- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.749
- 348
- Konu Sahibi duvarsaatii
-
Hiç bu kadar ciddi olmamıştım.Dalga mı geçiyorsunuz ciddi misniz anlamadım ilginç dedim diye :)
sıyırmış olması büyük bir ihtimal.
Bu tarz davranış değişiklikleri normal değil. Bir çift terapistine gitmeniz lazım bence.
Büyürken gördüğü çift anne babası olduğu için eşinizi etkilemiş olabilir.
Ama yumusak huylu erkeklerin yanında böyle. Yani hani karşı taraf sert desem değil.
Hiç bu kadar ciddi olmamıştım.
Allah sabır versin değişmez o adam hatta seni de fıttırtır yakında
Çift karakterli olabilir yada toplumda kendini ispat etme çabası olabilir diye düşünüyorum. Terapi önerseniz ne düşünür?Aminnnn . Valla fıttırmak istemiyorum bu genç yaşta. Bir de en fenası ne biliyo musun. Millet gitti ya hani. Şu an biraz hastayım yemeğimi önüme getiriyor , hizmet ediyor.. O kadar ilginç ki. Deliricem. Bu sefer iyilikleri de batıyor.
Ego olabilir. Ama bununki daha çok konuşma tarzı da. Yani tarzı o... Karadenizlilerin sevmesi de dövmek gibi derler ya hani o hesap. Ama madem öyle başbaşa niye değil de insan içinde çıkarıyor tarzını.ego tatmini olabilir mi acaba biz de eşimle bu konuda çok hassasız birbirimizi boğacak dahi olsak insan içinde birbirimizi küçük düşürmeyecek ses yükseltmeyecek surat asmayacak tarzı kurallarımız var çok incitici çünkü.
Çift karakterli olabilir yada toplumda kendini ispat etme çabası olabilir diye düşünüyorum. Terapi önerseniz ne düşünür?
İnsanlar değişmez sadece maske takar. Çocuk olunca ne yapacaksınız çekilmez çile olur eşiniz.
Anne babasından gördüğü için öyle. Siz anlatırken, kesin ailesinden böyle gördü diye düşünüyordum ki zaten annesi babası da böyle demişsiniz. Ne yazık ki biz insanlar ailemizde ne görürsek onu kanıksayıp onlar gibi oluyoruz. O yüzden bi yardım alın derim. Kendi kendine zor düzelir bu durum.
İnsan içinde rencide edilmekten kimse hoşlanmaz, küçücük dediğimiz bir çocuk bile. Üstelik siz eşsiniz.
Eşimde de tam tersi bi anne baba vardı. Anne baskın sert baba mülayim. Annesinin babasını ezdiğini gördükçe kendince bir savunma mekanizması geliştirip ben böyle olmuycam demiş. Ben annesi gibi bir kadın olmamama rağmen o da yalnız olduğumuz ve benim ortamım dışındaki yerlerde tam bir hödüktü. Sizin gibi defalarca konuştum bazen kabul etti çoğu zamansa hayır sana öyle geliyor deyip hatasını kabul etmedi.
Bende aynı hareketleri yapacağımı söyledim. Bir iki üç derken utana bozula hatasını anlar oldu. Hatta babam bikaç defa uyardı beni eşimin yanında, bende o beni ailesinin yanında rezil ediyor uyarmama rağmen üstelik ailesi bundan zevk alıyor, nasıl oluyormuş bi tadına varsın istedim dedim. Annem de babama karışma haketmiş damat dedi
Velhasılı bazen onun ortamlarına girmedim bazen bende onun bana yaptığını yaptım, hatta ailesinin yanında falan bana bunu yaptığında altta kalmadım kimse de gıkını çıkaramadı.
Böyle böyle toparladı, şimdi evin içinde nasılsa her yerde aynı çok şükür. Ama ben yıprandım onun bu kafasını değiştirene kadar. O yüzden kestirme yoldan yardım alın derim.
bir dönem benim de benzer tavırlarım vardı
sanki başkaları eleştirecek eşimi diye onlar eleştirmeden ben eleştiriyordum
ya da işte şakaya ben vuruyordum, ben dalga geçiyordum vs vs
mesela üşüdü çünkü ince giyinmiş
bunu ben söylersem daha az rahatsız olur ama misafirler ee canım burada yaşayan sensin dağa gelirken neden daha uygun bri şeyler almadın demesinler diye atlayabilirdim
zamanla törpüledim
eşinizle konuşun onun sözlerinin üçüncü kişilerden fazla yaraladığını anlatın
Eşin sana saygı duymuyor. İlişkide en önemli şey. Başbaşa iken iyi olmasının sebebi de yine kendi menfaati, duygusal ihtiyaçlarını tatmin ediyor. Ama dış dünyada sen ona layık bir insan değilsin gözünde. Her şeye terapi yazıyoruz ama değişir mi insanın özü bilemiyorum.
Sen de onu aynı uslupla tersle, bağır çağır, arkadaşlarınıza bir kerelik ayıp olması önemli değil, sonra açıklar özür dilersin ama en azından edepsiz kocan haddini bilir, bir daha ona göre davranır. Eğer tavrını değiştirmez ve yine de bu saçmalıklarına devam ederse o zaman yapacak bir şey yok boşanırsın. Bir ömür böyle bir manyakla yaşamayı göze almıyorsan tabi, ben almazdım.
