerde başını kapamak zorundasın dışarda ama soyle birşey var bazı siteler var yabancılarım yaşadıgı orda oranın içerisinde acık gezebılıyorlar bir de kole gıbı kullandıkları (bu cok acı) uzak dogudan gelen calısanlar bazen bası acık gezıyor ama onlar bıle normalde ortuyorlar basını.

Bir de sunu eklemek isterim oyle orduda calısanlar felan onların inan en fakirleri, yani cok zengındır umıdıyle gıtme onların asıl zengınlerı evde oturup calısmayanlar

Gitmezdim. En basitinden adamın tek eşli yaşayıp yaşamayacağı bile belli değilken asla.
Sizinle evlenip arabistana götürdükten sonra başka birini koluna takıp buda benim ikinci eşim diye gelmeyeceğinin garantisi varmı? Bence yok. Kültürlerine çok hakim değilim ama dışardan gördüğüm okuduğum kadarıyla kadınlar açısından bir özgürlük memleketi değil bu aşiķar.
Hadi evlendiniz diyelim,tek eşli yaşıyor eşiniz sizinle. Çocuğunuz oldu ama anlaşamadınız,mutsuz oldunuz,uyum sağlayamadınız diyelim,çocuğunuzu alıp elinizi kolunuzu sallayarak dönebileceğinize inanmıyorum.
Ki 5 aydır tanıyorum ve soramıyorum diyorsunuz bazı şeyleri ki buda bence erken olduğunu gösterir.
Kaldı ki yeri gelince biz Türk olarak kendi kültürümüz içinde memleketler arasındaki kültür farkından dolayı bile anlaşamıyorken,bambaşka bir kültür tamamen kapalı bir kutu.
Iyice düşünün derim

Dinle alakam yok diyorsun bence çok zorlanıcaksın. İyi düşün. Önceden gidip görme şansın varsa git bi gör neler varmış nasıl yaşıyorlar. Zaten karar verirsin :)

arkadaşım 5 sene yaşadı orada evli ve 1 çocuğu varken çarşafıyla evlilik teklifi aldı bir adamın 3. karısı olmak için ben zaten evliyimin karşılığı ise benim için farketmez bırak gel oldu.

üstüne para verseler gitmem değil 5 ay tanıdığım adam için. kaldı ki seni cezbeden adamın parası muhtemelen yoksa akıl işi değil.

Arkadaşlar seneye Arabistan taşınıyorum erkek arkadaşım evlenme teklifi etti yüzük taktı aileler de biliyordu zaten herneyse sevgilim benimle gezdi tozdu herşeyi birlikte yaptık hem en yakın arkadaşım hemde sevgilim oldu (5 aydır birlikteyiz çok ani oldu) Türkçe öğrettim ona gerçekten de birbirimizi seviyoruz öyle çok fazla kuralları olan biri degil (alkol vs kullanıyo) normalde Araplarda bunlar çok yanlış ama o öyle degil modern biri. Lakin geleceği konuştuğumuzda evlendikten sonra çalışmamı istemiyor benim hostes oldugumu biliyor tabi ki ama evlendikten sonra yapmamı istemiyor onlara göre yanlış bu. Herneyse, zaten Arabistan da yaşamak başörtüsünü göze almak demektir. Fakat ben dini konular hakkında hiçbirşey bilmiyorum ailemde de türbanlı yok zaten. Nasıl alışabilirim bu duruma?

Bence iyi düşün taşın derim canım. Sonra pişman olabilirsin. Arasbistanda yaşamak demek yeni bir hayata baslamak demek. Ve ailende uzak olmak oldukça zor olabilir. O senin için yaşadığın yere gelirmiydi senin yerinde olsaydı???

Oyle birşey yok canım heryerde başını kapamak zorundasın dışarda ama soyle birşey var bazı siteler var yabancılarım yaşadıgı orda oranın içerisinde acık gezebılıyorlar bir de kole gıbı kullandıkları (bu cok acı) uzak dogudan gelen calısanlar bazen bası acık gezıyor ama onlar bıle normalde ortuyorlar basını.
Canım direk arabistanda yaşayan birinden duydum.. şehirden şehire değişiyormuş..

Back
X