Ne yapayım beni başkalarının yanında sürekli azarlayan, eleştiren, acaba neyime laf eder diye diken üstünde oturtan, huzur vermeyen iskele kocasını.
@turuncuuu1 benim eeşimde dışarda başkalarının yanında melek evde bagırır çok ilginç bu erkekler.. Hele en sinir olduğum şey başkalarına kızıp gelip bana sataşması..
Burcu nedir?
Anne baba cidden sıkıntılı. Hani bana bir şeyleri yok ama 3 günden fazla dur ruh hastası olursun. Devamlı gerginlik , yüksek ses... Soruyorum iyiyken diyorum seni bu mu etkiledi diye yok onlara bir şey bulmuyor. Sadece çok abarttıklarında yeter ama bi durun der onlara o kadar.
Ben aynısını yapınca bir değişim olmadı. Sadece geriye tek göndermek kaldı sanırım.
Yardım da mı kabul etmez? Allah zorunu kolay etsin. Bundan sonra arkadaş ortamına girmeniz gerektiğinde bu üslupla devam ederse insanlar gerilecek diye içinize atmayın. Çat diye verin cevabını haddini bilsin bi afallayıp kendine gelsinAnne baba cidden sıkıntılı. Hani bana bir şeyleri yok ama 3 günden fazla dur ruh hastası olursun. Devamlı gerginlik , yüksek ses... Soruyorum iyiyken diyorum seni bu mu etkiledi diye yok onlara bir şey bulmuyor. Sadece çok abarttıklarında yeter ama bi durun der onlara o kadar.
Ben aynısını yapınca bir değişim olmadı. Sadece geriye tek göndermek kaldı sanırım.
Onu ben bilemem. Onu sizi yetersiz gören eşinize sorun.Niye layık değilim mesela ?
Yardım da mı kabul etmez? Allah zorunu kolay etsin. Bundan sonra arkadaş ortamına girmeniz gerektiğinde bu üslupla devam ederse insanlar gerilecek diye içinize atmayın. Çat diye verin cevabını haddini bilsin bi afallayıp kendine gelsin
Ben erkeğim diye insan içinde kendini ispat etmeye çalışıyor gibi geldi bana.Selam kızlar.
Eşim normalde bana düşkün , başbaşayken çok ilgili vs vs dir. Evde genelde keyifli vakit geçiririz . Övmek için anlatmıyorum hani durumu yorumlayın diye anlatıyorum . Ama ne zaman ki insan içine girsek bir şey oluyor. Hani onun ailesi falan değil . Arkadaş ortamı vs ya da benim ailem.. Özellikle arkadaş ortamı..Bu hafta eşimin arkadaşı karı koca başka şehirden bize kalmaya geldiler. Gayet iyi anlaştığımız bir çiftti. Onun arkadaşı hani ben karısıyla tanıştım yakın olduk falan neyse.
Sanki başbaşa olan adam gitti. Dövecek gibi bakmalar , saçmasapan terslenmeler. Mesela kahvaltıda adı aklıma gelmedi o an şeyi uzatır mısın dedım. Neyi uzatıyım ya diye çıkış yaptı. İşte üşüdüm dışarda ben sana kalın giyin demedim mi diye çıkış yaptı milletin içinde. Çocuğuyum sanki. Mangal yakmıştık dağda hani corona var çıktı demeyin . kimsenin olmadığı yerdi. Çakmak al demişti almıştım yanıma. O an düğmesine mi ne basmış çakmak çalışırken birden çalışmadı. Ben sana çalışanını al dedim dimi diye terslendi. Düzelttim verdim dedim kendin basmışsın. Bu gibi şeyler. Başbaşa yapsa susmam. Ama insanları huzursuz etmemek için misafire ayıp olmasın diye cevap veremedim Yaptığından ben utandım. Sadece soğuk yaptım kendisine. 29 yaşında insanım içinde bu şekilde olmak yaralıyor. Ne zaman bir plan yapsak hep bu şekil.... ÇOK DEFA Bu sorunumu paylaştım özür diledi haklısın dedi her defasında tekrarladı. Bunu da söyledim yine özür diledi tekrarladı.Ama artık inanmadığımı defalarca özür dileyip tekrarladığını söyledim.
He bi de insanlar da farkediyor eşimin sinirli olduğunu.. Ailem dahil. Ama başbaşa da melek üstü melek yani. Babası da annesi de böyle. Konuşma tarzları babası hep kavga eder gibi. Annesi de sert.. Ama bana böyle değildi eşim evlenmeden önce ve Başbaşayken yine değil ev işi vs yardım eder ben demeden
SONUÇ OLARAK KENDİSİNE :
. Erkekler sanıyor ki bir tek kibarlığı siz istiyorsunuz biz de kibar erkek istiyoruz dedım. Ama sen madem değişemiyorsun bundan sonra ortam içerisine karışmayı düşünmüyorum seninle dedim. Ve gerçekten artık tahammüLüm bitmiş insan içinde bir duruş bırakmamasına bende. Artık arkadaşlarını ne kadar sevsem görüşmeyeceğim dedim.. Gerekirse aileme de tek gideyim diyorum... Eğer ben de gelmem diye tehdit falan ederse ?
Sizce eşim neden böyle? Ve iyi bir karar almış mıyım ? Teşekkür ederim :)
of off bize ozaman. Aslan burcu. Sizin eşinizin burcu nedir ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?